Şimdi Ara

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
708
Cevap
30
Favori
55.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

arkadaşlar soruma bir türlü cevap alamadım birde siz kaliteli film izleyenlere sorayım dedim,720p ile 1080p film arasında, birde 1080p ile 1080p mkv arasında görüntü kalitesi açısından fark varmıdır?
    (bildiğiniz gibi 1080p 10 gb. ,1080p mkv 1-2 gb civarında)

bu kadar yüksek gb lı filmleri indirmeye değermi?

Formatı ne olursa olsun aynı format için daima 1080p daima 720p den üstündür.
    Kabaca bir sıralama yapayım ancak filmin buna değer olup olmadığı tamamen kişisel beğeni ile ilgilidir, görecelidir, kişilere göre farklılık gösterir.

SIRALAMA ŞÖYLE:

En kaliteliden az kaliteliye doğru:

BLU-RAY - BLU-RAY ISO - BLU-RAY REMUX - MKV 1080P - MKV 720P

İndirmeye değer mi konusuna bir tek şunu ekleyebilirim

42" veya üstü 1080p FULL HD bir tv veya projektörünüz varsa kesinlikle değer.

televizyonum sony 46hx720 1920*1280 çözünürlüğe sahip,şu ana kadar en fazla 480p izleyebildim,malum sony lerde her filmi oynatmama sorunu var o yüzden mp siparişi verdim kısmetse bugün alacağım.
    BLU-RAY REMUX u anlayamadım,izah edermisiniz,1080p 10 gb civarında filmlermi oluyor? veya..

1080p ile 1080p mkv filmlerden hangisini tavsiye edersiniz? arada gb farkı var.

Bluray remux lar,
    Orijinal blıray diski birebir kopyalayıp, içinden mesela orta avrupa veya ortadoğu vs gereksiz dil ve altyazıları temizleyerek
    bu sayede yer den de kazanarak yeniden bluray disk veya bluray iso haline getirilmiş filmlerdir.

Teoride görüntü ve ses olarak orijinal bluray den aşağı kalmamaları gerekir ancak 25gb boş bluray lere sığması
    için az da olsa genelde biraz downgrade yapılıyor, yani kalite indiriliyor.

Aslında bu ölçüler çok hassas ve herkes de anlayamaz bu kalite farklarını.
    Öyle ki diski kopyalama veya klonlama yazılımı soruyor yeniden yazacağınız disk kapasitesi nedir diye
    25 gb derseniz filmin orijinaline göre mesela sadece film dosyası 30 gb tutan bir filmde pek anlaşılır bir fark olmuyor.

Ama uzun bir film ve zaten boyutu 45gb a yaklaşan filmse kayıp fazla oluyor. Yazılım bu indirgeme ve sığacak şekilde bitrate i düşürmeyi otomatik yaptığı için
    tam anlayamıyoruz bu kaybı.

Tek ölçü gözlerimiz ve kulaklarımız..

güzel açıklama

• Natural Born Killers [Katil Doğanlar] / 1994

IMDB Puanı : 7.2
    Sinemalar.com : 7.3

Tür : Aksiyon , Dram , Gerilim , Romantik , Suç
    Süre : 122 dk
    Yönetmen :Oliver Stone
    Senarist :Quentin Tarantino (sadece hikaye ) Oliver Stone,David Veloz,Richard Rutowsk
    Oyuncular :Woody Harrelson,Juliette Lewis,Robert Downey Jr., Tommy Lee Jones, Ashley Judd
    İzlenen Video/Audio Format: OrjBluray + Dolby True HD
    Aspect Ratio : 1.85:1

Bluray arşivimde uzun zamandır duran bir filmdi,bazen arşivdekileri tekrar izlediğim oluyor,bu filmi de çok uzun zaman önce izlemiştim,ama blurayi aldıktan sonra kısmet olmamıştı izlemek.
    Oliver Stone'u hepimiz tanıyoruz bir çok başarılı filme imza atmış bir yönetmen,biz daha çok onu Gece yarısı Ekspresi ile yıllar önce çektiği ve Türkiye aleyhine belki doğru belki yanlış cezaevlerinde ki
    dönemin işkencelerini anlatan filmle tanımakla beraber JFK,Nixon,Büyük Iskender,Müfreze,The Doors ve tabii Scarface gibi filmlerini de unutmamak gerek,biliyoruz.

Bu filmde yanlışa düşülen bir konuda çoğu yerde senaryo Quentin Tarantinoya ait gibi gösterilir aslında hikaye ondan alınmıştır ama senaryo ona ait değildir.Hatta bir rivayete göre de Tarantino
    ile Stone kavga etmişler,Tarantino hikayesine çekilen filmi hiç beğenmemiş,izlememiş falan işin magazin tarafını bırakacak olursak evet Tarantinodan esintiler var filmde.

Ben Director's Cut versiyonunu sansürsüz izledim,dolayısı ile ailecek en azından çocuklarla izlenecek bir film değil,Amerikada da okuduğum kadarı ile 16 yaş sınırı ile izlenmiş bu film.

Konu Bony ve Clide ı bilirsiniz bunların pisikopatlaşmış hallerini düşünün tencere kapak mevzusu bir araya gelmiş hiçbir amaçları olmayan 666 nolu otoban çevresinde 52 cinayet işlemiş
    aşıkların hikayesi,işin özünde aslında bir türlü yakalanmayan bu suçluları medyanın nasıl bir fenomen haline getirip,hayranlarının oluşması olgusuna da dikkat çekiyor,bir diğer değindiği yönde
    insanın kendisine gerçekten 'Katil Doğulur mu?' sorusunu sorduruyor.

Çom farklı film tekniklerini uygulanmış,halüsünasyon sahneleri,kullanılan objeler,çoğu sahnede bir tarafta devamlı ikinci bir görüntünün olması,ışık oyunları ilginç kompozisyonlar oluşturmuş.
    Woody Harrelson,Juliette Lewis,Robert Downey Jr., Tommy Lee Jones özellikle bu dört oyuncu performansı bana göre çok başarılı idi.
    Ben sıkılmadan çok beğenerek izledim,saçma bulanlarda olacaktır.

