Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Stealth

Yönetmen: Rob Cohen

oyuncular: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Fox.

imdb puanı: 4.9/10

Filmi dün akşam seyrettim. Açıkçası pek tatmin edici değildi. ABD'nin gövde gösterisi büyük oranda hissediliyordu. saçma olan bir sürü şey vardı. Başka ülke hava sahasına izinsiz girmeler. çatışmalar. vs. vs. Havada yakıt ikmal gemisi ilginçti. Kısaca yüksek bütçeli boş bir filmdi. Ne Jessica Biel, ne de Jamie Fox filmi kurtarmaya yetmedi.

Disk özelliklerine gelirsek: İngilizce dublaj ve TR altyazılı filmdi. Görüntü ortanın biraz üzerindeydi. Ekstralar TR altyazısız idi. Zaten bir kaç dakikalık video klip şeklinde görüntülerden oluşuyordu. Bunun dışında Swat ve Ultraviolet filmlerinin fragmanları vardı.

Kısacası: Boş vaktinizinde boş vakti var ise, seyredin. Yoksa boş vakit harcamaya bile değmez.

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

Bence bu puandan fazlasını hak ediyor. uçak filmleri içerisinde ilk 3 de denebilir. filmde çaktıkları yer ise yapay zekanın duygusala bağlaması. sanırım imdb puanının düşük olmasındaki en önemli unsurun bu olduğu kanısındayım.

• WALL-E

http://www.imdb.com/title/tt0910970/ imdb 361 bin kişinin ortalama puanı:8,5 ve halen sıralamada 59. sırada.
    http://www.sinemalar.com/film/2008/vol-ihttp://www.sinemalar.com/film/2008/vol-i sinemalar.com da ise 2077 kişinin ortalama puanı 7.4

Konu: Alıntı; "Dünya gezegenini terk eden insanlar tarafından unutulduktan sonra, uzun yıllar boyunca yapayalnız yaşayan ve bu süre içinde programlandığı işle (çöp tasnifiyle) uğraşan robot WALL-E, günün birinde EVE adlı çok güzel bir arama robotuyla karşılaşır ve hayatı aniden yepyeni bir anlam kazanır.
    WALL-E’nin elinde gezegenin geleceğinin anahtarının olduğunu keşfeden EVE, artık başka bir gezegende yaşayan ve dünyaya güvenlik içinde geri dönüş haberini heyecanla beklemekte olan insanlara bu bilgiyi rapor etmek için müthiş bir uzay yolculuğuna çıkar. Ancak WALL-E’ de boş durmamış, çok beğendiği EVE’in peşine takılarak onunla birlikte galaksiye açılmıştır. Beyazperdedeki gelmiş geçmiş en heyecan verici ve en yaratıcı komedi macerası böylece başlar. Geleceğin daha önce hiç hayal edilmemiş vizyonlarını içeren bu filmde WALL-E’ye, aralarında bir hamamböceği ile bozuk robotlardan oluşan kahraman ruhlu bir topluluğun da yer aldığı birbirinden ilginç karakterler eşlik eder."
    Konu olarak insanoğlunun açgözlülüğü, çevre kirliliği, aşk, sevgi konularına değinen film ailecek mutlaka izlenmesi gereken animasyonlardan. Filmin girişindeki diyalogsuz bölümler biraz sıksa ve filmden soğutsada sonraki bölümler oldukça hareketli ve zevkli. 89 / 100
    Filmi orijinal blu-ray olarak izledim. Ses 5+1 DTS HD MA olması gerekti ancak benim receiver nedense onu 7+1 e çevirerek gösterdi. Komple açıp kapayıp yeniden denesemde olmadı. Ses ve görüntü puanlarımda 89

• Rastgele arka arkaya izlediğim iki filminde konusu da İkinci Çin Japon Savaşı ile ilgili olunca kısaca inceleme ihtiyacı hissettim. 1930 ve 40 lı yıllarda 15 yıl süren savaşı bir cümlelik alıntıyla anlatırsak; "Çin'in iç istikrarsızlığından istifade eden Japonya'nın özellikle Kantō Ordusu kurmay subaylarının yayılma siyasetinden kaynaklanmış ve Çin'de sömürgeci çıkarlarına sahip olan Batı Dünyası'nın hoşnutsuzluk ve kıskançlıklarından uzatılmıştır"

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87in-Japon_Sava%C5%9F%C4%B1

İki film sonrası Japonların çalışkanlığına, geleneklerine olan bağlılıklarına olan saygı ve sevgim (film ile karar vermek ne kadar yerinde olur emin olmasam da) epey azaldı. İnsanları tanımak için çeşitli ortamlarda değerlendirmek gerektiği söylenir ki bence doğru (içki masası, kumar masası, sportif faaliyet, uzun yolculuk bir şey daha vardı sanki aklıma gelmeyen) ülkeleri de savaşlardaki tutumlarıyla değerlendirmeli herhalde.

