Yeni mezun için 45k net nasıldır? Özellikle doktor başlangıç maaşları ve mühendislik nasıl? Bilgisi olan var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemde
-
-
Geliyor. Hissediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 28 Temmuz 2023; 14:24:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kim
O
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hay maasiniza sokam
Kimse o @layin
Gelmemiş. Gelmek üzeredir
Mühendislik çok değişken itü falansa 50kdan başlarsın ama kötü ünide 20k civarı. Tıp 40k civarı başlangıç ama mühendislikteki kadar çıkmıyor sonraki yıllarda.
İTÜ 50 k abartı geldi
Bana bir tane 50k ile başlayan itü lü göster ( istisnalar hariç. ) totomu çekip forumda paylasacagim
Bu forumdaki İTÜ garezi ne ya
Eli kulağında
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ahahahah troll mü yoksa ciddi bu maaşları alan yeni mezun var mı
-
e olm bir tane göster demişsin sonra istisnalar hariç demişsin 1 tane ististna olmuyo mu
-
Tıp 40 civarı başlar nöbetlerle beraber
Top tier bilgisayar mühendisliği mezunu 1000 dolar ile başlıyor. Yukarıdakiler uçmuş
Çok abartı TRde pilotaj gibi çok spesifik bölümler alır o parayı
Dostum adamın babasının kendi yeri babası 50k değil 100k da verir
Yurtdisina gidip 2000 dolar alıyor. Tanıdığının torpiliyle vs vs.
Dolarla vs kazanıp kendi işini yapıyordur brokerlık filan, bunun için lise mezunu olupta 50k kazanan da var bu da sayılmaz. Bir şirkete girdiğinde o adam sana 50k veriyorsa sen ona 100k kazandıracaksın(sayı temsili) ki versin.
Bize burada anadan üryan mezun olup bir şirkette kendi networkü ile iş bulup direk 50k ile başlayan adam göstersin. 6 ay sonra alır belki o parayı ama 6 ay.
Abartma
Savunma zaten 40k ya başlatıyor şuan
Anadolu'da bi okuldan mezun akrabam 2.5k dolar a başladı 3 sene önce
40 50k diyen arkadaş kim ya . şu an Schneider, Siemens gibi şirketlerde 25 27k falandir yeni zamdan sonra. haydi bilemedin 30 olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bana bir tane 50k ile başlayan itü lü göster ( istisnalar hariç. ) totomu çekip forumda paylasacagim |
e olm bir tane göster demişsin sonra istisnalar hariç demişsin 1 tane ististna olmuyo mu |
Bilgisayar mühendisiyim.
Eğer çok özel bir yeteneği yoksa ya da üniversite hayatında aktif olarak çalışıp mezun olmamışsa(bu kişiler mezun olunca junior olmuyor aslında, junior-mid level arası oluyorlar) hiçbir yazılımcıya 30k üstü vermezler Türkiye'de. Tabii bu yazılımcı bilgisayar ya da yazılım mezunu değilse, bu 30 bin lirayı 20 binlere de çekebilirsiniz. Asgari ücret 8500 lira iken işe başlayan junior arkadaşlar 15k ile 22k arasında değişen maaşlarla işe girdiler(softtech vb firmalarda). Bankalar bir tık üstü olabilir. Ve çoğunluk bir süre issizlik de yaşıyor bunu da belirteyim. Yazılım sektörünün mid level ya da senior adama ihtiyacı var junior seviyede birisine değil çoğunlukla. Junior alacak olanlar da kendi bootcampini yapıyor ve minimum 2-3 ay eğittikten sonra alıyor. Eğitim vermeyecekse de gerçekten kalifiye junior alıyor(örneğin üstte verdiğim örnekte bulunan seviyede juniorlar). Örneğin şirket java kullanıyor ve junior java developer alacak; ilk önce java ve algoritma bilgisi arıyor(genelde case veriliyor. Bu case içerisinde sorulan sorulan kriptolama encoder decoder vs gibi gerçekten kafa ütüleyen sorular oluyor. Sonrasında spring boot bilgisine bakıyor. Dependecy injection