İzlediğim bluray'in ekstralarında bir de alternatif son koymuşlar ,güzeldi. Ayrıca çıkarılmış sahnelerin bazıları da neden çıkarılmış anlamadım , çıkarılmasaymış daha iyi olurmuş.

sesten çok fazla bir beklentiniz olmasın,görüntü zaman zaman kumlu siyah beyaz,flasback sahnelerle vede alıntı eski film sahneleri ile oluşturulmuş,işin içinde medya olunca çoğu sahnede el kamerası
    ile çekilmiş modda filmde yer alıyor.Filmin müziklerine de değinmeden geçemeyeceğim Leonard Cohen parçaları müthiş oturmuştu.

Konu 75/100 ses 65/100 Görüntü 75/100

ARŞİVLİK BLU-RAY FİLMLERİ SEÇELİM

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

The Bourne Legacy -

Bourne serisinden konusu ve oyuncusunun değişikliği ile ayrılmış bu kez. Bu tarz filmleri sevenler için ideal; becerikli, yakışıklı, güçlü kuvvetli eleman, yanında güzel bir kız, düzene karşı, vur kır dağıt, etrafa ders ver, esas kız ile oğlanı kurtar vs.vs. Filmi dts hd ma 7+1 ve 1080p remux kaydıyla izledim. Filmin görüntü kalitesi mükemmel; ses de gayet iyi; efektler tok, center hoparlör konuşmalar net...
    Garip gelecek ama filmde beni en etkileyen sahne giriş sahnesindeki ortamdı. Şırıl şırıl akan dere, her taraf bembeyaz kar, küçücük ahşap ev, içinde sımsıcak odun sobası, insanlardan uzak ortam...
    Filme konu olarak 77 - görüntü: 91 ve ses 90 puan veriyorum 100 üzerinden.

yoo hiç garip gelmez,aynen bembeyaz karlı soğuk hava,şırıl şırıl akan dere,ahşap ev içindeki sıcak soba,içilen kahve,sanırım benim gibi 80lerde
    çocuk olan 30-35 yaş üzeri herkesi oldukça etkiler,
    filme verdiğin 77 görüntü 91 ve ses 90 puanlarına katılarak bende bişeyler yazmak istedim,

The Bourne Legacy

Görüntü:video,
    Bourne serisini seven arkadaşların yine çok beğenecekleri film,kurgu anlamında gayet başarılı,ama serinin bir önceki
    filmindeki olay kurgusunu ve kamera hareketlerini hala unutamadım,
    diğer filmlerdeki grenli-kumlu yer yer soğuk bazen tam tersi sıcak kareler filme hakim,eğer doğru görüntü ayarlarıyla
    filmi izlerseniz ev sineması adına herşeyi gayet rahat karşılıyor yüzleri gülümsetiyor.
    bence doğru görüntü nedir:Bazen yazarım blu-ray incelemelerimde,referansım sinema salonundaki görüntülerdir diye,
    işte evdeki yakalamak istediğim görüntü dokusu bu,perdede izlediğimiz 35mm film karesindeki-netlik,renk doğruluğu ve doğallığı,
    sıcak yada soğuk renk derinliği,kısacası gerçekçilik,
    ben 1080p+DTS 5.1 mkv olarak izledim yaklaşık 17gb boyutunda olduğu için bit akışı oldukça yüksek,
    -Arkadaşlar yine Blu-ray incelemelerimde baze belirtiyorum,filmi tamamen karanlık ortamda izledim diye,
    kontrast değerleri ve siyah derinliğine+doğru renk tonlarına en iyi karanlık ortamda yaklaşıp yakalayabiliyorum,
    o sebeple izlediğim filmleri çok çok büyük oranda tamamen karanlık ortamda pek ışık sızması olmayan durumlarda izlemeye
    çalışıyorum,aksi durumda doğru görüntü karelerini yakalamak mümkün olamıyor fizik kuralları gereği..
    55inç led-lcd ekranda filmi izledim,42inç plazmada bazı bölümleri test ettim,sanki plazmaya daha yakıştı film.
    birde benim sevdiğim format olan 1.2:40 olarak film çekilmiş,zaten bir çok filmi 1:85 düşünemiyorum bile,
    orjinal blu-ray versiyonu almak isteyen arkadaşlar bence gönül rahatlığıyla alınabilir....
    Ses:audio,
    Yıllar.....Yıllar önce sanırım 2003 gibi ilk filmi Bourne İdentity,bizde geçmişi olmayan adam ismiyle çevrilmişti,geniş ekran tüplü tv
    ve o zaman elimdeki pıoneer 5+1 ses sistemiyle izlediğimde özellikle özellikle ses kurgusu ve kayıt anlamında benim için referanstı,
    halada öyledir,ses kurgusu,SURROUND kullanımı referans seviyelerde gösterilebilecek kadar usta işi,
    serinin 2. ve 3. filmide çok çok başarlıdır,ve 4.film yine ses kayıt-kurgu ve miks anlamında ev sineması adına çok şey veriyor bizlere,
    Gerçekçilik,bizi sahnenin içine çekebilme,akıllıca yapılan efektler herşey yerli yerinde,
    arada bir arka kanallarda yapılan bir iki küçük numara tamam işte budur dedirtebiliyor,
    ben tamamen dolu bass kanalı değilde filme derinlik katabilen,uğuldamayan patlamayan subwofer kayıtlarını istiyorum disklerde,
    bourne serisindede bu anlamda herşey çok iyidir,4.filmde bu şekilde derin,yer yer sarsan basslar mevcut..
    diyalog kanalında herhangi bir kusur göremnedim(yeri gelmişken şunuda yazmak istiyorum;aslında sinema seslerinde en çok kullanılan
    kanaldır merkez-center kanal,ve yine çokta önemsenmez merkez hoparlör ama bence merkez kanal hoparlörünü seçerken biraz daha
    bütçeyi yükseltip daha kaliteli bir merkez hoparlör tercih edilirse filmden alınan keyif çok daha yüksek olacaktır)
    Ben dts kayıt izledim,orjinalde dts-master audıo zaten teknik anlamda insan kulağı için bence gayet yeterli....
    iyi seyirler.................................

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Natural Born Killers [Katil Doğanlar] / 1994

Yorumunuz için teşekkürler. Bende 2 gün önce DVD formatında izledim. Diğer konuda bu filmden bahsettim. Doğrusu beklentilerimin altında kaldı. Hem de bayağı bir altında kaldı. Bonnie Vs. Clyde bundan çok daha iyi. Birde God Bless America var. 2011 yapımı. Bir adam ve adamla birlikte her yere gidip adam öldüren liseli kız. Gerçekten daha eğlenceliydi.

