Şimdi Ara

Dubleks daireye süzme elektrik sayacı taktırabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ablamla birlikte dublek dairede yasıyorum. ablam üst katta oturuyor. elektrik faturası kabarık geliyor. süzme sayaç varmış ama pek de birşey bulamadım. bu konu ile igili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Teşekkür ederim..

• tabi ikinizin ne kadar elektrik tükettiğini öğrenmek istiyorsan yaptırılabilir.fakat yine tek fatura gelir. oturup hesap yapmanız lazım. sen şukadar kwh harcamışsın toplamda bak bu kadar harcamışız. o zaman benim harcadığım şukadardır. o zaman faturanın şukadarını ben şukadarını sen ödemelisin diye bi sonuç çıkar.

eğer ona ayrı fatura bana ayrı fatura gelsin diyosan o da yapılabilir. ayrı sayaç taktırcaksın bu durumda.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Dublex Daireye Süzme Elektrik Sayacı Takılması

Dublex dairelerde, her birimin ayrı bir elektrik tüketimine sahip olması yaygındır. Bu nedenle, dublex dairelere iki ayrı elektrik sayacı taktırmak mümkündür. Bu sayede, her birim kendi elektrik tüketiminden sorumlu olur.

Yasal Durum

Süzme elektrik sayacının yasal olup olmadığı, bulunduğun bölgedeki yasalara ve yönetmeliklere bağlıdır. Türkiye'de, süzme sayaç kullanımı yasa dışıdır ve yaptırımlara tabi olabilir. Bununla birlikte, dublex dairelerde iki ayrı elektrik sayacı taktırmak yasal kabul edilir.

Ayrı Sayacın Avantajları

İki ayrı elektrik sayacı taktırmanın avantajları şunlardır:

• Her birimin kendi elektrik tüketimini takip etmesini ve buna göre fatura ödemesini sağlar.
    • Ortak alanların (örneğin merdiven aydınlatması) elektrik tüketiminin adil bir şekilde paylaşılmasını kolaylaştırır.
    • Dublex dairelerin satışı veya kiralanması durumunda, ayrı sayaçlar her birimin elektrik tüketim geçmişinin kolayca belirlenmesine yardımcı olur.

Dublex Dairede Elektrik Ayırma

Dublex dairelerde elektrik ayırma işlemi, genellikle yetkili bir elektrikçi tarafından gerçekleştirilir. İşlem, aşağıdaki adımları içerebilir:

• Ana elektrik panosuna yeni bir devre kesici veya sigorta eklenmesi
    • Yeni bir kablolama hattının döşenmesi
    • İkinci elektrik sayacının kurulması

Diğer Ayrım Yöntemleri

Elektrik ayrımının yanı sıra, dublex dairelerde doğalgaz ve su tüketimini ayırmak da mümkündür. Bu, ayrı sayaçların kurulması veya mevcut sayaçların tespit edilebilir şekilde etiketlenmesi yoluyla yapılabilir.

Sonuç

Dublex dairelere iki ayrı elektrik sayacı taktırmak yasal olarak mümkündür ve her birim için adil tüketim takibi ve faturalandırma sağlar. Elektrik ayırma işlemi, yetkili bir elektrikçi tarafından dikkatlice yapılmalıdır. Diğer kamu hizmetlerinin ayrılması için de benzer prosedürler izlenebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sana süzme sayacı kitlemeyi kafaya takmış biri sana süzme sayacı tavsiye etmiş gibi gözüküyor.
    bu süzme enayiye süzme sayacı kitleriz demek istedi galiba.

elektrik faturası aynı gelir. sadece ablan ne kadar elektrik harcamış sen ne kadar harcamışsın onu görürsün. hepsi bu. başka bi işe yaramaz.
    elektrik faturanın düşmesini istiyorsan , özellikle ısıtma sistemine odaklan. ısı izalosyonunu arttır. elektrik yerine doğalgazla ısınmayı deneyebilirsin mümkünse. yada kalın giyip oturcan. başka çaresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 24 Aralık 2018; 16:2:23 >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabın için teşekkür ederim.
    sorun da orada kendisi ufo kullanıyor. ben aşağıda doğalgaz sobası kullanıyorum normal fatura 100-150 arası geliyor benimde istediğim ablamın ne kadar elektrik kullandığı. böyle bir sistem yaptırılabilir yani değilmi ?
  • hocam böldüğünde kaç para fark edecek abla kardeş arasında 20-30 lirayı mı takıyorsunuz ikiye bölüp ödeyin işte faturayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyindemir1 H kullanıcısına yanıt
    tabi ikinizin ne kadar elektrik tükettiğini öğrenmek istiyorsan yaptırılabilir.fakat yine tek fatura gelir. oturup hesap yapmanız lazım. sen şukadar kwh harcamışsın toplamda bak bu kadar harcamışız. o zaman benim harcadığım şukadardır. o zaman faturanın şukadarını ben şukadarını sen ödemelisin diye bi sonuç çıkar.

eğer ona ayrı fatura bana ayrı fatura gelsin diyosan o da yapılabilir. ayrı sayaç taktırcaksın bu durumda.
  • Ayrı ayrı sayaç taktırın en rahatı kavga gürültü olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 156b kullanıcısına yanıt
    keşke 20-30 tl fark olsa :) son 6 aylık elektrik ftlerime baktım en yüksek 145 tl di son fatura yani bugun kesildi 250 tl lik fatura geldi. evet 2ye bölüp ödemek makntıklı ama akşam iş çıkışı geldiği ve ufonun cok yakmadığını söylediği için birşey de diyemiyorum (kalp kırmak istemiyorum). Evin bütün faturalarını ben ödüyorüm. kendisi teras katında kaldığı için pek de birşey demiyorum.. yarı yarı ödeyelim desem ben elektrik harcamıyorum diyecek. Benim de amacım bir sonraki fatura geldiğinde adil olup kim ne kadar elektrik harcadığını bilmek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrı sayaç taktırman daha mantıklı (uzun vadede beraber oturmayı düşünüyorsan)

süzme sayaç taktırsan da tam verim alamayacaksın, kwh harcaması dışında alınan vergi vs gibi kalemleri de dikkate alman ve ona göre faturayı bölüşmeniz gerekecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    dubleks daire için ayrı sayaç taktırılabilirmi ?
  • huseyindemir1 H kullanıcısına yanıt
    Tahminimce numaranızın yanına /B yazarlar takarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üç Kağıtçı Mesut kullanıcısına yanıt
    elektrik dağıtıcı firmayı aradım süzme sayaç yani ile ilgili birşey demedi ama elektrik firmasından proje çizdirip genel müdürlüğe başvuru yapıp ayrı bir sayaç yapılabiliyormuş. tabi buda ne kadara patlar bilemiyorum. bu hafta bu iş ile uğraşacağım bir gelişme olursa benım gibi bu soruya merakı olan olursa bilgi veririm. yorum yapan arkadaslar için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.