Şimdi Ara

Artık ne izlesem diye düşünmeye son..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek yaratıcı bir başlık olmadı ama.. Sitemizin amacını, ne işe yaradığını konu içerisinde daha detaylı şekilde anlatsam iyi olacak gibi. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki çok fazla film izleyen ben, artık film seçiminde baya zaman harcadığımı ve bu süre içerisinde ya 3, 4 film arasında kararsız kalıyorum ya da vazgeçiyorum film izlemekten.. Hal böyle olunca neden bize film öneren bir sistem olmasın ki diye düşündük ve ortaya fikry çıktı.

Artık ne izlesem diye düşünmeye son..

Birçok ünlü sinema portalı mevcut.. İçerikleri dolu dolu olmasına rağmen, bu sitelere girdiğim zaman en başta da anlattığım gibi çok fazla film arasında kararsız kalabiliyoruz. Sanırım en kötüsü de o filmlerin arasından seçim yapmak. Tek tek yorumları inceliyoruz, acaba hangisi daha iyidir, hangisini izlesem? diye düşüncelere dalıyoruz. Ki haklı bir harekette bende öyle yapıyorum şahsen. Bizler de bu kararsızlığı ortadan kaldırmak için.. Ana sayfada karşımıza ana kategorileri listeleyen bir site yaptık. Kullanıcı buradan istediği kategoriyi seçerek öneriyi alabilecek. Buradaki kategoriler yetersiz kaldığı zaman yukarıda yer alan "TÜM MOD." bölümüne tıkladığınız zaman daha fazla tür seçebilirsiniz. Kategoriyi seçip karşınıza çıkan filmi beğenmediyseniz eğer sayfayı yenilemeden "Neler yapabilirim" bölümünden yeni bir filmi çağırabilirsiniz..

Şuan da sitemizde 400'e yakın film bulunmaktadır ve her film özenle seçiliyor. Sistemde olabildiğince kaliteli filmleri toplamaya çalışıyoruz. Sitenin bir güzel özelliği ise, birçok filmde içerisinde ufacık bir espri bile bulundursa bunu komedi türüne dahil edebiliyorlar. Biz ise ağırlık olduğu türü seçmeye çalışıyoruz.. Sistemi her geçen gün geliştirmeye ve içeriğini de genişletmeye çalışıyoruz. Eklediğimiz filmlerin aldığı ödülleri ve filmde çalan parçaları da yavaş yavaş eklemeye başlıyoruz. Bazı kategorilerde filmler peşpeşe gelebilir bunun sebebi ise o kategoride bulunan film sayısının 15 adetten az olmasıdır..

Sitemiz şuan da beta aşamasındadır ve ilerleyen günlerde ek özellikler eklenecektir. DH Sinema bölümünü çok sık takip ediyorum ve sinemayı yakından takip eden birçok kişi var.. Hem görüşlerinizi, hem de eksik gördüğünüz yada şu da olsun dediğiniz bir şey varsa eğer belirterseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineBlog -- 12 Ağustos 2013; 11:34:33 >

• teşekkürler,benim gibi film bulmada zorlananlar yararlanabilir
  • Güzel. Ama bir de dizi için olanı olsa müthiş olurdu.
  • Güzel olmuş. Daha fazla film eklendikçe daha iyi yerlere gelecektir. Başarılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Güzel. Ama bir de dizi için olanı olsa müthiş olurdu.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. :) İçeriği elimizden geldiğince güncelleme çalışıyoruz. Ayrıca dizi fikri de var aklımda. Betadan çıktığımızda hem dizi hem film olarak öneri vermeyi düşünüyoruz. :) Önerileriniz varsa eğer belirtirseniz not alıyorum tek tek.
  • yakın zamanda incelemek üzere mesajım bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her türlü film var mı, yoksa belli imdb veya kullanıcı yorum puanı altındaki filmleri siliyormusunuz?
  • Her filmi eklememeye özen gösteriyorum. Şuan sistemde olan filmler hemen hemen birçok kişinin beğenisini almış filmler. Bunların arasında eski filmler de var Örneğin Polis Akademisi gibi.. :)) Bir filmi eklerken, önce sinema portallarında ki yorumlarına ardından sözlükler ve forumlarda ki yorumlarını inceliyorum tek tek.. Eğer ki çoğunluk filmle ilgili olumlu yorumlu yaptıysa sisteme ekliyorum. Amacımız, kaliteli filmleri içerisinde bulunan bir arşiv oluşturmak ve tabii ki hak ettiği ilgiyi göremeyen filmleri de bir araya toplamak.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SineBlog

