Şimdi Ara

ARTAN PING'LER HAKKINDA ve PING SORUNU YAŞAYANLAR DİKKATİNE! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şurada 3-4 haftadır devam eden ve çözüm bulunmayan ve özellikle de genel bir sorun olup baştan sonra bir kişinin bile bilgisinin olmadığı, tek yetkilinin "Sorun şudur..." diyemediği sorun sizce normal bir sorun mu? Gerçi bahsettiğimiz firma malum ya...

Şurada kaç gündür sayısız kişi yok PING, yok sayfa yanıt vermiyor, yok indirmelerim yavaş diyor ama kaç kişi "KOCA KOCA YAZILAN" başlığı görmezden gelip ısrarla yeni başlık açtı. Amacım bu insanları toplayıp ortak bir tepki oluşturmak, farkındalık yaratmaktı. Sonuçta artık yetersiz altyapı sinyal veriyor ve Türkiye'de birçok bölgede kaç gündür bu sorun var, uzun zamandır yaşayan insanlar da var. Ses çıkartan olmadıkça da elin arabı böyle yetersiz hizmeti dayamaya, birileri de paracıkları bayılıp, buralara her gün başlık açıp adak ağacına asar gibi medet umup başlık açmaya devam edecek...

Firmaya gelirsek,

Çözüm bulamıyorlar, çünkü sorunun ne olduğunu ya bulabilecek kapasitede elemanları mevcut değil ya da işlerine gelmiyor ki kaç gündür Türkiye genelinde yayılmaya başlayan genel sorun hakkında bir açıklama yapmıyorlar. Dediğim gibi artık yetersiz altyapı sinyal veriyor, IPTV olaylarıyla artık iyice yetersizleşti. Yıl 2016, altyapı BAKIROPTİK!

Ayrıca görünen o ki bu sorunu uzun zamandır yaşayıp da elini taşın altına koymak istemeyen insan çok var, yazmaktan çekiniyorlar. Parayı bayılıp, köşeye sinip, FITRATA BAĞLAMAYI kabullenmişler. Madem öyle herkes kendi hakkını kendisi arasın, burada bas bas bağırıp, başlık açıp, PING'im var, portum yok, sinyalim yok v.s. dillendirmenin faydası ne? Malum firma okuyup da "Yav bunlarda PING varmış, müşteridir ve haklıdır, giderelim..." ya da yok "Çıkışlarımız uçmuş, müdahale edelim..." mi diyecek? :) Yoksa değnek deyip de "Aaaaa... PING'im düzelmiş..." mi dedirtecek müşterisine? Öyle bir durum olsaydı herkes buralarda yok SNR, yok PING diye hergün dolanmazdı.

Kapattırmaktan korkmaktan bahsetmişsiniz, alternatif olsa zaten buradaki birçok insan başlık açmaz, aramızda internete bağlanmaya mecburiyeti olan, işlerini internetten yürüten insanlar var. Emin olun alternatif olsa kimse kapattırmaktan çekinmez. Bahsettiğiniz alternatiflerin hepsi malum firmanın altyapısını kullanıyor. Yırtınsanız da bölgenizde alternatif altyapı yoksa bu adamların altyapısına mecbursunuz...

Birlik olma konusuna gelirsek,

Bu ülkede 1 megabitlik adil kullanım hızının 3 megabite arttırılmasının da, adil kullanım sınırlamasının son günlerde BTK tarafından gündeme alınmasının da, Phorm denen firmadan haberdar olunup, konunun medyada yer almasına da sebep imza kampanyaları, dolayısıyla ortaya konan ortak tepki oldu. Siz gerçi işe yaramayacağını düşünüyorsunuz. Onlar da böyle düşünce yapısının topluma hakim olduğunu bildiklerinden böyle bir hizmeti bizlere sunmaya devam ediyorlar ya... Farkındalık yok, tepki yok...

Sonuç, 2 dk veya 5 dk... Kesintisiz hizmet sağlayamayacaksanız, taahhüt etmeyeceksiniz denmesi lazım ama ona da ses yok... :)

Neyse, amacım tartışma ortamı yaratmak değil, görünen o ki insanlar parayı ödeyip sineye çekmeye, parasını çöpe atmaya alışmış. Dediğiniz gibi yapacak bir şey şu durumda yok...

Selametle...

Not: Takip eden arkadaşlar varsa Ankara, Sincan ve Demetevler'de yanıt süreleri arttı. 15 sn sonrası PING testi alıyor Speedtest'te... Bugün fena değil, 17-40 aralığı alıyor. Değişim olursa yine yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 20 Aralık 2016; 22:57:38 >

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    o zaman her gün bu konuyu yukarıya taşımak için mesaj at birlik olmaya çalış sesini duyurmaya çalış

elbet bir şeyleri değiştirirsin.

karamsar olmak, insanların heveslerini kırma gibi bir durum oluşturmuş olabilirim belki onu da kasıtlı yapmadım.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Tamam, siz söylediniz ya kesin öyle yapacağım... :)