En azından DivX olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Link:http://www.imdb.com/title/tt1912398/

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Natural Born Killers [Katil Doğanlar] / 1994

Yorumunuz için teşekkürler. Bende 2 gün önce DVD formatında izledim. Diğer konuda bu filmden bahsettim. Doğrusu beklentilerimin altında kaldı. Hem de bayağı bir altında kaldı. Bonnie Vs. Clyde bundan çok daha iyi. Birde God Bless America var. 2011 yapımı. Bir adam ve adamla birlikte her yere gidip adam öldüren liseli kız. Gerçekten daha eğlenceliydi.

En azından DivX olarak izlemenizi tavsiye ederim.

Link:http://www.imdb.com/title/tt1912398/

bu tarz filmlere şahsi görüşüm hani böyle senaryo alsın sizi götürsün,bol eğlenceli bir film olsun gözüyle bakmamak lazım
    yukarıda bir ara sevgili @tcmb kült film tanımı yapmıştı ,bu film benim için kült filmdir,filmde tam hatırlamıyorum ya 16 ya 18
    farklı sinema çekim formatı kullanılmış,ben daha çok sinema yapıtı gözüyle bakıyorum.

Bonnie ve Clyde da bu dalda favorimdir,bahsettiğiniz filmi izlemeye çalışacağım

• 300 - 300 Spartalı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Termopylae_Muharebesi Gerçek tarihten biraz abartılarak sinemaya aktarılmış film, 2006 yapımı ve 117 dakika.
    http://www.imdb.com/title/tt0416449/ Imdb puanı 373 bin oyda 7.7
    http://www.sinemalar.com/film/285/300-spartali Sinemalar.com ise 5 bin kişide 8.4

Yıllar önce digitürkte izlediğim filmi bu kez orijinal blu-ray disk olarak 47" lcd ile dolby true gd 5+1 ses ve yanılmıyorsam 2.35:1 veya 2.40:1 ölçeklendirme ile izledim.

Filmi sevmedim ben ya Konusu neysede, konunun işlenişindeki abartı (300 kişinin karşısındaki onbinlerce kişiyi, yaratığı ve filleri alt etmesi vs.) görüntü ve ses hiç hoşuma gitmedi. Genel izlenimleri şöyle bir gözden geçirdiğimde sanırım sorun bende. O yüzden puanlama yapmadım. Ailecek seyredilebilecek bir film değil, birkaç erotik sahne ve bolca şiddet, kan, hatta vahşet var. Filmin ilk 20 dakikasındaki görüntü çok kötü sanki vcd izliyormuşsun gibi, aşırı kumlanma ve renksizlik 20. dakikadan sonra belirgin iyileşiyor ancak sanki seçimleri düzgün yapmamışlar, çok yakın çekim yapmışlar gibi geldi bana. İnce uzun ekran ve ekranı dolduran vücutlar, koca koca kafalar, sürekli gri, kum rengi ekran vs.vs. Ses olarak dolby sistemin verdiği bas efektler filmin kendisiyle birlikte odanın içini doldurup gereksiz patlamalara, uğultulara sebep oluyor. Center hoparlör biraz yetersiz.

• quote:

300 - 300 Spartalı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Termopylae_Muharebesi Gerçek tarihten biraz abartılarak sinemaya aktarılmış film, 2006 yapımı ve 117 dakika.
    http://www.imdb.com/title/tt0416449/ Imdb puanı 373 bin oyda 7.7
    http://www.sinemalar.com/film/285/300-spartali Sinemalar.com ise 5 bin kişide 8.4

Yıllar önce digitürkte izlediğim filmi bu kez orijinal blu-ray disk olarak 47" lcd ile dolby true gd 5+1 ses ve yanılmıyorsam 2.35:1 veya 2.40:1 ölçeklendirme ile izledim.

Filmi sevmedim ben ya Konusu neysede, konunun işlenişindeki abartı (300 kişinin karşısındaki onbinlerce kişiyi, yaratığı ve filleri alt etmesi vs.) görüntü ve ses hiç hoşuma gitmedi. Genel izlenimleri şöyle bir gözden geçirdiğimde sanırım sorun bende. O yüzden puanlama yapmadım. Ailecek seyredilebilecek bir film değil, birkaç erotik sahne ve bolca şiddet, kan, hatta vahşet var. Filmin ilk 20 dakikasındaki görüntü çok kötü sanki vcd izliyormuşsun gibi, aşırı kumlanma ve renksizlik 20. dakikadan sonra belirgin iyileşiyor ancak sanki seçimleri düzgün yapmamışlar, çok yakın çekim yapmışlar gibi geldi bana. İnce uzun ekran ve ekranı dolduran vücutlar, koca koca kafalar, sürekli gri, kum rengi ekran vs.vs. Ses olarak dolby sistemin verdiği bas efektler filmin kendisiyle birlikte odanın içini doldurup gereksiz patlamalara, uğultulara sebep oluyor. Center hoparlör biraz yetersiz.

Ben bu filmi sinemada güzel bir ses sistemi ile seyrettim. Ama ne hikaye, ne görüntü, ne de ses hiç hoşuma gitmedi. Zaten hikaye sevilmeyince gerisi boş. Görüntü puslu, kumlu. Zaten film karanlık. Açıkçası hiç sevmedim. Sıkıntıdan koltuğumda sağa sola dönerken yanımdaki bayanın üzerine de kolamı döktüm yanlışlıkla. O da tuz biber oldu zaten.

• DOA:Dead or Alive
    Bazen izleyip geçilecek,hoşça vakit geçirilebilecek filmler arar insan,işte ölü yada diri
    bence bu sınıfta değerlendirilebilicek bir film,pek beklentiye girmeden arkadaşlar ile birlikte
    keyifli 1,5 saat geçirmek isteyenler için tercih sebebi olacak eğlenceli bir seyirlik..
    28,514 imdb kullanıcısından 10/4.7 puan almış,şubat/2013 itibariyle.bencede 100/55 verilebilir....