Her filmi eklememeye özen gösteriyorum. Şuan sistemde olan filmler hemen hemen birçok kişinin beğenisini almış filmler. Bunların arasında eski filmler de var Örneğin Polis Akademisi gibi.. :)) Bir filmi eklerken, önce sinema portallarında ki yorumlarına ardından sözlükler ve forumlarda ki yorumlarını inceliyorum tek tek.. Eğer ki çoğunluk filmle ilgili olumlu yorumlu yaptıysa sisteme ekliyorum. Amacımız, kaliteli filmleri içerisinde bulunan bir arşiv oluşturmak ve tabii ki hak ettiği ilgiyi göremeyen filmleri de bir araya toplamak.. :)

bu akşam bi film izlemek istiyordum. Sitenizi bi deneyelim.
  • Çok incelemedim ama kullanıcılar eklese siz denetleseniz daha hızlı büyür bence.(denetlemeden kastım; kendin eklerkenki kriterlerini göz önünde bulundurman) İzleyenlerin beğendiği filmi yada tavsiye etmek istediği filmleri eklemesi ve puanlandırması iyi olur. Ve yenileme tuşu ile gelen filmlerin en yüksekten en düşük puana doğru sıralaması da iyi olabilir. Ayrıca hem imdb hemde site kullanıcılarının oylarını barındırmalı bence Çok mu abarttım

Son olarak tür olarak değil de uzak doğu sinemasına da özel bi kategori ayırırsanız benim gibi çoğunluk olarak uzak doğu sinemasını takip edenler de daha fazla yararlanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleep -- 12 Ağustos 2013; 23:15:25 >

• 24-30 film geçtim bir tane izlemediğim denk gelmedi yelpaze mi dar acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: canceylan35
    bu akşam bi film izlemek istiyordum. Sitenizi bi deneyelim.

Umarım güzel bir filme denk gelirsiniz. :))
    quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

24-30 film geçtim bir tane izlemediğim denk gelmedi yelpaze mi dar acaba

Sitede şuan da 400'e yakın film mevcut ve birçoğu klasikleşmiş yapımlar. 2012 yılına kadar filmleri ekledikten sonra, ismini fazla duyuramamış kaliteli yapımları eklemeye başlayacağım. Tek tek inceleyerek eklediğim için biraz yavaş olabiliyor. Fakat arada gene de çıkar yahu izlemediğiniz bir film?

quote:

Orijinalden alıntı: sleep

Çok incelemedim ama kullanıcılar eklese siz denetleseniz daha hızlı büyür bence.(denetlemeden kastım; kendin eklerkenki kriterlerini göz önünde bulundurman) İzleyenlerin beğendiği filmi yada tavsiye etmek istediği filmleri eklemesi ve puanlandırması iyi olur. Ve yenileme tuşu ile gelen filmlerin en yüksekten en düşük puana doğru sıralaması da iyi olabilir. Ayrıca hem imdb hemde site kullanıcılarının oylarını barındırmalı bence Çok mu abarttım

Son olarak tür olarak değil de uzak doğu sinemasına da özel bi kategori ayırırsanız benim gibi çoğunluk olarak uzak doğu sinemasını takip edenler de daha fazla yararlanabilir

Kullanıcılar şimdi değil belki ama ilerleyen günlerde olabilir aslında.. :) Bunu da not alalım.. Yalnız bu puanlamayı aslında pek doğru bulmuyorum.. Hani puana göre filmi izlememeli. Bazen görüyoruz çünkü hiç olmadık filmler imdb'de yüksek puan alırken daha fazla puanı hak eden yapımlar az puan alıyor. Puanlama yerine kullanıcıların yorumlarını göz önünde bulundurmalıyız bence. :) En son ki önerinize benzer bir fikir var aklımda zaten. İçeriği tamamen bitirdikten sonra yavaş yavaş sisteme ek özellikler eklenecek.

