Şimdi Ara

ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
49
Favori
133.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LillemaN

quote:

Orijinalden alıntı: 2-RUN9

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım

mühendis misiniz ?

henüz okulunu okuyorum son sınıfım

okul bölüm ? bi de bu alana yönelmeli miyiz önerir misinz ?

endüstri meslek lisesindeyim elektrik elektronik bölümü - elektromekanik taşıyıcılar bölümündeyim yürüyen merdiven-bant asansör vinç vs.

ben hala kararlaştıramadım bu mesleği yapsammı yapmasammı diye nedeni ise çok tehlikeli ve ağır iş olması ayrıca parasıda iyi değil .

ama yapılacak şirketler varmı var meslekten ziyade bu bir sanat

EML den bilgili bir öğrenci çıkacağını hiç sanmıyordum. Oha cidden tebrik ederim o ortamda bunları öğrenmek...

Not EML de hiç okumadım anadolu lisesine gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

en kaliteli asansör markalarını yazabilir misiniz ?

lüks otellerde gördüğüm ThyssenKrupp bu işin en iyisi midir ?

Yürüyen merdiven ve bantın en iyisini ThyssenKrupp yapar
    Asansörün en iyisini Otis yapar

kısaca ikiside birbirinden iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar asansör hakkında merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım

mühendis misiniz ?

henüz okulunu okuyorum son sınıfım

okul bölüm ? bi de bu alana yönelmeli miyiz önerir misinz ?

endüstri meslek lisesindeyim elektrik elektronik bölümü - elektromekanik taşıyıcılar bölümündeyim yürüyen merdiven-bant asansör vinç vs.

ben hala kararlaştıramadım bu mesleği yapsammı yapmasammı diye nedeni ise çok tehlikeli ve ağır iş olması ayrıca parasıda iyi değil .

ama yapılacak şirketler varmı var meslekten ziyade bu bir sanat

EML den bilgili bir öğrenci çıkacağını hiç sanmıyordum. Oha cidden tebrik ederim o ortamda bunları öğrenmek...

Not EML de hiç okumadım anadolu lisesine gidiyorum

her okulda vardır gizli cevherler şaka bir yana ama ben mühendisliğe kadar düşünüyorum

• ThyssenKrupp asansör yok mu ? ben gördüğümü çok iyi hatırlıyorum, hem de süper bir şeydi.
  • bir ara içindeyken ve hareket ediyor haldeyken -meraktan- lanet asansörün STOP düğmesine basmıştım. ondan sonra asansör çakılı kaldı. ne yukarı gitti ne de aşağı. kalakaldım öyle. birisi çağırıncaya kadar bekledim öyle. kendi kendimi nasıl kurtarırdım acaba. ben nerede hata yaptım. (STOP düğmesine basma hariç)

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N*?*N -- 30 Mayıs 2013; 22:30:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

ThyssenKrupp asansör yok mu ? ben gördüğümü çok iyi hatırlıyorum, hem de süper bir şeydi.

var iki firmada hem yürüyen merdiven hemde asansör yapıyor
  • arkadaşlar pazartesi günü sizler için video çekebilirim herşeyini kendim anlatıcam tüm merak ettiklerinizi kafanızdaki soru işaretlerini gidericem ALLAH'ın izinyle
  • Hocam,dershanede asansör sık sık bozulur. Ve sadece 4.kata çıkıyor,ayarlamışlar.Birde bebeler zıplayıp duruyorlar,zıplarsak asansörde bir şey olur mu? Asansör bozuldu ve tamir etmiyorlar bile bile.
  • asansör bence oyuncak değil insanı öldürebilen bir alet
    vakti saatinde bakımını yaparsan sanırım bir sıkıntı olmaz oyuncak gibi asansörle oynamaya gelmez tehlikli alet
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: escober12

mesela 10. kattayız halat koptu hızla düşüyoruz tam yere carparken yani tam o anda zıplasak ne olur

zıplamanın sana hiç bir faydası olmaz en iyi duruş bacakları hafif kırarak beklemek zaten öyle bir durumda asansör kuyusunda bu olucak ;
     ASANSÖR HAKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

basınıcı yeteri kadarı azaltır

arkadaş ben yeni ev aldım asansör kuyusunda böyle bişey görmedim yeni sistem asansör akülü elektirik kesilince gidecegin kata kadar çıkarıyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kertenkele