İyi akşamlar.
  • Konuyu yeni görüyorum eğer genelmiş sorun. Yazılanlara bakıyorum millet 40 altına düşmüyor diye ping için iyimiş Benim ping seviyem 100den aşağı düşmüyor asıl kaç haftadır. Müşteri hizmetlerini aramaya üşeniyorum; istemiyorum. Boş boş konuşma geçicek çünkü. Akşam saatlerinde artan ping bugün itibariyle sabahlarıda mevcut ve iyice yükseldi; rezalet bi durum, paramızla rezil olma durumu işte

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Widget kullanıcısına yanıt
    Arama, çözüm bulamıyorlar. Daha doğrusu oluşan genel sorundan haberleri bile yok. Boşuna saç baş yolarsın. Üstüne gelir, mahali deyip binaya, olmadı devreye kabahat bulup altyapını da bozarlar.

Tecrube konuşuyor, güvenebilirsin. Birkaç gündür PING dönüşü speedtestte 15 sn, PING zaten 17-40 aralığı... Son 2 gündür iyi ama... Akşamları kasılmalar azaldı.
  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Düne göre düzelme var ping değerlerinde, bakalım akşam nasıl olucak. Dün aradığımda hatlarda yoğunluk falan var dediler; oldukça boş bi konuşma yaşandı zaten

• vpn gerçekten faydası oluyor oyunda.bf4 'de 100 150arası ping varken 50-60 arasında sabitlendi ping.hotspot shield ücretsiz kullanıyorum şuanlık.
  • phorever kullanıcısına yanıt
    indiriyorsun
    çoğunun ücretsiz sürümleri var ancak kısıtlı ve reklamlı.tunnelbear,hotspot shield vs. indirebilirsin.
  • Superonline ADSL kullanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    VPN kullanıyorsun, özellikle de ücretsiz ve herkese açık bir hizmette özel işlerini gerçekleştirme...

Kişiye özel satın alabileceğin aylık 5$ gibi ücretlere hizmet veren siteler var. Hizmeti satın alıp kurulumunu yaptıktan sonra Openvpn ile kullanabilirsin. Ayrıca IP sana özel olacağı için birçok popüler VPN hizmetine uygulanan kısıtlamalardan da etkilenmiyorsun. Hem de alacağın ortak kullanım hizmetine göre daha güvenilir... (ama %100 güvenilir değil, sistem karşıya yaptığın veri alış verişini logluyor...)
  • Bağlı bulunduğunuz ilde, ilçede, bölgede v.s. yoğunluk varsa istediğiniz servis sağlayıcıya geçin, fakretmez. Altyapı ve portlar telekoma ait... Telekomda 50 ise superonlineda atıyorum, 70 çıkar malesef... Benim alt komşum superonline adsl. Bende ttnet var. Bende 70 çıkarken, komşuda 95-100 :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 23 Aralık 2016; 17:17:21 >
  • arkadaşalr bende hiç yüksek ping olmazdı 30 dk önce bir tuhaflık oldu speedtest'te 70 - 80 arası ping gözüküyor.düzeltmenin bir yolu yok mu ?
    ücretsizde öyle birşey var ancak bunlar kurumsal ve güvenilir firmalar.ücretlisi daha iyi tabi.
  • Youtube açılmıyor, Facebook açılmıyor. Benim de sorunum bunlar arkadaşlar. Rahatça 2 yorum yapamıyoruz.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    :D al benden de o kadar.
    33 sularındaydı ping ne olduysa 70 leri görüyoz 3 gündür.

Telekomu aradım bu kadar mı olur uploadı soruyorum kadın beyfendi akn yi aştığınız için hızınız 3 mbit e düşürüldü diyor
    Sinirden artık tane tane anlattım bu seferde biraz beklerseniz sorup size cevap verebilirim diyor

Yarabbi bütün kazmaları ttnete almışlar. yemi sube mudürü ile kapıştım netim niye böyle diye
    adam size tivibu verelim diyor

• maxemilian kullanıcısına yanıt
    Bende bugun cs go oynarken 40 ping gordum fotograf çekmekten oyun oynayamadım ne olduda düzeldi birden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-B -- 24 Aralık 2016; 2:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plan-B kullanıcısına yanıt

şuraya bakarmısın yani bi hafta daha sürer
    vdsl işlemi için askıdayız
    bakalım düzelicek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxemilian -- 24 Aralık 2016; 7:34:19 >
  • evet arkadaşlar son günlerde hem geceleri pingler yükseldi hemde hızlarda düşüş var.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxemilian

:D al benden de o kadar.
    33 sularındaydı ping ne olduysa 70 leri görüyoz 3 gündür.

Telekomu aradım bu kadar mı olur uploadı soruyorum kadın beyfendi akn yi aştığınız için hızınız 3 mbit e düşürüldü diyor
    Sinirden artık tane tane anlattım bu seferde biraz beklerseniz sorup size cevap verebilirim diyor

Yarabbi bütün kazmaları ttnete almışlar. yemi sube mudürü ile kapıştım netim niye böyle diye
    adam size tivibu verelim diyor

Şirket politikaları kazma vs. üzerine zaten.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.