Şimdi Ara

Asansör düşerken yapılması veya yapılmaması gereken eylemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ciddi olarak söylüyorum sürekli apartmanda kullanmak zorundayım sürekli budurum aklıma geliyor asansör korkum yok ama yinede böyle olsa ne yaparım diye düşünüyorum aklıma gelen yere çömelirsem yer çekim kuvvetinin azalacağını saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam düşeceği sırada zıplayarak yavaşça inebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Tam düşeceği sırada zıplayarak yavaşça inebiliriz.

teşekkürler kardeş artık asansörden korkmuyorum
  • Asansorcuyum kardesim ben. Asansor dusmesi minicik bi ihtimal yok diyebilirim . Asansorlerin fren sistemi var. Halatlarin hepsini kesseniz bile bi kac metre asagi dogru gider ve durur. Ki dusse bile kuyusunda dususu hafifletici tamponlar var.

Edit. Sormak istediginiz bisey varsa buyrun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüloğ.San.Tic -- 31 Ağustos 2014; 15:07:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüloğ.San.Tic

Asansorcuyum kardesim ben. Asansor dusmesi minicik bi ihtimal yok diyebilirim . Asansorlerin fren sistemi var. Halatlarin hepsini kesseniz bile bi kac metre asagi dogru gider ve durur. Ki dusse bile kuyusunda dususu hafifletici tamponlar var.

Artık güvendeyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ansansor düşerken , genelde asansörde Bi tutunma demiri olur onu tut mutlaka yoksa asansör kabini yerçekiminden daha çok etkilendiği için senden daha hızlı düşecektir.bu sebepten dolayı kafan kabinin tavanına çarpar ağır darbe alırsın.Asansör kazalarının çoğu bu şekilde olur.Eğer dikkat edersen kabinlerin tavanı genelde yumuşak plastik veya sac dan yapılır çapmanın şiddetini azaltmak için.

Asansörde kaldığında ise bulunduğun katın hemen aşağısındaki katın numarasına bas eğer elektrikler kesilmediyse asansör kendini toparlayacaktır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüloğ.San.Tic kullanıcısına yanıt
    Asansör düşüp çok ölen adam gördüm, dediklerini inansam bile onlar nasıl öldü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO SERAMİK KAPLAMA FAYDALI MI?
    6 yıl önce açıldı
    AŞK ACISI VE YAPILMASI GEREKENLER
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HeLLsTeR kullanıcısına yanıt
    Kardes ben asansor dusmesine ihtimal vermiyorum demiyorum. Minicik yuzde 0.1 derim. Ben sana 40 sene onceki asansorlerden bahsetmiyorum sonucta. Artik her asansor bi araba gibi muayene oluyor senede 1 defa. Konuyla ilgili fren sistemleri de deneniyor .

• quote:

Kardes ben asansor dusmesine ihtimal vermiyorum demiyorum. Minicik yuzde 0.1 derim. Ben sana 40 sene onceki asansorlerden bahsetmiyorum sonucta. Artik her asansor bi araba gibi muayene oluyor senede 1 defa. Konuyla ilgili fren sistemleri de deneniyor .

Üstteki yazınla çelişkili olmuş ama şimdi doğruyu söyledin
  • HeLLsTeR kullanıcısına yanıt
    Celiski felan yok oldugunu yaziyorum sana. 40 50 yil once yapilan asansorlerde bole bisiyi aramak zaten sacma. Ama denetlendigi icin yapilmasi da zorunlu kilindigi icin mecbur guvenli hale getiriliyor. Konuyla ilgili olarak da fren sistemi yoksa fren sistemi yaptirilcak diyor yoksa kapatirim asansoru diyor

• Yani korkma ma gerek yok kopsada düşsede sakin olayım

• quote:

Asansorcuyum kardesim ben. Asansor dusmesi minicik bi ihtimal yok diyebilirim . Asansorlerin fren sistemi var. Halatlarin hepsini kesseniz bile bi kac metre asagi dogru gider ve durur. Ki dusse bile kuyusunda dususu hafifletici tamponlar var.

depremde asansöre binmeyin diyorlar niye
  • brokenwings kullanıcısına yanıt
    Korkmana gerek yok kardes kopsada dusmez

• quote:

Hocam frenleme olayını anlamadım halatları kesersek asansörü ne ile fren yapıcak ki?

• fozcam kullanıcısına yanıt
    halatlar sadece asansörü asağı yukarı inip çıkmasını sağlar. senin bindiğin yer asansörün kabini. kabinin üstünde kabin süspansiyonunda asansörün belirlenmiş hızından dışına çıktığı zaman asansör raylara kendini sıkıştırır. asansör hiç bi şekilde hareket etmez ne aşağı ne yukarı.

resimde gördüğün kırmızı yerler fren bloklarıdır.

Asansör düşerken  yapılması veya yapılmaması  gereken eylemler

• Ya Amerikan filmlerinde trilyonluk yapılarda hep asansörler aşağı sürükleniyor yani o zaman filimler deki olaylar komple ylan

• quote:

Mythbusters da denemişlerdi bunu işe yaramıyor

• Elektrikle giderse napalım

• Ters dişler var eğer halat koparsa ters dişlere takılıp asansör duruyor
  • quote:

Bu sefer de kafanı vurursun tavana
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.