Şimdi Ara

ARTAN PING'LER HAKKINDA ve PING SORUNU YAŞAYANLAR DİKKATİNE!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son günlerde akşam saat 18.00 sonrası artan fevkaladenin fevkindeki PING'lerden dolay hepimiz muzdaribiz. :)

Bir çoğumuz malum firmaya şikayet kaydı bıraktı, bazıları dikkate alındı ama PING kaynaklı sorunlara dönüşleri belli olduğu için bir çoğumuz da yanıt alamadı. Benim bildirimimde ise sırf soruna kulp takmak açısından 23 SNR'lik sorunsuz bir hattın devresini değişip (hatta sorun olmadığını defalarca belirtmeme ve santralde gerekli kontrollerin yapılmasını mühendislerine ulaşıp bildirmeme rağmen...) 19 SNR'lik devreyle değişerek mantığı bitiren uyanıklar var. Allah'tan 8 Megabit kullanıcısıyım... Hatların hali ortada, saha dolaplarının ve santrallerin hali ortada...

Gülüyorum ama inanın sinirden gülüyorum. Bir çoğumuz telefon ve internete 100 TL'ye varan fiyatlar ödüyoruz, faturaların son ödeme tarihleri zırt pırt müşterinden habersiz geriye çekiliyor, rekabet kurulundan yedikleri halt yüzünden ceza yiyorlar ve utanmadan bu cezadan kaynaklanan meblayı müşteriye yansıtıyorlar, o da yetmiyor son birkaç gün içerisinde, yıl ortasında zam yaptıklarından yıl sonu zam yapamayacaklarını ve tepki alacaklarını anlamış olsalar ki 2-3 TL'yi çaktırmadan faturaların üstüne çakmışlar.

BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLMAZ!

Benim tavsiyem öncü olacak arkadaşlar doğrultusunda change.org'da bir imza kampanyası başlatalım. Bir çoğumuz kaç gündür bu sıkıntıyla uğraşıyoruz ve çözüm bulduramıyoruz. Herkes ayrı ayrı başlık açıyor...

Firma tarafından verilen cevaplar aynı (Splitter-Kablo-Modem bermuda şeytan üçgeni DNS bahanesi, v.s.), arıza oluşuyor ve yurt geneli sıkıntı oluyor, mühendisinden yöneticisine kadar, müşteri hizmetlerinden bölge müdürlüklerine kadar bir Allah'ın kulu bilmiyor. Sorun olduğunda hiçbir kanaldan bilgi alamıyoruz. Ancak televizyonda haberlerde veya sosyal medyada yankılanacak ki vatandaş haberdar olacak!

BU NASIL HİZMET, BU NASIL BİR FİRMA, BU NASIL BİR MÜŞTERİ ANLAYIŞI? DAYA PORTA, ABONE GELSİN DE PING OLMUŞ, VATANDAŞ TAAHHÜT EDİLEN HİZMETİ ALAMAMIŞ KİMİN UMURUNDA?

Arkadaşlar, durumu lütfen ciddiye alalım, sorun ciddi ve giderek Türkiye'deki tüm bölgelere yayılmakta... Zamanında tepkiyi koymakta fayda var...

Herkese iyi günler...

• son günlerde değil neredeyse 1 yıldır devam eden bu ping sorununun sebebi doların artması ve telekomun peering anlaşmalarına özen göstermemesi. bu sebeple yurt dışı çıkışlarında sıkıştırılma işlemi uygulanarak yoğunluk azaltılmaya çalışılıyor ama bu sıkıştırma işlemi oyuncular için ping artışı anlamına geliyor. kimin umrunda? hiç kimsenin tabikide :)
  • kardeş o ping den önce neler var

sen ping den memnun değilsin

on binlerce kişi daha evine internet bağlatamıyor

alt yapı yok port yok diye

Arap Telekom daha insanların temel ihtiyacı olan internet erişimini sağlayamıyor

ping e gelene kadar daha neler var neler

kısacası o ping 300 de olsa 500 de olsa

change org da 300 bin imza da toplasan 500 bin imza da toplasan kimse sallamaz seni

iki yıldır interneti evine bağlatamayan adamı sallamıyor araplar seni mi sallayacaklar
  • Anladığım kadarıyla bu adamların çıkışlarla ilgili akşam saatlerinde 2-3 haftadır (özellikle 3 gündür patlak veren...) ciddi bir sorunu var. Altyapı kaldıramaz duruma geldi desem (İstikrarlı olarak 18.20 sonrası birden atlama yaptığını görüyorum...) öyle de değil...

