< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemde (5. sayfa)
-
-
Ceng yeni mezunları için savunma sanayii maaşları (son zamlar sonrası) 38-45k tl, teknokent/cyberpark vb yerlerde spesifik yazılım startuplarında bunun biraz üstünde. Yurtdışına çalışma fiyatlarda son derece değişiklik göstermekle birlikte (çevremden sampleladığım) orta ve küçük ölçekli şirketler için part-time 2-3k dolar, full time 4-6k dolar; google, amazon, meta vs için amerikada aylık net 5 haneli maaş, ancak bu şirketlerin avrupadaki İrlanda Polonya etc) şubelerinde yine aylık 4-6k (net) dolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catastrophic_forgetting -- 31 Temmuz 2023; 0:18:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış asistan daha yüksek alıyor
adamın bir kere taban ödemesi =13800
seyyanen =8 k
nöbet tuyor =11 k
teşvik alıyor =8 k
adamın net maaş dışı kalemleri zaten 40 k yapıyor
Hocam, ben sosyal medya paylaşımlarıyla değil çevremden arkadaşlarımın dekontlarıyla biliyorum, şuanda tai de 16/12 den 38k üstü giriş maaşı, aselsanda da durum 40k üstü, ki aselsan her sene kâr yapan bir şirket olduğundan dolayı bulunulan birime ve birim performansına göre her yıl 1-5 maaş prim veriliyor, zikredilen maaş o prim hariç maaş. (Yani primsiz yılda 16 maaş alınıyor, bu yıllık primle 17-21 arasına çıkıyor) bu prim mevzusu diğer savunma sanayi şirketlerinde de mevcut ancak aselsan kadar fazla vereni ben duymadım.
o zaman güzel rakamlar başlangıç olarak merkez bankasındaki mühendisleri yakalamış bu ekstra verilen primlerle
niye itiraz ediyorlar onları anlayamadım
-
Ailem incek'te villa sitesinde oturuyor, yarısı aselsan'da 15+ sene çalışmış mühendislerden oluşuyor. demek ki iyi kazanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C712C975 -- 31 Temmuz 2023; 0:52:57 > -
Kucuk olcekli sirketler part-time 2-3k dolara kadar ciddi okumustum Bu maaslar on-side avrupada bile yok neyden bahsediyorsunuz hocam siz. Aselsan konusunda evet 40k giris maasi ama herkes oraya girmiyor ki yani bu "ortalama" kelimesini anlamak bu kadar zor olmamali. Google'a software engineer salary yazan basimiza sektordeki maaslari bilen kesiliyor. Full time 4-6k dolar demissin yok boyle bir sey hele remote olarak eger cok onemli bir seviyede degilse yok boyle bir sey. On-side olarak gene giris seviyesinde bu maaslar yok ama mid ve senior seviyesinde elbette olabilir ama ona gore de yasam giderin oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 31 Temmuz 2023; 2:36:25 > -
Hocam Aselsan'dakiler diyor farkettiysen, savunma sanayiindeki onemli sirketler ve birkac buyuk girisim sirketlerimiz haric maaslar 18-20k giris seviyesinde yazilim muhendislerinin. Bu sey gibi estetik cerrahlarinin aylik kazancini sanki butun doktorlar kazaniyormus gibi soylemek, baska bir sey degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DennisRitchie -- 31 Temmuz 2023; 2:40:48 > -
ehm için savunma sanayi başlangıç 38-50 k arası, tübitak arçelik gibi yerler 28-30 k
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 31 Temmuz 2023; 9:17:37 > -
İtü uçak müh mezunu komşum geçen ay bir savunma sanayi şirketinde( Top şirketlerden değil daha orta halli) 45k’ya işe başladı, ayrıca prim bonus falan da alınıyormuş ancak ne kadar veriliyor onları bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
45k vermez savunma sanayi geçen ay, verirse bu aydır
Tübitak veya arçelikte bu kadar düşük değildir
Tübitak savunmayla kafa kafaya veriyor
Arçelik de zamdan önce 23 24 falandı bunun üstüne baya bi pirim var koç firmalarında
Arçelik de 35 40 arasıdır primlerle
bayraktar mısın hocam ne bu kesinlik de net konuşuyon. Ss'de başlangıç maaşları her zaman min 4 asgari ücret ve üstü olmuştur geçmişte bu daha fazlaydı. Ayrıca çoğunda 16 maaş+ikramiye falan vardır son zamlardan bile önce başlangıç maaşları 45-50k bandıydı. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama kalifiye okuldan(itü,odtü) mezun ee,havacılar okurken fazlasıyla cefa çekiyor kendilerini de mesleki olarak geliştirmek için diğerleri yatarken projeler,stajlar hep zorluyorlar. Haliyle mezun olduklarında 20-30k'ya bu adamları kapından alamazsın. Düz üni mezunu ie'ci maaşıyla ss'de yapısal sistem mühü,camo engineer,analog designer falan çalıştırmayı mı düşünüyonuz anlamadım.
-
kanka son zamlardan önce ss 32-35 veriyordu. kim ne dediyse yalan söylemiş
Bu bile az hocam, Aselsan'ı bilemem ama diğer hiçbiri bu miktarı vermiyordu yeni mezuna.
-
estetşk cerrahların ameliyat başına 100 bin kazandığı ile ilgili örnek vermedim ben? zaten kazanan az çünkü yüksek puanla alıyor o bölümler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 31 Temmuz 2023; 19:33:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X