Şimdi Ara

Asansör'ün Kaçak Akım Rölesi sürekli atıyor. YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
19.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim sorum olacaktı. Çeşitli açıklamaları okudum; ama uzman olmadığım için kafam çok karıştı.

Ben 6 aylık bir apartmanın yöneticisiyim. Asansörün bağlı olduğu elektrik saatinde , panoda kaçak akım rölesi var. arada bir atıyor. Bizde asansörde kalıyoruz.
    Asansör bakımı yapan firma ile görüştüm. " Panodaki sigorta iyi değildir, ondan atıyor." dedi,
    Elektrikçiyi çağırdım. "Bu zaten sigorta değil, kaçak akım rölesi dedi ve markası da fena değil. Eğer istersen bunu söker, sigorta takarız." dedi

O da hem eziyetli hem de mantıksız geldi. Mührü açmak için TEDAŞ'dan izin almak gerekliymiş.
    Binada kaçak varsa gidermek daha mantıklı değil mi?
    Ama bunu asansörde bulmak zor gibi de. Asansör'ün hangi noktalarına bakmak gerek.
    Ne yapmam gerek?
    Fikri olan var mı? Tavsiyeniz ya da tecrübenizi Lütfen paylaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky_lark -- 15 Mart 2012; 20:55:55 >

• Ufak bir up.Konu üstlerde kalsın.Yardım edebilecek biri görür böylece.
  • kaçak akım röleleri, 2 guruba ayrılırlar. 20-30 amperlik kaçak akım röleleri, insanları korumak için kullanılır. makineleri korumak içinse, 200-300 amperlik tipleri var. büyük ihtimalle panoya ilk tip kar takılmıştır.
  • Ana motoru meger ile kontrol edin.

Başka bir uygulamada başıma gelen bir olaydır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcanr

Ana motoru meger ile kontrol edin.

Başka bir uygulamada başıma gelen bir olaydır.
    Yardımınız için teşekkür ederim de. ben teknik bilgim hiç olmadığı için anlamadım. Hangi ustaya nereye baktıracağım. Asansörcü neresine bakacak, elektrikçi nereye baksın.
  • öncelikle asansörler, sıradan bir elektrikçi tarafından kontrol edilemezler.(ayrı bir yönetmeliği vardır.) asansörün bakımını yapan firma veya bu alanda uzmanlaşmış bir başka teknik servis bakmalıdır. eğer yeni bakım yapılmışsa, firmanın garanti kapsamındadır. uzman olmayan bir kişiyi getirirseniz, sorumluluk, firmadan, sizin üstünüze kalır. başka bir teknik servis(ehliyetli olmalıdır.) bir sorun bulursa, o zaman önceki firmayı tüketici hakem heyetine şikayet edebilirsin.
  • Skylark Ben Asel Asansörde Çalışıyorum ve sorunun kaynağı büyük ihtimalle kaçak akım rolesinin devreye uyum sağlayamaması. kaç amperlik bir role olduğunu yazabilirmisin bize. ayrıca roleyi değiştirmeyi denemelisin arızalanmış olabilir. ayrıca sorun illaki rolede olmayabilir bazı asansörler içine çok kişi bindiğinde daha fazla elektriğe ihtiyaç duyar ve fazla elektrik rolenin atmasına neden olabilir. standartların üstünde ağırlık yüklememeye özen gösterin. panodaki devrelerde ve kontaktörlerde herhangi bir sıkıntı olmadığına kontaktörlerin (büyük kare şeklinde birşeydir ve asansör çalışacağı zaman şiddetli bir ses çıkarır) rahatça çekip bırakabildiğine dikkat edin. ayrıca binanizdaki elektrik voltajı aşırı derecede sürekli olarak değişiyorsa buda asansöre zarar vermemesi için asansör kendisini kapar. bana panonun resmini ve makinanın resmini çekersen ayrıntılı bilgi verebilirim. burdan bu şekilde ancak bu kadar elimden geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Underkiller

Skylark Ben Asel Asansörde Çalışıyorum ve sorunun kaynağı büyük ihtimalle kaçak akım rolesinin devreye uyum sağlayamaması. kaç amperlik bir role olduğunu yazabilirmisin bize. ayrıca roleyi değiştirmeyi denemelisin arızalanmış olabilir. ayrıca sorun illaki rolede olmayabilir bazı asansörler içine çok kişi bindiğinde daha fazla elektriğe ihtiyaç duyar ve fazla elektrik rolenin atmasına neden olabilir. standartların üstünde ağırlık yüklememeye özen gösterin. panodaki devrelerde ve kontaktörlerde herhangi bir sıkıntı olmadığına kontaktörlerin (büyük kare şeklinde birşeydir ve asansör çalışacağı zaman şiddetli bir ses çıkarır) rahatça çekip bırakabildiğine dikkat edin. ayrıca binanizdaki elektrik voltajı aşırı derecede sürekli olarak değişiyorsa buda asansöre zarar vermemesi için asansör kendisini kapar. bana panonun resmini ve makinanın resmini çekersen ayrıntılı bilgi verebilirim. burdan bu şekilde ancak bu kadar elimden geliyor.

Teşekkür ederim. Resmi artık yarın çekip atarım. İlginiz için çok teşekkür ederim. :-))

• Ufak bir hatırlatma: Kaçak akım röleleri, 20-30 A değil 30 mA ve 300 mA olarak ikiye ayrılır ve çeşitli amperajlarda olur 25-32-40 A gibi.

+ Kalitesiz bir KAR ise arızlanmış olabilir.
  • Çatıdaki asansör panosu

• Çatıdaki diğer pano

• Çatıdaki motorun üzerindeki etiket

• asonsörün motor kısmı çatı

• Kaçak Akım Rölesi

• Elektrik Saatimiz Asansör'ün

• quote:

Orijinalden alıntı: Underkiller

Skylark Ben Asel Asansörde Çalışıyorum ve sorunun kaynağı büyük ihtimalle kaçak akım rolesinin devreye uyum sağlayamaması. kaç amperlik bir role olduğunu yazabilirmisin bize. ayrıca roleyi değiştirmeyi denemelisin arızalanmış olabilir. ayrıca sorun illaki rolede olmayabilir bazı asansörler içine çok kişi bindiğinde daha fazla elektriğe ihtiyaç duyar ve fazla elektrik rolenin atmasına neden olabilir. standartların üstünde ağırlık yüklememeye özen gösterin. panodaki devrelerde ve kontaktörlerde herhangi bir sıkıntı olmadığına kontaktörlerin (büyük kare şeklinde birşeydir ve asansör çalışacağı zaman şiddetli bir ses çıkarır) rahatça çekip bırakabildiğine dikkat edin. ayrıca binanizdaki elektrik voltajı aşırı derecede sürekli olarak değişiyorsa buda asansöre zarar vermemesi için asansör kendisini kapar. bana panonun resmini ve makinanın resmini çekersen ayrıntılı bilgi verebilirim. burdan bu şekilde ancak bu kadar elimden geliyor.

Geçen Asansör'de tektim Kaçak Akım Rölesi arttı. :-)))

Bu arada resimlerini çektim. Panoda ayrıntılı görmek istediğin yer varsa büyük resmini de yükleyeyim. Panoyu parça parça da çektim. Ama çok fazla resim olacak diye yüklemedim. Önemli kısmı yeniden yüklerim.

• yakın çekim

• yakın çekim 2

• 3

• 4

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.