Şimdi Ara

İPTV İçin TurkNet Yurt dışı hatları diğer firmalara göre kalitesiz mi? Yoksa CGNAT mı Etken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İptv hizmetini aldığım yer ile görüşmeler yapıyorum genelde yogunluk dolayısı ile yurt dışı ping artışından dondugu söyleniyor Turknet içi. Turktelekom ve superonline de yurt dışı hatları kaliteliymiş Turknet ve diğer firmalara nazaran çünkü maliyet düşürmek için bu yolu tercih ediyorlarmış bu ne kadar doğru ve ben farklı firmaya geçersem superonline gibi akk kalktığında farkı anlar mıyım 100 mbps hıza sahibim mesela bu akşam galatasaray schalke maçında hiç donma yok çünkü internet kullanımı fazla değil maç 23:00 civarında geç saatte başladığı için ve yurt dışına çıkış normal ping değerlerinde.

İptv firmasının sunduğu cevaphttps://i.hizliresim.com/Y61Lza.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabist35 -- 7 Kasım 2018; 0:16:25 >

• Sallamış. hemen hemen hergün traceroute, ping yapıyorum belli adreslere. Turknet 2 sağlayıcıyla yurtdışına çıkıyor biri TI-Sparkle (Telecom Italia), diğeri Cogent(Cogent ileri uçlarda Level3 ve diğerlerine de devrediyor şimdi adı değişti). Superonline Frankfurta en iyi pingi sağlayan şirket datapacket 37 ms diyordu(yoğun olmayan sunucuya). Turknet ile Superonline aşağı yukarı aynı çıkışları kullanıyor. Turk Telekom'un avantajı da kendine göre bazı lokasyonlara var ama geçmişe göre kötü. Birileri Turknet yurtdışında problem yaşıyor falan demişte bize ayrı bi vlan falan mı var ben hiç görmedim o kadar derin incelememe rağmen ki gece gündüz peak saatlerde bakarım.
  • Türknet Vae Vdsl 86/4 kullanıyorum. İstanbul Anadolu Yakasında. En ucuz IPTV yi kullanıyorum. G*latas*ray - F*nerb*hçe maçında donma yaşamadım. TR internet trafiğinin en Max olacağı zamanda testi yaptım. Zaten bundan sonra IPTV yi uzatma kararı aldım.

Ama IPTV alacağın firma ile ISS arası bağlantı durumu tabi ki önemli. 1 aylık IPTV abonelik alıp bakmanı öneririm nereden alacak isen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peering.cz alt yapısı tam otursa orada cdn77 sunucuları var biraz daha rahatlatacaktır. Bulgaristan gibi bölgelerde Ti Sparkle diğer bölgelerde Cogent kullanıyor eğer sunucunun bulunduğu ISP Cogent ile doğrudan peer alıyor ise ping ve hız gayet güzel.

Telekom komple elini Telia alt yapısına mahkum etmiş halbuki elinde Euroweb yani eski Pantel var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tweenietomatoes kullanıcısına yanıt
    İyi güzel diyorsunuz fakat traceroute değil de ovh.net üzerinden test yapılmasını öneriyorlardı anlık 90 üzeri çıkarsa donma olur diyorlar ve maç esnasında 90 üzeri çıkıyordu donan maçlarda 3-4 testte 1 çıkıyodu mesela arada doğru olabilir gibi geliyor ama pek emin değilim tabi.
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hocam o yeni mi oldu? 3 sene önce TT alt yapısını mükemmel bi haldeydi ve tüm Avrupa ISPlerinden çok daha iyi ping alıyordu uzak noktalara.
    Sonra bişey oldu, Frankfurt ve Amsterdam kaldı elde. İstanbul -> Amsterdam -> Berlin yapmaya falan başladı. Viyanayı göremez olduk. Romanya Macaristan
    göremez olduk. Galiba batarken alt yapının anasını bellediler.

