Takılmalık arkadaş edinebileceğim yerler
İstanbul da akranim arkadaşım çok yok.
Böyle vakıf olur, dernek olur veya tanışma barları olur sosyalleşebileceğim rastgele yerler var mı
Kız arkadaşım yok diye kafaya takmaya başladım
21 oldum. Bu sene üniversiteye başladım ve 1 2 defa kısa süreli çocuksu şeyler dışında sevgilim olmadı.
Bölüm de çok erkek ağırlıklı olacağı için sevgilim olmayacağını düşünüyorum ve bunu dert ettim şaka gibi
Sermayen varsa ticaret yapmak mantıklı mı
Eğer sermayen varsa bir iş yerinde 15 20 sene çalışmak yerine ticarete atıl vs. diyenler oluyor.
Ben de bazen temiz esnaf ( kuyumcu , eczacı vs. ) olarak ticaret yapmayı düşünüyorum. Acaba sizin ticaret vs. ile ilgili düşünceleriniz neler?
Foruma konu da açtım, sağolsun birkaç kişi yardımcı oldu. Normalde mercedes a200 almak istiyordum ama 1-2 sene daha alt seviye bir araba kullanıp öğrenmemi salık verdiler; üniversite öğrencisi olarak kullanacağım, arada da babam kullanıcak ve istanbul trafiği o yüzden otomatik harici çarem yok maalesef.
elimde nakit olarak bu kadar para var, direk olarak bu kadar kullanabilirim. 600 bin civarında otomatik ve bana araba kullanmayı sağlam öğretecek bir şeyler önerebilir misiniz?
Arkadaşlar arabadan hiç anlamıyorum, biraz marka takıntım var. Bütçe de max 1.8 milyon TL ve bu modeli gözüme kestirdim. Başka önerisi olan var mı bu ayarda? Üniversite öğrencisi olacak kullanacağım.
İşin garibi, bu aracın AMG modelini çok nadir satılık olarak görüyorum.
Neden başarılı olmak istiyoruz
Konuyu gerçek hayatta birisine kolay kolay açamam ve online olarak da başka danışacağım yer yok
Zengin olmasakta maddi durumu belirli bir ailenin tek çocuğuyum haliyle çok fazla eksiklik çekmedim. ailem de muhafazakar insanlardan oluşuyor, çok fazla başarı ile takıntılı insanlar değiller. Benimle ilgili en büyük hayalleri memur olmam filandı ama daha fazlasını istiyorum ve çalışıyorum hep.
şimdi sürekli aklıma takılan konu geçen gün annem ve babam beni karşısına alıp neden bu kadar çok çabalıyorsun, maddi olarak hayatını refah içerisinde geçirebileceğin her şeyin olacak ileride diyip bir şeyler söylediler. ben de neden bu kadar çalıştığımı ve makam,mevki sahibi olmak istediğimi anlamlandıramıyorum tamamen içgüdüsel yani... ne düşünüyorsunuz bu konuda??
Haksızlığa dayanamıyorum
Arkadaşlar ilişkilerde, akademik hayatta vs. karşılaştığım en ufak bir haksızlığa bile katlanamıyorum, unutamıyorum.
çok saçma ve ufak şeyleri düşünün, matematik sınavından 90 alıp sözlü 85 girilmesi gibi. var mı başka böyle olan?
Arkadaşlar bazen karışık tense kurallarını unutuyorum.
Ufak tefek hatalardan puan kırıyorlar mı Essay yazarken?..
Totalde 3-4 puan kırıyorlarsa da sorun değil
Savunma sanayi maaşları neden bu kadar düşük
Arkadaşlar sektörde bir kaç kişiyle konuştum da beklediğim gibi maaşlar yoktu
15 yıl tecrübeli insanlar 80-90k civarı kazanıyorlar. Mühendisliklerine bağlı olarak daha düşük bile olabiliyor
THY de çalışanlar güzel kazanıyorlar bir gördüğüm onun dışında savunma sanayi diye abartıldığı bir şey yok. Acaba sizin tanıdıklarınız nasil
Tıpçılar ne kadar çalışıyor
Arkadaşlar 7/24 ders çalışmak gibi bir şey var mı bazılarının söylediği gibi
birisiyle konuştum fakülte harici her gün 4-5 saat çalışıyorum filan diyor... böyle bir çalışma sıkıntılı gibi geliyor bana
kimisi de 1,2,3'ü günde 1.5-2 saat çalışarak ortalama bir gno ile geçersin vs. diyor ne düşüneceğimi şaşırdım
Son Giriş: 34 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 801
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 86.813 (Bu ay: 3.690)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 190 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar