Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: allpino

Kardeş bunu açıklıyabilir misin? Nasıl olmuş bu.Bildiğin kapı kapanıp,kadını tutup hareket etmiş

http://www.sabah.com.tr/webtv/dunya/asansore-sikisan-kadin-boyle-can-verdi

fotoselin elektroniğinde arıza oluşmuşdur . kapıda önündeki hareketi göremeyince harekete geçmiştir .

ama orda olay dahada farklı olmuş kapı kapanmadan asansör hareket ettiğine göre fren bobini yanmış olabilir asansörde aşırı yuk var.

frenle alakalı değilsede anakartta hata olmuş olabilir sonuçta arkadaşlar bu makine ALLAH yapısı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: escober12

mesela 10. kattayız halat koptu hızla düşüyoruz tam yere carparken yani tam o anda zıplasak ne olur

zıplamanın sana hiç bir faydası olmaz en iyi duruş bacakları hafif kırarak beklemek zaten öyle bir durumda asansör kuyusunda bu olucak ;
     ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

basınıcı yeteri kadarı azaltır

Bunun yerine sünger tarzında düşme kuvvetini emen bişey koysalar kabin düştüğünde o süngerin içine gömülse daha iyi olur. Bu sadece basıncı azaltıyosa pek faydası olduğu söylenemez

2 tonluk bir kabin diyelimki 20 katlı bi yerden aşağı düşüyor.

o hız ve yükle asansör zemine tahmini 30 tonluk kuvvetle çarpar doalyısıyla sünger felan dinlemez

• quote:

Orijinalden alıntı: anakinSky

bizim apartmandaki asansör diyelim 0'a bastım ama 0'ı geçiyor bazen bodrum kata iniyor orayada su dolmuş inerken lıkır lıkır sesler geliyor,bir kere bodruma indi asansör ödüm patlıyordu bodrum katta kullanılmıyor su dolmuş orayada korkudan kapıyı açamayıp 3'e basıp yukarı çıktım,yürüyerek aşağı inmiştim.o gündür asansöre binmiyorum fobi oldu bende,neden böyle birşey olmuştur?

kat numaraları bağlantıları hatalı bağlanmış olabilir eğer katındaki mıknastısları görmezse kata gelmedim varsayar ve harekete devam eder aşağı iner mıknatısı görene kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Bizim binanın asansörünün tabanında açıklık oluştu. Yani duvarla taban arasında 0.5-1 cm lik bir boşluk oldu bayadır öyle duruyor. Bir zararı olur mu ne biliyim binerken taban kopar giderse ?

Bir de kapıları değişik bizimkinin. Bir kat kapısı var tabı ortası dikdörgen camlı, bir de asansörün kendi kapısı var ama böyle düz değil dolmuş kapısı gibi katlanıyor Bazen asansör çalışmıyor, ışıklar vs. yanıyor ama kat düğmelerine cevap vermiyor. İç kapıları elimle istediğim gibi açıp kapatabiliyorum bu durumdayken. Kapıları dışardan kapatıp hızlıca çarparak açınca bir çıt sesi geliyor ve asansör çalışıyor. Bunun nedeni ne olabilir ?

ilk önce eleman çağırıp baktırınız.

kapıların öyle yapması elemanlarının yerlerini tutmaması veya girmemesinden kaynaklanır kilitler vs.

kabinin altında açıklık olması normalde imkansız neden imkansız çünki bastıgınız tabanın altı boş değil kabin iskeleti var .(Karkas)
    ama asansör çok eskiyse artık çürümeye başlamış olabilir siz bir an önce yetkili çağırıp baktırın

