Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

IMDB Puanı : 7.2
    Sinemalar.com : 7.7

Tür : Aksiyon, Biyografi, Macera
    Süre:118 dk
    Yönetmen :Joachim Rønning
    Senarist :Petter Skavlan, Allan Scott
    Oyuncular :Gustaf Skarsgård, Odd Magnus Williamson, Anders Baasmo Christiansen, Tobias Santelmann, Agnes Kittelsen,
    İzlenen Video/Audio Format: 1080p MKV + DTS
    Aspect Ratio: 2.39:1

Film,Norveçli bilimadamı Thor Heyerdahl ve arkadaşlarının Amerika da yaşayan yerlilerin okyanusu o zamanın salları ile geçerek
    geldiği savını kanıtlamak için çıktığı 101 günlük sal yolculuğunu anlatıyor,bir seyahat biyografisi diyebiliriz. Holywood tarzı bol akisyon
    sevenlerin çok seveceği bir film değil,yer yer durağanlaşan film içerisinde arda heyecanlı deniz sahneleri de var. Ses siteminiz iyi ise
    sub kullananlar gayet memnun kalacaktır diye düşünüyorum,bu sahnelerde.

Tabii filmin gerçek yaşamadan alınması ayrı bir hava katıyor ,filmin sonunda oyuncuların gerçek hayatta canlandırdığı asıl kişilerin hayatlarına dair verdikleri bilgiler benim çok hoşuma gidiyor.
    Belgesel niteliğinde seyahat esnasında çekilen orijinal film 1950 yada 51 de oscar ödülü almış,
    2012 yılında çekilen bu film ise 2013 Altın Küre’ye “En İyi Yabancı Film” dalından aday gösterilmiş bunu da ayrıca belirtmekte yarar var.

Bu tarz filmlerden hoşlananlar varsa izleyebilir.

Film 100/65 Görüntü 100/65 Ses 100/65

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

• The Words [Çalıntı Hayat] / 2012

IMDB Puanı : 6.8
    Sinemalar.com : 6.8

Tür : Dram, Gerilim,
    Süre:97 dk
    Yönetmen :Brian Klugman, Lee Sternthal
    Senarist :Brian Klugman, Lee Sternthal
    Oyuncular :Bradley Cooper, Olivia Wilde, Ben Barnes, Zoe Saldana, John Hannah,Jeremy Irons
    Aspect Ratio: 1.85:1

Film başrol oyuncu kadrosuna baktığımda ,onların kalitesine yaklaşamamış bana göre,filmin vizyonda ki adıda filmin konusunu ortaya çıkarmış,
    orjinaline sadık kalınmalıydı diye düşünüyorum, bir yazarın hırsı ve aslında kendisine ait olmayan bir başarının sonucunda katlanmak zorunda
    olduğu kendisi ile çekişmeler, ve flashbacklerle hikaye içinde hikaye ile seyirciye parçaları birleştirmeye iten bir konu,
    final biraz havada kalmış ama herhalde yönetmen/senarist onuda biz izleyenlere bırakmış galiba :)

Jeremy Irons her zaman takdir ettiğim bir oyuncudur,filmde Bradley Cooper ile olan ilk karşılaşmaları ve konuşmalar izlenmeye değer.

Filmde hoşuma giden bir iki replik paylaşayım

"Hepimiz hayatta seçimler yaparız,zor olan onlarla yaşamaktır"

"...Bir yerde hayat ve hayal arasında seçim yapmalısın.İkisi çok yakındır ama birbirlerine değmezler.Çok farklı iki şeydir."

Film 100/70 Görüntü 100/70 Ses 100/70

• Driving Miss Daisy -
    1989 yapımı 99 dakikalık filmin başrol oyuncusu Morgan Freeman.

http://www.sinemalar.com/film/15747/driving-miss-daisy#comments - Sadece 90 kişinin oyuyla ortalama 7.0 puan almış.
    http://www.imdb.com/title/tt0097239/ - 39 bin kişinin ortalama puanı 7.4

