Şimdi Ara

Artes Q972 Tablet Hakkındaki Görüşleriniz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
6
Favori
19.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tabletleri almayin ,bakin mesela su an bu mesaji onda vi40 tan yaziyorum kasim kasim kasiliyo ,eger ben bu tabletin ustune 150 daha verseydim o tarihte ipad mini aliyodum ki arada ucurum fark var.kisacasi olsy apple falan degil ipad mini noname bi cihaz olsa gene alir kullanirim cok fark var performans yonundan ayricw hic bir cin tableti standby yapamiyor dikkatinizi cekerim ekran kapaliyken 1 gunde piliniz biter. Samsung nexus vs onlar harictir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimkeskin

Dediklerim bizzat kişisel tecrübelerimdir. Bir yerlerden okuma veya kulaktan dolma bilgi değildir.
    Voyo a15 i aldıktan 15 gün sonra, Cube u30gt2 yi aldıktan 2 ay sonra tamamen kapandılar ve bir daha açılmıyorlar.
    ne yapacağız ?

bunlardan sonra fiyat performans olarak ipad 4. nesil (16gb wifi) tercih ettim ve aldım. memnunum.

Dediklerinizde tamamen haklısınız, birsefer ne olursa olsun androidte farklı farklı bir sürü ürün olduğundan çözünürlük sorunları hep olucak. Bende u30gt2 kullanıyorum. Sorunlu değil, her ne kadar android çerçevesinde olsada memnunun öncekilerden daha hızlı. Ama bir ekleme yapıcak olursam, wifi sorunu için ayarlada kablosuzdan kablosuz optimizasyonunu kapatırsanız çözüldüğünü kendim keşfettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thockskreegn

quote:

Orijinalden alıntı: selimkeskin

Dediklerim bizzat kişisel tecrübelerimdir. Bir yerlerden okuma veya kulaktan dolma bilgi değildir.
    Voyo a15 i aldıktan 15 gün sonra, Cube u30gt2 yi aldıktan 2 ay sonra tamamen kapandılar ve bir daha açılmıyorlar.
    ne yapacağız ?

bunlardan sonra fiyat performans olarak ipad 4. nesil (16gb wifi) tercih ettim ve aldım. memnunum.

Dediklerinizde tamamen haklısınız, birsefer ne olursa olsun androidte farklı farklı bir sürü ürün olduğundan çözünürlük sorunları hep olucak. Bende u30gt2 kullanıyorum. Sorunlu değil, her ne kadar android çerçevesinde olsada memnunun öncekilerden daha hızlı. Ama bir ekleme yapıcak olursam, wifi sorunu için ayarlada kablosuzdan kablosuz optimizasyonunu kapatırsanız çözüldüğünü kendim keşfettim.

Çinden tablet alırsanız 2 ay sonra bozulursa ne olur? Muhtemelen aylarca uğraşmamız gerekecek, tablet gidecek, bakılacak, değişim olacaksa yenisi gelecek

Ben Çin'in iyi tabletlerini Türkiye'ye getirip garantili olarak satanlardan alma taraftarıyım. Çin'den onda v812 veya v972 alacağıma Artes q812 veya q972 almayı düşünüyorum. Bir kampanya vs. olduğunda, hangisine önce kampanya olursa kaparım bir tane.