Video:
    Filmi MKV format 1080p çözünürlük ve 23,976fps kare akış hızında,55 inç led-lcd panelde HDMI bağlantı ile
    tamamen karanlık ortamda izledim..
    Benim en sevdiğim format olan 1.2:35 olan orjinal ölçek,ve HD çözünürlük yer yer 35 mm pelikül sinema
    filmi tadını yansıtıyor,
    siyah derinliği referans değil ama gayet başarılı ve hiç bir açılma gözlemlemedim..
    kontrast bence biraz daha yüksek olabilirdi,keskinlik yine genel anlamda başarılı.
    eğer doğru görüntü ayarlarıyla izlerseniz renk tokluğu ve gerçekçiliği bazen yapay durabiliyor olsada,
    kimi sahnelerde çokçok doğal ve başarılı,mesela mor çiçeklerin olduğu sahne,
    keskinlik ve kamera kullanımı filmin başlarındaki motorlu sahnelerde çok başarılı,
    yine dövüş kareografilerindeki genel estetik bazen abartı veyapay olsada genelde güzel vakit geçirtebiliyor..
    ve filme söyleyebileceğim ve puanımın bu derece yüksek olmasındaki ana sebep doğallık+ benim video transfer-kayıt
    kritiklerimdeki referans aldığım pelikül 35mm pelikül sinema projeksiyon perdesinde gördüğümüz tonlar,
    derinlik filmden beklenmeyecek oranda başarılı,
    filmin orjinalide 35mm çekilmiş,2006 yılına ait film bence görüntü anlamında
    yukarıda değindiğim boyutlarda 1.sınıf olarak değerlendirilebilir..
    100/81

Audio:
    mkv format filmlerde vazgeçilmez DTS bu filmdede orjinal dil ingilizce ve 5+1 olarak mevcut..
    belki çok özel bir kayıt değil ama inanılmaz dengeli ve temiz......
    alt frekanslardan tutunda,çok temiz ve tiz kılıç seslerine kadar bence
    bütün duyulabilir frekans aralığı çok ama çok dengeli,
    kayıt temiz ve miks film için gayet yeterli,diyalog kanalı net..
    surruound kanallar filmin tamamına yakın kendini hissettiriyor,
    seslerin genelde nerelerden geldiğini anlayamıyorsunuz,buda sizi filmin içine biraz daha dahil ediyor..
    kullanılan müzikler filmle çok uyumlu,
    eğer sistemi biraz hareketlendireyim,şöyle silkinip kendine gelsin diyorsanız film bu beklentinizi
    fazlasıyla karşılayacaktır,sizi şaşırtmasada hep üzerinde durduğum gibi dengeli ve
    en önemlisi çok çok sinematik......
    100/73
    iyi seyirler....................

• DETECTIVE DEE
    and the Mystery of the Phantom Flame

Dedektif Dee:Gizemli Alev
    Orjinal isim:Di Renjie zhi tongtian diguo
    Yönetmen: Hark TSUI

VIDEO:
    Camera
    Red One Camera, Zeiss and Angenieux Lenses
    Laboratory
    HFR Beijing, Beijing, China (digital intermediate)
    Kodak Cinelabs, Beijing, China (prints: China)
    Shaw Brothers (Hong Kong) Limited, Hong Kong (prints: Hong Kong)
    Film negative format (mm/video inches)
    Redcode RAW
    Cinematographic process
    Digital Intermediate (2K) (master format)
    Redcode RAW (4K) (source format)
    Printed film format
    35 mm (anamorphic)
    Aspect ratio
    2.35 : 1

...IMDb sitesinden aldığım verilerdede görüldüğü gibi film dijital olarak
    meşhur RED kamera ile çekilmiş,
    ve dijital inanılmaz derecede 35mm pelikül filme yaklaşmış..
    Yaklaşık 1 yıldır izlediğim 5 filmden enaz 3 tanesi uzakdoğu filmleri,
    teknik olarak inanılmaz iyiler,
    muhteşem görüntüler,bence olağanüstü kamera hareketleri(yer yer abartıldığını ve yorduğunu kabul ediyorum)
    çok rafine ve ustaca işlenmiş renk tonları,
    HD ekranlarımız ile evimizin salonunun ortasına yerleşiyor sinema....
    üst düzey kaliteli projeksiyon sistemleri ile bence mükemmel sinematografik kareler elde edilebilir bu tür
    teknik anlamda üst düzey hd görüntülerle..
    kullandığım 140cm ekranı mükemmel şekilde doldurdu-1080p,
    herzamanki gibi filmi tamamen karanlıkta izledim,
    genelde orjinal Blu-Ray dışında sorun çıkarabilen 24fps akış hızı izlediğim format MKV olmasına rağmen
    neredeyse kusursuz şekilde yürüdü,
    hayran olduğum art alanların flu,ön plandeki görünümün keskin olduğu 3boyut gibi görünen
    kareler bolca filmde mevcut,
    siyahlar gayet başarılı,kontrast belki biraz daha yüksek seviyede olabilirdi
    renk kullanımı yine film havasıyla uyumlu,genelde soğuk tonlar hakim...
    art alanlar pırıl-pırıl,kumlanma grenlenme hiç gözlemlemedim,
    yine referansa yakın olarak 1.sınıf bir görüntü transferi-ölçek 1.2:35....100/92

AUDIO:
    MKV formatın vazgeçilmezi DTS kayıt,tek kelimeyle usta işi...
    5.1 kanal kullanımı filmin neredeyse tamamına yakınında dolu,
    çok çok dengeli bass sesler yine birçok sahnede filme hakim...
    odanızın içinde nereden geldiğini anlamadığınız ve bir okadar sizi filme dahil eden ses freakansları
    uçuşuyor(bu kayıt ve miks çalışmasının kalitesinde bence en belirleyici özellik)
    belki zaman zaman diyalog daha yüksek olabilirmiydi dedim,
    arka kanal kullanımı en iyisi değil ama bence yine 1.sınıf olarak değerlendirilebilir..
    filmdeki orta frekansların bass sesler içinde eriyip doğallığı yukarıkara taşıması bence tam sinematik ses..
    yine bazen çok temiz keskin tiz sesler hem filme hemde sisteminize sizi bir kez daha aşık edebiliyor.
    bence hiçbir kusur bulunamayacak,
    sadece bence süresinin uzunluğundan dolayı(1,5 saat yeterliydi film için) biraz sıkabilen
    zamanı saymazsak çok çok başarılı ses kayıt ve miks çalışması mevcut...100/86

IMDb şubat/2013 itibariyle 4558 kullanıcıdan 10/6,6 almış film için benim notum.70
    iyi seyirler...................