Geçmişten gelen bir esintiydi film benim için. Sakin seyreden, mesaj veren, sevecen, noktayı koyan güzel bir sonla biten, saygılı ailecek seyredilebilecek arşive alınması gereken harika bir film. Kısaca; 1950 li yılların sonunda zencilerin dışlandığı Amerikada zengin ancak mütevazi dul ve yaşlı bir kadın ile onun şoförlüğüne geçen Morgan Freeman ın arkadaşlığı konu ediliyor. Freeman ın oyunculuğunu anlatmaya gerek yok. Adam dudak mimikleri, sesinin tonuyla dahi anlatmak istediklerini anlatıyor. 89/100

Filmi MKV olarak izledim, görüntü filmin karakterine uygun yumuşak tonlarla, yeşil hakimiyetinde geçiyor. 87/100
    Ses: Fırtınanın geçtiği sahneler, yağan yağmur efektleri çok güzel verilmiş, hemen sonrasındaki sahnedeki (yanılmıyorsam sinagogun bombalandığı sahne) soldan gelen arabanın sesi, arabanın içindeki konuşmalara geçildiği bölümdeki kaydı çok güzel yapmışlar. Tabi genel olarak efektlerin fazla olmadığını ve surroundlara fazla iş düşmediğini söylemek lazım. 85/100

• The Bourne Legacy -

Bourne serisinden konusu ve oyuncusunun değişikliği ile ayrılmış bu kez. Bu tarz filmleri sevenler için ideal; becerikli, yakışıklı, güçlü kuvvetli eleman, yanında güzel bir kız, düzene karşı, vur kır dağıt, etrafa ders ver, esas kız ile oğlanı kurtar vs.vs. Filmi dts hd ma 7+1 ve 1080p remux kaydıyla izledim. Filmin görüntü kalitesi mükemmel; ses de gayet iyi; efektler tok, center hoparlör konuşmalar net...
    Garip gelecek ama filmde beni en etkileyen sahne giriş sahnesindeki ortamdı. Şırıl şırıl akan dere, her taraf bembeyaz kar, küçücük ahşap ev, içinde sımsıcak odun sobası, insanlardan uzak ortam...
    Filme konu olarak 77 - görüntü: 91 ve ses 90 puan veriyorum 100 üzerinden.
  • 3 Idiots -
    2009 Hint filmi.
    http://www.imdb.com/title/tt1187043/ - 54 bin oy ortalaması: 8,3
    http://www.sinemalar.com/film/72341/3-ahmak - 3 bin kişinin oy ortalaması 8,7

170 dakikalık ailece izlenebilecek (hatta okuyan çocuklarınız varsa özellikle birlikte izleyin) dram, komedi (epeydir böyle kahkaha atmamıştık) romantik ve bence arşive konarak yılda birkaç seyredilmesi gereken bir film. Filmin ismini çok yersiz koymuşlar, ben zaman zaman dikkatimi çeken bu filmi sırf isminden dolayı sallamıştım, saçma sapan komedi filmi gibi gelmişti ancak alakası yokmuş. [Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta*][*alıntı] Filmde Hint filmlerinin bana biraz sıradışı gelen davranışları olsa da (konuşmalar, danslar, espriler ve özellikle tikler ile mimikler) filmin konusu ve işlenişi sayesinde hiç yadırganmıyor. Bence tek sorun intihar olayının fazla öne çıkarılması ve sanki öğrencilerin elinde koz gibi gösterilmesi. Slumdog Millionaire i Hint filmi saymazsak (ki 3 idiots yazan, yöneten, oyuncular, müzik herşeyiyle Hindistana ait) şu ana kadar izlediğim en iyi Hint filmi. İlk üçte; Slumdog Millionaire ve Black (http://www.imdb.com/title/tt0375611/) var. Puanım: 91/100

Filmi mkv olarak izledim (1080p görüntü ve dts 5+1 ses) Ancak denk gelirse orijinalini almayı isterim- Görüntü yeterli, Hint filmi kıyafetler makyajlar rengarenk ; 91/100 ve ses: Filmin müzikleri şahane gerçekten ve şimdiye kadar diğer filmlerde benk gelmediğim şekilde her şarkıda tüm hoparlörler artarak devreye giriyor ve evin içi birden konser salonuna dönüşüyor. 96 /100

Sonuç; ailecek eğlenelim zaman zaman gözlerimiz dolsun ama kahkahalar eksik olmasın, arada da dansedelim derseniz 3 idiots u kaçırmayın.

