Arkadaşlar ilişkilerde, akademik hayatta vs. karşılaştığım en ufak bir haksızlığa bile katlanamıyorum, unutamıyorum. çok saçma ve ufak şeyleri düşünün, matematik sınavından 90 alıp sözlü 85 girilmesi gibi. var mı başka böyle olan? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelrhaynr -- 28 Ekim 2024; 18:56:27 > |
Haksızlığa dayanamıyorum
-
-
Matematik sınavının 100 olup sözlünün 80 girilmesi, ama üzülmemiştim zaten 5 geliyor diye, niye üzdü ki seni -
Hakkini aramakta hic bir sikinti yok. Tam tersi, 'aman sivrilmeyeyim, kimseyle ters dusmeyeyim' diye icine attiginda, ses cikarmadiginda, insanlar senin hakkini yiyebilecegini dusunuyor ve daha fena seyler yapiyorlar.
Sen de bu sefer daha fena ofkeleniyorsun, tepkin hepten kontrolsuz oluyor. De 90 alip sozlune 85'e ne gibi bir haksizlik oldugunu anlayamadim? Bu soylediklerim de ne olursa olsun kendini hakli gormek, millete zorbalik yapmak degil. -
Ben de öyleyim. Sinirlerim bozuluyo
-
Örnek verdim hocam. Sınav dönemini filan da atlattım yani, ne kadar ufak bir şey olduğunu anlatmak için. Örnek tamamen hayatımdan bağımsız
-
Takmayacaksın her şeyi hocam sevmediğin bir şey varsa bir daha yapmazsın tepkini koyarsın yeter -
ben de öyleyim zor bi karakter özelliği hele bu ülkede
-
Aslında zamanla ve mutluluğu kendinizde aramanızla üstesinden gelinebilir bir durum olduğunu düşünüyorum.
Yani sorunun bir parçasıyken süreci yönetmek hem zahmetli hem de yıpratıcı olacaktır.
Olaylara olayların dışından bakarak ve sadece kendinize hesap vererek devam etmek en sağlıklısı gibi.
Kimseyi terbiye edemez ya da değiştiremezsiniz. Böyle bir görev edinmeniz, yaşananlara yön vermeye çabalamanız, bunun için kendinizi üzmeniz günün sonunda sizden başka kimseden hiçbir şey götürmemiş olacaktır.
Hadsiz, yaptıklarını yaptıktan sonra düşünen, nezaketsiz, samimiyetsiz, hem görgüsü hem de yaşanmışlığı bakımından teknik bir hata yaptığının farkında bile olmadan bir de sizin hata yaptığınızı düşünen insanlardan en sağlıklısı uzak durmaktır, kendinizi uzak tutmaktır. Çünkü bu ruh hâliyle mücadele etmek sizi zedeler sadece.
Bunu kendinize samimice ifade etmediğiniz takdirde üzülecek ve yıpranacaksınız.
Hata yaptığını söyleyin, sizin kutsal alanlarınıza burnunu sokmaya çalışırsa durması gerektiğini belirtin ancak kendisini kendisinin ve ailesinin eğitemediği insanları eğitmek gibi bir sorumluluk edinmeyin. Kendinizden uzak tutun, toplum zamanla yapayalnız bırakacaktır bu insanları.
Muktedir gözükseler de erk sahibi olsalar da yalnız kalacaklardır. Mükemmel bir döngü olan sistemde onların payına düşen budur zaten.
Bu geri çekilmek midir? Bu aslında her şeyin farkında olduğunuzun göstergesidir.
Yanlışı ifade edin ama yanlış için yanlış zihniyetlerle kavga etmeyin.
Naçizane önerilerimi dikkate alırsanız sevinirim. Ancak bunlar sadece benim doğrularım, umarım birazı da olsa işinize yarar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X