Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: PsychoticInfIuence

Pazartesi bir asansör firmasında işe başlıyorum, mesajım bulunsun.

ALLAH kolaylık versin kardeşim ağır işdir

Elektrik, montaj üzerine başlıyorum. Daha önce hiçbir tecrübem yok. Nelere dikkat etmeliyim ? Çok zorlanırmıyım? Montajcıların yaptıkları işler nelerdir biraz bilgi verebilirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Bazen tam 0 dan yukarı çıkınca asansöre yetisemeyip kapıyı hızlıca çeken, 0 düğmesine basanlar oluyo bu esnada asansörde kalıyorum ara sıra. 2 defa asansörde kaldım nedeni nedir?

1 kerede tam 0. kata geldiğinde dirseğim yanlışlıkla stop düğmesine bastı ve asansör durdu ve yerin altına girdi. Çok korkutucuydu
    Neden kayıp hızlıca yer altına girdi asansör ?

Merhaba size bir sey sorabilir miyim sakincasi yoksa?
    Otomobil genel bolumunde bulunuyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Elektrik, montaj üzerine başlıyorum. Daha önce hiçbir tecrübem yok. Nelere dikkat etmeliyim ? Çok zorlanırmıyım? Montajcıların yaptıkları işler nelerdir biraz bilgi verebilirmisin.

Alıntıları Göster
    En zoru montajcıların işi zaten. Fazla ağır kaldırma, baktın ağır bi yük var yanına birini çağır birlikte kaldırın. Üstüne mümkünse tulum giy. Pantolonla filan çok rahat edemezsin. Sana kesin angarya iş verirler. İnşaatı bitmiş bir asansörün temizliği vs. olabilir. Olabildiğince işi öğrenip ustalaşmaya çalış. Hem maaşın artar hemde yanına bir eleman verirler iş yükün azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhyegirdimkendimegeldim

quote:

Bazen tam 0 dan yukarı çıkınca asansöre yetisemeyip kapıyı hızlıca çeken, 0 düğmesine basanlar oluyo bu esnada asansörde kalıyorum ara sıra. 2 defa asansörde kaldım nedeni nedir?

1 kerede tam 0. kata geldiğinde dirseğim yanlışlıkla stop düğmesine bastı ve asansör durdu ve yerin altına girdi. Çok korkutucuydu

Evet orada takılıyorum. Neden sordunuz?

• İp kaç g'ye kadar dayanır genellikle?

• quote:

quote:

quote:

bir iki hafta once otomobil geneldeydim. Birden butun konular sizin tarafinizdan aciliyor gibi oldu. Butun konularin baslarinda siz vardiniz. Sonra kapatip actim butun konular butun mesajlar siz oldunuz. Konu disina bakip geldim. Geldigimde duzgundu. Cildirdim sandim :)
    Neyse teknik bir hatadir herhalde. Size bunlari niye anlattim bilmiyorum. Oyle sizi gorunce sasirdim aklima geldi. Kusura bakmayin mesgul ettim.

• quote:

quote:

quote:

ilk bşalarda zorlanırsın tabiki iş çok ağır dikkatli olman gerek çalışırken sürekli emniyetini alman gerekli .

montajcılar sıfırdan başlar alt yapıdan

raylar kurulur , motor grubu ayarlanır , süspansiyon kurulur , halatlar atılır , bundan sonra artık elektronik montaj oalrak devam edilir bunlar kaba işler ince iş bundan sonra başlar.

ve sakın unutma, başka iş hatayı affeder bu etmez ALLAH korusun ya ölürsün yada hayatının geri kalanını sakat olarak geçirirsin çok dikkatli olmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

beyler bir tane filmde vardı 2 tane adam asansörde duruyor ve elektrikler gidiyor o an (arıza falan da olabilir ama asansör duruyor) o sırada 2 adamdan 1 isi çıkmaya çalışıyor(kapılar açık sadece cesaret edemiyordu geçmeye) herif geçiyor daha sonra diğerine sesleniyor gel bir şey olmaz diye tabi bunları söylerken boynu asansörün içinde. daha sonra bir anda asansör çalışıyor ve herif in kafa veya gövdesi kopuyor. bu hangi filmdendi

Resident Evil 1. Kadının kafası uçuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Don't Wake Me Up

İp kaç g'ye kadar dayanır genellikle?

sanırım halatın taşıyacagı yuk demek istediniz.

normal bir insan asansörüne 4 adet halat takılır bunlardan sadece birisi ble asansörü yıllarca taşır.

ortlama bir halatın ömrü 10 yıl

ve halatın tahmini taşıma kapsitesdi 5-6 ton
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Don't Wake Me Up

İp kaç g'ye kadar dayanır genellikle?

sanırım halatın taşıyacagı yuk demek istediniz.

normal bir insan asansörüne 4 adet halat takılır bunlardan sadece birisi ble asansörü yıllarca taşır.

ortlama bir halatın ömrü 10 yıl

ve halatın tahmini taşıma kapsitesdi 5-6 ton

Alıntıları Göster
    bu schindler asansör nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

bu schindler asansör nasıldır?

firmaya göre iyi yada kötü diye yorum yapılmaz kullandıgı malzemeye göre yorum yapılır.
    ancak dünyanın en büyük 2 asansör firması vardır

THyssenKrupp ve Otis
  • Halattan yana sıkıntı yok o zaman zemine bastığımız yerin dayanıklılığı nasıl altımızda ne var hocam çökme ihtimali var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

