Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhan032

asansör hareket halindeyken kapıyı zorladım. durdu kapı açıldı, duvar göründü. neden açıldı acaba?

kapı kilidi yerinden çıktıgı için elektrik akımı geçmiyor ve asansör kata geldiğini sanıp duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

quote:

kapı açıkken asansörü yukarı nasıl kaldırıyoruz

Asansör kapısının sağ üst tarafında iki tane priz gibi bişey var. Oraya karga burnu veya kalın izole edilmiş bir kablo sokarak kısa devre yapın. Sonra asansör içinden aşağı veya yukarı katın düğmesine basarak hareket ettirin. Ama bu işi kendi başınıza yapmayın çok tehlikelidir.

bu yöntemle hocam peki asansörü aşağı çekip üstüne binsek en üst kata çıksak asansörün tepesinde sıkışır mıyız ?

hayır sıkışmazsın, asansör en üst kata çıktıgında tavan ile arasında 1 1,5mt mesafe oluyor zaten eğer gerğinden dahada fazla yukarı çıkarsa sınır anahtarı keser.
    ama sakın ha sakın öyle birşey yapmayın özellikle asansör revizyonda değilken

• quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

10katlı binanın 10. Katında oturuyoruz. Bir defasında asansör gereğinden fazla yükarı çıkmıştı tepedeki tuğlaları falan görmüştüm birşey olmaz dimi?

Birde asansörle aşağı iniyordum asansör tam yere yaklaşırken elektrikler gitti ve bildiğin boşluğa düşüp sekti. Sonrasında kapıya omuz attıp çıkmıştım fakat çıktdıkdan sonra kapıyı açmaya çalıştığımda açılmamıltı.
    Kalmamın sebebi nedir birde neden açılmadı kapı?

O değilde ben bu durumlardan spnra nası asansöre biniyorum la

Ayni iki olayda benim basima gelmisti, 96 yili gibi birseydi... Ondan beridir guvenmiyorum asansorlere...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: orka55

Sn lilman bazi asansorlerde örneğin 2. Kat dugmesi inaktiflestirilmis is merkezi gibi yerlerde nasil aktif hale getirilir 1 e 3 e 4 e gidiyor 2 ye gitmiyor gibi

asansör panosundan onun bağlantılarını es geçiyorlar bu yuzden 2.kat hiç olmamış gibi oluyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Asansör kapısının sağ üst tarafında iki tane priz gibi bişey var. Oraya karga burnu veya kalın izole edilmiş bir kablo sokarak kısa devre yapın. Sonra asansör içinden aşağı veya yukarı katın düğmesine basarak hareket ettirin. Ama bu işi kendi başınıza yapmayın çok tehlikelidir.

bu yöntemle hocam peki asansörü aşağı çekip üstüne binsek en üst kata çıksak asansörün tepesinde sıkışır mıyız ?

Asansörden asansöre göre değişir bu. Bazılarında hiç mesafe bırakmazlar, bazılarında bir insan boyu kadar mesafe olur. Ama dar binaların genelinde mesafe olmaz sıkışırsın.

iyide duvarda kablolar yok mu servisciler aylık bakım yaptıkları zaman kabloları bakıyor diye biliyorum sıkışırsa üst kattaki kablolara nasıl bakacak ?

asansör revizyon moduna alınıp istediği kata istediği yere çekilebiliyor asansör

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackSwordDown

quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: BlackSwordDown

Bizim okulun ordaki kafede bir asansör vardi civileri felan dökülüyordu, yukari çıkarken çatır çutur sesler geliyordu.Bir de arada sirada ara katta duruyordu, , ışıklari sonuyordu hareket edince duzeliyordu.Bunlarin nedeni ne olabilir.

Not:Bir de asansörde 4 kisi ayni anda ziplasak asansör çöker mi?

belliki dediğiniz asansör çok eski. eski asansörlerde göz fotoseli içte oldugu için herhangi birini görnce yarı katta durması normal oluyor. ışıklarının sönmesi meşgul durumna geçtiğinin göstergesidir yada kayıt bekliyordur .

4 kişi aynı adnda zıplarsa asansörde çökme söz konusu bile olamaz sadece halatlarda esneme payı oldugu için (30cm felan tabi boyutuna göre değişir) biraz yaylanırsınız :D

sağolun hocam bir de asansör hareket halindeyken kapısı açılır mı açılırsa ne olur?

asansör hareket halindeyken kapıları açılmaz, diyelimki açıldı asansör ani fren yaparak durur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

atıyorum 1. katta asansöre bindim 6 ya çıkıcam ara katlardan da çağrılmış asansör o ara katlarda durmamasını sağlayabilir miyiz ? yani direk 1 den 6 ya çıkabilir mi ?