nedir? Katmanlı mimari nedir? Rest api ve ilgili notasyonlar nedir? Jpa hibernate nedir? Gibi temel seviye sorulardan, neredeyse mikroservislere nedire kadar uzayan skalada değişkenlik gösteren junior için hard denebilecek sorular soruluyor. Arada multi threads ve collection framework gibi spring framework içerisinde çokça kullanılan yapılar soruluyor Sonra veritabanı bilgisi, fonksiyonlar, store procedure vs soruluyor. Ben son dönemlerde devops konularında(docker, kubernates), uygulama sunucuları hakkında sorular sorulduğunu da duyuyorum(jboss, apache tomcat vb). Ben daha önce sistem tarafında çalıştım mesela. Monitoring(zabbix ve grafana kullandım), vmware(sanallaştırma), docker(konteynır yapıları) linux bilgim vs vardı ve bana jenkins kullanıldiğı için test deployment yapabilir misin filan diye bir junior için zor sorular sordular(daha önce yazılım tarafında deneyimim yoktu sistem tarafından geçecektim). Ekmek aslanın ağzında değil midesinde arkadaşlar, moral bozmayayım ama çok büyük hayal satılıyor insanlara. Devops ve sistem bilen, bir java developer olaraj uyarımı yapmıs olayım. |
İTÜ 50 k abartı geldi |
hay maasiniza sokam
|
bilgisayar müh olarak dediklerine katılıyorum. ceng konusunda hayal satılıyor. ülkede junior patlaması var. ceng yazacakların anlayamadığı şeylerden biri yazılımcı olmak için ceng mezunu olmak gerekmiyor. elektrik elektronik ilanına lise mezunu başvurmaz ama yazılım ilanına başvurur ve işe girme olasılığıda vardır. hepsiburada trendyol getir gibi firmalarda lise mezunu var, hukuk mezunu yazılımcı var. var oğlu var. lise mezununu geç binlerce ctis mezunu istatistik matematik mezunuda yazılıma odaklanıyor. bu arkadaşlar 4 sene sonra mezun olduğunda başlarından aşağı kaynar sular dökülme ihtimali maalesef var. dediğin gibi junior olarak işe girme bandı gittikçe yükseliyor yani zorlaşıyor. bankalar 30k veriyormuş şuanda. bu arada yazdığın sorular 2 yıl önceki junior'ın bilmesi gereken bilgiler olabilir. artık sorular daha zordur. ben mezun olduğumda iş görüşmesinde system design interview geçerek işe girmiştim. top tier şirketlere girmek için üniversitede çalışmış ve kendini baya geliştirmiş olmak gerekiyor, ileride bu daha da yükselecektir. |
40 50k diyen arkadaş kim ya . şu an Schneider, Siemens gibi şirketlerde 25 27k falandir yeni zamdan sonra. haydi bilemedin 30 olsun.
|
Ben ozelde tam burslu okuyan 2. siniftan beridir de yazilim gelistirici olarak calisan biriyim. Ilk kodumu 5. sinifta yazdim. Ben gene bilgisayar muhendisligi yazarim. Suan yurt disina tam zamanli remote olarak calisiyorum ayni zamanda son sinif ogrencisiyim. Aldigim maasi ben biliyorum ve oyle ucan kacan bir sey yok. Gece 12, hafta sonu olmasina ragmen kendimi gelistirmek icin medium uzerinden makaleler okuyorum. Bunlari neden soyluyorum, gercekten seviyorsaniz basarili olunabiliyor. Ya staj bulmak bile zor olan bir bolumun bu kadar sisirilmesi yanlis. Uzulecek bunca insan ben onu istemiyorum, iyi olan hicbir insan istemez. |
tıp konusuna nasıl geldik tıpta 30k ya düştü diye siz doktorlardan fazla alacaksınız diye bir olay mı var şaka mı bu??? biri buna anlatabilir mi sıralama ile maaş arasında bir ilişki olmadığı hakkında |
Benzer içerikler
- ingilizce tıp mı türkçe tıp mı
- diş hekimliği yatay geçiş
- tyt taktikleri
- dershaneden kayıt sildirmek
- bekir avşar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X