• TAKEN 2

Takip İstanbul
    Yönetmen:Olivier Megaton
    81717 kullanıcıdan 6,2 puan almış 02/2013 itibariyle IMDB sitesinde....
    ...çok beklentiye girmeden ve ülkemizi gösterdikleri kareleri çok çok dikkate almazsanız
    sıradan bir film olabilir 100/66

VIDEO:
    Filmi sinemada beyazperdede 35mm pelikül izlemiş ve ev sinemamızda HD ekranlarımızda nasıl görünebileceğine dair
    az çok fikir yürütmüştüm,nihayet bu akşam,yine karanlık ortamda,55 inç led-lcd ekranda 1080p mkv olarak,
    izleme fırsatım oldu...
    35mm analog pelikül filmin,detay ve kontrast açısından çok zengin olması buna karşın özellikle kullandığım
    led-lcd panelin kontrast anlamında malesef(lcd teknolojisinini getirisi-bütün lcd paneller kontrast anlamında
    çok başarılı değil) çok detay sunamaması nedeniyle bazı sahnelerde aradığım kareleri bulamadım,
    -sanılmasın filmin görüntü transferi vasat,tam aksine baştan sona çok net ve keskinlik hakim,
    siyah seviyesi yine 1.sınıf,plazmada bazı sahneleri test ettim,kontrast çok daha yüksek-bu nedenle
    sinema görüntülerinde bir kez daha plazmanın hakkını verdim(crt kontrast ve daha birçok anlamda hala çok üstün)
    1,5 saat filmin süresince hiç bir sahnede akış problemi yaşamadım,
    bazı filmlerde meydana gelen 23,976 fps akış hatalarından bu filmde eser yok,muazzam ilerledi....
    filmdeki kumlanma ve gren tarnsfer sorunu değil yönetmenin filtre tercihinden kaynaklanıyor,
    renk genelde truncu ve açık krem yer yer hafif mavimsi tonlar olarak kısaca özetlenebilir.
    birçok anlamda sınıfı çokçok rahat geçen 1.sınıf görüntü aktarımı yine süpergeniş ekran..
    100/80

AUDIO:
    Mükemmel olarak değerlendiremiyeceği kayıt ve miks kesinlikle daha iyi yapılabilirdi..
    DTS 5.1 genelde gayet temiz net pürüssüz ama etkileyicilikten uzak..
    Yer yer kullanılan elektronik-tekno müzik filmin birçok yerinde bourne serisi izliyormuş hissi
    yaratacak yaylılar ile dolu..
    bana biraz tekdüze yapılmış gibi geldi.,
    Arka kanal kullanımı çok daha iyi yapılabilirdi,arada bir mermi kovanları,patlamalar efektler
    bir-iki küçük numara yapsa filmin içine biraz daha gireblirdik.
    bass sesler çok derin değil,filmin başlarında dengeli olmasına rağmen yer yer
    daha derin sarsıcı ve dolayısıyle etkileyici olabilirdi...
    el bombası-otoparktaki araba patlama sahnesi beni pek etkilemedi..
    orjinal diskte muhtemelen master-audıo kullanılmıştır ve daha dengeli olabilir,bilemiyorum.
    diyaloglar Liam Neeson,ın bass-gırtlaktan konuşmasına rağmen anlaşılır ve açık..
    çevreleme hissi yeterli ama çok daha iyi yapılabilirdi..
    100/75
    iyi seyirler.......

• Cloud Atlas: Yukarıdaki yorumlara istinaden 20 gb a yakın mkv formatından izledim filmi, 1080p görüntü ve dolby digital 5+1 ses ile. Filmin başındaki deniz sahnesinde arka hoparlörlerden gelen dalgaların sesi oldukça güzeldi. Ancak film ilerledikçe ön ve center hoparlörlerin arkadalardan daha az çalıştığını fark ettim. Filmin sıkıştırılmasında sorun var diye tahmin ediyorum. Efektlerde arka hoparlörler daha fazla çalıştı. Bu kadar belirgin bir sorun orijinalinde yoktur herhalde. Ancak görüntü güzeldi. Kısaca değerlendirirsem; ailecek seyredilecek bir film değil, erotik sahneler oldukça fazla. Bir izlemeyle anlaşılacak bir filmde değil, en azından ben çözemedim. Orijinali denk gelirse izlemek isterim. Neredeyse kötü filmine hiç rastlamadığım Tom Hanks bu filmde de başarılıydı, pekçok farklı yaştaki farlı karakterleri başarıyla oynamış.
  • SILENT HILL:REVELATION

Sessiz Tepe:Karabasan
    2012
    Yönetmen:Michael J. Bassett

VIDEO:
    Camera
    3Ality Technica Atom 3D Rig (some hand-held shots)
    Red One MX (ET QUASAR 3D rig)
    Laboratory
    Technicolor, USA
    Film negative format (mm/video inches)
    Redcode RAW
    Cinematographic process
    Digital Intermediate (2K) (master format)
    Redcode RAW (4.5K) (dual-strip 3-D) (source format)
    Printed film format
    35 mm (anamorphic) (Fuji Eterna-CP 3514DI)
    D-Cinema (also 3-D version)
    Aspect ratio
    2.35 : 1

Yine IMDB verilerinde görüldğü gibi film DİJİTAL çekilmiş,
    çok etkileyici bulmadığımı belirtmek isterim..
    kusur olarak algılanmasın transfer nerdeyse kusursuz,
    netlik mükemmel denilebilir,
    ama kullanılan tonlar,kasvet,gerilim yer yer sıkıcı olabiliyor..
    bozulma-kayıp yok,artalanlar tertemiz ama etkileyemiyor bir türlü.
    kontrast seviyesi oldukça düşük,siyahlarda hiçbir falso gözlemlemedim,
    yine 23,976fps akış mükemmel ilerledi,
    genelde olduğu gibi yine karanlık ortam HDMI bağlantı ve 55inç panel..
    kumlanma7gren hiç yok
    pırıl-pırıl kayıt,ancak sıkıcı-tekdüze tekrar ediyorum etkileyici değil...
    100/78

AUDIO:
    DTS 5.1 film için fazla bile gelmiş,
    bazı sahneler dışında bass frekanslar dengeli,bir iki sahnede biraz uğuldadı,
    surround kanallar standartları fazlasıyla yakalamış,
    diyalog açısından problem yok.
    genelde ön kanal odaklı olsada dediğim gibi arka kanallara iş düştüğünde
    gerekli oranda kendilerini göstermiş...
    odanın içini doldursada türünün en iyilerinden değil,
    herşey tekdüze-basit hazırlanmış,şikayet etmeyebilirsiniz ama
    hep bişeylerin eksik olduğunu hissedeceksiniz....
    1,5 saat boyunca hem herşey yolunda hemde bitarf hep eksik..
    100/75

14,227 kişiden 10/5.3 almış film 02/2013 itibariyle IMDB sitesinde,benim notum en fazla 100/50..
    iyi seyirler........

