2023 YTÜ Sıralamaları
|
Arkadaşlar forumda ve çevremde çok bu yanılgıyla karşılaşıyorum. İnsanlar bilgisayar mühendisliğinde istediği yeri tutturamayınca matematik mühendisliği yazıyor. Matematik mühendisliklerinin müftedatında her dönem 1 tane yazılım dersi var ve donanım dersi hiç yok. Ağır matematik konuları içeren dersler müfredatların ağırlığını oluşturuyor.
Havacılık sektöründe olan birisi olarak size tavsiyem yazılımla ilgilenmek istiyorsanız bilgisayar mühendisliği hariç bölüm yazmamanız olacaktır.
Ayrıca bu yazılım furyası puanlarda çok büyük bir enflasyon yaratıyor ve birkaç yıl içerisinde sektörler doygunluğa ulaşacak. Niş sektörlerde istihdam sağlayan örneğin haberleşme, kontrol, robotik gibi bölümler tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır.
Bilgisayar, Yazılım, Mat Müh. Yazacaklar Okusun
Arkadaşlar forumda ve çevremde çok bu yanılgıyla karşılaşıyorum. İnsanlar bilgisayar mühendisliğinde istediği yeri tutturamayınca matematik mühendisliği yazıyor. Matematik mühendisliklerinin müftedatında her dönem 1 tane yazılım dersi var ve donanım dersi hiç yok. Ağır matematik konuları içeren dersler müfredatların ağırlığını oluşturuyor.
Havacılık sektöründe olan birisi olarak size tavsiyem yazılımla ilgilenmek istiyorsanız bilgisayar mühendisliği hariç bölüm yazmamanız olacaktır.
Ayrıca bu yazılım furyası puanlarda çok büyük bir enflasyon yaratıyor ve birkaç yıl içerisinde sektör doygunluğa ulaşacak. Niş sektörlerde istihdam sağlayan örneğin haberleşme, kontrol, robotik gibi bölümler tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır.
Tabi ki BOUN, İTÜ, ODTÜ, YTÜ gibi okul mezunları rahatlıkla iş bulacak ama taşrada bu bölümleri yazmak çok mantıklı değil.
YTÜ ve YTÜ EHM Soru Cevap
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce YTÜ EHM ile ilgili bir konu açmıştım. Bu konuda da YTÜ ve YTÜ EHM ile ilgil sorularınızı cevaplayabilirim.
Konu linki:https://forum.donanimhaber.com/ytu-ehm-rehber-konu--156354914
Matematik Müh. ve Bilgisayar Müh. için UYARI
|
|
3000 liraya kadar telefon
ELEKTRONİK HABERLEŞME İÇİN AÖF
|
Gtü ceng gelir mi
|
Bahçeşehir İşletme Mühendisliği
|
Nerede: Konu listesine bakıyor.
Son Giriş: 2 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 592
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 44.528 (Bu ay: 322)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 142 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar