Arkadaşlar forumda ve çevremde çok bu yanılgıyla karşılaşıyorum. İnsanlar bilgisayar mühendisliğinde istediği yeri tutturamayınca matematik mühendisliği yazıyor. Matematik mühendisliklerinin müftedatında her dönem 1 tane yazılım dersi var ve donanım dersi hiç yok. Ağır matematik konuları içeren dersler müfredatların ağırlığını oluşturuyor. Havacılık sektöründe olan birisi olarak size tavsiyem yazılımla ilgilenmek istiyorsanız bilgisayar mühendisliği hariç bölüm yazmamanız olacaktır. Ayrıca bu yazılım furyası puanlarda çok büyük bir enflasyon yaratıyor ve birkaç yıl içerisinde sektörler doygunluğa ulaşacak. Niş sektörlerde istihdam sağlayan örneğin haberleşme, kontrol, robotik gibi bölümler tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır. |
Bilgisayar, Yazılım, Mat Müh. Yazacaklar Okusun

-
-
Havacılık sektöründe olup bilirkişi gibi bu konularda yorum yapmak?
-
Forumun amacı bilmediğin konularda bilirkişi gibi yorum yapmak değil miydi zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her sektörde tanıdıklarımız, gördüklerimiz, duyduklarımız var ona göre konuşuyoruz. Ayrıca havacılıkta yazılımcı istihdamı da fazlasıyla var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar havacılığı sanırım hosteslik pilotluk falan sanıyor
Olm 3 yıl önce yksye girmiş adamsın puan enflasyonu sektör doygunluğu falan diyon.
çoluk çocuk 20 yıllık mühendis gibi konuşuyor
-
3 sene önce yksye girdiysem 1.5 senelik de mühendislik tecrübem var. Çevremizdeki insanlardan gördüklerimiz, kendi yaşadıklarımız var. Bundan 4 sene sonra taşradaki üniversiteden mezun olup junior developer olarak asgari ücret alırsanız gelip ağlamayın burada.
-
Yazılımcıları sadece yazılım üreten ya da bilişim sektöründe olan şirketlerde çalıştığını düşünmek de ne bileyim. :D
-
Biri matematik mühendisliği yazmak istiyor sanırım
Matematik mühendisliği okumaktansa EEM ya da EHM okumak çok daha mantıklı en azından donanım bilgisi olur, yazılım görcez diye gidip matematik müh okurken dif denk çözmekten kafayı sıyırcaklar haberleri yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitsiz -- 23 Temmuz 2023; 14:6:59 > -
Haklılık payı var doygunluk konusunda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende aynı düşünüyorum bir meslek istiyorsanız yan yollara sapmaya gerek yok direk girmek istediğin hedef doğrultusunda bölüm okursun. Neden başka bölümlerin işime yaramayacak dersleri ile ugraşayım. İş başvurusunda sorduklarında
X bölüm mezunuyum ama yazılım biliyorum ile alaylıyım aynı anlama geliyor. Sektör şişkinliğe ulaşınca zaten firmalar seçici olacaktır. O zaman bilgisayar mühendisliği mezunları yine bir adım önde olacaktır.
Alaylı olunacaksa da komla, ee, ehm ile alaylı olursun en azından fikrin değişir ya da ülkedeki şartlar değişir elinde bir mühendislik olur. Matematik mühendisliğinin istihdamı zaten çok kısıtlı bunları kimse düşünmüyor.
Bende senle aynı düşünüyorum. Sırf üniversite adı önde diye matematik mühendisliği yazıyor yazılıma kayarım diyor. Halbu ki yolu uzatıyor. Bu bir nevi şuna benzetebiliriz ben hacettepe hemşirelik okudum ama x anadoluda ki tıpçıdan daha iyiyin gibi birşey. İstediğin mesleği nokta hedef okumak en güzeli dşye düşünüyorum
Sağlıkla mühendislik kıyaslanmış şaka gibi kafayı yememek elde değil bu forumda yemin ediyorum
Mühendislik birbirlerine kayabilir örnek verecek olursam yapay zeka çıkar bunu yazılımcıda öğrenir cengci de öğrenir inşaatçı da öğrenir makineci de cildiye niye diş çeksin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Verdiğin örnek yapay zeka, yazılım, veri analizi hepsi bilgisayar mühendisliği alt dalı anlarımda makineci ile yazılım ne alaka işte bende bunu söylüyorum. Hemşire doktor ne alakaysa makine yazılım o kadar alakalı. Özellikle absürt örnek verdim. Alaka olmadığını görün diye. Yada şöyle yapalım mühendisler arası geçiş oluyorsa okadar kolaysa makine mühendisi inşaat mühendisliği projesi çizsin. Kardeşim en güzeli hangi mesleği istiyorsan o mesleği öğretecek bölümde okumak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 23 Temmuz 2023; 14:54:18 >
Kesinlikle rakip eleme çalışmaları. Data, ML gibi alanlarda mat müh gayet güzel bir bölüm
quote:
Orijinalden alıntı: chr;bear
Kesinlikle rakip eleme çalışmaları. Data, ML gibi alanlarda mat müh gayet güzel bir bölüm4. sınıf öğrencisiyim kim benim rakibim de rakip eleyeyim, ayrıca benim çalışma disiplinlerimle alakası yok matematik müh.
Arkadaşlar havacılığı sanırım hosteslik pilotluk falan sanıyor |
Forumun amacı bilmediğin konularda bilirkişi gibi yorum yapmak değil miydi zaten |
Havacılık sektöründe olup bilirkişi gibi bu konularda yorum yapmak? |
Her sektörde tanıdıklarımız, gördüklerimiz, duyduklarımız var ona göre konuşuyoruz. Ayrıca havacılıkta yazılımcı istihdamı da fazlasıyla var.
|
Benzer içerikler
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- psikoloji mezunu işsiz kalır mı
- üniversite hocası nereye şikayet edilir
- diş hekimi maaşı
- 90 tyt 50 ayt kaç bin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X