• orjinal cinayetler, yenilmez3 ve turnuva filmlerini aldım. Bunlar ilk filmlerim Daha sinema sistemini tamamlamadan aldım dursun kenarda :)

splice (deney)

John rabe- son kahraman

hayattan korkma (zeki alasya)

bu yazdığım üç filmi seyreden veya bilen varmı önerir misiniz?
  • blu ray bayagi iyiymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stealth

Yönetmen: Rob Cohen

oyuncular: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Fox.

imdb puanı: 4.9/10

Filmi dün akşam seyrettim. Açıkçası pek tatmin edici değildi. ABD'nin gövde gösterisi büyük oranda hissediliyordu. saçma olan bir sürü şey vardı. Başka ülke hava sahasına izinsiz girmeler. çatışmalar. vs. vs. Havada yakıt ikmal gemisi ilginçti. Kısaca yüksek bütçeli boş bir filmdi. Ne Jessica Biel, ne de Jamie Fox filmi kurtarmaya yetmedi.

Disk özelliklerine gelirsek: İngilizce dublaj ve TR altyazılı filmdi. Görüntü ortanın biraz üzerindeydi. Ekstralar TR altyazısız idi. Zaten bir kaç dakikalık video klip şeklinde görüntülerden oluşuyordu. Bunun dışında Swat ve Ultraviolet filmlerinin fragmanları vardı.

Kısacası: Boş vaktinizinde boş vakti var ise, seyredin. Yoksa boş vakit harcamaya bile değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

3 Idiots -
    2009 Hint filmi.

170 dakikalık ailece izlenebilecek (hatta okuyan çocuklarınız varsa özellikle birlikte izleyin) dram, komedi (epeydir böyle kahkaha atmamıştık) romantik ve bence arşive konarak yılda birkaç seyredilmesi gereken bir film. Filmin ismini çok yersiz koymuşlar, ben zaman zaman dikkatimi çeken bu filmi sırf isminden dolayı sallamıştım, saçma sapan komedi filmi gibi gelmişti ancak alakası yokmuş. [Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta*][*alıntı] Filmde Hint filmlerinin bana biraz sıradışı gelen davranışları olsa da (konuşmalar, danslar, espriler ve özellikle tikler ile mimikler) filmin konusu ve işlenişi sayesinde hiç yadırganmıyor. Bence tek sorun intihar olayının fazla öne çıkarılması ve sanki öğrencilerin elinde koz gibi gösterilmesi. Slumdog Millionaire i Hint filmi saymazsak (ki 3 idiots yazan, yöneten, oyuncular, müzik herşeyiyle Hindistana ait) şu ana kadar izlediğim en iyi Hint filmi. İlk üçte; Slumdog Millionaire ve Black (http://www.imdb.com/title/tt0375611/) var. Puanım: 91/100

Filmi mkv olarak izledim (1080p görüntü ve dts 5+1 ses) Ancak denk gelirse orijinalini almayı isterim- Görüntü yeterli, Hint filmi kıyafetler makyajlar rengarenk ; 91/100 ve ses: Filmin müzikleri şahane gerçekten ve şimdiye kadar diğer filmlerde benk gelmediğim şekilde her şarkıda tüm hoparlörler artarak devreye giriyor ve evin içi birden konser salonuna dönüşüyor. 96 /100

Sonuç; ailecek eğlenelim zaman zaman gözlerimiz dolsun ama kahkahalar eksik olmasın, arada da dansedelim derseniz 3 idiots u kaçırmayın.

Muhteşem ötesi bu filmin Türkçe altyazılı bluray veya dvd si yok galiba, çok aramama rağmen bir türlü bulamadım. 2 kez mkv sini seyrettim ama orjinal medyasını alıp arşivime eklemek stiyorum. (Sanırım yılda 1 kez izlerim bu filmi)

Şimdiye kadar izlemeyenlerde, filmi bulup mutlaka izlesinler...

