merhaba savunma sanayi firmalarina 33 yasinda iyi uni/iyi ortalama ile makine muhendisliginden veyahut ee muhendisliginden mezun olmus birileri girebilir mi bilgisi olan var mi acaba? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezun06 -- 23 Ocak 2022; 7:50:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
aselsan gibi firmalarda yeni mezun yaş sınırı

-
-
aselsan gibi bir firma yaştan önce bence senin yeteneklerine bakar eğer iş yapıyorsan neden giremeyesinki ?
-
motive edici bu guzel cevabiniz icin teşekkür ederim hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaşta sınır yok fakat bildiğim kadarıyla eğitim dışında zamanı nasıl geçirdiğinizi sorabiliyorlar.
-
yaş değil, ortalama bakıyorlar ve deneyim.
-
cevapladiginiz icin cok teşekkür ederim hocam
cevapladiginiz icin cok teşekkür ederim hocam iste 33 yasinda iyi ort iyi uni olsa dahi sifir deneyim baslangic kadrosu olarak girilebilir mi ki
33 yaşında yeni mezun olarak o tür firmalara girmeniz arada birileri yoksa çok zor diyebilirim. Arkadaşlar motive edici cevaplar vermişler ama pek de ümitlenmeyin. Vestel bile 4 yıl üniversiteyi donduran İTÜ mezununu yaştan dolayı almadı. Aselsan gibi firmalarda üniversite not ortalamanızdan tutun da üniversite sınavında sıralamada kaçıncı olduğunuza, hangi lisede okuduğunuza, babanızın-annenizin ne iş yaptığına kadar her şeye bakıyorlar. 33 yaş demek 10 yıl tecrübe anlamına gelir. Bir de bu yaşlar insanın artık yeni bilgiler öğrenme kapasitesinin yavaşladığı yaşlardır. O yüzden siz yine de deneyin ama pek fazla umut bağlamayın.
-
dogru soyluyorsunuz hocam.
cevap verdiginiz icin cok teşekkür ederim
Yeni bilgi öğrenme kapasitesinin yavaşlaması diye bir şey yok insanların hevesini kırmayın. O yaşlarda insanlar kendini hayatın çarkına alet ettiği için gençliklerindeki gibi yeni şeyler öğrenmek için yeterli isteği, heyacanı, azmi kararlılığı gösteremiyorlar. Kendini sisteme köle edip telaş ve kaygı altında bir ömür geçirme zorunda olmayan bireyler her yaşta her şeyi öğrenebilir. Küçük bir çocuğun ilgi alakası ve emeği ile yetişkininki aynı seviyede olmadığı için kapasitesi azalmış gibi geliyor fakat bu tamamen kişinin nasıl bir kafa yapısında ve nasıl bir hayata sahip olduğuna göre değişir. 70 yaşında enstrüman çalmayı öğrenen insanlar var ama Türkiyede 25 yaşından sonra beyin ölümü gerçekleşiyor ne hikmetse. Hayaller öldükten sonra birisine kim ne öğretebilir?
Akıl dolu yorum için kendi adıma teşekkür ederim hocam
Yok kardeş ben zaten konu sahibinin hevesini kırmak için kasıtlı olarak bir tarafımdan bir şey uyduruyorum. Dediklerin de zaten benim dediğime ters bir şey değil. Kendince buna sebep olabilecekleri yazmışsın. Yani var öyle bir şey. İnsanlar boşu boşuna zaten bu konu üzerinde deneyler yapıp makale yazıyor zaten.
Ben sadece hayal satmıyorum. Bugüne kadar Aselsan'da 33 yaşını bırak 30 yaşında yeni mezun birisini görmedim. Bu firmada bu yaşlarda gördüğüm bütün mühendisler lead konumunda görev yapıyor.
-
Orada Aselsan'da mühendislik yapıp yapamayacağı konusuna değinmedim dikkat ettiysen, orası beni ilgilendirmiyor. Ben heves kırıcı olabilecek ve maalesef ki yaşlandıkça insanların öğrenememelerinin belki de başlıca nedeni olan o cümle hakkında fikrimi belirttim. Bu üstten konuşma tarzını da beğenmedim ayrıca belirteyim.
Kırıcı olduysam kurusa bakmayın. Bugün zihnen yorulduğum için farkına varamamış olabilirim sert bir tavırla yazdıysam. Demek istediğim nokta, öyle bir şey yok demeniz. Adamın biri ters gidonlu bir bisiklet deneyi yapmıştı. Bir belgeselde denk geldi de izlemiştim. Orada çok somut bir şekilde yetişkinlerin çocuklara göre öğrenmedeki zorluklarından bahsediyor. Adamın 8 ayda öğrenebildiği bir durumu 6 yaşındaki oğlu 2 haftada öğreniyor. Beynin plastisitesiyle ilgili. Tam terim o mudur biilmiyorum tabi. Yani yaşlandıkça beynin esnekliği azalıyor. O yüzden diyorum ki öyle bir şey var. Ama siz çok uç örnek olabilecek istisnalara dayandırarak tersini iddia ediyorsunuz. Kırıcı olmak için dememiştim tekrar belirteyim onu. Ama dünyanın neresine giderseniz gidin yaşlandıkça insanların öğrenme hızı yavaşlar. Aşağıda bahsettiğim deneyin karşıma çıkan ilk linkini koydum. Görüntü kalitesi güzel olmayabilir ya da alakasız bir kanalda yayınlanmış olabilir.
Dt. M. Bilal Alkanyoutube
Gidon ve teker arasına koyulan çarkla mekanizması ters çalışan bisiklet. Aslında unutulmaz dediğimiz bisiklet sürmenin de değişeceğini gösteriyor :) Bilinçaltımız için ilginç bir deneyhttps://www.youtube.com/watch?v=uttWsi1DxjQ&feature=youtu.be
-
arkadaslar cevaplariniz icin hepinize cok teşekkür ederim
hayırlısı olsun bakalim
Bazı şirketler bana da soruyor annen baban ne iş yapıyor diye
sence bunun sebebi nedir hocam?
benim tahminim kişiye göre tolerans sağlamak için
atıyorum adam köylüdür ünide sıkıntı çekmiştir hem okuyup hem çalışmıştır bu yüzden not ortalaması düşüktür gibi vs..
-
Savunma sanayi firmaları özellikle güvenlik sebebi ile soruyorlar. Adaylar ufak çaplı bir soruşturma geçiriyor aslında.
En Beğenilen Yanıtlar

Yeni bilgi öğrenme kapasitesinin yavaşlaması diye bir şey yok insanların hevesini kırmayın. O yaşlarda insanlar kendini hayatın çarkına alet ettiği için gençliklerindeki gibi yeni şeyler öğrenmek için yeterli isteği, heyacanı, azmi kararlılığı gösteremiyorlar. Kendini sisteme köle edip telaş ve kaygı altında bir ömür geçirme zorunda olmayan bireyler her yaşta her şeyi öğrenebilir. Küçük bir çocuğun ilgi alakası ve emeği ile yetişkininki aynı seviyede olmadığı için kapasitesi azalmış gibi geliyor fakat bu tamamen kişinin nasıl bir kafa yapısında ve nasıl bir hayata sahip olduğuna göre değişir. 70 yaşında enstrüman çalmayı öğrenen insanlar var ama Türkiyede 25 yaşından sonra beyin ölümü gerçekleşiyor ne hikmetse. Hayaller öldükten sonra birisine kim ne öğretebilir? |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X