Bilinçli yapılan bir şey...

Bazı arkadaşlar traceroute gönderiyor. Değerlere bakıyorum, atlama noktaları arasında (Ankara'da...) hep UŞAK var. Bağlantı ULUS'tan akması gerekirken UŞAK'a gidiyor, geri dönüp İSTANBUL ve oradan da dışarı çıkıyor.

Bir dolaplar çeviriyorlar...
  • 12mbit olan hızım(modeme reset attım) şuan 4mbit.
  • Yazacak çok şeyler varda olmuyor işte :)

İmza mimza boşa kardeşim avutmayalım kendimizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyim arkadaş, birisi araplar seni mi sallayacak der, birisi bilmemkim seni mi tınlayacak der...

İşte burası Türkiye denen nokta da bu... Elin arabı bile öğrenmiş ses çıkmayacağını ki dayıyor böyle, millette kuzu kuzu meeeeeee... diyor, sineye çekiyor.

Sözüm,özelleşince hizmet alacağını zannedip de bugün nutuk atanlara... Tepki göstermeyen insanın konu açıp bağlantınız yavaş mı? PING var, v.s. gibi yazılar yazmasına gerek yok, FITRATINDA VAR!

Selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 16 Aralık 2016; 21:3:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Akşam 18 den sonra inanılmaz ping sorunu yaşıyorum kanser ediyor resmen.Chang org dan imza toplayalım toplamasına ama ttnet gibi vurdumduymaz firmanın pek şeyinde olacagini sanmıyorum..
  • İmzanın çözüm olacağını düşünmüyorum. @Mcrew'in dediği gibi onbinlerce insan port sorunu yüzünden internet alamıyor. Kendisi 2-3 aydır internet alamıyor, @q9a2'de türknette başlık açmıştı, o da uzun uğraşlar sonunda internet alabildi. Süperonline genel müdürü ise port yüzünden 87 bin kişiye internet hizmeti veremediklerini söylemiş. O sorun çözülemiyorken ping konusunun üzerinde duracaklarını sanmıyorum.

Türknet kullanıyorum, birkaç gündür bende de ping değerleri yüksek çıkıyor, sanırım Türkiye geneli bir sorun var yoksa birçok kişi aynı zamanda ping sorunu var demezdi. Santalden üst düzey biri ya da ttnet ofis müdürüyle görüşülürse ve ordan biri yardımcı olmak isterse sorun çözülebilir, tek çözüm yolu bu galiba.
  • Forumun 4,5 yıllık üyesiyim. Hatta foruma üye olma sebeplerimin başında TTNET'in rezil hizmet ve müşteri memnuniyetsizliği eksenli anlayışı baş etken idi. Online oyun oynayan birisi değilim. Browsing, arada bir download ve iş için neti kullanan birisi olarak PING olayı ilgi alanımın dışında olmasına RAĞMEN, tam olarak hangi tarihten başladığını bilemediğim bir dönemden beri oturduğum şehir içi dahil yaptığım ping testleri 20 ms'den aşağı düşmüyor. Türkiye geneli 60 ms'e kadar çıkıyor. Yurtdışını siz düşünün. Mesela şu an Mynet.com veya doğrudan 8.8.8.8 Google DNS'e attığım PING bile 400-500 ms'i buluyor!

Kısacası rezalet bir PING sorunu var, daha başka sorunlar da var. Türk Telekom grup olarak arap (Lübnan) sermayesi ile özelleştiği ilk günden beri hak, hukuk dinlemeden vatandaşı soyup soğana çeviren bir şirket. Minimum yatırım ve iyileştirme ile fahiş ücretler alan bir yapı. Müşteri hizmetleri kasıtlı olarak açık ara en bilgisiz kişilerden seçilip oraya konulan zavallılardan oluşuyor.

Dolayısıyla, santralde veya üst düzeyde yönetici veya teknik eleman olarak elinizin uzun olduğu bir tanıdığınız yoksa derdinizi anlatıp çözdürmenizin mümkünatı yok, klasik Türk şirketi.