• Zatoichi -

2003 Japon yapımı, 116 dk. film.
    http://www.sinemalar.com/film/1478/zatoichi
    http://www.imdb.com/title/tt0363226/awards imdb de 30 bin kişi 7,6 puan vermiş. Çoğu uzakdoğudan ödülleri mevcut. Ancak niye vermişler bu ödülleri anlamadım. Kör bir adamın çeteden intikam almak isteyen iki kardeşe ve dolayısıyla çetenin zorda bıraktığı köylüye yardım ederek bu beladan kurtarması işlenmiş. Filmi seyrederken Cüneyt Arkın ın kör olduktan sonra bizanslılarla savaştığı sahneleri hatırladım. O kadar dalga geçilirdi ama bizim Cüneyit yine mantıklı işler yapmış. Bizim filmdeki kör zatoichi kumarda hiç kaybetmez, koca çetenin adamlarını öldürür. Film hangi yıl ve nerede çevrilmiş ise onlarca adam öldürülüyor ama "ne oluyor" diyen biri çıkmıyor. Efektler kötü, görüntü kötü, ses kötü, film hepsinden kötü. Kanlı sahneler pek bol, ama oldukça yapmacık, ailecek seyredilecek bir film değil bu yüzden. Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim. Japon filmlerini sevdiğim halde zaman ve para kaybı bence... Konu: 56 / Görüntü:55 / Ses:54

• Cloud Atlas [Bulut Atlas] / 2012

IMDB Puanı : 7.9
    Sinemalar.com : 7.1

Tür : Bilim Kurgu, Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem, Komedi, Macera, Tarih
    Süre:172 dk
    Yönetmen :Andy Wachowski, Lana Wachowski, Tom Tykwer
    Senarist :David Mitchell aynı adlı romanından yönetmenlerin uyarlaması
    Oyuncular :Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Ben Whishaw, James D'Arcy, Doona Bae ve Susan Sarandon
    Aspect Ratio: 2.35:1

Filmin oyuncu kadrosunu gördüğümde ve sonrasında fragmanını izlediğimde çok heycanlanmıştım. Matrix in yönetmenleri Wachowski kardeşler ve Perfume filminin yönetmeni
    Tom Tykwer ın ortaklaşa yönettikleri ve aynı zamanda David Mitchell 'ın yazdığı romandan uyarlayarak senaryosunu kendilerinin yaptığı bir film.

Filmi sakin kafayla ve yaklaşık üç saatlik olmasından dolayı biraz erken saatte izlemenizi tavsiye ederim,zira içerisinde kendince bir felsefesi olan her ne kadar ayrı gibi dursa da
    paralel yürüyen 6 farklı hikaye var paralel derken her biri ayrı bir zamanda geçiyor,6 farklı film gibi de düşünebilirsiniz,ama baştan beri dikkat edilirse filmin içinde belirli küçük
    objelerle birbirlerine bağlı sayılır (düğme,kitap,dövme gibi)

Tom hanks ve Hugo Weaving in oyunculuklarına diyecek bir şey yok çok iyi iş çıkarmışlar,makyajlar süperdi filmde zira bir karakter her hikayede farklı bir rolle karşımıza çıkıyordu
    hatta birçoğunuzun bazı karakterleri tanımayacağınıza eminim. Aaa bu o mu diyeceksiniz öğrendiğinde.

Görüntüler muhteşem ses özellikle ileri ki zamanda geçen Güney Kore hikayesinde inanılmazdı.

Film 100 mio USD bütçe ile çekilmiş.Film eleştirmenleri bu filmi ya seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz sloganıyla seyircilere gönderme yapmışlar.

Bunları yazıyorum ama en kısa zamanda ikinci kez izleme isteğim var.

Şahsen BD sini arşivime koymayı düşünüyorum.