• Valla bende aynen senin gibi düşünüyorum...
    Ben artes q1003, dark evopad a9745 ve sizin bahsettiğiniz iki modele bakıyorum... Sizce hangisi daha iyi? Pil-wifi en önemli kriter...
  • acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    artes q972 ile dark a9745 a31 işlemcili retina ekranlı 8 çekirdek gpu lu cihazlar. q1003 ise Rockchip 3188 işlemcili 1280x800bir cihaz.
    artesleri vatanda dark ı arkadaşım almış onda inceledim.
    vatanda q972 ilk incelediğimde inanılmaz takılmalar olmuştu q1003 ise bozuktu.
    2 gün sonra gittiğimde q972 in bozuk olduğunu söyleyip 0 kutu açtılar ve onu inceledim. çok hoşuma gitti cihaz. 1003 le 972 yi yan yana koyunca birdaha bakmadım 1003.
    1003 ün işlemcisi a9 olduğundan daha hızlı diyorlar ama ben çok farkedilceğini sanmıyorum.(ikisini kıyasladığımızda)
    972de 4k video seyrettim gayet akıcı ve güzeldi. cihazda çok fazla birşey yüklü olmadığından menü geçişlerinda takılma olmadı. ama 5 10 uygulamadan sonra nasıl olur bileme. tek sıkıntısı sesiydi. (gerçekten hiç tatmin etmiyor ama okadar da olsun)
    1 gün sonra da dark ı test etme şansım oldu . oda 972 ile tamamen aynı hatta 972 nin pili 8000 mah gözüküyor.
    ve son olarak artesin Türkiyede servisi var ve gerçekten çok ilgililer.
    Vatanda artes q972 550 tl ye inmişti. şimdi indirim bitmiş 630 a çıkmış. hafta sonu 550 ye inerse tekrardan bir tane alıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: GSandman

artes q972 ile dark a9745 a31 işlemcili retina ekranlı 8 çekirdek gpu lu cihazlar. q1003 ise Rockchip 3188 işlemcili 1280x800bir cihaz.
    2 gün sonra gittiğimde q972 in bozuk olduğunu söyleyip 0 kutu açtılar ve onu inceledim. çok hoşuma gitti cihaz. 1003 le 972 yi yan yana koyunca birdaha bakmadım 1003.
    1003 ün işlemcisi a9 olduğundan daha hızlı diyorlar ama ben çok farkedilceğini sanmıyorum.(ikisini kıyasladığımızda)
    972de 4k video seyrettim gayet akıcı ve güzeldi. cihazda çok fazla birşey yüklü olmadığından menü geçişlerinda takılma olmadı. ama 5 10 uygulamadan sonra nasıl olur bileme. tek sıkıntısı sesiydi. (gerçekten hiç tatmin etmiyor ama okadar da olsun)
    1 gün sonra da dark ı test etme şansım oldu . oda 972 ile tamamen aynı hatta 972 nin pili 8000 mah gözüküyor.
    Vatanda artes q972 550 tl ye inmişti. şimdi indirim bitmiş 630 a çıkmış. hafta sonu 550 ye inerse tekrardan bir tane alıcam.

internetteki karşılaştırmalarda a31 çok daha hızlı ve stabil görünüyor.

benim gözüm ise artesin q812 cihazında. q972 ile aynı işlemci ve gpu'ya ama 8" ekrana ve daha düşük ekran çözünürlüğüne sahip.

HB'de 299'a düşmüş, ama kaçırdım indirimi. Şimdi 398 TL. bir indirim daha olursa ben de Q812'yi kaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

Orijinalden alıntı: GSandman

internetteki karşılaştırmalarda a31 çok daha hızlı ve stabil görünüyor.

benim gözüm ise artesin q812 cihazında. q972 ile aynı işlemci ve gpu'ya ama 8" ekrana ve daha düşük ekran çözünürlüğüne sahip.

HB'de 299'a düşmüş, ama kaçırdım indirimi. Şimdi 398 TL. bir indirim daha olursa ben de Q812'yi kaparım.

oyun için almak istiyorsun sanırım. oyun için ideal bir cihaz gibi duruyor.
    ama ben film ve dizi seyretmek ve sunumlarımı yapabilmek için en az 9.7 istiyorum.
    gerçi 299 da çok iyi fiyatmış sadece oyun için alınıp kenara koyulabilir :)

• GSandman G kullanıcısına yanıt
    artes q972 de güzel de pili pek tatmin etmeyecek gibime geliyor bana. 5 saati ancak görür...
    a31 işlemci rk3188'den daha zayıf bir işlemci ama gpu'su daha güçlü diğerine bakış...
    Dediğiniz gibi ikisi de retina ekran ama o işlemci yeter mi 10-15 uygulama kurduktan sonra bilemiyorum... kasar gibime geliyor...
    Benim için pilin uzun sire gitmesi daha önemli...

