Şimdi Ara

Artı eksi ucu belli olmayan kolon kablosu teşhisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
57.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Sonuç şu arkadaşlar;
    Bir kere şunu söylemek isterim,, sizin yorumunuz üzerine konu gündeme geldi ve en baştan bende yazdıklarımı unutmuşken bir okuyayım dedim,, ben zaten yorumumu yapmışım asıl söylemek istediğim ise;
    20playback arkadaşımız, gelecek yorumları iyi bildi yaww hayret ettim, hepside oldu konu içinde.
    Slayer ank arkadaşımız, kabloları zaten biliyormuş
    Lesitin arkadaşımız, bilgisine birşey diyemem,, konuyu korku filmi haline getirdi, dehşet verici yorumları oldu.
    Aklımda kalanlar bunlar iyisiyle-Mizahıyla-bilgisiyle yorum yapanlar sonucunda konu; 5 Kasım 2012; 23:13:52 tarihinde, Pininfarina arkadaşımızın hoparlore 3v luk saat pili bağlayıp, hoparlorun tepkisini görmesiyle sonuca kavuştu. İyi forumlar.

Abi konuyu katletmişsiniz resmen ya.

• Pil olayı doğrudur. Sarımdan gelen hoparlörlerin bazen polariteleri belli olmadığında eldeki 1.5-9 volt pil ne varsa uçlarına değdirip denerdik. Dışarı çıktığında pilin artı kutbu bağlı olan artı uçtur.

Tek hoparlörlerde faz yani uç yönü fark etmez ama çok kabinli bağlantıda ister stereo olsun ister mono kanala çok bağlantı olsun kabinleri ters bağlarsanız aynı sinyalin oluştuğu durumlarda (stereo yayınlarda da her iki kanalda aynı seslerin bulunduğunu bazı seslerin farklı yada seviyelerinin farklı olduğunu hatırlatayım) ters faz nedeni ile konuma da bağlı olarak bazı sesler birbirini zayıflatır yada bazı sesler seviyelerini değiştirir yada birbirini modüle edip olmayan başkabir ses frekansının da oluşmasına sebep olurlar. Fizikte girişim, su dalgalarında girişim konularına bakarsanız seste de aynısıdır.
    Bu nedenle özellikle birbirine yakın ve küçük hacimlerde evlerde bilhassa otolarda faz farkı nedeni ile hoparlörlerin polariteleri doğru bağlanmalıdır. Ama şu da bir gerçek ki çoğu kulak eğitimsiz olduğundan farkı anlamayabilir yada kaynağın orijinalini başka düzgün bir yerde dinlemediyse beğenebilir de sonunda ölüm yok ama imkan varsa düzgün bağlayın.

Bazı durumlarda hoparlörü gözlemleme şansınız olmuyor ama uzun kablolamalarda tehlikeli bir yöntem dikkatli olun polariteyi anlamak için hoparlör kablolarından birer uç soyulur. Uçlardan biri emniyete alınıp diğer uca prizden faz verilir. Emniyete alınan uçta da kontrol kalemi ile faz olup olmadığına bakılır. Böylelikle çok uzun mesafede ölçü aleti ile çekilmiş hatta polarite tespiti yapılamıyorsa doğru uç bulunur. Yine dediğim gibi tehlikeli ama usta olan kişiler tarafından yapılan bir yöntemdir buna ihtiyacınız olursa dikkatli uygulayın sonra ben senin yüzünden öldüm, sakat kaldım demeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

Kardeş kolonlar kıymetli diyorsan böyle.. 5-10 olmasında hadi 20 olsun. ayrıca o skop değil spektrum analizördür. birde senin iş için en az 10ghz lik bişey lazım öyle hepsiyle ölçülmez hoparlörü bozar.rode shwartz olanını tercih et. birde bak avometreyi kolona değdir filan diyorlar sakın inanma. avometre direnç kademesinde kullanıldığında dışarı gerilim verir. hemde öyle böyle değil. yani kim bilir kaç megaohm direnç ölçülecek o aletle adamlar gidip 1.5 volt verdirirlermi dirence. yani sakın direnç ölçüm konumundayken avometrenin uçlarına dokunma. bizim işyerinde bi arkadaş şaka olsun diye cihazı kapalı sanıp probu diline değdirdi hemde tekini, şimdi sol tarafı komple felçli amcası da yatalak hasta olmuş..beyni radyasyon mu ne saçıyormuş..oturduğu binayı karantinaya almışlar. banka tüm mal varlığına el koymuş. borsada hisseleri batmış sonrada karısı kaçmış. adam şimdi yarı felç istiklal caddesinde trambolin çalarak hayatını sürdürmeye çalışıyor. adamın kel kalıp kısır olduğunu da hiç söylemiyorum bile.. hayatı kaydı adamın. aman diyim yani..

gülmekten yarıldım resmen :D :D :D

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Siz hiç hoparlöre , 1.5v pil deyirip, hoparlörün nasıl tepki verdiğini gördünüzmü,, konuyu görünce gidip deyirdim pili,, koni geriye gidince, nasıl ağladım duygulandım anlatamam, uçları yer değiştirdim, koni yukarı hareket edince, sildim göz yaşlarımı, artık pilin + sı , artıydı..

Teybe bağlarken, bantla sararken hine ağladım, parmağıma sarılan pansuman aklıma geldi. Byy

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben otomatik pil deyirme makinesi tasarlıyorum. Hoparlörleri dizip bağlıyorsunuz sırayla hepsine pil deyiriyor makine. Emin bey öyle tek hoparlörle bunları yaşıyorsanız size 12li tekmili birden deyirmeli devre yapıp yollayayım yanında 45 cmlik wooferlar da benden !
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.