Film Konu 75/100 Ses 80/100 Görüntü 80/100

Edit:Puanlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 20 Ocak 2013; 11:35:12 >

• quote:

Zatoichi -

2003 Japon yapımı, 116 dk. film.
    http://www.sinemalar.com/film/1478/zatoichi
    http://www.imdb.com/title/tt0363226/awards imdb de 30 bin kişi 7,6 puan vermiş. Çoğu uzakdoğudan ödülleri mevcut. Ancak niye vermişler bu ödülleri anlamadım. Kör bir adamın çeteden intikam almak isteyen iki kardeşe ve dolayısıyla çetenin zorda bıraktığı köylüye yardım ederek bu beladan kurtarması işlenmiş. Filmi seyrederken Cüneyt Arkın ın kör olduktan sonra bizanslılarla savaştığı sahneleri hatırladım. O kadar dalga geçilirdi ama bizim Cüneyit yine mantıklı işler yapmış. Bizim filmdeki kör zatoichi kumarda hiç kaybetmez, koca çetenin adamlarını öldürür. Film hangi yıl ve nerede çevrilmiş ise onlarca adam öldürülüyor ama "ne oluyor" diyen biri çıkmıyor. Efektler kötü, görüntü kötü, ses kötü, film hepsinden kötü. Kanlı sahneler pek bol, ama oldukça yapmacık, ailecek seyredilecek bir film değil bu yüzden. Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim. Japon filmlerini sevdiğim halde zaman ve para kaybı bence... Konu: 56 / Görüntü:55 / Ses:54

Takeshi Kitano nun kült olmuş filmlerinden birisidir filmdeki ilerleyis,mizah,felsefe ve muzigi ile unutulmaz bir filmdir ama iste insanlar cesit cesit begenmiyenide varmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspirin_Gripin

Takeshi Kitano nun kült olmuş filmlerinden birisidir filmdeki ilerleyis,mizah,felsefe ve muzigi ile unutulmaz bir filmdir ama iste insanlar cesit cesit begenmiyenide varmis

Filmin sondaki müziği güzelmiş gerçekten ancak burası film eleştirme yeri, beni eleştireceğinize filmi yazsanız daha iyi olurdu.

1976 yapımı ve halen imdb de 8.5 puanla 54. sıradaki Taxi Driver ile, 1992 yapımı 8.4 puanla 71. sıradaki Reservoir Dogs filmlerinden zerre kada hoşlanmayınca yıllar önce "kült film" kavramını araştırdım. Ve daha önce de yazmıştım bu tarz filmler bana göre değil diye. Yukarıdaki eleştiriden sonra suç işlemiş çocuk gibi kabahatlenince tekrar gözden geçirdim. İlk karşıma çıkan birkaç site aşağıda,
    http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BClt_film
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=kult+film
    http://forum.donanimhaber.com/m_21492173/tm.htm
    http://www.nuveforum.net/975-sanat-haberleri/32108-kult-film-nedir-anlasilir/

En mantıklı tanım ise; "Sıradışı, klasik bir tarzı olmayan filmlerdir. Bir filmin kült olabilmesi için toplum içinde kültürel bir etki yaratması gerekir. İşte üç örnek üzerinden kült film kavramı. Kült film klişe özelliklerden arınmış, farklı bir stile sahip fakat çok doğal, herhangi bir sınıfa girmeye çabalamayan, insanlara akıldan çıkmayacak, keskin hatlara sahip estetik sahneler izleten, sert mesajlar veren, fakat zorla izleyicinin gözüne sokmayan yapımlardır. Uzlaşmasız ama sade bir üslupla izleyiciye aktarılan bu filmler teknik açıdan farklı, aykırı sahneler, keskin bir müzik ve görsellikle hazırlanmış işlerdir.
    Kült olarak sınıflandırılan eserler müzikle görselliği birleştiren, uyum sağlayan karakterleri ön plana çıkartan, radikal karakterler kullanan, absürdlüğü başarıyla sergileyen yapıtlardır. Kült filmler kalsik filmlerle karıştırılmamalıdır. Klasik eser herzaman değerini korur ve herkes tarafından beğenilir. Kült filmler ise ortak beğeniye hitap etmez, hatta çoğunlukla saçma bulunabilir."

