Şimdi Ara

Yurt dışı internet çıkışları Ttnet e mi bağlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bütün servis sağlayıcıların yurt dışı çıkışları ttnet e mi bağlıdır? Daha açık sormam gerekirse, ttnet kullanan biri ile süperonline fiber kullanan birisinin yurt dışı oyun serverlerindeki pinglerinde farklılık olur mu? Hangisi daha hızlı bir oyun oynayabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Puredistance P kullanıcısına yanıt
    superonline kendi alt yapaısı var ise sorun olmaz benim bildiğim ama suan superonline yuriçi pıng değerleri gayet iyi 0 pıng yurtiçi yurtdışı 40-50 arası değişiyor benim genelde bişey indirirsem modemi resleyene kadar 120ms pıng yurtiçi restleyince 0pıng oluyor
  • Superonline kullanan bir arkadaş yabancı bir bir siteye traceroute atabilir mi? O zaman anlarız.

Bir de ttnet 8 mb kullanan ile 50 mb kullananın yurt dışı ping sürelerinde fark oluyor mu?

• Türkiye'deki tüm servis sağlayıcılar Türk Telekom altyapısını kullanır. Ancak tabii ki hem donanımsal farklılıklardan hem de verilerin izlediği "yol" bakımından, servis sağlayıcılar arasında ping/latency farkları oluşabilir.

Ping/latency ile hız arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Yani hızlı bağlantının latency'si daha düşük olur diye bir kaide yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Türkiye'deki tüm servis sağlayıcılar Türk Telekom altyapısını kullanır. Ancak tabii ki hem donanımsal farklılıklardan hem de verilerin izlediği "yol" bakımından, servis sağlayıcılar arasında ping/latency farkları oluşabilir.

Ping/latency ile hız arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Yani hızlı bağlantının latency'si daha düşük olur diye bir kaide yoktur.

Sizin dediğiniz adsl için geçerli.Fibernette birçok kendi altyapısına sahip şirket var.Metronet Uydunet Superonline TTNet vs.
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Yurtiçinde evet. Benim kastettiğim sey; nihayetinde bütün servis sağlayıcılar dönüp dolaşıp Türk Telekom omurgasına bağlanıyor. En azından yurtdışına çıkarken. Eger bu değiştiyse bilemiyorum, varsa kaynak gösterebilir misiniz?

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    http://www.superonline.net/hakkimizda-detay?h=17&d=175
    Mobil oldugum icin linki duzgun ekleyemedim.Bu adreste 9 farklı çıkış noktaları olduğu belirtilmiş.En iyi sol fiber kullanan birisi trace route testi yaparsa anlarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu çıkış noktaları sadece Superonline'a tahsis edilmiş, yine Türk Telekom kontrolünde pop noktaları diye biliyorum. Bir yerlerde tüm ülkedeki internet omurgasının Türk Telekom'a ait olduğu yazıyordu ama bulamadım o kaynağı. Hani birkaç ay önce tüm ülkede internet bağlantıları kopmuştu ya, o dönem Sol kullanıcıları etkilenmiş miydi acaba kesintiden?

Düzeltme: tüm internet omurgasının TT'ye ait olması derken, TT kontrolünde olmasını kastettim :) Yoksa Superonline fiziken kendine ait fiberoptik kablolar üstünden hizmet veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 16 Ekim 2013; 15:24:59 >
  • Gerçekten 2 gündür internette ciddi derecede sıkıntı var. Steam servislerine ulaşmak neredeyse imkansız ve bir çok sitelerde de durum aynı. Kocaeli'de yaşayan arkadaşlar da aynı sıkıntıdan muzdarip. Çok önemli sayılmasa da bazı işlemleri askıya almak zorunda kaldım.

Düzeltme: Özür diliyorum netteki sıkıntıdan dolayı sayfaları açmaya çalışmaktan yanlış konu altına cevap yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despair -- 16 Ekim 2013; 15:22:16 >
  • D-Smart net kullanıyorum bir sıkıntı yok tıkır tıkır çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: despair

Gerçekten 2 gündür internette ciddi derecede sıkıntı var. Steam servislerine ulaşmak neredeyse imkansız ve bir çok sitelerde de durum aynı. Kocaeli'de yaşayan arkadaşlar da aynı sıkıntıdan muzdarip. Çok önemli sayılmasa da bazı işlemleri askıya almak zorunda kaldım.

Düzeltme: Özür diliyorum netteki sıkıntıdan dolayı sayfaları açmaya çalışmaktan yanlış konu altına cevap yazdım.

belsa plazadaki sol fiber kullanan cafelerde lol ping 200+ (almanya) dı 1 hafta boyunca düzeldimi bilmiyorum.20 mbit kullanıcıları 6-7 mbit geliyor suanda diyolardı net cafe sahipleri
  • hepsi telekomun değil, süperonline(turkcell) ve vodafone'un(eski borusan) kendi yurtdışı çıkışları var,bunlar tamamen bağımsız fiziksel hatlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

hepsi telekomun değil, süperonline(turkcell) ve vodafone'un(eski borusan) kendi yurtdışı çıkışları var,bunlar tamamen bağımsız fiziksel hatlar.

Hangisi daha iyi yurt dışı hızları bakımından?

• Sonuç?
  • Şu konuyu bi uplamak istedim. Superonline ve kalan telekom altyapılı sağlayıcılar haricinde bir alternatif var mıdır? Süperonline ın fiberi yok malesef burada.
  • Sorunun cevabı HAYIR. Yeterli parası olan herkes sualtı kablo çektirir. Telekom altyapısı üzerinden Superonline, VodafoneNet vs. abonesi olanların çoğunluğu abonesi olduğu kurum üzerinden çıkış yapar. Bknz: Veri Akış Erişimi (VAE).
  • Şuan Türk Telekom çıkışlarında problem var. Ben TurkNet'den teyit ettiğim kadarı ile Etkilenme yok. yüksek fatura yetmiyor gibi birde yavaş internet ile basit bir konu için milyonlar etkileniyor. Umarı biran önce çözerler.
  • Superonline çıkışları Tellcom ile TeliaSonera ortaklığı.
    Türknet: kendi çıkışlarını kullanıyor.
    Vodafone:Italia Telecom/Sparkle ve Ingiliz InterRoute cikislarini kullaniyor.
    Doping:millenicom çıkışlarını kullanıyor.
    Uydunet ve TTNet Türk Telekom çıkışlarını kullanıyor.

Şimdi olay Adsl ve Vdsl'de.Bağlı olduğunuz santrale kadar bakır ve fiber kablolar gelir.Burada Turk Telekom'un bu üstteki firmalara tahsis ettiği kartlara bağlanır ardından santralden çıkış esnasında bu firmaların kendi yurtdışı çıkış noktalarına yönlendirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilaydying -- 16 Haziran 2016; 0:27:11 >
  • Peki hangi firmaların yurt dışı çıkışları daha iyi? Ttnet pek de stabil değil…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puredistance P kullanıcısına yanıt
    Superonline ve Vodafone şuan için iyi yurtdışı çıkışlarına sahip.Milennicom'u araştırıyorum şuan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.