• HIT&RUN
    Vur ve Kaç.2012
    Yönetmen:David Palmer,Dax Shepard

VIDEO.
    Bazı filmler vardır,aslında pürüssüz tamamen pırıl pırıl transfer edilmiştir ama bir türlü tam
    anlamıyla etkilemez,işte vur ve kaç aynen böyle bir görünüme sahip,
    filmin dijital çekildiği belirtilmiş IMDB sitesinde,evet hiç bir falso yok görüntüde,
    ve en önemlisi sinema perdesinde gördüğümüz tonların aynısını,
    şayet doğru görüntü ayarlarıyla izliyorsak evdeki hd panellerimizde görebiliyoruz,
    Film Universal yapımı ve birçok karede universal aktarım tonlarını görebiliyoruz..
    2:40 geniş ölçek ve 23,976fps akışta hiçbir sorun olmadı..
    kontrast daha yüksek olabilirdi bence,siyahlar tamamıyle 1.sınıf,
    artalanlarda hiçbir bozulma yok,gren/kumlanma gibi sorunlardan muaf kayıt..
    muhtemelen ülkemizde orjinal Blu-ray disk çıkacaktır,
    eğer herşeyin yerli yerinde olduğu,ama etkileyicilikten uzak kareler isterseniz
    her anlamda tatmin eder...
    karanlık ortam,55inç panel de filmi izledim...
    sıcak renk tonları filmin tamamına hakim.sorun ancak sizin göz zevkinizde
    benim gibi film karelerinden ne beklediğinizle ilgili,
    tekdüze-sıradan olarak özetleyebiliriz...
    ama benim örnek gösterebileceğim transferler arasında yer alamadı...100/76

AUDIO.
    DTS kayıt neredeyse MKV formatın standartı,bu filmdede dts-1536kbps 5+1 kanal mevcut..
    yukarıda görüntü için yazdıklarımın hemen hemen aynısını ses kayıt-miks ve transfer içinde söyleyebilrim..
    etkileyicilikten uzak...
    sıradan-tekdüze..ama kötü,sorunlu yada film için vasat değil,
    filmin gereksinimlerini gayet rahat karşılayan,hiçbir sorun yok..
    diyalog açık-net ve anlaşılır..
    bass sesler gerekli yerlerde devreye girmiş,baskın yada abartı yok,
    arka kanal kullanımında biraz cimri davranılmış..
    genel olarak ön sahne L-C-R odaklı ses miksi hakim,
    seyirlik birçok filmde bulabileceğimiz tonlamalar,miks ve aktarım....100/69

10178 kullanıcıdan 10/5,9 puan almış,şubat-2013 itibariyle ımdb sitesi verilerine göre,
    Sanki kara-komedi film yapılmak istenmişte hep birşeyler eksik kalmış gibi,
    bu alanda ustalaşmaya çalışan daha önce amatör dünyadaymışta,ilk uzun metraj film denemesi yapılıyormuş gibi
    olmuş film,izliyorsunuz çok kötü değil ama net bir tat bırakmıyor hafızalarda..
    100/56
    iyi seyirler...............

• TRUMAN SHOW -

http://www.imdb.com/title/tt0120382/
    http://www.sinemalar.com/film/904/truman-show - imdb ve sinemalar.com puanları 8 ve 8.4

1998 yapımı imdb sıralamasında 216. sırada olan filmin basitliğinin yanında bu kadar tutulmasının sebebi sanırım herkesin filmde kendinden birşeyler bulması.

Jim Carrey, doğduğundan beri yaşamının aslında tüm dünyaya bir şov çerçevesinde gösterildiğini ve tamamen yapay bir ortamda yaşadığını, sevgilerinin, korkularının yönetmen tarafından oluşturulduğunu, 30 yaşına geldiğinde anlar. Ailecek zevkle seyredilebilecek ilginç bir film. Ancak tekrar seyretmek için arşive almam. 73 / 100
    Filmi 1080P ve DTS 5+1 MKV olarak seyrettim. Görüntü ve ses açısından kayda değer birşey yoktu, idare eder diyelim ve aynı 73 puanı her ikisinede verelim.

• Mission: Impossible III - Görevimiz Tehlike 3

http://www.imdb.com/title/tt0317919/ - imdb 148 binde 6.8 ortalama oy.
    http://www.sinemalar.com/film/1456/gorevimiz-tehlike-3 - 840 kişide 7.7.

Filmi orijinal blu-ray disk olarak izledim. Çift disk olan versiyon. Dolby Digital 5+1 ses İngilizce dublaj - Türkçe altyazı - Ölçek:2.35 : 1

Macera, heyecan, teknoloji arayanlar için ideal bir film. Serinin son bölümü Ghost Protocole 84 puan verdiysem buda 90 ı hakediyor. Görüntü olarak ise filmin başı ve sonu çok kötüydü, özellikle son bölümde neredeyse Tom Cruise un yüz hatları birbirine giriyordu sanki. Patriot a verdiğim 68 i çoğu sahnenin güzelliği sebebiyle biraz geçiyor ve 71 veriyorum. Filmin kendi efektleri , özellikle patlayan bombalar Dolby Digitalin kendine özgü bas fazlalığı ile birleşince eşyaları şıngırdatıp izleyiciyi rahatsız ediyor. Öyleki baştaki binayı komple havaya uçurdukları sahnede sesi de biraz fazla açtığım için avr kendini kapattı. 70