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay3757

quote:

quote:

sen halat kopmuyunca bir şey olmuıyor diyorsun ya ah olmuyor bizim apartmanda koptu içindeki 2 kişi öldü 1 kişide yaralandı yalan atma

malesef eski sistem asansörlerin güvenlik donanımları çok düşük seviyede olabiliyor

eski değilki yeni apartman zaten 2012 de yapıldı eski model asansörmü takmışlar :D

paraşüt sistemi olmayabilir asansörde süspansiyon ayarları iyi yapılmamış olabilir paraşüt sistemi tek taraflı koruma sağlayan türdendir

• quote:

quote:

quote:

sen halat kopmuyunca bir şey olmuıyor diyorsun ya ah olmuyor bizim apartmanda koptu içindeki 2 kişi öldü 1 kişide yaralandı yalan atma

malesef eski sistem asansörlerin güvenlik donanımları çok düşük seviyede olabiliyor

eski değilki yeni apartman zaten 2012 de yapıldı eski model asansörmü takmışlar :D

farklı nedenleri olabilir

1.si paraşüt sistemi yapılmamıştır
    2.si süspansiyon ayarı iyi yapılmamıştır
    3.sü her paraşüt sistemi aşğı ve yukarı fren yapmaz sadece aşağı fren sadece yukarı fren yapan ve birde 2 yönde fren yapan vardır.
    4. asansörü yapan firma maliyetten kaçınmış olabilr

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *No Fear*

atıyorum 1. katta asansöre bindim 6 ya çıkıcam ara katlardan da çağrılmış asansör o ara katlarda durmamasını sağlayabilir miyiz ? yani direk 1 den 6 ya çıkabilir mi ?

hayır ona engel olamazsın ama şöyle olabilir asansör kapısının önüne geçince bir süre sonra dıt dıt diye fotoseller ötmeye başlar biraz bekledikten sonra kayıtlar silinir o zaman dediğiniz olur :D

hayır hocam yanlısınız var arkadasın dedıgı sey oluyor..eskilerde olmayabilir ama cogu asansorde var artık..avmlerde ve +20 katlı bı ıkı binada bızzat denedim ara katlarda cagrılmıs olmana ragmen durmadan devam edebiliyorsun.arada asansor bekleyen insanlara el sallayarak devam etmek guzel oluyor :).bunu hatta genelde polisler falan kullanıyor.halka pek acıklanmıyor bu ozellık suistimal edilmesin diye....atıyorum acil 20. kattaki terasa cıkmaları lazım polislerin ama 8. 9. 15. ve 18. katlardaki insanlarda 20 ye cıkmak istiyor ve cagırmıslar asansoru.ee napcak polis her katta durup mılletımı alcak ıceri?ıste bu durumlarda onlara yardımcı olmak ıcın cogu asansorde tus kombınasyonlarıyla ara katlarda durmadan dırek ıstedıgın kata cıkabilmeni mümkün kılan sistemler var...

not:bunu abd de denedım ulkemızdeki asansorlerde var mı %100 emın değilim ama kuzenım ben denedım oluyor dedi.yinede tr den tam emin değilim..bıraz arastır ıstersen asansorcu kardeş...

öyle bir sistem kart okutmalı hariç türkiyede hiç görmedim oldugunuda sanmıyorum

tr için dediğim gibi cok net emin değilim ama var diyolar..yanlıs hatırlamıyorsam abd de sıstem soyleydi..atıyorum 20. kata cıkacaksın, hanı su asansore bınınce kapıları hızlıca kapatmak veya acmak ıcın bı iki tus varya,kapatan tusa ve cıkılcak olan kata basılı tutunca o kata varana kadar aradaki hıcbır katta durmuyordu asansor..2 tusa bırden sureklı basılı tutmak gerekiyordu sanırım..

haklı olabilirsiniz asansör kabin ve kat kasetlerinde çeşitli bağlantılar
    vardır
    örneğin binary kod ve gray kod dediğiniz gibi birşeyin olması için özel olarak yapılmış ve kodlanmış kartlara ihtiyacınız olur