IP MAN

http://www.imdb.com/title/tt1220719/ Imdb 66 bin oy ortalaması 8.1 ve halen listenin 220. sırasında...
    http://www.sinemalar.com/film/28566/ip-man 1.200 kişi 8.2 ortalama puanı

Film gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor. Bruce Lee nin de akıl hocası-ustası olan Ip Man in Çin Japon Savaşı sırasındaki yaşadığı zorlukları anlatan film; konusu, müzikleri, renk tonları ve Ip Man i canlandıran Donnie Yen in oyunculuğu ile insana çoğu sahnede huzur veriyor. Çok ufaklar hariç ailecek seyredilebilecek, konu ve işleniş olarakta herkesi memnun edeceğine inandığım arşive alınabilecek güzel bir film. 84/100

Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim. Ses yanılmıyorsam 5+1 dts hd ma idi (7+1 değil)
    Görüntü; çoğu zaman oyuncuların özellikle yüzünde, saçında ve giysilerindeki en küçük detayları dahi gösteren muazzam görüntü, çok az bir bölümde dvd kalitesinin de altına iniyor. Renk seçimi sanki filmin geçtiği yıllara göre seçilmiş, yumuşak tonlar, tozlu görüntüler vs. 84 / 100
    Birkaç sahnede aniden ortaya çıkarak başınızı çevirttiren arka hoparlörler, konusu itibarıyle, böyle bir filme göre daha surround efektlerle yapılabilirdi. Yani kılıç darbeleri yumruklar ile arka hoparlörler daha fazla sahnede olaya katılabilirdi. 82 / 100

• THE FLOWERS OF WAR

http://www.imdb.com/title/tt1410063/ - Imdb 18 bin oy ve 7,5 puan.
    http://www.sinemalar.com/film/193351/savasin-cicekleri - Sinemalar.com 300 kişinin ortalaması 7,2 puan.

Yine ikinci Çin & Japonya savaşı zamanını anlatan bir film. Alıntı "1937 yılında Japonya, Çin'in başkenti olan Nanjing'i işgal eder. Burada resmi olmayan rakamlara göre üç yüz bin Çinli'yi katleder. Film, bu katliamı anlatmaktadır. 1937 yılında Çin’de, ikinci Çin-Japon savaşı sırasında, bir cenaze, bir rahip, John (Christian Bale) defin hazırlamak için Nanjing’deki Katolik kilisesine gelir. Vardıklarında kendisini yalnız yetişkin manastır kız öğrencileri ve Yakın bir yerde genelev fahişelerden oluşan bir grup arasında bulur. Her iki grubun arasında kendini istemediği bir pozisyonda bulsada, işgalci Japon ordusunun dehşet koruyucusu, fedakarlık ve onurun anlamını keşfeder"

2011 yapımı, 146 dk lık filmde pekçok filmden esintiler görebilirsiniz. Mesela "The Last Samurai" de Tom Cruise gibi, Christian Bale i de ayyaş bir halden insanlığa terfi ediyor. "Ip Man" ile aynı zamanı paylaştığı gibi seçilen renk tonları da neredeyse aynı. Filmin başındaki sahneler ve efektler "Black Hawk Dawn" filmini izliyormuş izlenimi veriyor ve görüntü olarakta ses olarakta mükemmel.
    Biraz büyücek çocuklarla el kumandada ailecek izleyebilirsiniz. Kimi sahnelerde kan, şiddet, müstehcenlik ve şerefsizlik fazla. Japon askerlerini sanırım biraz fazla kötülemişler. Konu: 90
    Filmi blu-ray formatındaki orijinal ses (dolby true hd 7+1) ve görüntü (2.35 : 1 ölçek ve 1080P) ile izledim. Görüntü: 91 ve ses 98 puan. Ses oldukça etkileyici, yukarıda yazdığım gibi filmin başındaki savaş sahnelerinin efektleri mükemmel. Manastırda öğrenci kızın kafasından vurulduğu sahne var. Sağ arka hoparlörler o kadar etkin ki, birde hiç beklenmedik anda ateş edildiği için seyrederken ses de biraz fazlaysa sıçrayıp yere yatmazsanız ben de birşey bilmiyorum. :) 98 / 100