Ben ucuzcity'den almayı düşünüyorum nasıldır bilmem kapıda öde yapacam herhalde...

Sizin istediğiniz q972'nin siyahı 539,85 beyazı ise 545,68 ... Edit HB'de aynı tablet 715 tl nasıl oluyor bu kadar fiyat farkı anlamadım.. Bir sakatlık yoktur umarım ucuzcity'de
    Nasıldır bilmiyorum... Artes kendi sayfasında burayı da önermiş satın almak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer_sahibi77 -- 13 Ağustos 2013; 15:36:27 >
  • Hocam a31 daha hızlı değil rk3188'den gpu'su daha hızlı çok ilginç bir şekilde ama o da 8 çekirdekten olabilir, rk3188 4 çekirdekli kullanıyor galina...

q812'nin ekran çözünürlüğü düşük ama pili de çok düşük kapasiteli... Ben daha fazla giden pil istiyorum...
    Varsa önereceğiniz retina ekranlı ve 7-8 saat giden bir model söyleyin lütfen...

Bu arada 10.1 inçte 1280x800 çok mu kötü olur...
    Muhakkak arkadaşın dediği gibi retina ile kıyaslanamaz...
    Ama benim için kasılmayan ve iyi pil değeri olan bir tablet lazım...
    a31 antutu testlerinde 12000 civarı puan alıyor. rk3188 ise 18000 puan alıyor.
    basit mantıkla %50 daha hızlı gibi :)
    Ama level bellekten midir, gpu hızından mıdır bilmiyorum ama a31 internetteki testlerde daha stabil ve hızlı görünüyor. özellikle oyun ve videolarda fark bariz belli oluyor.

rk3188 vs a31 yazın gogıllayın.

10,1 inçte 1280x800'ün kötü olacağını zannetmiyorum. önemli olan IPS ekran olması bence. Her açıdan görülebilir olması, evirip çevirdiğinizde görüntü kaybı olmaması daha mühim bir mevzu.

Evde dell 15.6" laptopum var. onun ekran çözünürlüğü 1280x800 :) 4 yıldır kullanıyorum.
  • Çok araştırdım hocam ben baktım onların hepsine ben... :)
    a31'in gpu'su çok güçlü... rk3188'i yerlere seriyor ama bazıları da yazılım geliştikçe rk3188'in performansı düzelir diyor...
    Birisi zaten özellikle video seyretmek için a31 alın demiş...
    Çözünürlük evet yaaa düne kadar 800x600 pc'de kullanıyorduk şımardık gittik...

q812'in pili ne kadar gidiyor bir bilginiz var mı? Artes çok övdüler onlardan almak istyorum ben de...
    q1003 veya q1003-3g modelini almayı düşünüyorum...
    Bu ucuzcity nasıl sizce daha önce duydunuz mu? Artes web sayfasında önermiş sonuçta bir sakatlık olsa neden önersin veya neden işbirliğini kesmesin di mi?
  • retina ekran yüksek güç tüketiyor. bu yüzden işlemciyi a7 kullanmışlar ki pil ömrü dengelensin.
    hem retina hem a9 ya da rk3188 pili sömürür.
    7 8 saat kullanmak istiyorsan ipad4 e bakcaksın :)
    q1003 ün 10 saate yakın pil ömrü olduğunu söyleyen var forumda. q972 de 5 6 saat arası ortalama tabi bu tam çözünürlükte.
    q972 nin çözünürlüğünü düşürdüğünüzde eminim hem pili 7 8 saate çıkar hemde takılma sorunu olmaz diye düşünüyorum.
    ben yakındaki bir bilgisayarcı ile görüştüm artes in bayisiyim dedi :) 2 3 tane uygun modeli vardı elinde. yarın getirtcek q972 yi. ufak bir inceleme yapıcam beğenirsem alıcam beğenmezsem iade edicem.
    ayrıca bu skorların hiç birine güvenmiyorum. bir incelemede cihazı resetleyip test yapıyorlar 11 12k alıyor. bir başkasında ramler dolmuş öyle yapıyorlar aynı cihaz 9k alıyor. bu yüzden kendi incelememi yapıcam. video koyamam belki ama q972 den bir iki resim koyabilirim yarın akşam.