Şu asansörün katta durmayıp devam etme durumu rüyalarıma bile giriyor arada.. Asansörün durmayıp çatıyı bile yıkıp geçmesini çok gördüm rüyamda. Fobi olmuş anlaşılan biraz
    Bizim asansöre de kırmızı bant yapıştırmış TMMO. Zaten pek randımanlı bir asansör değil en az 10 yıllık bozulur sık sık.
    Bir ara 0 a inerken kimse çağırmasada sırasıyla önce 2.katta sonra 1.katta durup öyle iniyordu 0'a.. Bu neden oluyormuş hazır bulmuşkun sorayım Yapıyorlardı güya ama sonra yine öyle oluyordu , ama neyse artık komple yaptılar herhalde artık olmuyor.Asansör gerçekten tehlikeli birşey , Allah keza bela yaşatamsın

Seninle aynı rüyayı görmüşüz. Ben de aynı öyle bir rüya gördüm. Bizim asansörde de kırmızı bant var bir sayfa önce resim koydum. Acaba sen ben misin

Bu konuyu okuyana kadar bu durum sadece bende var sanıyordum ama bayağı kişi bu dertten muzdaripmiş öğrenmiş oldum

@LillemaN
    Asansörün her katta durması panodan ayarlanır demişsin de bazen hem 2 hem 1 de bazen sadece 1 de dururdu.. Acaba panosu mu bozulmuştu ki.. O şekilde ayarlanmış olacağını sanmıyorum , bu sorundan yöneticisinden kapıcısına herkes yakınıyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaPAxA -- 30 Mayıs 2013; 21:35:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackkedi

Halattan yana sıkıntı yok o zaman zemine bastığımız yerin dayanıklılığı nasıl altımızda ne var hocam çökme ihtimali var mı.

hayır çökme ihtimali yok bastıgınız yerin altında asansör süspansiyonu bulunur yani kabinin altı boş değildir

örneğin bu bir süspansiyon ;

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

kabin buna kurulur bu süspansiyon ise halatlara bağlı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

Şu asansörün katta durmayıp devam etme durumu rüyalarıma bile giriyor arada.. Asansörün durmayıp çatıyı bile yıkıp geçmesini çok gördüm rüyamda. Fobi olmuş anlaşılan biraz
    Bizim asansöre de kırmızı bant yapıştırmış TMMO. Zaten pek randımanlı bir asansör değil en az 10 yıllık bozulur sık sık.
    Bir ara 0 a inerken kimse çağırmasada sırasıyla önce 2.katta sonra 1.katta durup öyle iniyordu 0'a.. Bu neden oluyormuş hazır bulmuşkun sorayım Yapıyorlardı güya ama sonra yine öyle oluyordu , ama neyse artık komple yaptılar herhalde artık olmuyor.Asansör gerçekten tehlikeli birşey , Allah keza bela yaşatamsın

Seninle aynı rüyayı görmüşüz. Ben de aynı öyle bir rüya gördüm. Bizim asansörde de kırmızı bant var bir sayfa önce resim koydum. Acaba sen ben misin

Bu konuyu okuyana kadar bu durum sadece bende var sanıyordum ama bayağı kişi bu dertten muzdaripmiş öğrenmiş oldum

@LillemaN
    Asansörün her katta durması panodan ayarlanır demişsin de bazen hem 2 hem 1 de bazen sadece 1 de dururdu.. Acaba panosu mu bozulmuştu ki.. O şekilde ayarlanmış olacağını sanmıyorum , bu sorundan yöneticisinden kapıcısına herkes yakınıyordu..

böyle durumlarda kayıt kartındada problem olabiliyor eğer dediğiniz gibi kafasına göre kayıt alıyorsa panoda problem vardır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2-RUN9

quote:

arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım

mühendis misiniz ?

henüz okulunu okuyorum son sınıfım

okul bölüm ? bi de bu alana yönelmeli miyiz önerir misinz ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım

mühendis misiniz ?

henüz okulunu okuyorum son sınıfım

okul bölüm ? bi de bu alana yönelmeli miyiz önerir misinz ?

endüstri meslek lisesindeyim elektrik elektronik bölümü - elektromekanik taşıyıcılar bölümündeyim yürüyen merdiven-bant asansör vinç vs.

ben hala kararlaştıramadım bu mesleği yapsammı yapmasammı diye nedeni ise çok tehlikeli ve ağır iş olması ayrıca parasıda iyi değil .

ama yapılacak şirketler varmı var meslekten ziyade bu bir sanat

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir iki hafta once otomobil geneldeydim. Birden butun konular sizin tarafinizdan aciliyor gibi oldu. Butun konularin baslarinda siz vardiniz. Sonra kapatip actim butun konular butun mesajlar siz oldunuz. Konu disina bakip geldim. Geldigimde duzgundu. Cildirdim sandim :)
    Neyse teknik bir hatadir herhalde. Size bunlari niye anlattim bilmiyorum. Oyle sizi gorunce sasirdim aklima geldi. Kusura bakmayin mesgul ettim.

Önemi yok
    İlginçte olsa aklında kalmışım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Önemi yok
    İlginçte olsa aklında kalmışım

Alıntıları Göster
    en kaliteli asansör markalarını yazabilir misiniz ?

lüks otellerde gördüğüm ThyssenKrupp bu işin en iyisi midir ?

• LPG'li olanlarda 1.kattan kalkarken tikaniyo diyolar ?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.