Şu saçmalığa bakar mısın? Devlet zerre kadar IT'den anlasa sudan ucuza yurtdışı veriyi ülkeye getirmek var. Bi çok noktaya bağlantılarımız çok iyiydi.
  • digitalocean, iliad dc, equinix frankfurt, amazon irlanda ve frankfurt sunuculara atıyorum boşta hepsi.
    IOT proje için 1 hafta yazın durmadan yurtdışı multi lokasyona http2.0 json veri post ediyordum.

cogent 2018 yazında viyanadan teliaya teslimde 1 hafta sıkıntılıydı giderdiler. ama ben hala iddaa edebilirim ki o maç esnasında 90'a çıkıyor dediğin
    olay lokal bi problemdir, yaşadığın ilin eğer büyük şehirdeysen bölgenin istanbula veya izmire teslim noktasında meydana geliyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türknet PeeringDB sayfasını güncellemiş.

www.peeringdb.com/net/9277
  • Biraz inceledim. Oturupda türknet gidip Cek cumhuriyetinden exchange kiraladigina göre. bir bildigi olmali.

Ayriyetten bu firmadaki büyük kullanicilar

netflix , microsoft ,akamai , ovh , slovak telekom ,liste uzar gider

bu exchange noktasini kullanan bir server üzerinden izliyorsaniz ve türknette iseniz gayet kesintisiz bir yayin elde edersiniz. cünkü trafigi ordan alip direk size yönlendirir. ( yada netflixde uhd hesabiniz var. anlik olarak rahatlikla 8 9 mb alabilirsiniz ( 100 mbps baglanti ile ) )

Suan türkiyede degilim fakat fazlasiyla merak ediyorum bu cek hattini. deneme firsatim olursa detayli bilgi sunarim,.
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Şu anda aktif bir yönlendirmesi yok + bağlantı opsiyonel olarak alınmış yedek için olabilir. Bulgaristan ve Romanya noktaları ile trafik değişimine girse daha sağlıklı olacaktır. Özellikle Romanya'da bir kaç firma ile peering yapsa bile alt yapı daha sağlam olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

Şu anda aktif bir yönlendirmesi yok + bağlantı opsiyonel olarak alınmış yedek için olabilir. Bulgaristan ve Romanya noktaları ile trafik değişimine girse daha sağlıklı olacaktır. Özellikle Romanya'da bir kaç firma ile peering yapsa bile alt yapı daha sağlam olur.
    Normalde ben bunu asabilmek icin türkiyedeyken istanbuldan kendimi yanlis hatirlamiyorsam.. itt. hatlari ile ( telekom sparkle ) sofyaya gecirip rahatlikla kullaniyordum hem pingleri düsürüyordum.
    Hemde daha saglam bir baglanti oluyordu

Ve suanki durumu bilmiyorum ama. istanbul romanya 18 ms bulgaristan 8 9 ms gibi bir ping e sahipti.
    Bulgaristan hatti sayesinde baglanti fazlasiyla hizlaniyordu

ve ayriyetten Eski pantel yeni euroweb (turktelekomint) hatlarina sahipken. ki bana sorsaniz mükemmel bi altyapi kurulmus. bunu avrupaya satip türklerin olan bir firmanin bunu türkiyeye vermemesini gercekden anlayamiyorum bizim paramizla kurulan seyi yabancilar kullaniyor. bizede en ufak bi faydasi yok parayi türk telekom cebe atiyor

• KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Şurada bir düzeltme yapalım Euroweb TT tarafından kurulmadı özelleştirme sonrası Romanya'dan satın alındı. TT sadece kurumsal tarafta ve verimerkezine bu alt yapıyı kullandırıyor.

TürkNet olarak elimizdeki en büyük avantaj yurtiçinde TNAP üyesi olmamız.

• Hocam bu peering olayı tamamlanınca bize tam olarak faydası ne olacak? Hiç bir bilgim yok konuyla alakalı o yüzden soruyorum
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Hız konusunda herhangi bir sıkıntı olmayacak trafiği doğrudan alıp aktaracağı için ping sürelerinde kısalma yaşanacak

• plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hocam şu sıralar 1080p iptv wifi den izlememize rahmen sorunsuz yağ gibi akıyor acaba bu son güncelleme ile alakalı olabilir mi Yeni bir server kiralamışlar galiba cek cumhuriyeti yazmış arkadaşın biri ?
  • Yazan kişi benim server değil trafik paylaşımı kiralandı devreye alındı ise etkisi olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.