Şimdi Ara

İnternetlerin yurt dışı ping testleri var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Fiber internetlerin popüler markalarının TurkNet, Superonline, TTNET gibi olan markaların oyunlarda yurtdışındaki pingleri paket kayıpları gibi konularda bir karşılaştırması var mı? Veya tek bir kişi olarak bu 3 markanın fiberini test eden birisi var mı oyunlar ve ping konusunda? İnternet de biraz araştırdım fakat pek bulamadım VDSL ve ADSL de çok şikayet var onu anladım. Fakat ben daha çok fiberi merak ediyorum. En gelişmiş altyapı olan Fiber de genel olarak Superonline övülmüş fakat diğer internet markalarındada TTNET, TurkNet gibi pek bir şikayet göremedim. Sadece Superonline daha çok övülmüş gibi geldi. O yüzden merak ettim yurt dışı pinglerin için ISS'lerin böyle bir karşılaştırması veya net bilgi alabileciğimiz bir video gibi bir şey var mı? Ben bulamadım.

• Looking Glass deneyebilirsiniz. Bildiğim şu 3 sağlayıcıda var:

http://lg.turktelekom.com.tr/lg//

https://lg.gibir.net/

https://lg.comnet.com.tr/

Türknet'in de vardı ancak kaldırmışlar. Ping konusunda paylaşılan testlere göre en iyisi TT'dir. Ancak yönlendirmeleri ve önceliklendirmeleri çok sorun. Örneğin TT FTTB ve Kablonet FTTB kullandım aynı anda. Kablonet de TT omurgasını kullanarak taşıyordu internetini. Ama daha düşük ping veriyordu çünkü bulunduğum bölgede TT önceliklendirmesi çok düşüktü. Pingler çok yüksekti.

Şu anki bulunduğum evde ise TT FTTH ve SOL FTTH aynı anda vardı. SOL her koşulda daha düşük ping veriyor. Örneğin Frankfurt IP adreslerine TT ile minimum 45 ortalama 50 ping alırken SOL ortalama 35-40 arası alıyor, minimum ise 32'lere düşüyor.

Ancak teknik olarak TT en düşük pingi sunabilecek olan sağlayıcıdır. Çünkü Avrupa'nın bir çok şehrine kendi fiber hatları mevcut. Bu da güzel yönlendirmeler yapıldığında büyük avantaj sağlar. Ancak şimdiye dek beceremediler.

• Cevap için teşekkürler. Ben de yeni taşındım burada GPON Fiber hem TTNET Hem superonline mevcut. Hangisine karar versem bilemiyorum. Attığınız siteye biraz baktım fakat ip adresi falan istiyor sanırım biraz şüphe ettirdi. Güvenli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Respect Paul -- 6 Mart 2021; 22:1:29 >
  • Respect Paul kullanıcısına yanıt

Bende de benzer durum mevcut. Hem TT hem SOL FTTH mevcut. TT 100Mbps kullanıyordum 85₺. Taahhüt geçen ay son buldu. 100Mbps fiyatları ise 170₺. SOL'de 200Mbps + 4K TV+ fiyatı 170₺. İnternetlerin yurt dışı ping testleri var mı?  O yüzden SOL 200Mbps aldım. Üstelik Upload da kalıcı olarak 10Mbps. TT'de ise 8Mbps ancak geçici olarak verildi. Geri alabilirler.

Sizin IP adresinizi istemiyor hocam. Test yapmak istediğiniz IP adresini istiyor.

https://ec2-reachability.amazonaws.com/

Örneğin buradan Amazon'un tüm lokasyonlardaki sunucu IP'lerini görüp test yapabilirsiniz.

• Anladım hiç TT kullanırken elinizde kalan ping görüntüleri vs var mıdır hocam :D Google olur , valve olur , veya lol valorant gibi oyunlar için. Karşılaştırma yapabilirim belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

Sizin IP adresinizi istemiyor hocam. Test yapmak istediğiniz IP adresini istiyor.

https://ec2-reachability.amazonaws.com/

Örneğin buradan Amazon'un tüm lokasyonlardaki sunucu IP'lerini görüp test yapabilirsiniz.

Merhaba, internetimde sorun var web sitelerine girmiyor. Sizin dediğiniz sitedende test yaptım. Sizde bunların hepsi yeşil mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • berkayjan kullanıcısına yanıt

Satfanın en üstünde IpV4/IPV6 seçeneklerinden IPV4 olanı seçip öyle kontrol edin.

Ben de yeşil. Bu arada konu hala aktif bilgili biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

TT hala aktif hocam evimde. Sadece modemi falan sökmüştüm. Eve geçtiğimde tekrar kurayım testleri ve kıyaslamaları paylaşayım. Özellikle istediğiniz oyunlar varsa yazabilirsiniz.

• İlginiz için teşekkür ederim hocam. Valorant , LoL , ve CSGO oynuyorum genel olarak. Ve ben genel de tracert yaparken google.com ada yapıyorum.

• En düşük yurtdışı pingleri Turknetin kendi altyapısını kullananlar alıyor

Hocam tekrar merhaba,

LOL ve Valorant TR sunucuları mevcut. Valorant uzun zamandır oynamıyorum ama TT ile girerken 9ms alıyordum. SOL ile hiç denemedim. LoL TR ise TT ile 12ms SOL ile 13-14ms arası alıyorum. SOL'ün İstanbul içi ping değeri TT kadar iyi değil. TT stabil 1-2 arası veriyor. SOL 2-5 arası değişiyor. Aşağıda atacağım testlerde de görünüyor. CS:GO Viyana sunucusuna ayrı test attım. CS:GO Frankfurt sunucuları da neredeyse Amazon ile aynı. LOL EUW sonuçları da Amazon ile aynı. Diğer tüm oyun firmaları ise sunucularını Amazon'dan kiralıyorlar. O yüzden ağırlıklı olarak oradan test yaptım. Frankfurt ve Londra lokasyonlarını kullandım.

SOL için sonuçları bir sonraki mesajda paylaşacağım.

TT için sonuçlar:

• SOL için sonuçlar:

• Verdiğin uğraş için tekrar teşekkür ederim hocam. LoL tr ve eu west olan görseller hangisi ben iplerini pek bilmiyorum maalesef. Vie valvedeki ttnet ve sol arasındaki fark şaşırttı biraz. Karşılaştırma yapabilmem adına çok iyi oldu bu benim için. Siz bilgili bir arkadaş olduğunuz için bir de şunu sormak istiyorum. Online oyunlar oynayan biri olarak superonline'da 200mbps download 10 mpbs upload paketini mi tercih ederdiniz yoksa 50 mbps download 20 mbps upload paketini mi?

• Merhaba, superonline vdsl kullanıyorum. Türkiye de hız testlerin de ortalama 26-30 mbps hız ölçümü yapıyorum. Yurt dışı bir sunucudan test yaptığım da 3-6 mbps arası test değeri çıkıyor. Bunu çözmenin yolu nedir acaba. Keza ping burda 8 iken yurt dışı 146 ya çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• seckinultraslan kullanıcısına yanıt

Pek fikrim yok hocam. Belki VDSL'den olabilir yinede bir talep oluşturup sorabilirsiniz bu konuyu türktelekom'a

ensaronline kızardı hepsi kırmızı - olması...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.