Şimdi Ara

Asansör düşerken yapılması veya yapılmaması gereken eylemler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
7.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz fizik ogrenemen gerek dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben herhangi bir haberde asansörün düştüğünü falan görmedim kapıyı açıp boşluğa düşen daha fazladır bence değil tam düşerken zıplarsanız kurtulamazsınız ayrıca
  • sampiyon bilo S kullanıcısına yanıt
    var olmazmı . sınır kesici füzeler sınır kesici sivicler var . ama şöyle anlatim bak asansör rolantide gidiyor sanki . motor freni kapatmamış olcakki o hızda rolantide gidiyoda gidiyo . sınırları geçsede rolantide gitmeye devam etmiş vurmus .s yaralı olarak kurtulmuş bu adam net bilgimi bilmiyorum ama .
  • Hocam şu asansör boşluğunda merdiven var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüloğ.San.Tic

Asansorcuyum kardesim ben. Asansor dusmesi minicik bi ihtimal yok diyebilirim . Asansorlerin fren sistemi var. Halatlarin hepsini kesseniz bile bi kac metre asagi dogru gider ve durur. Ki dusse bile kuyusunda dususu hafifletici tamponlar var.

Edit. Sormak istediginiz bisey varsa buyrun

İçinde kaldıysak ne yapalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BllCkr

quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Tam düşeceği sırada zıplayarak yavaşça inebiliriz.

Mythbusters da denemişlerdi bunu işe yaramıyor

Aynen abi bir tane maket mankeni koymuşlardı eli kolu bacağı kopmuştu

• Asansor kabini katinda olmadan kapiyi acmaz .

2 sene oncesine kadar olanlarda nadir vardi. Ama artik zorunlu oldu merdiven. Ama sadece en alt kattaki kuyuya girebilicek kadar var. Standart 2.5m . Komple kuyuda yok yani .d

• Sakin korkma . Korkcak bisey yok . Sadece asansorun icindesin asansorde oldugu yerde duruyor. Sakin ol panik yapma kasma kendini . Hatta ben olsam otur dinlenirim kafayi dinlerim keyfime bakarim .d cunku korkcak bisey yok . sanada oneririm.d butonlarda alarm butonu ve telefon vardir . Alarme basabilirsin . Telefon hatti cekmislerse sorumluyu arayabilirsin.

Ama isin yoksa otur kafayi dinle .d

• quote:

halatlar sadece asansörü asağı yukarı inip çıkmasını sağlar. senin bindiğin yer asansörün kabini. kabinin üstünde kabin süspansiyonunda asansörün belirlenmiş hızından dışına çıktığı zaman asansör raylara kendini sıkıştırır. asansör hiç bi şekilde hareket etmez ne aşağı ne yukarı.

resimde gördüğün kırmızı yerler fren bloklarıdır.

Asansör düşerken  yapılması veya yapılmaması  gereken eylemler

Hocam anlattığın şeyi belgeselinde ben de izledim. Taa ilk asansörlerden beri bu frenleme kitleme sistemi kullanılıyormuş ama bu neden düşmüş acaba?

• Bu videoyu ilk kez gordum . Bak farkindasindir birisi raylarin orasina bisey sokup vuruyor. Zaten asansorde halat felan yok . Bilincli yapmislardir diye dusunuyorum. Ilk halatlari kesmislerdir asansor hizini assa duserken astigi icin frene gecmistir. Sonrada keserle fren blogonu dagitmistir sonuc olarak asagi dusmus. Yani adam frenden kurtarmis bu videoda asansoru

• quote:

Sakin korkma . Korkcak bisey yok . Sadece asansorun icindesin asansorde oldugu yerde duruyor. Sakin ol panik yapma kasma kendini . Hatta ben olsam otur dinlenirim kafayi dinlerim keyfime bakarim .d cunku korkcak bisey yok . sanada oneririm.d butonlarda alarm butonu ve telefon vardir . Alarme basabilirsin . Telefon hatti cekmislerse sorumluyu arayabilirsin.

Ama isin yoksa otur kafayi dinle .d

Havasız kalma durumu yok mu?

• Elektrikler kesilmediyse ac fani .d
    Youtube ye asansorde 46 saat kalan adam yaz izle krize gir .d

• quote:

Elektrikler kesilmediyse ac fani .d
    Youtube ye asansorde 46 saat kalan adam yaz izle krize gir .d

Onu biliyorum zaten ama asansörde kalınca havasızlıktan ölme olayı var diye duymuştum yoksa kaldıysam kaldım oturur muzik dinlerim telefondan.

• Valla korkma desemde tedirgin olur insan tabi. Ama korkcak bisey yok . O kabine hava geliyor zaten . Kabine en az yuzde 1 hava gelmesi sart zaten. O havayida aliyor zaten

• Hüloğ.San.Tic kullanıcısına yanıt
    Bunu demeye gelmiştim. Çok eski bir bina değilse asansörün düşme ihtimali sıfıra yakın.

• ahz-ı yed A kullanıcısına yanıt
    Asansor meslegiylemi ugrasiyosunuz hocam

• Valla geçenlerde eski tff başkanı Haluk Ulusoy ile oğlu, asansörle 2.kattan düşmüştü. Ayakları filan kırılmıştı

• Asansör eski değil 2014 te tamamlanan binada kullanılıyor

• 3 kişilik asansıre 6 kişi bindik asansör düştü hiç bişi yapmadık, ölmedik. Yani burdan çıkan sonuç hiçbir şey yapmayınca iyi oluyo demek ki.

• Ben kaldım asansörde.İş yerinde site'deki asansörün oradan aşağı temizlikci su dökmüş. 1 kat indim kaldım.Sonra elektrikler gitti.Adam yukarıdan kolla çevirip çıkardı beni.Asansörde eski bence sürekli bozulur daha geçen gün bozuldu ama kitlediği kapıyı tekrar açtı çıktık öyle bi ablayla anlamıştım zaten olduğundan fazla yukarıdaydı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.