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Cloud Atlas [Bulut Atlas] / 2012

IMDB Puanı : 7.9
    Sinemalar.com : 7.1

Tür : Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem, Komedi, Macera, Tarih
    Süre:172 dk
    Yönetmen :Andy Wachowski, Lana Wachowski, Tom Tykwer
    Senarist :David Mitchell aynı adlı romanından yönetmenlerin uyarlaması
    Oyuncular :Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Ben Whishaw, James D'Arcy, Doona Bae ve Susan Sarandon
    İzlenen Video/Audio Format: 1080p MKV + DTS
    Aspect Ratio: 2.35:1

Filmin oyuncu kadrosunu gördüğümde ve sonrasında fragmanını izlediğimde çok heycanlanmıştım. Matrix in yönetmenleri Wachowski kardeşler ve Perfume filminin yönetmeni
    Tom Tykwer ın ortaklaşa yönettikleri ve aynı zamanda David Mitchell 'ın yazdığı romandan uyarlayarak senaryosunu kendilerinin yaptığı bir film.

Filmi sakin kafayla ve yaklaşık üç saatlik olmasından dolayı biraz erken saatte izlemenizi tavsiye ederim,zira içerisinde kendince bir felsefesi olan her ne kadar ayrı gibi dursa da
    paralel yürüyen 6 farklı hikaye var paralel derken her biri ayrı bir zamanda geçiyor,6 farklı film gibi de düşünebilirsiniz,ama baştan beri dikkat edilirse filmin içinde belirli küçük
    objelerle birbirlerine bağlı sayılır (düğme,kitap,dövme gibi)

Tom hanks ve Hugo Weaving in oyunculuklarına diyecek bir şey yok çok iyi iş çıkarmışlar,makyajlar süperdi filmde zira bir karakter her hikayede farklı bir rolle karşımıza çıkıyordu
    hatta birçoğunuzun bazı karakterleri tanımayacağınıza eminim. Aaa bu o mu diyeceksiniz öğrendiğinde.

Görüntüler muhteşem ses özellikle ileri ki zamanda geçen Güney Kore hikayesinde inanılmazdı.

Film 100 mio USD bütçe ile çekilmiş.Film eleştirmenleri bu filmi ya seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz sloganıyla seyircilere gönderme yapmışlar.

Bunları yazıyorum ama en kısa zamanda ikinci kez izleme isteğim var.

Şahsen BD sini arşivime koymayı düşünüyorum.

Film Konu 75/100 Ses 80/100 Görüntü 80/100

Edit:Puanlama

Dostum
    Bu filmin sesi düzgün bir versiyonuna ulaşamadım ben
    Hatta filmin başından bayılacağımı anladığım için güzel görüntüye rağmen ses yüzünden kapattım izlemedim
    (Benzer bir durum yıllar öncede MATRIX te başıma gelmişti )

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Dostum
    Bu filmin sesi düzgün bir versiyonuna ulaşamadım ben
    Hatta filmin başından bayılacağımı anladığım için güzel görüntüye rağmen ses yüzünden kapattım izlemedim
    (Benzer bir durum yıllar öncede MATRIX te başıma gelmişti )

biraz erken karar vermişsiniz filmin başında kapattı iseniz
    zaten yukarıda da belirttim ses olayı sadece kore de geçen hikaye kısmında daha belirgin,efektler anlamında.
    Filmin başı zaten konsantre olma anlamında da yetersiz ,film ilerledikçe sarmaya başlıyor ,inception gibi birden fazla izlemek gerekebilir.

• Beni saracak filmi hemen anlıyorum artık bu kadar çok film izledikten sonra

Ayrıca ses berbattı sadece CLOUD ATLAS değil daha az beğeneceğim bir film için bile katlanması zordu.
  • 15.01.2013 tarihine kadar olan güncel sıralamayı ilk sayfada değiştirdim. Tüm yorumcu ve filmlerinin alfabetik sıralamasınıda ekledim.
  • quote:

Beni saracak filmi hemen anlıyorum artık bu kadar çok film izledikten sonra

Ayrıca ses berbattı sadece CLOUD ATLAS değil daha az beğeneceğim bir film için bile katlanması zordu.