Sonuçta kült film herkesin beğenmesi gerekmeyen yani herkese hitap etmeyen sıradışı filmler. Zaten herkes beğense "başyapıt" olur. Yukarıda espri yapmıştım ancak meğer Cüneyt Arkın ın "Dünyayı Kurtaran Adam" filmi de kült filmmiş.
    Dediğim gibi, kült filmlerin çoğunluğu bana göre değil. Ayrıca burada kısmen samimi ortam oluşturup birbirimizi tanıyarak filmleri önceden keşfetmeye çalışıyorum kendi adıma. Ha diyebilirsiniz buna yarayan pekçok site var. Ancak kalabalık sitelerdeki yorumları veren kişilerin yaşı, mesleği, eğitimi, işi vs. pekçok şey farklı olduğu ve bunu bilmediğiniz için onların yorumları sizi yanlış yönlendirebiliyor. Mesela 19 yaşındaki gencin sevdiği ve göklere çıkardığı bir film benim için zaman kaybından başka birşey olmayabilir. Misal ilk aklıma gelen @astramastra ile @dmrbrn un yorumları benim için film seçmemde önemlidir, epeydir uğramayan @ozdoyumvolkan da öyle. Çünkü aynı filmlere benzer tepkiler gösterdiklerini tespit ettim. Pekçok filmi buradaki yorumlarla keşfettim. "Cloud Atlas" filmini @astramastranın yukarıdaki yorumuyla listeme aldım. Dün puanları sıralarken @dmrbrn ın "22 Bullets" ile ilgili yorumunu ve dolayısıyla bu filmi gözden kaçırdığımı fark ettim.

• Upside Down [Paralel Dünyalar] / 2012

IMDB Puanı : 6.3
    Sinemalar.com : 7.0

Tür : Bilimkurgu , Romantik
    Süre:110 dk
    Yönetmen :Juan Diego Solanas
    Senarist :Juan Diego Solanas, Santiago Amigorena,
    Oyuncular :Kirsten Dunst, Jim Sturgess
    Aspect Ratio: 2.35:1

Benim gibi ergenliğe adım atmış bir kızınız var ise evde romantik film izlememe gibi bir şansınız yok Konu bilindik sıradan farklı dünyaları
    olan iki insanın aşkı,ama gerçekten farklı dünyalar, iki ayrı dünya ve yerçekimleri ters, birbirlerine ters baktıklarını düşünün :) filmde de aynen
    öyle bir durum var,çocukluk aşkının yıllar sonra karşısına çıkmasıyla , "Aşk engel tanımaz" ifadesini kanıtlarcasına yaşanan olaylar ve mutlu son.

Film şu repliklerle başlıyor,

Bizim güneş sistemimizi benzersiz yapan şey ikili yer çekimine ait olması.İkiz gezegenler tek güneşin etrafında dönüyorlar,fakat her biri kendi yer çekimine sahip.
    Bizim dünyamızda yukarı düşmek ve aşağı tırmanmak mümkün.Fakat benim hikayem aşk hakkında.
    Derler ki, aşıklar doğarken ikiye ayrılan bir ruhtur ve bu iki parça her zaman birbirini bulmaya çalışır.
    Hikayemi anlamak için,çift yer çekiminin üç kanununu öğrenmeniz gerekli.
    Bütün maddeler, her parça,ait olduğu dünyanın yer çekim kuvvetine bağlıdır.
    Herhangi bir nesnenin çekimi diğer dünyadan gelen nesne ile dengelenebilir.Karşı etki.
    Ama sorun şu ki karşı madde ile temas ettikten bir kaç saat sonra nesne ısınıp yanmaya başlıyor.
    Bu kanunlar evrenin kendisi kadar eskiler.Onlar değişmez ve istinasız.
    Çekim gücü.Onun yenilmez olduğunu söylüyorlar.Ben ise buna katılmıyorum.
    Ya aşk, yer çekiminden daha güçlü ise?

Fantastik bir film ve denenmemiş bir görsellik. Çok detaylı izlenirse havada kalan bir çok şey var ama yinede vakit geçirmek için izlenebilir.
    Kirsten Dunst 'ın Spider Man' deki meşhur ters öpüşme sahnesini bilirsiniz, aynı sahnenin bir benzeri burada da karşımıza çıkıyor,yönetmen o
    sahneden çok etkilenmiş olacak ki aynı oyuncuyla kendi filminde de benzer bir sahneye yer vermiş.