Bu yüzden 2 seçeneğiniz var:

1) Aboneliği canla başka mücadele edip ve bedeli ne ise ödeyip İPTAL ETTİRMEK ve başka ISP arayışıana girmek,
    2) Bu şekilde söve söve, 7/24 beddua ederek ve Allah'a ıslah duası ederek süreci idare etmek.

Ben imkanı olanların 1 numarayı seçmesini temenni ederim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Aralık 2016; 17:7:45 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Keşke imkanı olsa da 1 noda yazdığını uygulayabilsek... Emin ol an itibariyle hızım 2 megabite düşmüş durumda PING artışından...

2 gündür denemedim yol kalmadı. Sonunda kalktım ve Ankara Demetler bölge şefliğine gittim. Emin olun oradaki çalışan da emir kulu... Öğle tatiline denk geldiğimden şefleri yoktu ama ekip amirleri yemin ediyor ve yapabileceği bir şey de yok. Oturup düşündüğünüzde adama hak veriyorsunuz. Şefleri emir verecek, adamlar da gelip mahallede kablo altyapısı değişecekler.

Alt komşum 2 bina ötedeki kırtasiye dükkanını devir aldı. Faks hattı çektirecek, 1 haftadır genel arıza var diyorlarmış. Eski bina yöneticim olduğundan dolayı imza toplayıp dilekçe vermek açısından kendisine gittiğimde bu akşam kendisi söyledi. Durumu bende ona çıtlattım biraz ve forumlarda insanlar 1 haftadır (özellikle 3 gündür...) insanların yakındığını yazdım. O da haliyle saydırdı... Sözüm ona mevcut bu arızayı gidermek için çalışma devam ediyormuş... Bölgemde herkeste (Özellikle de mahallemde...) şuan internet boğuluyor, adamlar ısrarla santralde bir şey yok diyorlar. Bakalım, pazartesi dilekçe yazıp hat sahibine imzalattıktan sonra ptt'den iadeli taahhütlü aydınlıkevler genel merkezlerine göndereceğim. Olmadı, imza toplatacağım, yoksa düzelmez.

Gerçi son 2 gündür aklıma başka ihtimaller de geliyor, çünkü mevcut durum sadece buradan ibaret de değil... Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya, v.s. birçok büyük ilde ciddi derece bu sorun son günlerde arttı. İnternetten şikayetlere baktığımda hemen hemen herkes akşam saat 18.00 sonrası PING'den bahsediyor ki bugün mesela öğle sabah saatlerinde bile mevcuttu. Son günlerde gündüz bile PING cevapları 10 sn sonra dönüyor, 30 PING altını görmüyor. Bu arkadaşların peering ve yurtdışı çıkışlarda anlaşmalarını iptal ettikleri kesin gibi görünüyor, yoksa bu kadar PING'ler artmaz ve trafik bu kadar sıkışıp sinyalizasyon dalgalanmaz... Zaten bu ürdün menşeili şirketin kendi ülkelerinde iflas bayrağını göndere dikmek üzere olduğunu, son dakika hisselerini bir arap şirkete sattıklarını bazı siteler haber yaptı. Anlaşılan ülkemizde de ödeyemedikleri çok ciddi kredi borçları var(Üç büyük bankaya ciddi borçları olduğu söylenmekte...). Bu aralar taraflarından iflas beyanı gelirse şaşırmam ki Trump'ın başa geçişinden sonra taşlar ciddi ciddi yerinden oynayacak.

Kokusu yakında çıkar...

Neyse ben her yolu deneyim. Yapmak isteyen yine yapmasın, müşteriyim, hizmetin düzeltilmesini istemek sonuçta hakkım...

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Arkadaşa katılıyorum Ping'e gelene kadar dünya sorun var.

Peki ben size sahadan sıcak sıcak bir duyum aktarayım. Vodafone un istenen kar marjını yakalayamadığı için Türkiye pazarından çıkacağını, alt yapısını komple NET Gsm firmasının işleteceğini biliyormuydunuz?

Ping konusuna tekrar dönecek olursak şuan Turkcell süperonline alt yapı yeni olması, omurgada aşırı abone olmaması, yurt dışı pop aktarmaları düzgün stabilize olması nedeniyle daha iyi durumda. İzmirden league of legends sunucusuna 46ms ile bağlanabiliyorum.