• Az önce apartmanın asansörüne baktım. Ne sertifikasi var nede fotoseli. Burası Türkiye, müteahhitler daha çok kazanmanın derdinde. Yani asansörünüz yeni diye guvenmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Az önce apartmanın asansörüne baktım. Ne sertifikasi var nede fotoseli. Burası Türkiye, müteahhitler daha çok kazanmanın derdinde. Yani asansörünüz yeni diye guvenmeyin.

evet malesefki haklısınız herkes nerede kar ederim derdine düşmüş
  • ARKADAŞLAR EN KISA ZAMANDA STAJ GÖRDÜĞÜM YERDE SİZLERİ DAHADA İYİ AYDINLATMAK İÇİN VİDEOLU ÇEKİMLER YAPACAĞIM MERAK EDİLEN SORULAR UYGULAMALAI GÖSTERECEĞİM
  • quote:

quote:

bi sorum daha var : asansörlerde kapısı hariç bi çıkış yolu oluyor mu

hayır yok.

Hicbirindedemi? O zaman filmlerdeki Gibi asansor yokmu? Ama bir game Daha çıkışı olsa daha yararlı olmazmi acil durumlar için?

• bodrumda kaldığım bir tatil köyünde deniz kenarına bu asansör ile iniliyordu.

modern gökdelenlerde hem dikey hem de yatay hareket eden asansörlerin de olduğunu duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: homosapien

quote:

quote:

bi sorum daha var : asansörlerde kapısı hariç bi çıkış yolu oluyor mu

hayır yok.

Hicbirindedemi? O zaman filmlerdeki Gibi asansor yokmu? Ama bir game Daha çıkışı olsa daha yararlı olmazmi acil durumlar için?

malesef olsa bile asansör her an harekete geçebileceğinden asansörden çıkmak çok tehlikeli olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

O mesaj ben yazmıştım Anahtarla değil izoleli bir kablo ile yapmanızı söylemiştim. Yoksa çarpılırsınız. Bence siz uğraşmayın, tehlikeli işler bunlar, işi bilen birisi ile birlikte yapın.

işi bilen yok kapıda kaldım :) asansörü kaldırıp inip alsam birşey olur mu ? hemen çıkarım boşluk var zaten çalışsa bile sıkışmam altında

kardeşim kapı anahtarın varsa yanına 1 kişi daha lazım kapıyı tutması için kapanmaması için yani ypamanız gereken asansörü çağırıp herhangi bir üst kata gönderip sonra kapıyı açıp altından almak sakın ha sakın tek başınıza yapmayın kapı kapanırsa altında mahsur kalırsınız

anahtarı aldım arkadaş kapıyı tuttu sonra eski haline bıraktık sağolun hocam sayenizde birşey öğrendik hiç ummadık zamanlarda lazım oluyor :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

O mesaj ben yazmıştım Anahtarla değil izoleli bir kablo ile yapmanızı söylemiştim. Yoksa çarpılırsınız. Bence siz uğraşmayın, tehlikeli işler bunlar, işi bilen birisi ile birlikte yapın.

işi bilen yok kapıda kaldım :) asansörü kaldırıp inip alsam birşey olur mu ? hemen çıkarım boşluk var zaten çalışsa bile sıkışmam altında

kardeşim kapı anahtarın varsa yanına 1 kişi daha lazım kapıyı tutması için kapanmaması için yani ypamanız gereken asansörü çağırıp herhangi bir üst kata gönderip sonra kapıyı açıp altından almak sakın ha sakın tek başınıza yapmayın kapı kapanırsa altında mahsur kalırsınız

anahtarı aldım arkadaş kapıyı tuttu sonra eski haline bıraktık sağolun hocam sayenizde birşey öğrendik hiç ummadık zamanlarda lazım oluyor :)

yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

• Şu asansörün katta durmayıp devam etme durumu rüyalarıma bile giriyor arada.. Asansörün durmayıp çatıyı bile yıkıp geçmesini çok gördüm rüyamda. Fobi olmuş anlaşılan biraz
    Bizim asansöre de kırmızı bant yapıştırmış TMMO. Zaten pek randımanlı bir asansör değil en az 10 yıllık bozulur sık sık.
    Bir ara 0 a inerken kimse çağırmasada sırasıyla önce 2.katta sonra 1.katta durup öyle iniyordu 0'a.. Bu neden oluyormuş hazır bulmuşkun sorayım Yapıyorlardı güya ama sonra yine öyle oluyordu , ama neyse artık komple yaptılar herhalde artık olmuyor.Asansör gerçekten tehlikeli birşey , Allah keza bela yaşatamsın

• Bazen tam 0 dan yukarı çıkınca asansöre yetisemeyip kapıyı hızlıca çeken, 0 düğmesine basanlar oluyo bu esnada asansörde kalıyorum ara sıra. 2 defa asansörde kaldım nedeni nedir?

1 kerede tam 0. kata geldiğinde dirseğim yanlışlıkla stop düğmesine bastı ve asansör durdu ve yerin altına girdi. Çok korkutucuydu
    Neden kayıp hızlıca yer altına girdi asansör ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

Şu asansörün katta durmayıp devam etme durumu rüyalarıma bile giriyor arada.. Asansörün durmayıp çatıyı bile yıkıp geçmesini çok gördüm rüyamda. Fobi olmuş anlaşılan biraz
    Bizim asansöre de kırmızı bant yapıştırmış TMMO. Zaten pek randımanlı bir asansör değil en az 10 yıllık bozulur sık sık.
    Bir ara 0 a inerken kimse çağırmasada sırasıyla önce 2.katta sonra 1.katta durup öyle iniyordu 0'a.. Bu neden oluyormuş hazır bulmuşkun sorayım Yapıyorlardı güya ama sonra yine öyle oluyordu , ama neyse artık komple yaptılar herhalde artık olmuyor.Asansör gerçekten tehlikeli birşey , Allah keza bela yaşatamsın

asansörün katta durmaması tüp manyetiklerin mıknasıtı görmeyip hala durağa gelmedim diye harekete devam etmesidir.

asansörün çağrılmasa bile her katta durması ana panodan isteğe göre ayarlanmasıdır. herhangi bir arıza değildir yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Bazen tam 0 dan yukarı çıkınca asansöre yetisemeyip kapıyı hızlıca çeken, 0 düğmesine basanlar oluyo bu esnada asansörde kalıyorum ara sıra. 2 defa asansörde kaldım nedeni nedir?

1 kerede tam 0. kata geldiğinde dirseğim yanlışlıkla stop düğmesine bastı ve asansör durdu ve yerin altına girdi. Çok korkutucuydu
    Neden kayıp hızlıca yer altına girdi asansör ?

1.si kapı elle açılan kat kapısı oldugu için sert çekmenin etkisiyle kapının lirpomp dili yerinden çıkıyor dolayısıyla elektrik akımı geçmeyince asansör ani fren yapıp ve duruyor.

2.si stop acil kesim düğmesi oldugu için asansör ani fren yapar ve fren papuçlarına yüksek miktarda basınç uygular demekki frenler de sorun var ki belli bir mesafe asansör kaymış bisikletlerde eskiyen papuçları düşünelim eskiyince teker nasıl kilitlenmez yavaşlayarak durur teker kilitlenmez buda aynı mantık

• quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

Şu asansörün katta durmayıp devam etme durumu rüyalarıma bile giriyor arada.. Asansörün durmayıp çatıyı bile yıkıp geçmesini çok gördüm rüyamda. Fobi olmuş anlaşılan biraz

Seninle aynı rüyayı görmüşüz. Ben de aynı öyle bir rüya gördüm. Bizim asansörde de kırmızı bant var bir sayfa önce resim koydum. Acaba sen ben misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 30 Mayıs 2013; 20:00:40 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.