İzlediğim mkv den mi emin olamadım başka izleyenlerde paylaşır belki görüntüde bir kumlama hakim.

zaman zaman filme kafanızı ters çevirmeye çalışıp, kendiniz ekrana bakarken bulabilirsiniz,uyarmadı demeyin

Konu 55/100 - Ses 60/100 - Görüntü 65/100

• quote:

..... Misal ilk aklıma gelen @astramastra ile @dmrbrn un yorumları benim için film seçmemde önemlidir, epeydir uğramayan @ozdoyumvolkan da öyle. Çünkü aynı filmlere benzer tepkiler gösterdiklerini tespit ettim. Pekçok filmi buradaki yorumlarla keşfettim. "Cloud Atlas" filmini @astramastranın yukarıdaki yorumuyla listeme aldım. Dün puanları sıralarken @dmrbrn ın "22 Bullets" ile ilgili yorumunu ve dolayısıyla bu filmi gözden kaçırdığımı fark ettim.

bilmukabele
  • Yıllar önce zatoichi dvd baskısını izlemiştim,çamur gibi görüntüler mevcuttu,orjinal bd baskısınıda arkadaşımda gördüm,3-5 dk göz gezdirdim-sonuç yine
    değişmemiş,gördüğüm en kötü ev sineması aktarımlarından biri......
    ..eskiden 6-7 yıl önce dvdartı dergisinin forumunda yazardım,bazen şu konuda tartışırdık:
    nedense bazı filmler sözkonusu olduğunda sanki o film eleştirilemez-sevilememe gibi bir konudan söz edilemez gibiydi,
    malesef bu forumdada bazı kişiler ve bazı konular akıl almaz derecede saçma sapan konuşulabiliyor,bakıyorum
    bir panel hakkında yada bir amfi hakkında yada kablo vs. sayfalar dolusu hakaret,ukalalık inanın insana yakışmayacak yaklaşımlar sözkonusu,
    arkadaş anlayamıyorum,hayatın tek gerçeği bu mudur?ölüp gitçen yaa,
    elbette konuşalım,birbirimizi incitmeden tartışalım,ama adam bir çırpıda 3-5bin euroluk amfiye yada tv,ye çöp diyebiliyor,akıl alır gibi değil...
    ..kimileri neredeyse panellerine tapacak,benim artık tanrım bu diye...
    ...arkadaş, amaç bişeyler paylaşabilmek,aktarabilmek sevgili tcmb arkadaşımın dediği gibi birbirimizi tanıyabilmek,anlamak anlaşılmak,
    benim hayatımın filmleridir yüzüklerin efendisi serisi,ki ev sinemasında hala en iyi 10 içerisindedir bence,ama bir başkası için bu filmler
    hiçte içaçıcı değildir......
    yada I am legen benim için çok iyi bir filmdir(bd aktarımı referans seviyededir)bir gece arkadaşlarla izledik,ikisi çok kötü olarak değerlendirdi...
    zevk bu, zatoichi hem film olarak hemde disk anlamında benim için hiçbirşey ifade etmeyen,hadi film kısmını geçelim,
    ama disk aktarımı olarak para kaybından başka bişey değil,çok kötü...birileri içinde çok başarılı defalarca izlenebilecek bir film olabilir...
    .....saygılar.

• Taken 2 [Takip:Istanbul] / 2012

IMDB Puanı : 6.3

Tür : Aksiyon, Gerilim, Suç
    Süre :92 dk
    Yönetmen :Olivier Megaton
    Senarist :Luc Besson, Robert Mark Kamen
    Oyuncular :Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen
    Aspect Ratio : 2.35:1

Taken (1) 'i bir çoğunuz izlemiştir emekli bir CIA ajanının kızının kaçırılması ve onu kurtarmasını aksiyon şeklinde işlenmesinden ibaretti.
    İkincisinde ise konuya çok fazla dokunmamışlar :) ,öldürdüğü adamların arnavut mafya babası babalarının intikamı ile başlayan film bu sefer
    karısını rehin alanlara karşı verdiği mücadele ve bir yandan da kızının kötü adamların eline düşmesini engellemeye çalışması işlenmiş.

