Şimdi Ara

Neden başarılı olmak istiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu gerçek hayatta birisine kolay kolay açamam ve online olarak da başka danışacağım yer yok

Zengin olmasakta maddi durumu belirli bir ailenin tek çocuğuyum haliyle çok fazla eksiklik çekmedim. ailem de muhafazakar insanlardan oluşuyor, çok fazla başarı ile takıntılı insanlar değiller. Benimle ilgili en büyük hayalleri memur olmam filandı ama daha fazlasını istiyorum ve çalışıyorum hep.

şimdi sürekli aklıma takılan konu geçen gün annem ve babam beni karşısına alıp neden bu kadar çok çabalıyorsun, maddi olarak hayatını refah içerisinde geçirebileceğin her şeyin olacak ileride diyip bir şeyler söylediler. ben de neden bu kadar çalıştığımı ve makam,mevki sahibi olmak istediğimi anlamlandıramıyorum tamamen içgüdüsel yani... ne düşünüyorsunuz bu konuda??

• Keşke annem babamda beni karşılarına alıp aynı şeyi deselerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bunlar hep seks.

• Benim öyle bir çabam yok tek ihtiyacim para suan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • William0 kullanıcısına yanıt

Para da biraz başarıya girmiyor mu

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt
    Evet hatta bana göre para=başarı. Yeterli miktarda para nice başarıları satın alır ve emin ol herkesin bir fiyatı vardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çünkü insanlar hiçbir şeyle yetinmez ve tatmin olmazlar. daima daha fazlasını ve büyüğünü isterler. iskender’in, timur’un, napolyon’un ele geçirdikleri onların açlıklarını doyurdu mu hırslarını dindirdi mi? kibirlerine yetti mi? insanın gözünü ancak kara toprak doyurur. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum pek çok nedenin bileşkesi olabilir… Zoru seviyorsundur, geleceğin ne getireceğini bilmediğinden seçeneğini arttırmak istiyorsundur, daha fazla maddiyat istiyorsundur…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunu Elon musk’a sorman lazım hocam. Herifin IBAN’ında 300 milyar dolar var hala sabah 7de toplantıya giriyorum fabrikaya döşşek attım orda yatıp kalkıyorum falan diyo.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Elun Musk'ın öyle yapmasının sebebi hırslı olması değil. sistem işliyo, adam da keyfe geliyo. bu çok tipik bi dopamin elde etme sürecidir. onun yerinde olan hemen herkes benzerini yapar zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam tamamda olay bitmiş zaten 1 numara olmuş daha neyi kovalıyo. Başaracak bişey kalmadığında dopamini neyle salgılıcak?

insan dopamin'i ne amaçla aradığını sorgulamıyo ki hocam.

pc oyunu bağımlılarını düşün. dünyada milyon tane var böyle insan. gerekirse uykusuz kalıp oynamaya devam ediyolar, çünkü o oyun o kişiye azar azar ve sürekli dopamin sağlıyo.

insan kendisine gerçekten dopamin sağlayan bi dopamin kaynağı bulduğu zaman sömürür. nedenini sorgulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Aralık 2024; 22:19:36 >
  • işkolik olma durumu da bu. iş yürüyo, maaş iyiyse, terfi falan da geliyosa, al sana nur topu gibi işkolik.

yani maaşlı kişiler de yaşıyolar aynısını.

işe küsmüş kişiler ise, yaptıkları iş karşılığında dopamin sağlanmadığı için (maddi hakkı verilmediği için, ya da terfi alamadıkları için) çalışmaya küsüyolar.

• Alternatif olarak "neden mutlu olmak istiyoruz" denilebilir.

Bilinçli yapmıyo yani? 🤔olabilir, mantıklı. Beyindeki ödül süreci vs.
    Ama yine de sonuç değişmiyo. Ödül bittiğinde boşluğa düşücek. Bundan sonra en fazla olacağı şey abd başkanı veya marsa getir götür yapmak. Daha ötesi yok. Sonra sıkıntıya giricek

hocam mesela 2018-19 sonrası bizim devlet sonsuz-karşılıksız para basma sürecini başlattı. çılgın enflasyon yaratıldı. dolar fırladı.

bu süreçte borsa'daki hisselerin de aynı şekilde arttırılması gerekiyordu. ve devlet politikasıyla borsa'daki tüm hisseler yavaş yavaş arttırıldı bu süreçte.

bu durum borsa yatırımcılarını çıldırttı. herifler hergün çılgın gibi borsayla yatıp borsayla kalkmaya başladılar.

benim arkadaş borsa al-sat robotu yazıyodu, her gece sabahlıyodu robotla uğraşarak.

bu insanların bu kadar istekli şekilde borsa'ya vakit ayırmalarının tek sebebi var: borsa hep azar azar artıyo, bu insanlar da para kazandıklarını zannediyolar ve sürekli daha çok seviniyolar.

halbuki her şey devlet politikası. zaten son 30 seneye bakınca borsa'nın dolar kuru karşısında net bi üstünlüğü yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Aralık 2024; 22:18:44 >
    quote:

Ama yine de sonuç değişmiyo. Ödül bittiğinde boşluğa düşücek. Bundan sonra en fazla olacağı şey abd başkanı veya marsa getir götür yapmak. Daha ötesi yok. Sonra sıkıntıya giricek

iş adamı Beysim Tibuk bunun aynısını, daha sert bi üslup ile söylemişti. yatırımcılar, işyeri sahipleri, hepsi beyinsizdir demişti. çünkü sürekli paralarını riske edip, çok kafa patlatmaları gereken maceralara açılıyolar diye. Beysim Tibuk diyo ki:

- kazanmışsın iyi para, geleceğini kurtarmışsın, çekil kenara, dinlen, takıl. ama yok illa yeni işyerleri kuracaklar. çünkü bi kere başardı ya, bi kere o tadı aldı ya, duramıyo, illa tekrar istiyo. sonra tekrar başarılı olunca devlet geliyo rüşvet istiyo. birsürü pislikle uğraşıyon. mafya falan.

benim yorumum: herkes aynı. kim nerden dopamin bulduysa, ona daha çok abanıyo.

Yarırım araçlarında belirleyici olay, elinde net bişey kalıp kalmaması bence hocam yani senin de bahsettiğin kar ilüzyonu günü kurtarmaktan ibaretse geriye elinde sadece dopamin kalıyor.

aynen.

o zamanlar arkadaşlarla her haftasonu buluşurduk. biri borsacı, diğeri kriptocu. borsacı olan sürekli keyiften dört köşeydi, purosunu tüttürüyodu "dünyayı ben yarattım" edalarında. diğeri buna diyo ki: "oğlum dolar uçtu sen borsa derken dolar furyasını kaçırdın" diyo. bu da cevap veriyo: "yoo borsa da çok uçtu"

halbuki ikisini de uçuran devletin kendisi.

ve, uçan-kaçan da yok aslında. ne borsa ne de döviz gerçek hayattaki reel varlıkların değerini takip edemiyo.

Aksarayda oteli vardı onun. Sonra kapandı. Kıbrısda var. İşletmeyi sattı mı bilmiyorum ama eğer kendisi kapatıp orda açtıysa rüşvetten kaçıp mafyanın göbeğine düşmüş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.