Sene 2003 ADSL kullanmaya başladım 64kbit, 2005 yılında Ping sorunu yaşamaya başladım. 2008 yılına kadar düzelmedi. Daha sonra alt yapı yatırımı ile sorun giderildi. Tabi muhitteki herkesin canı yanmıştı baya bi. 2011 de süperonline alt yapı getirince Telekom kullanan 1 kişi kalmadı.

Nihayetinde Turkcell ve Rus sahipleri Türkiye pazarında yayılır ve son kullanıcılara tüm vilayetlerde ulaşınca sorunlarımız ortadan kalkar

Bahsettiğiniz sunucunun İP yada web adresi nedir?
    Ben de test yapmak istiyorum.

• Vodafone konusunda uzun zamandır söylentiler var. Şu sıralar doğuş grubunun alacağı söyleniyor.

Netgsm konusunda eminmisiniz. 70bin aboneli netgsm'e, 22milyon aboneli vodafone'u teslim etme haberinizi pek akla yatkın değil gibi, nedersiniz
  • Umarım Vodafone'u da batırmazlar. Şuanda bizim burada Tekirdağ, Kapaklı'da fiber kazısı yapıyor. Çerkezköy kazıları bitmiş sanırım, şimdi burada kazıyorlar ama neredeyse şehir dışına kadar giden yol boyunca kazmışlar baya. 2017'de aktif olacakmış diyorlar. Daha TT DSL bağlayamıyor yeni binaya, 3G ile idare ediyorum.
  • Bölgede çalışma olduğunu söylemişler geçen hafta ama halen durum aynı...

Evim Ankara-Demetevler'de... Gündüz Speedtest'te PING aşamasında yanıt 7-10 saniye aralığında, PING 17-37 arası geziyor, akşamları bahsetmeye gerek yok, İşyerim Sincan'da... Durum, Speedtest'te PING 7-10 saniye aralığında dönüş, PING 17-40 arası...

Sonuç: Genel sorun devam ediyor, çözüm yok...

Bakalım ne zaman düzeltecekler. Koskoca nette bir tane sitede ADSL altyapısına saldırı olduğuna dair haber çıkmış, o da gelen trafiğin çoğu Amerika bölgesinde olduğundan bahsediyor, sanırım sorun bundan... TTNET'ten açıklama yok (Daha doğrusu sorunu teknik ekipler dahil kimse bilmiyor, çözemiyor...).

Norse Attack Map'te dün akşam Amerika'ya anlık 300 küsür saldırı gözüküyordu. Saldıranlar arasında bizim vandallamalar da vardı.

ADSL'e saldırılar ne zaman biter, bizim netler o zaman kendine gelir vesselam... Demek ki akşam saatlerinde saldırılar daha bir yoğunlaşıyor ki netler ve PING'ler uçuyor...

• SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman büyük ihtimal sorun buradan kaynaklanıyor...

Ulus veri noktasını IPTV'ye aldılar (ki tivibu'dan şikayet fazlaydı, Ulus noktası PING bakımından oldukça stabil bir noktadır Ankara için...), internet çıkışını yolladılar UŞAK'a... Diğer bölgeler ve iller için de farklı noktalardan aldılar muhtmelen...

Sorun anlaşıldı, TİVİBU REZALETİ!

BİR HİZMET YÜZÜNDEN YETERSİZLİKTEN BİR DİĞER HİZMETİ TELEF ETTİLER DEMEK Kİ... MİLLET BUNLARIN TİVİBU'SU YÜZÜNDEN 2 HAFTADIR BÖLGEDE HAT BAĞLATAMIYOR, FAKS HİZMETİ ALAMIYOR... YEDEK VE STABİL BİR NOKTA OLUŞTURUP TRAFİĞİ ORADAN ALMAZLARSA ANKARA'DA BİRÇOK NOKTADA ADSL'LER YANDI GÜLÜM KETEN HELVA...