Yazılı basında da denk gelmişsinizdir ,filmin büyük bir çoğunluğu Istanbulda geçiyor aslında tam istanbul demeyelim de Eminönün de geçiyor.
    Baktığınız zaman bir Holywood gişe filminin ülkemizde çekilmesi reklam ,tanıtım adına ne derseniz deyin tabii ki sevindirici bir olay,
    ama gelgelelim bu layıkı ile yapılmış mı tartışılır,film çok dar bir alanda çekilmiş tamamen Eminönünün dar sokakları,kapalı çarşı,mahmutpaşa
    ve EZEL dizisinden bildiğimiz DAYI nın mekanlarında çekilmiş. Kuşbakışı görüntülerde bir kaç camii görüntüsünün dışında bir İstanbul görselliği
    yok maalesef,Organize İşler filminde ki görüntülerden feyz alınması gerekirdi bence :)
    Filmde CIA ajanının kızı kapalıçarşının çatılarında dolaşırken (Sky Fall un çekim yapıldı yerler) sağa sola kafasına göre el bombası atıyor
    bir tane soran yok noluyor diye,Türk polisi nerde derken TOFAŞ Şahinlerle iki polis arabası görüyorsunuz kovalamaca sahnesinde burada
    çok güldüm yalnız ,onun dışında yan ve arka plan figuranlar hep erkek bir tane başı açık kadın yok, kadın figüranların hepsi kara çarşaflı
    bizi demek öyle bir memleket olarak görüyorlar ve gösteriyorlar,tamam öyle giyenen çevremizde bu ülkenin vatandaşları var ama diğerleri de
    var onu gösteriyorsan diğerlerini de göstermelisin bunlar tabii bilinçli yapılan şeyler gibi geliyor bana,yapımcılığına ortak olan Luc Besson amcaya sormak lazım aslında.
    Hele Amerikan Elçiliği diye muhtemelen Ayasofya tarafıydı çatma derme bir nizamiye ve oraya taksi ile dalmaları süper bir sahneydi.

Filmin sonunda gerekli izinleri ve destek veren resmi makamların adı çıktı, özellikle teşekkür edilen Egemen Bağış bu filmi izlediğinde ne düşündü çok merak ediyorum.
    neyse reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip burada bitireyim,izleyip siz karar verin.

Film aksiyon türünde olunca baştan sona bolca silah sesleri vardır 5.1 ses sistemi iyi çalıştı.
    En iyi rol kesende bence Arnavut Mafya babası idi.

Film; Konu 55/100- Ses 60/100 - Görüntü 55/100

• To Rome with Love [Roma'ya Sevgilerlel] / 2012

IMDB Puanı : 6.4

Tür : Komedi
    Süre : 112 dk
    Yönetmen :Woody Allen
    Senarist :Woody Allen
    Oyuncular :Woody Allen,Penélope Cruz, Ellen Page, Roberto Benigni, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg,
    Aspect Ratio : 1.85:1

Geçenlerde "Paris'de Geceler" in yorumunu yapmıştım o filmin arkasından Wody Allen'ın Barselona, Paris, Roma üçlemesinden izlemediğim filmi olan "Romaya Sevgilerle" yi
    merakımı yenemeyip izledim,hafif ve çok keyifli bir komedi idi,diğerlerinin aksine Woody Allen karakterlerin birisinin Amerikalı babasını oynuyordu ,süperdi en çok güldüğüm
    diğer kişi Benigni olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim,Penélope Cruz'un fiziğini ve performansını da es geçmemek lazım elbet :)
    birden fazla çiftin ilişkisini mizahi bir dille ve Roma nın tarihi yerleri ile harmanlanarak senaryo edilmiş bir film
    Woody Allen filmlerinden hoşlanıyorsanız kaçırmayın derim. İtalyanlarıda çok iyi analiz etmiş ve yorumlamış,kendimi daha önce tatil vasıtasıyla bulunduğum Roma gezime
    götürdü diyebilirim,gerçekten görülmesi gereken yerler çok ve insanları çok ilginç.

Film ;Konu 60/100 - Ses 60/100 - Görüntü 70/100

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kitap-dergi-film-film-ejderhani-nasil-egitirsin-3d-blu-ray-111915260/detay/

120 adet 3d bluray var hdd de ızle ızle bıtıyor zamanla yenılerıyle takasa her zaman varımdır bılgılerınıze....
  • quote:

3 Idiots -
    2009 Hint filmi.

Bu filmi bulabilecegimiz bir site varmi, bluray olarak

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.