Valla yabancı forumlarda da 10 saate yakın hatta daha fazla pil ömrü var diyorlar q1003-pipo m9 için...
    q972'in çözünürlüğünü değiştirebiliyormuyuz? Onu bilmiyordum... Kaç yapabiliyoruz mesela...

7-8 saat çıkarıyorsa sizin dediğiniz gibi düşünebilirim q972'i o zaman... Siz hangi şehirdesiniz... Ben bir tane açık görmek istiyorum.
    Ankara'dayım vatana gittim ama orada da açık yoktu... Biraz kullanmak isterim açıkçası...
    Hadi bakalım hocam senin incelemeyi bekliyorum... Bir kurcala bakalım... En doğrusu kullanıcı incelemesidir her zaman...

O benchmark'lar evet pek güvenilir değil ama 5-10 farklı yerde aşağı-yukarı aynı değerleri görüyorsan doğrudur herhalde...

Mesela q1003 yani aslında pipo 17.000+ 18000 arası alıyor. O kadar yüksek alması mantıklı işlemci güçlü çözünürlük düşük...
    Retina olsa 11.000-12.000 alır en fazla antutu'da bence...

Yarın akşamı bekliyorum sabırsızlıkla... Video koymasan da sorun değil sen izlenimlerini yaz o bile yeter... Keşke q1003'ü biraz kurcalama fırsatın olsa...
    Yok mu açık elemanda... Baksan biraz...

ben istanbuldayım. topkapı vatanda vardı. ekranı görünce direk bıraktım. orda detaylı inceleme yapamıyosunuz.
    yarın gelsin 1 2 saat incelerim. q972 nin çözünürlüğünün düşürülebildiği bilgisini artes teknik servisten aldım. kaça düştüğü hakkında bilgim yok.
    ama yarın bu soruların cevabını buluruz inşallah :) vatanda kapalı kutuda vardı ben biraz ısrar edince açtılar kutuyu çok az şarjı vardı. fazla bakamadım ama içindeki 4k videoyu seyrettim kalitesi çok hoşuma gitti. bakalım hayırlısı inşallah. yarın ak mı karamı anlarız az buçuk
  • Testini ve izlenimlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
    A31 islemcili cihazlardan umutlu olmak istiyorum. Super hiz yerine stabil ve istikrarli kullanim daha onemli.
    Herseyin iyi olmasi dilegiyle bekleyelim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    onda v972 videoları seyrediyorum şimdi youtube'da...
    aklımı sen ve bir iki arkadaş daha çeldi ekran konusunda...:)
    bu arada dark a9745 nasıl sence... benzer özellikler q972 ile... ama hangi çin tableti olduğunu keşfedemedim...
    Yarın akşamı bekliyorum bakalım... Detaylı bir kurcala...
  • Süper hız aslında dediğin nedir ki zaten... Sanki yüzyıllardır çözülmeyen matematiksel ve fiziksel soruları çözeceğiz...

Dediğiniz gibi stabilite, istikrar ve benim için pil önemli... Aslında yabancı forumlarda a31'i ve özellikle grafik işlemcisiniçok övüyorlar...