Hocam,dershanede asansör sık sık bozulur. Ve sadece 4.kata çıkıyor,ayarlamışlar.Birde bebeler zıplayıp duruyorlar,zıplarsak asansörde bir şey olur mu? Asansör bozuldu ve tamir etmiyorlar bile bile.

öyle zıplamayla hemen birşey olucak değil ama zamanlar halatlar esneme yapar asansör katını şaşırabilir .

ayrıca hareket halindeyken atlamak zamanla asansör halat yivlerini aşındırır yani halat yuvalarını böyle durumda asansör kayar

örn. asansör yivleri ;

• quote:

Orijinalden alıntı: 1979ozkan1979

quote:

quote:

mesela 10. kattayız halat koptu hızla düşüyoruz tam yere carparken yani tam o anda zıplasak ne olur

zıplamanın sana hiç bir faydası olmaz en iyi duruş bacakları hafif kırarak beklemek zaten öyle bir durumda asansör kuyusunda bu olucak ;

arkadaş ben yeni ev aldım asansör kuyusunda böyle bişey görmedim yeni sistem asansör akülü elektirik kesilince gidecegin kata kadar çıkarıyormuş

hocam siz asansörü son anlarında görmüş olabilirsiniz genelde tampon en son olarak takılır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

Içeride biri kaldığında nasıl kurtarıyorsunuz? Mesala iki kat arasında kaldı?

genelde en çok merak edilen şeydir genedel :D

yeni sistem asansötlerde kurtarcılar var mesela elektrik gitti seni en yakın kata bırakıyor ve kapıyı açıyor

eski sistemlerde ise çoğunuz dikakt etmişsinizdir asansör kapısının üstünde bir anahtar deliği vardır. oradan kapıyı açarak kurtarırız

ve çoğunuzda elektirk gelince arada kalırım diye korkup içinde kalmayı tercih ederseniz ama o kapı açıkken imkanı yok o asansör harekete geçmez.

Saol, şu son söylediğin ile ilgili bir korkum yoktu artık var.

• quote:

Orijinalden alıntı: N*?*N

bir ara içindeyken ve hareket ediyor haldeyken -meraktan- lanet asansörün STOP düğmesine basmıştım. ondan sonra asansör çakılı kaldı. ne yukarı gitti ne de aşağı. kalakaldım öyle. birisi çağırıncaya kadar bekledim öyle. kendi kendimi nasıl kurtarırdım acaba. ben nerede hata yaptım. (STOP düğmesine basma hariç)

edit:imla

Stoptan sonra tekrar kat secmeyi denedin mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam siz asansörü son anlarında görmüş olabilirsiniz genelde tampon en son olarak takılır

oalabilir genelde baktıgımda kurulurken asansör boşlugundan aşagıya toprak görüyordum

siz nerede iş yapıyorsunuz veya nerelisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: konya

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Asansörün en üst kata çıktığınızda durmayıp daha da yukarı çıkması gibi bir tehlike var mı? Yani motorun durmayıp kabinin üst kısmının tepe betonuna değmesi riski? Çok saçma bir soru evet.

Bir de her katın beton kalınlığı tam aynı değil, asansör nasıl milimetrik olarak kapının yerini hesaplıyor?