Filmi bende izleyeyim diyorum birkaç yere baktım, birinde remux olarak 32 gb a yakın AC3 ses (ön isim bilgisinde verilen), ciğerinde ise 18 gb civarı ve dts yazıyor isim bilgisinde. Sizin izledikleriniz nasıldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Filmi bende izleyeyim diyorum birkaç yere baktım, birinde remux olarak 32 gb a yakın AC3 ses (ön isim bilgisinde verilen), ciğerinde ise 18 gb civarı ve dts yazıyor isim bilgisinde. Sizin izledikleriniz nasıldı?

benim izlediğim 1080p.BluRay.DTS.x264-HDT 18.7 Gb olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

benim izlediğim 1080p.BluRay.DTS.x264-HDT 18.7 Gb olan.

Ben 32 gb lık olanı indirmeye başladım. Ancak nerede gördüysem film blu-ray olarak hala "ön sipariş" te, yani çıkmamış, nereden buluyorlar bunu?

18 gb lık versiyonda ise (zamunda) bilgi olarak şöyle bir yazı var "NOTE: This is, for now, the best V/A release. We've used own studio stream, and encoded with the professional DTS software, for best quality and clarity. The audio is genuine DTS 5.1, so enjoy it, if you like." Ben yarım ingilizcemle filmi dts e kendi programlarıyla çevirdikleri sonucunu çıkardım. Gittigidiyorda mesajlaştığım biri söylemiş ve bana denemem için king-kong filmini göndermişti. Filmi dts hd ma ya kendi programlarıyla çevirmişler. Bende orijinali de olduğu için king-kong u seçmiştik ve orijinaliyle arada dağlar kadar, her dinleyenin anlayabileceği farklar vardı. Eğer bu da öyle yapılmış ise dts e çevrilen orijinal dd den bile kötü oluyor. Sizin izlediklerinizde böyle ise belki bu yüzden kötü çıkmıştır ses.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 30 Ocak 2013; 10:15:17 >

• Sayın astramastra filmin 18gb versiyonu için
    en azından filme yazık etmeden izlenebilir anlamında yorum yapmıştı.

Tabii ki orijinali DTS-HD MA ve hatta belki 7.2 çıkacaktır ana zaten bu ses 18gb a sığmaz.

Sanırım bu film en azından 1-2 defa daha orijinal bluray den kayıpsız izlenir.

Tabii king kong da da güzel bir ses çalışması vardı, başarılıydı onu orijinalinden ayırd etmek sahiden her dinleyen için kolaydı.
    BULUT ATLASI nın orijinali yada ISO su ortalarda olmadığı için maalesef koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denmesi mevzusu oluyor...

Bu arada benim 18 GB versiyonda az sonra bitiyor bağlayıp amfiye bir de ben yorum yaparım

iZLEDİM VE BENCE FİLME YAZIK EDECEK KADAR KÖTÜ DEĞİL BU 18 GB VERSİYONUN SESİ
    BLU-RAY ISO düşse de tadından yiyemesek..

bu başlığa yakışmayacak kadar indirme film muhabbeti mi yaptık arkadaşlar ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 31 Ocak 2013; 16:54:39 >

• arkadaşlar soruma bir türlü cevap alamadım birde siz kaliteli film izleyenlere sorayım dedim,720p ile 1080p film arasında, birde 1080p ile 1080p mkv arasında görüntü kalitesi açısından fark varmıdır?
    (bildiğiniz gibi 1080p 10 gb. ,1080p mkv 1-2 gb civarında)

bu kadar yüksek gb lı filmleri indirmeye değermi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

arkadaşlar soruma bir türlü cevap alamadım birde siz kaliteli film izleyenlere sorayım dedim,720p ile 1080p film arasında, birde 1080p ile 1080p mkv arasında görüntü kalitesi açısından fark varmıdır?

Formatı ne olursa olsun aynı format için daima 1080p daima 720p den üstündür.
    Kabaca bir sıralama yapayım ancak filmin buna değer olup olmadığı tamamen kişisel beğeni ile ilgilidir, görecelidir, kişilere göre farklılık gösterir.