Bu hafta verelim bakalım bir dilekçe ne olacak bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 19 Aralık 2016; 16:1:58 >
  • http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-grubu-ust-yoneticisi-colao-basbakan-binali-yildirim-i-ziyaret-etti

Bu toplantı hakkında bir yorumunuz varmı? Ben zamanlama olarak vodafone açısından kritik buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 20 Aralık 2016; 2:7:44 >
  • Bende sizin gibi düşünüyorum. Vodafone'un Türkiyeden çıkmamasına karşılık bir takım sözler verilmiştir. Ne kadar eleştiri alan bir firma olsada Vodafone'un Türkiyeden çıkması hiç iyi olmaz. Türkiyede telekom piyasası TT imtiyazından sonra tam rekabet ortamı olacak şekilde düzenlenseydi, yönetilseydi eğer şuanki telekom sektörünün piyasa büyüklüğü en 2-3 katı olurdu. Böylece yatırıma hevesli, büyüyen bir telekom piyasası oluşurdu. Malesefki küçük hesaplar peşinde koşularak TT özel tekel konumuna sokuldu birileri tarafından. Buda ne TT'a, ne devlete, nede diğer operatörler sürdürülebilir bir fayda sağladı.

Hata yapıldığını geçde olsa anladılar. Vodafone global bir yabancı sermaye şirketi olarak ülkeden çıkarsa bu ülkenin ekonomik imajı açısından hiç iyi olmayacağını ekonomi yönetimi çok iyi biliyor. Bu işler araplara sırt yaslamayla olmaz.

• Aaaa lütfen arkadaşlar. Türk Telekom'un pingler ile ilgili bir çalışması yok. Çok abartmışınız, kullanın paşa paşa internetinizi (!)...

Tez zamanda batması dileğiyle!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    elin arabının sesimizin çıkmayacağı anlamasıyla alakalı bir durum değil

sen yeni bir binaya yerleş belediye desin ki bu binada kimse oturmuyor

ben boş binaya bir kişi istiyor de su şebekesi ve doğal gaz getirmem diye

gazetelerin ilk sayfasında yayınlanır bu haber.

bilmemne partisinin bilmemne belediyesi binalara alt yapı getiremiyor. Senin görevin ne bu işi beceremiyorsan bırak bu işi diye de bir de laf söylenir

ama Türk Telekom bir eve iki sene boyunca alt yapı getirmedi mi bir gazete bile ses çıkarmaz

git nereye yazarsan yaz. Bimer'e mi yazacaksın. cumhurbaşkanlığına mı çıkacaksın gazetelere mi başvuracaksın

siyasi partilerle muhattap olacaksın

gazeteleri unut doğru düzgün tirajı olmayan neredeyse hiç tıklanmayan gazetelerde bile boy boy Türk Telekom reklamları var.

Siyasi partileri unut. Geçen chp li bir milletvekili biraz ilgi gösterdi. Dediği şu. Genel başkanın önem verdiği şu an daha önemli işler var. Bu yoğunlukta onunla görüşme şansım yok.

Hükümeti zaten hiç saymıyorum. Türk Telekom'un %55 ortağı lübnanlı Hariri ailesi, Sn. Cumhurbaşkanının ahbabı. Hükümet olarak ya da devlet kademesi olarak Bir Allah'ın kulu bir şey diyemez Türk Telekom'a.

Gazeteleri altın yumurtlayan tavuğu kesmek istemiyor. Hükümet ve devlet daireleri sesini çıkarmıyor. Muhalefetin daha önemli konuları var.

Tekrar diyorum. İki sene boyunca şehrin göbeğindeki evlere alt yapı getirmeyen bir şirketten bahsediyoruz. Adam bir kişi için neden alt yapı getireyim ki diyor. Bir devlet görevlisi bir gazete bir muhalefet partisi böyle bir şey nasıl olur demedikten sonra insanların temel ihtiyacı olan iletişim hakkını sağlayaman bir şirketin senin ping sıkıntına çare bulabileceğini sanmıyorum. İstediğin kadar birlik ol.

Değişen bir şey olmaz.

Nasıl değiştirirsin. Gidersin Türk Telekom gsm hattını kapatırsın. Türk Telekom'u değil gider Turk.net i vodafone nu turkcell superonline nı seçersin. Bu şekilde bir şeyler yaparsan belki düzelir. Ama iki dk internet kesintisine tahammülü olmayan insanlarız ve sağlayıcımızı değiştirmeye korkuyoruz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.