• CARS -
    2006 yapımı - 117 dk. - iki oskarlı (en iyi animasyon ve müzik)
    http://www.imdb.com/title/tt0317219/ -7.3 - 113 bin kişinin oyuyla.
    http://www.sinemalar.com/film/152/arabalar -8.1 - 1.800 kişinin oyuyla.
    Konu: 93 - Sık izlenme isteğini azaltsada özellikle çocuklar için seçilen materyal (araba) açısından ilgi çekici, konu olarak eğitici; vurdusu kırdısı, şiddeti olmayan, yardımseverlik, arkadaşlık gibi değerlerin önemi ile kendini beğenme, kibir in kötü yönlerinin gösterildiği mükemmel bir animasyondu. Kahkahaların eksik olmadığı, zaman zaman gözlerin dolduğu keyifli iki saati ailecek geçirmek istiyorsanız uygun seçim.
    Görüntü olarak filme 93 puan verdim. Karakterlerin çizimi ve renklendirmesi de oldukça iyi seçilmiş.
    Filmi orijinal blu-ray disk ile 1080P - 2.35 : 1 ölçeklendirme - dolby digital 5+1 Türkçe ses (ancak avr bunu 7+1 dd plus ex e çevirdi ve Toy Story ve Wall - E deki gibi ne yaptıysam olması gerekene çeviremedim) Türkçe çevirisi orijinalinden daha güzel birkaç animasyondan biri Cars. Sanki animasyon değil gerçek yaşayanlar tarafından seslendirilmiş. Herkes cuk oturmuş ve ilginç tarafı Türkçe dublajdaki efektler bile daha güzel geldi bana. Sesteki dolby digitalin verdiği bas fazlalıkları olmasa mükemmel olacakmış ancak yine de camları sarsma, kulağı rahatsız etme birkaç sahne haricinde neredeyse yok. Diğer ülkelerin blu-ray seçeneklerine baktığımda dolby true hd olan ile 6 bin kb ın üzerindeki veri aktarımı olan LPCM seçenekli olanı gördüm. Son yazdığımı izlemeyi isterdim. 89 puan.
    Sonuç olarak evde çoluk çocuk eksik olmuyorsa, ve/veya sizin ilginiz varsa arşive katılması gereken bir animasyon film.

• TOY STORY I - Oyuncak Hikayesi 1

1995 yapımı film - Üç oskar sahibi ve 81 dakika.
    http://www.sinemalar.com/film/1564/toy-story - sinemalar.com 1.450 kişi ortalama 8 puan vermiş.
    http://www.imdb.com/title/tt0114709/ - imdb de ise 310 bin kişi ortalama 8.3 puan vererek filmi 118. sıraya yerleştirmiş.
    Filmi orijinal blu-ray disk olarak dts hd ma 5+1 (ex 7+1) ses -1.85 : 1 ölçeklendirme ve 1080p olarak 47" LCD de seyrettim.
    Konu olarak Cars - Kung Fu Panda - Ratatouille gibi en üst seviyede bana göre olmasada oldukça güzel, ailecek izlenip hesaplı bulunduğunda arşive konabilecek bir animasyon. 83
    Görüntü (84) ve ses (83) bir animasyondan beklenen güzellikte ancak özellikle animasyonlarda niye efektleri alabildiğine arttırmazlar anlamam. Ver coşkuyu sürekli surroundlara.

• quote:

CARS -
    2006 yapımı - 117 dk. - iki oskarlı (en iyi animasyon ve müzik)
    http://www.imdb.com/title/tt0317219/ -7.3 - 113 bin kişinin oyuyla.
    http://www.sinemalar.com/film/152/arabalar -8.1 - 1.800 kişinin oyuyla.
    Konu: 93 - Sık izlenme isteğini azaltsada özellikle çocuklar için seçilen materyal (araba) açısından ilgi çekici, konu olarak eğitici; vurdusu kırdısı, şiddeti olmayan, yardımseverlik, arkadaşlık gibi değerlerin önemi ile kendini beğenme, kibir in kötü yönlerinin gösterildiği mükemmel bir animasyondu. Kahkahaların eksik olmadığı, zaman zaman gözlerin dolduğu keyifli iki saati ailecek geçirmek istiyorsanız uygun seçim.
    Görüntü olarak filme 93 puan verdim. Karakterlerin çizimi ve renklendirmesi de oldukça iyi seçilmiş.
    Filmi orijinal blu-ray disk ile 1080P - 2.35 : 1 ölçeklendirme - dolby digital 5+1 Türkçe ses (ancak avr bunu 7+1 dd plus ex e çevirdi ve Toy Story ve Wall - E deki gibi ne yaptıysam olması gerekene çeviremedim) Türkçe çevirisi orijinalinden daha güzel birkaç animasyondan biri Cars. Sanki animasyon değil gerçek yaşayanlar tarafından seslendirilmiş. Herkes cuk oturmuş ve ilginç tarafı Türkçe dublajdaki efektler bile daha güzel geldi bana. Sesteki dolby digitalin verdiği bas fazlalıkları olmasa mükemmel olacakmış ancak yine de camları sarsma, kulağı rahatsız etme birkaç sahne haricinde neredeyse yok. Diğer ülkelerin blu-ray seçeneklerine baktığımda dolby true hd olan ile 6 bin kb ın üzerindeki veri aktarımı olan LPCM seçenekli olanı gördüm. Son yazdığımı izlemeyi isterdim. 89 puan.
    Sonuç olarak evde çoluk çocuk eksik olmuyorsa, ve/veya sizin ilginiz varsa arşive katılması gereken bir animasyon film.

Bu filmin senaristi otoban seyahatini sevmeyen bir adam. Bunu vurgulamak için bu senaryoyu yazmış. Zaten hikaye otoban hattı dışında kalan eski bir kasabanın tekrar nasıl gün yüzüne çıkarıldığını gösteriyor. Otoban yolculuğunun sevgi ve dostlukları öldürdüğünü anlatmaya çalışıyor.

Peki gerçekte olur mu? Zannetmiyorum. Fakat otobanı hiç sevmeyen, otobandan nefret eden ben, bu filmi çok beğeniyorum. Sık sık seyrediyorum.

• Skyfall -

http://www.imdb.com/title/tt1074638/ - 225 bin kişi 7,9 ortalama puan vermiş imdb de.
    http://www.sinemalar.com/film/192963/skyfall - sadece 900 kişinin verdiği oy ortalaması 7.
    James Bon serisinin 2012 yapımı son filmi, beş dalda oskara aday ve 143 dakika.
    Javier Bardem mükemmeldi, böyle bir rolü "Biutiful" dan sonra söyleseler yapamaz der yakıştıramazdım.
    Daniel Craig, önceki iki Bond filmi gibi yakışmış James Bond rolüne. Ancak bence yeter artık, kendini beğenen tarzı, gittikçe soğuyan bakışları, ukala tavırları James Bond karakterine yakışsada beni biraz sıktı bu bölümde. Belki geçen hafta izlediğim Mission Imposible 3 den sonra konu olarak eksik geldi. Beklenen teknoloji kullanımı eksik kalmış, herkesin aklına gelebilecek basit bir takip cihazı ile sahibini tanıyan tabanca yetersizdi. İstanbulda çekilen sahnelerle Fethiye sahilleri iyiydi ancak koskoca İstanbul un güzellikleri biraz daha işlense iyiymiş. Birkaç yerde okuduğum "kara çarşaflıları" ben göremedim. Bu kadar Türkiyede çekilmiş sahne varken ingiltere ve almanya blu-ray versiyonlarında Türkçe altyazı olmaması tamamen saçma olmuş. Bu arada Adele in filmin adıyla aynı şarkısının mükemmelliğini söylemeden geçemeyeceğim.http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ Konu olarak: 85
    Filmi 27 gb lık remux versiyonda izledim. 2.35 : 1 ölçeklendirme. Görüntü neredeyse mükemmeldi. Özellikle açık rengin hakim olduğu dış çekimlerde, beyaz saçlı kadın oyuncu Judi Dench ( M ) in yüz hatlarının ayrıntılarında bu mükemmellik daha iyi ayırt edildi. 97
    Ses 3.830 kbps veri hızına sahip 5+1 dts hd ma ses seçeneği ile izlendi. Ses dağılımı iyi, hoparlörlerde sırıtan olmadı. 91