SIRALAMA ŞÖYLE:

En kaliteliden az kaliteliye doğru:

BLU-RAY - BLU-RAY ISO - BLU-RAY REMUX - MKV 1080P - MKV 720P

İndirmeye değer mi konusuna bir tek şunu ekleyebilirim

42" veya üstü 1080p FULL HD bir tv veya projektörünüz varsa kesinlikle değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 30 Ocak 2013; 11:27:04 >

• quote:

arkadaşlar soruma bir türlü cevap alamadım birde siz kaliteli film izleyenlere sorayım dedim,720p ile 1080p film arasında, birde 1080p ile 1080p mkv arasında görüntü kalitesi açısından fark varmıdır?

720p ile 721p arasında bile fark var. Önemli olan bunu göz ile fark edebilmek. Benim LCD 1366x768 çözünürlüklü. Yani HD Ready. Bluray film seyrediyorum. DVD'den çok çok iyi. Fakat mağazalardaki 1080p gösteren TV'lerdeki Blu-ray görüntülere bakıyorum ve bir şeylerin eksik olduğunu farkediyorum.

MKV'den pek anlamıyorum ama 10 GB'lık bir video 1 - 2 GB oluyorsa sıkıştırılıyor demektir. Hem de bayağı bir sıkıştırılıyor demektir. Özel bir program ile de açılıyor o görüntü. Sıkıştırılmamış görüntü her zaman daha iyidir.

• quote:

quote:

Kabaca bir sıralama yapayım ancak filmin buna değer olup olmadığı tamamen kişisel beğeni ile ilgilidir, görecelidir, kişilere göre farklılık gösterir.

SIRALAMA ŞÖYLE:

televizyonum sony 46hx720 1920*1280 çözünürlüğe sahip,şu ana kadar en fazla 480p izleyebildim,malum sony lerde her filmi oynatmama sorunu var o yüzden mp siparişi verdim kısmetse bugün alacağım.
    BLU-RAY REMUX u anlayamadım,izah edermisiniz,1080p 10 gb civarında filmlermi oluyor? veya..

1080p ile 1080p mkv filmlerden hangisini tavsiye edersiniz? arada gb farkı var.

• quote:

Benim anladığım şu.

DivX nasıl ki DVD'nin riplenmişi oluyorsa, bir parça düşük kalitelisi oluyorsa MKV'de Blu-ray'ın riplenmişi oluyor demek ki. Her zaman geçerli bir şey var. DVD, DivX'ten, Blu-ray da MKV'den daha iyidir.
  • Arada gözden kaçmasın...

15.01.2013 tarihine kadar olan güncel sıralamayı ilk sayfada değiştirdim. Tüm yorumcu ve filmlerinin alfabetik sıralamasınıda ekledim.
  • quote:

quote:

quote:

SIRALAMA ŞÖYLE:

televizyonum sony 46hx720 1920*1280 çözünürlüğe sahip,şu ana kadar en fazla 480p izleyebildim,malum sony lerde her filmi oynatmama sorunu var o yüzden mp siparişi verdim kısmetse bugün alacağım.
    BLU-RAY REMUX u anlayamadım,izah edermisiniz,1080p 10 gb civarında filmlermi oluyor? veya..

Bluray remux lar,
    Orijinal blıray diski birebir kopyalayıp, içinden mesela orta avrupa veya ortadoğu vs gereksiz dil ve altyazıları temizleyerek
    bu sayede yer den de kazanarak yeniden bluray disk veya bluray iso haline getirilmiş filmlerdir.

Teoride görüntü ve ses olarak orijinal bluray den aşağı kalmamaları gerekir ancak 25gb boş bluray lere sığması
    için az da olsa genelde biraz downgrade yapılıyor, yani kalite indiriliyor.

Aslında bu ölçüler çok hassas ve herkes de anlayamaz bu kalite farklarını.
    Öyle ki diski kopyalama veya klonlama yazılımı soruyor yeniden yazacağınız disk kapasitesi nedir diye
    25 gb derseniz filmin orijinaline göre mesela sadece film dosyası 30 gb tutan bir filmde pek anlaşılır bir fark olmuyor.

Ama uzun bir film ve zaten boyutu 45gb a yaklaşan filmse kayıp fazla oluyor. Yazılım bu indirgeme ve sığacak şekilde bitrate i düşürmeyi otomatik yaptığı için
    tam anlayamıyoruz bu kaybı.

Tek ölçü gözlerimiz ve kulaklarımız..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.