• Siteyi çok beğendim ama filmleri arttırmanız gerek. Daha iyi bir site yapmak istiyorsanız dizi'de ekleyebilirsiniz. Daha sonralara oyun bile olabilir.
  • Güzel olmuş gerçekten
  • fikir güzel

mesela film izleme siteleri imdb 2.6 oy almış filmi bile koyuyorlar zorla dahi o filmi izlemem

Ama sizin sistemde kullanıcı yorumlarından sonra eklenecekse yeni filmleri görmek pek mümkün olmayacak

yabancı torrent siteleri film çıkar çıkmaz paylaşır indiririm sonra altyazı beklerim benim sistem bu şeklide tabi öncesinde sizin gibi araştırırım yorumlara bakarım

film izleme yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 13 Ağustos 2013; 0:18:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

fikir güzel

mesela film izleme siteleri imdb 2.6 oy almış filmi bile koyuyorlar zorla dahi o filmi izlemem

Ama sizin sistemde kullanıcı yorumlarından sonra eklenecekse yeni filmleri görmek pek mümkün olmayacak

yabancı torrent siteleri film çıkar çıkmaz paylaşır indiririm sonra altyazı beklerim benim sistem bu şeklide tabi öncesinde sizin gibi araştırırım yorumlara bakarım

film izleme yok mu?

Yeni filmlerden ziyade, arka planda kalmış yapımları ön plana çıkarmak istiyoruz. Mesela çoğu insan farklı türden yapımları izlemeye çekiniyor.. İtalyan, Kore, Japon yapımlarını örnek olarak gösterebiliriz. Mesela ben de tek tük izlemişimdir İtalyan, Fransız, Kore, Japon yapımlarını. Fakat doğru filmleri seçtiğim için bu yapımlara karşı ayrı bir merakım oluşmadı değil. Şimdi ise bu yapımların ismini pek duyuramadığı filmlerini araştırıyorum ve bunları da sisteme ekleyeceğim.

Film izleme yok, biz sadece öneriyi yapıyoruz. Belki önümüzdeki günlerde yasal film izleme sitelerinden biri ile karşılıklı olarak reklam anlaşması yapabiliriz. Tamamen düşünce aşamasında şuan da.. :)

quote:

Orijinalden alıntı: -sudan gelen eşşek-

Siteyi çok beğendim ama filmleri arttırmanız gerek. Daha iyi bir site yapmak istiyorsanız dizi'de ekleyebilirsiniz. Daha sonralara oyun bile olabilir.

Birkaç arkadaş daha bu yorumu yaptı.. Diziyi de ekleyeceğiz sisteme. :) Öneri için teşekkür ediyorum.

• Su an oyle bir ihtiyacim yok ama ileride olabilir. Size iyi calismalar kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sitenin ismi çok saçma geldi fikry nedir? Yani ya Türkçe olsun ya da İngilizce. Sitenin çıkış noktası güzel yani ihtiyaçlara cevap veriyor en azından amacı bu. Ama anlayamadığım öneri yaparken sadece türünü seçip o tür içerisinden rastgele bir film mi çıkarıyor karşımıza yoksa sitede bir kaynaktaki puana endeksli olarak (IMDB puanı veya sitenin kendi puanı gibi) Aksiyon türün seçerken bana Dead or Alive diye danik bir film çıkardı mesela. Bir türe bakarak o tür içinden rastgele bir film çıkarıyorsa kötü.

Ayrıca genellikle filmlerin birdan fazla türü oluyor. Bir filmde hem dram hem komedi hem aksiyon hem bilim-kurgu olabiliyor. Çok daha fazla türe giren filmler bile var. Birden fazla türde arama yapamıyor muyuz? Yapamıyorsak yine kötü.
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    İsme takılan birkaç arkadaş daha olmuştu. Nedense benim çok hoşuma gidiyor. :) Domain karar aşamasında birçok kişinin fikrini alarak bunda karar kılmıştık. İlk başlarda biraz tuhaf gelebiliyor ama alışınca güzel geliyor yahu.. :D Şimdilik rastgele çekiyor, betadan çıkınca ek seçenekler gelecek.. Mesela eski filmleri gösterme, şu yıl aralıklarında ki filmleri getir gibi.. O şekilde bir düşünce var fakat biraz daha gelişmiş olacak tabi..

Tür konusunda ilk başta tüm filmleri dediğiniz gibi eklemiştim bilim kurgu, aksiyon, komedi.. Bununla ilgili bazı geri dönüşler almıştım. Bizde bunu filmin içerisinde en ağır basan tür ile değiştirmeye karar verdik. Bazı filmlerde hata olması normal. Bunun için bir iki gün içerisinde film sayfasına hata bildir gibi bir buton ekleyeceğiz. Bu şekilde bildirim yaptığınızda filmi gerekli kategoriye taşıyabiliriz.
  • Site güzel olmuş eline sağlık. Tasarımıda ayrı bi güzel ve kolay. Bi komedi kategorisine bakim dedim hepsini izlemişim nerdeyse :)
    Umarım daha iyi yerlere getirirsin siteyi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.