Özellikle video ve oyunlarda... Aslında rk3188 fena bir işlemci değil sadece daha tam olarak oturmadı... Mesela şimdi onda da sdk 2.0 ile multitasking olayı başladı..
    Yani birden fazla pencere kullanabilme... a31 destekliyor mu bunu acaba...
    Benim aslında voyo a15 çok hoşuma gitmişti 11.6 inç dizi ve film seyretmek için almak istiyordum. nexus 1o ile aynı özellikler daha büyük pil ama alet çok fos çıktı...
    İnternette bakıyorum da hep sorun... 11.000 mah pil sadece 5 saat dayanıyormuş nexus 10'un 9.000 mAh'mış galiba 9 saat falan dayanıyor... Exynos 5250 ve mali t604 kullanmışlar ama rezil etmişler aleti... fiyatı da çok ama çok uygun aslında... 260-280 dolar arası satılıyor... Herhalde yazlım kısmını beceremedi adamlar... Bir de allfine fine11 wide diye bir tablet var...
    gerçi onun çözürlük 1366x768...

Sizin bildiğiniz duyduğunuz en azından 7-8 saat pil ömrü nr var bu çin mallarında...

RK3188'i 180 km ile giden bir arabaya benzetiyorum. ama yalpalıyor, sağa sola çarpıyor. arabayı düzeltmeye çalışırken 120 km ile stabil ve savrulmadan gelen a31 geçiyor :)

hız önemlidir. ama stabil ve savrulmadan, takılmadan hızı veriyorsa önemlidir.

pil ömrü sizin için çoook önemliyse bu konuda çin malları için hiçbir garanti veremem.

yine forumdan bildiğim kadarıyla 8000 mAh pil 5-6 saat kullanılabiliyor. Ama nasıl kullandığınız, ne yaptığınız, ekranın ışığını kaça getirdğiniz vs. gibi bir sürü etken var.

En iyisi kullanan birinden yorum almak. ama inan ki bu bile sana tam cevap veremeyecektir. çünkü kullanım tipleriniz farklı olabilir. Sana 6 saat gidiyor denir. Sen alırsın 4 saatte pili bitirirsin. Sonra da kızarsın :)
  • Verdiğin örnek çok güzel...
    Olay aynı senin dediğin gibi... Aslında pil konusunda en emin olduğum q1003 yani pipo m9 çoğu kişi rahatlıkla 9-10 saat diyor...
    Yabancı forumlarda olay böyle hata biri 9 saat online tv seyretmiş galiba yanlış hatırlamıyorsam ve 10 saatin üstünde video...

Aslında bende ilk nexus 7 var ekran genelde en kısıkta (alıştım artık) oyundu falan ancak 5 saati görüyor... Yani daha iyi bir pili olan bir tablet kullanmak isterim...
    cube u30gt2 nasıl mesela sizce rk3188 ve retina ekran? Millet genelde şikayetçi ama çok kullanılan birtablet... Yabancı sitelerde bayağı malzeme bulunuyor burada da bayağı kullanan var...

edit: bu arada ben artes'ten yeni bir şeyler bekliyorum... buradaki artes servise pm attım ama haka daha cevap yok... umarım zırvalamamışımdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acer_sahibi77 -- 14 Ağustos 2013; 0:36:21 >
  • Arkadaşlar bugün elime geçmedi cihaz. beyaz istemiştim özellikle yarın öğlen geleceğini söylediler o yüzden henüz incelemeyedim.
    Yarın öğlen kesin gelir dedi. hayırlısı bakalım

bu cihaz onda v972 ile birebir aynı. a9745 ile de çok bir farkı yok pili daha yüksek sanırım q972 nin.
    Benim artesi seçme nedenlerimden birisi yakındaki birinden elden alabilmek. bir diğeri ise Türkiyede servisinin olması ve bu servisin ilgili olması.

Yarın inşallah sorun olmazsa son fikirlerimi yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.