• Kiyamet melekleri 2 -2004
    Les rivières pourpres II-Les anges de l'apocalypse
    Yönetmen:Oliver DAHAN

IMDB-10684 kullanıcıdan 10/5.8 almış file benim puanım 100/65....
    Büyük beklenti içine girmeden,mistik havası olan
    yer yer sıradan ama aşşağıda değindiğim teknik anlamdaki başarısı sayesinde
    keyifle izlenebilecek bir film....

VIDEO:
    Filmin DVD versiyonunu yıllar önce 2disk versiyon şeklinde almıştım,ve yıllardır benim ses-görüntü anlamında referans
    gördüğüm/gösterdiğim transferlerden biri olmuştu,
    -Ülkemizde orjinal blu-ray olarak çıkmadı,
    1080p çözünürlük 24,000fps MKV format olarak izledim,ölçek:1.2:35..
    yine tamamen karanlık-55inç panel,bağlantı hdmı-ekran koltuk arası 3,5metre...
    Aslında birçok yönüyle tipik Fransız filmlerinden aşina olduğumuz sepia renk tonları mevcut,filmin tamamında..
    ve klasik 35mm pelikül sinema filime çekilmiş,orjinal film..
    inanın siyah/gri/soğuk mavi-yeşil puslu karelerdeki detaylar mükemmel
    ..ki koyu karelerede/sis-pus-karanlık kasvet içerisindeki
    homojen dağılım,detay seçebilme,yoğunluk hem film çekimi,hem transfer,hem oynatıcı
    hemde görüntü cihazı için risk demektir..bu anlamdada benim izlediğim en iyi 10 içerisindedir...
    kontrast kesinlikle etkileyici,göz almıyor ve bence inanılmaz sinematik,
    hep söylerim referansım sinema perdesindeki görüntüdür,bu filmide
    projeksiyon(Sony VPL-HW20)ile yaklaşık 3metre perdede-dune medya oynatıcı ile izleme imkanım oldu
    ekran koltuk arası yaklaşık 5,5 metre...
    ve yaklaşık 1 saat sürdü kendimce bu cihazı ayarlayabilmem...
    tek kelimeyle evsinemasına yaptığınız yatırımı sonuna kadar hak eden enfes kareler....
    2160p filmler ile birlikte kaliteli bir projeksiyon sanırım benim için vazgeçilmez olacak..
    ..Filmin reknkleri herkese hitap etmeyebilir,kimisi yoğun,çok fazla sarı/yeşil bulabilir,ama
    ben tam tersi-orjinal,uğraşılmış ve uzman işi olduğunu düşünüyorum...
    2:35 çekilmiş film bazı yerlerde sanki her kareyle tek tek uğraşılmış dedirtiyor,
    çok çok estetik,rafine-tekrar yazıyorum sinematik ve bir anda sizi filmin içine dahil edebiliyor..
    geniş ekran tüplü televizyonumda yıllarca en iyi görünenfilmlerden biri dediğim
    kıyamet melekleri2 hd ekran ve beyazperdede yine bence referans sevilerde....

kısaca özetlemek gerekirse,
    benim yaklaşık 15 yıldır ev sinemasında şimdiye dek gördüğüm en etkileyici görünen filmlerden biri,
    rahatlıkla ilk 10 içerisine yerleştirebilir bir çok anlamda referans olarak gösterebilirim,100/99

AUDIO:
    DVD versiyondaki 2.disk tamamen ekstralara ayrılmış ve teknik ekibin özellikle
    ses kayıt ve miks çalışması oldukça detaylı anlatılmış,
    DVD disklerde genelde 768kbps olan DTS kayıt bit akışı ilk kez 1536kbps olarak karşımıza çıkmıştı
    ve bu bein için bir ilkti,izlediği yüzlerce dvd ve ender DTS transferlerin içinde ilk kez bu akışı görmüştüm..
    muhtemelen orjinal diskte master audıo mevcuttur,izlediğim MKV formatta
    klasik 48.0KHz DTS 5.1 transfer ve saniye başına 1536 kilobit akış mevcut......
    hem kullandığınız reveıver-pre/power işlemci için hemde hoparlörler için bulunmaz çalışma
    duyduğum en iyi seslerden biri-atmosfer oluşturma ve efektler inanılmaz iyi...
    arka kanal/surround kullanımı yine o kadar iyi ki insan izlediği her filmde bu estetiği aramıyor değil,
    sizi alıp filmin ortasına yerleştiren ses kurgusu yine usta işi,
    subwofer doygunluğu-derinliği-yoğunluğu diğer hoparlörlerle olan uyumu enfes,
    bass sesler her hoparlöre eşlik ediyor ama doygunluğu çok çok iyi,
    diyalog kanalında hiçbir sorun yok..
    Filmin tamamına yakın bütün hoparlörler dolu,
    fakat öylesine boş bir doluluk değil,çok estetik......
    seslerin ön hoparlörlerden arka kanallara gidişindeki incelik bence ders diye okutulabilecek nitelikte.
    kurşun seslerindeki doygunluk muazzam,içinize işliyor bazen..
    ..yine görüntüdeki gibi çok çok sinematik bir ses kayıt-miks ve transfer mevcut
    sinema sound adına ne arıyorsanız kayıtta mevcut,
    görüntüdeki gibi sestede referans seviyelerde gezinen ses,
    100/100
    iyi seyirler................

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.