Basimdan gecen olayi anlatayim
    4 katli bir binanin asansorune bindik yanliz binerken bir kisisi
    fazla bindi sonra asansor cikmaya basladi ve en us kata cikti
    kapiyi acmadi ve hizli bir sekilde assagi ya dogru inmeye basladi
    sanirim yere vurdu sarsildik ve yine hizli bir sekilde yukariya dogru
    cikmaya basladik sanirin en ust kisma carptik inanin carpmanin etkisiyle
    beynim resmen titresim gecirdi cok korktuk asansorun kapisinin camina
    hizli hizli vurarak yardim istedik asansor tekrar assagi kisma indi ve bizi oradan
    gorevli bizi kurtarmisti inanin cok korkmustum ve o korkuyla 3 sene asansore
    binemez oldum hep merdivenleri kullaniyordum.
    sizce bu sorun neden olusmustur resmen asansor kafasina gore hareket ediyordu ve komutlari dinlemiyordu bu sorunu cok mersk ediyorum umarim cevaplarsiniz.

ve birde 1-2 sene once ankara da asansorun zemin kismi cokerek assagiya dusuyor ve hayliyle oluyor
    Not asansor dusmuyor asansorun zemin kismi yani ayaklarimizin bastigi yer
    curumus oldugu icin adam basinca asansorun zemin kismi cokerek kendini assagida buluyor ve oluyor hayliyle,

En üst kata çıkıp kapıyı açmaması, ağırlık nedeniyle kabin kata tam gelmediyse manyetikler güvenlik gerekçesiyle kapıyı açtırmamıştır, tekrar yukarı çıkıp tavana çarpmanızda frenleme sisteminin arızalanmış olmasındandır, kat sınırı devre girip makina dairesinden dışarı çıkmanızı engellemiştir :)

Bende 12-13 yaşlarındayken benzer bir olay yaşamıştık, 8 katlı bir apartmanda zemin kattan asansöre bindim 4 üncü kata bastım asansör 4 ü geçti 5 inci katın yarısında durdu ama frenlemesiz şekilde birden durdu, 6 ya bastım 6 ıncı katıda geçti 7 katın ortasında durdu, anladımki asansörün frenleri bozulmuş katları denk getiremiyor fazla fazla gidiyor, ben yusuf yusuf etmeye başladım elim ayağım titriyor tavana çarpacaz diye, o esnada 8 inci kattan bir insan evladı asansörü çağırmasın mı

Dedim şimdi yandık asansör harekete geçti hiç frenleme yapmadan makina dairesinin duvarına vurdu sonra 8 kat hizanının baya bir yukarsında durdu çok şanlıydımki kapı açıldı kendimi dışarı attım kalp krizi geçirecektim, 8 kattada bina görevlisinin oğlu vardı benden büyüktü 18 li yaşlarda, dedim binme abi hiç sakat valla, bize birşey olmaz diye bir bakış atarak asansöre bindi, biniş o biniş çocuk frensiz asansörle 25 dakika aşağı yukarı gidip gidip durdu, asansörcüler geldi asansör fren yapmıyor katı denk getiremiyorlardı zemine çağırıyorlar yarıya kadar çöküp gidiyordu neyse bir şekilde hidrolik motoru manuel çevirerek kata getirip çıkardılar, sonra freni değişmişti asansörün 1 hafta asansörsüz kalmıştık bayada pahalı bir parçaydı.

Hiç gülceğim yoktu yarıldım ya süper hocam

• 4 kişilik asansör deniliyor yazıyor üstünde ben üst kata kömür çıkaracagım kaç kğ koymalıyım asansöre 100 - 200 kğ kaysam sorun olurmu
    bu konuda bi bilgi varmı

mesala 300kğ yüklerden aşırı yük alarmı verir gibi
  • konuyu favorilerime ekledim

yeni asansörle tanışan biri olarak
  • Hürriyet
    Asansörlerin yüzde 67’si kullanılamaz durumda
    http://www.hurriyet.com.tr/ankara/23398427.asp

• quote:

4 kişilik asansör deniliyor yazıyor üstünde ben üst kata kömür çıkaracagım kaç kğ koymalıyım asansöre 100 - 200 kğ kaysam sorun olurmu
    bu konuda bi bilgi varmı

mesala 300kğ yüklerden aşırı yük alarmı verir gibi

hiç bi sorun olmaz 100-200kg den
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.