< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar, Yazılım, Mat Müh. Yazacaklar Okusun (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
10 dan fazla bilişim bölümü olan ülkede sadece ceng yazın demek ilginç.
Gençlere tek tavsiyem para için kendinizi bir yerlere atmayın. Hep yazıyorum hem kendinize hem çevrenize kan kusturursunuz.
Havacılık demişken geçen bir host abi vardı hayatımda bu kadar işini seven başka insan görmedim. Kendisine selam olsun.
Ne okursanız okuyun seveceğiniz işi yapmanız gerekir. Parası olan işi değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde bu forumda vakit geçirmeyen biriyim arada meraktan baktığım oluyor fakat dayanamadım.
Ben ömrü hayatımda bu kadar cahilce bir yorum görmedim, havacılık sektöründe olup da nasıl bu kadar emin konuşarak insanları yanlış yönlendirebiliyorsunuz gerçekten sinirlenmemek elde değil.
Ben Yıldız Matematik Müh. 17 mezunu ve sektörün göbeğinde olan bir arkadaşınız-abiniz olarak söyleyeceklerimi dikkate alın lütfen bu saçmalıklara kulak asmayın.
Bazı meslekler vardır eğitimini üniversitede almanız şarttır fakat yazılımcı olacaksanız eğer girdiğiniz bölümün çok fazla bir önemi olmadığını söyleyebilirim. İsterseniz Boğaziçi Bilgisayara girin okuldan aldığınız eğitim sizi sektöre tam anlamıyla hazırlamayacak. Yazılımcı olacaksanız bir yerde kendinizi geliştirmeniz gerekecek. Bu yüzden yazdığınız okulu çok da fazla önemsemeyin yani demek istediğim bunu hayati bir mesele olarak görmeyin. İsterseniz İşletme mezunu olun kendinizi geliştirdiğiniz takdirde sektöre pekala atılabilirsiniz ki bunun çoğu örneğiyle de karşılaştım. Bunun size yaşatabileceği tek sıkıntı, okuduğunuz bölüm ne kadar alakasız bir bölüm olursa ilk işe girişinizde kendinizi daha fazla kanıtlamanız gerekecek fakat sektöre kapağı attıktan sonra gerisi geliyor çok fazla yazılımcı açığı var çünkü.
O yüzden Bilgisayar Mühendisliğini tutturamayan arkadaşlar gönül rahatlığıyla Matematik Mühendisliği yazabilirler tereddüt bile etmeyin. Kariyer.net in yanlış hatırlamıyorsam işveren ilgi indeksi gibi bir şeyi vardı Matematik Mühendisliği bölümünün iş bulma oranı ülkede çok yüksek zaten bu bölüm sadece İTÜ ve Yıldızda var ve mezunlarının kaliteli olduğu sektör tarafından biliniyor. Hatta ilk iş yerimde benden başka 2 Matematik Mühendisi daha vardı :)
Derslerden bahsedecek olursak öncelikle donanım dersleri sektörde işinize yaramayacak zaten yazılımcı adam donanımla uğraşmıyor adı üstünde bunu dert etmek çok saçma. Yazılım dersleri bir bilg. müh. kadar fazla değil elbet ve matematik dersleri de bolca var fakat yine de gerekli altyapıyı sağlıyor ayrıca Erasmus programıyla Bilg. Müh. bölümüne gidip yurtdışında da eğitim alabilirsiniz ben İrlanda'ya gitmiştim zamanında derslerin denklikleri oluyor.
Bölümde hatırladığım kadarıyla C SQL ASP.NET C# ve Erasmus'ta Java Android dersleri almıştım şu an müfredat nasıldır bilmiyorum fakat size temel oluşturuyor kesinlikle fikir oluşturması açısından belirtmek istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs2013 -- 24 Temmuz 2023; 1:57:6 >
-
Bence sizin kardeşiniz veya bi akrabanız bu sene matematik mühendisliği yazacak. 3-4 tane konu açmışsınız hepsinde aynı şey yazıyor matematik mühendisliğini kötülemişsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Matematik mühendisliği için alanı dar demiş başka konuda orada yarıldım zaten.
Hocam siz geçen yıl matematik mühendisliği mi, yoksa bilgisayar mühendisliği mi gibi bir konu açmıştınız. Siz ne tercih ettiniz? Tercihinizden memnun musunuz? Özellikle DS alanında ilerlemek isteyen biri olarak YTÜ Mat Müh. yazmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? İstanbul Üniversitesi Yapay Zeka Müh. ve YTÜ Mat Müh. arasındayım sizce hangisi daha iyidir?
-
ben bilgisayar mühendisliğine yerleştim ama gittiğim yer gelmeseydi ytü mat mühdeydim. tercihimden memnunum. bilirkişi değilim ama zamanında araştırırken mat müh mezunlarının veri bilimi alanında çalıştığını sıkça duymuştum. iü yapay mı ytü mat müh mü sorusunda ytü mat müh derdim çünkü yıldızın kampüsü daha güzel, bence sektörde ciddiyeti de daha fazla. bi itü olmasada itü'nün bi tık altıdır prestij olarak. istanbul üni bi ayrıldı cerrahpaşa altında mühendislikler açtılar sonra mühendislikler istanbul üniyede geldi garip bi şey oldu. istanbul üniversitesinde bu bölüm daha yeni açıldı şadi hocanın son videolarını da izledim ince eleyip sık dokuyoruz diyor bu yüzden de akademik kadro tam oturmadı diye biliyorum.
-
Peki sence Bahçeşehir'de okumak mantıklı mı? BAU bursuyla beraber tam burslu girebiliyorum. Tam burslu Bahçeşehir Bilgisayar Müh. mi iyidir yoksa Yıldız Teknik Matematik Müh. mi?
-
BAU iyi bir okul değil eğitim kalitesi yerlerde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Knk bilgisayar istiyorsan bau git. Bau çok iyi bi okul değil ama birisi mat müh birisi bilgisayar. Bau bilgisayardan itü bilgisayar yatayı atan arkadaşım itüyle kıyas bile kabul etmez diyor. İlla bilgisayar istediği için 1.6kyla bilgisayar gitmişti ucundan yapay zeka kaçmıştı itüde. Sonra yatayla geldi.
BAU benim de aklıma yatmamıştı. Bölümde prof yok, sadece 1 tane doç. var. Öğrenci kalitesi düşük ve Arap ağırlıklı denmişti. Neyse, aslında İstanbul takıntım yok. Aslen Manisalıyım İzmir'de okumam daha rahat olur, sizce Dokuz Eylül Bilgisayar Müh. bölümü nasıldır? Matematik mühendisliğinin üzerine Dokuz Eylül Bilgisayar yazmayı düşünüyorum mantıklı mıdır? Bu arada sıralamam 13k
-
Csten cok or bolumu olmaya daha uygun secmelileri var ancak bu bolumu cs gelmiyorsa diye yazmayin demek buyuk fırsat teptirmek olabilir. Cs≈applied math, bu bolum de buna gayet yakin, dersler de cok absurt değil agir teori koymamislar, cogunun sektorde (ki bu bolumun asil amaci analist filan yetistrmek zaten) karşılığı olacak senaryioar da var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X