hayır ona engel olamazsın ama şöyle olabilir asansör kapısının önüne geçince bir süre sonra dıt dıt diye fotoseller ötmeye başlar biraz bekledikten sonra kayıtlar silinir o zaman dediğiniz olur :D

hayır hocam yanlısınız var arkadasın dedıgı sey oluyor..eskilerde olmayabilir ama cogu asansorde var artık..avmlerde ve +20 katlı bı ıkı binada bızzat denedim ara katlarda cagrılmıs olmana ragmen durmadan devam edebiliyorsun.arada asansor bekleyen insanlara el sallayarak devam etmek guzel oluyor :).bunu hatta genelde polisler falan kullanıyor.halka pek acıklanmıyor bu ozellık suistimal edilmesin diye....atıyorum acil 20. kattaki terasa cıkmaları lazım polislerin ama 8. 9. 15. ve 18. katlardaki insanlarda 20 ye cıkmak istiyor ve cagırmıslar asansoru.ee napcak polis her katta durup mılletımı alcak ıceri?ıste bu durumlarda onlara yardımcı olmak ıcın cogu asansorde tus kombınasyonlarıyla ara katlarda durmadan dırek ıstedıgın kata cıkabilmeni mümkün kılan sistemler var...

not:bunu abd de denedım ulkemızdeki asansorlerde var mı %100 emın değilim ama kuzenım ben denedım oluyor dedi.yinede tr den tam emin değilim..bıraz arastır ıstersen asansorcu kardeş...

• sen halat kopmuyunca bir şey olmuıyor diyorsun ya ah olmuyor bizim apartmanda koptu içindeki 2 kişi öldü 1 kişide yaralandı yalan atma
  • quote:

quote:

quote:

eğer asansör arızalı ise caraskal adlı alet sayesinde asansörü kaldırabiliriz bir diğer kaldırma yöntemi ise motorun hemen üstünde fren bobin sisteminin kolu var onu boşa alıp aşağı yukarı alabiliriz

hocam ilk mesajda asansorun yanında 2 delik var dediniz anahtarla onu sıkıştırdım ve elektrikler gitti içerden düğmeye bastığımda asansör havaya kalktı fakat elektrik çarptı anahtar boşluğa düştü şimdi tekrar kaldırıcaktım fakat korkuyorum kaldıramıyorum anahtar gitti

hayır dışarıda 1 adet kapı deliği vardır senin dediğin kapı kilidi delikleri oraya sokarsan tabiki çarpılırsın mesajımı iyi oku dikkatli olalım lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc

Hocam sitedeki asansörümüz tse tarafından kırmızı etiketle etiketlendi, bundan sonraki yasal yaptırım nedir? ayrıca site sakinleri asansörü yenileyelim diyorlar, yenilemesek yasal olarak bir sıkıntı olurmu bilgi verirmisiniz

tek yapmanız gereken asansörün bakımını arızasını yapan yetkilileri çağırıp eksikleri tamamlamaları .
    eksikler tamamlaandıktan sonra etiketi yapıştıran mühendisler siz çağırınca tekrar kontrol ederler sorunlar ortadan kalktıysa kırmızı etiketi çıkarır yeşil etiket takar yalnız ücret karşılığında söküyorlar sanırım 150 tl idi

Hocam asansör eski asansör, güvenlik kapısı yapılması gerekiyor acaba ne kadara mal olur.? ayrıca site yönetimi kaç yıldır teknik servis için her ay bir firmaya para veriyor, bu firma ya buna güvenlik kapısı koyalım, tse etiket yapıştırır demeleri gerekmezmiydi, her ay asansör bakımı için para veriliyor ama asansörler örnek 2. kattan 0'a iniyor tam kapıyı açıcakken kapı kilitlenip direk 5. kata çıkıyor bir türlü bu arızayı gideremediler.

malesef bakımda yan gelip yatan eleman çok . kendilerini düşünüyorlar ama başkalarının hayatını düşünmüyorlar tek çareniz iyi bir firma ile anlaşıp bakımları ona yaptırmanız

• bizim apartmandaki asansör diyelim 0'a bastım ama 0'ı geçiyor bazen bodrum kata iniyor orayada su dolmuş inerken lıkır lıkır sesler geliyor,bir kere bodruma indi asansör ödüm patlıyordu bodrum katta kullanılmıyor su dolmuş orayada korkudan kapıyı açamayıp 3'e basıp yukarı çıktım,yürüyerek aşağı inmiştim.o gündür asansöre binmiyorum fobi oldu bende,neden böyle birşey olmuştur?
  • quote:

quote:

O mesaj ben yazmıştım Anahtarla değil izoleli bir kablo ile yapmanızı söylemiştim. Yoksa çarpılırsınız. Bence siz uğraşmayın, tehlikeli işler bunlar, işi bilen birisi ile birlikte yapın.

işi bilen yok kapıda kaldım :) asansörü kaldırıp inip alsam birşey olur mu ? hemen çıkarım boşluk var zaten çalışsa bile sıkışmam altında

kardeşim kapı anahtarın varsa yanına 1 kişi daha lazım kapıyı tutması için kapanmaması için yani ypamanız gereken asansörü çağırıp herhangi bir üst kata gönderip sonra kapıyı açıp altından almak sakın ha sakın tek başınıza yapmayın kapı kapanırsa altında mahsur kalırsınız

• Bizim binanın asansörünün tabanında açıklık oluştu. Yani duvarla taban arasında 0.5-1 cm lik bir boşluk oldu bayadır öyle duruyor. Bir zararı olur mu ne biliyim binerken taban kopar giderse ?

Bir de kapıları değişik bizimkinin. Bir kat kapısı var tabı ortası dikdörgen camlı, bir de asansörün kendi kapısı var ama böyle düz değil dolmuş kapısı gibi katlanıyor Bazen asansör çalışmıyor, ışıklar vs. yanıyor ama kat düğmelerine cevap vermiyor. İç kapıları elimle istediğim gibi açıp kapatabiliyorum bu durumdayken. Kapıları dışardan kapatıp hızlıca çarparak açınca bir çıt sesi geliyor ve asansör çalışıyor. Bunun nedeni ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 30 Mayıs 2013; 18:30:18 >
  • Kardeş bunu açıklıyabilir misin? Nasıl olmuş bu.Bildiğin kapı kapanıp,kadını tutup hareket etmiş

http://www.sabah.com.tr/webtv/dunya/asansore-sikisan-kadin-boyle-can-verdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

quote:

quote:

atıyorum 1. katta asansöre bindim 6 ya çıkıcam ara katlardan da çağrılmış asansör o ara katlarda durmamasını sağlayabilir miyiz ? yani direk 1 den 6 ya çıkabilir mi ?

hayır ona engel olamazsın ama şöyle olabilir asansör kapısının önüne geçince bir süre sonra dıt dıt diye fotoseller ötmeye başlar biraz bekledikten sonra kayıtlar silinir o zaman dediğiniz olur :D

hayır hocam yanlısınız var arkadasın dedıgı sey oluyor..eskilerde olmayabilir ama cogu asansorde var artık..avmlerde ve +20 katlı bı ıkı binada bızzat denedim ara katlarda cagrılmıs olmana ragmen durmadan devam edebiliyorsun.arada asansor bekleyen insanlara el sallayarak devam etmek guzel oluyor :).bunu hatta genelde polisler falan kullanıyor.halka pek acıklanmıyor bu ozellık suistimal edilmesin diye....atıyorum acil 20. kattaki terasa cıkmaları lazım polislerin ama 8. 9. 15. ve 18. katlardaki insanlarda 20 ye cıkmak istiyor ve cagırmıslar asansoru.ee napcak polis her katta durup mılletımı alcak ıceri?ıste bu durumlarda onlara yardımcı olmak ıcın cogu asansorde tus kombınasyonlarıyla ara katlarda durmadan dırek ıstedıgın kata cıkabilmeni mümkün kılan sistemler var...

not:bunu abd de denedım ulkemızdeki asansorlerde var mı %100 emın değilim ama kuzenım ben denedım oluyor dedi.yinede tr den tam emin değilim..bıraz arastır ıstersen asansorcu kardeş...

öyle bir sistem kart okutmalı hariç türkiyede hiç görmedim oldugunuda sanmıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: escober12

mesela 10. kattayız halat koptu hızla düşüyoruz tam yere carparken yani tam o anda zıplasak ne olur

zıplamanın sana hiç bir faydası olmaz en iyi duruş bacakları hafif kırarak beklemek zaten öyle bir durumda asansör kuyusunda bu olucak ;

basınıcı yeteri kadarı azaltır

Bunun yerine sünger tarzında düşme kuvvetini emen bişey koysalar kabin düştüğünde o süngerin içine gömülse daha iyi olur. Bu sadece basıncı azaltıyosa pek faydası olduğu söylenemez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay3757

sen halat kopmuyunca bir şey olmuıyor diyorsun ya ah olmuyor bizim apartmanda koptu içindeki 2 kişi öldü 1 kişide yaralandı yalan atma

malesef eski sistem asansörlerin güvenlik donanımları çok düşük seviyede olabiliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kutay3757

sen halat kopmuyunca bir şey olmuıyor diyorsun ya ah olmuyor bizim apartmanda koptu içindeki 2 kişi öldü 1 kişide yaralandı yalan atma

malesef eski sistem asansörlerin güvenlik donanımları çok düşük seviyede olabiliyor

eski değilki yeni apartman zaten 2012 de yapıldı eski model asansörmü takmışlar :D
  • ne asansörmüş arkadaş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

quote:

quote:

öyle bir sistem kart okutmalı hariç türkiyede hiç görmedim oldugunuda sanmıyorum

tr için dediğim gibi cok net emin değilim ama var diyolar..yanlıs hatırlamıyorsam abd de sıstem soyleydi..atıyorum 20. kata cıkacaksın, hanı su asansore bınınce kapıları hızlıca kapatmak veya acmak ıcın bı iki tus varya,kapatan tusa ve cıkılcak olan kata basılı tutunca o kata varana kadar aradaki hıcbır katta durmuyordu asansor..2 tusa bırden sureklı basılı tutmak gerekiyordu sanırım..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.