Şimdi Ara

Yeni mezun başlangıç maaşları ne alemde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
5
Favori
10.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

zam öncesi başlangıç maaşı 50bin mi? yok daha neler

• Yeni mezun muhendis 20-30k alıyordu gecen ay

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Bunu dedim zaten, az bir kesimin aldigi maasi ortalama maas saniyorsunuz. Nasil anlayamadin hocam ya? 

• DennisRitchie kullanıcısına yanıt

Az bir kesimden kastiniz iyi unide okumus kendini gelistirmis(gazi ve ilerdeki uniler) adamlar mi hocam ? ben su an aselsan ve diger ssler icin gerekli olan sartlari sagliyorum mesela.. Gpa + yks puani.. Ancak, siz ortalama alirkan 2 yil flutter kasmis isletme mezununu da isin icine katiyorsunuz burada biraz ters dusuyoruz sizlerle..

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt

Hayir sadece Flutter degil genel olarak suan sektorde eger savunma sanayiinde ise baslamiyorsaniz, 18-20 bin lira bir ortalama maas var. Butun herkesi dahil edecegim elbette, sirketlerin senin Gazi'den mezun olup olmaman umurlarinda degil ki para kazanmaya calisiyorlar islerine yariyorsan bilkentli odtulu olmak onemli degil. Tabii ki bu universitelerden olmak ilk mezuniyette one cikartiyor ama yazilim oyle universitede ogrenilen bir sey degil.

Bunlari ben de biliyorum hocam. Ancak, bu dedigim bir olcut sadece.. Tanidigim en iyi yazilimcilarin bircogu alayliydi benim.. Ancak, o kadar genis bir sektorden bahsediyoruz ki. Boylesine bir genelleme yapinca buralara giren insanlarin ortalamasini elde etmis olmuyoruz.. Ben gazide okumuyorum sadece ornek olarak verdim gaziyi.. Buralara girebilecek zekaya sahip ve kendini gelistirmis insanlarin ortalamasi bu degil diyorum sadece.. Bunu alirken sektordeki kod amelisi tayfayi da ortalamaya almis aliyoruz.. Bunun tezahuru olarak da kendini gelistirmis adamlar icin bir ortalama yakalayamiyoruz.. Benim cevremin su an ise baslama maasi 30 ve ustunde mesela.. Su an ortalama da 25 falan video mart ayinda cekilmis marttan sonra zam yapti her yer.. Bu arada hocam sizin maasiniz ortalamada ne kadar cok merak ediyorum.. Surekli maaslarin denildigi gibi olmadigini soyluyorsunuz cunku..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 1 Ağustos 2023; 0:49:26 >

Ben US'deki bir sirkette calisiyorum, son yilim universitemde. Dolarla maas almama ragmen bu bahsedilen 40K falan yok. Baska calisan Turkler de var. Amerikalilar bile Turkiye'deki piyasanin farkinda, yeni Hindistaniz ve bu daha da derinlesecek, acikcasi ben hayal kirikligi olmasin diye bunlari soyluyorum yoksa zaten sektore girince staj bulmaktan tut is bulmaya kadar ne kadar zor oldugunu, universitede cok iyi olsalar bile bunun is hayatinda is bulmada ise yaramadigini gorecekler. Bu is bu isi sevenlerin, dikkat toplayip butun gun tek bir problemi cozmek icin ugrasabilecek olanlarin isi.

30k ve yukarisi var yani mezun olmamaniza ragmen.. U.S konusunda katiliyorum.. Normalde yaptiracaklarindan cok daha ucuza yaptiriyorlar islerini.. Calisan haklari vb. gibi konular da isverene kalmis durumda.. Uluslararasi bir yasa cikmali bu konu ile ilgili bence..

Hocam ben 5. siniftan beri bu alandayim. Arkadaslarim LoL, CS oynarken ben kod yaziyordum. Benim arkadaslarim da var staj dahi bulamadilar yapamazlarsa seneleri uzayacak. Benim gibi severek girecek insanlara ben destek de olurum ama hayal satiliyor. Isi bulmami saglayan sey bilgisayar muhendisligi ogrencisi olmam degil. Bu bolumun meslek garantisi yok. Bu alani sevmeyen biriyse tip fakultesi yazmasi daha dogru olur onu demek istiyorum gunlerdir.

Ben bizim okulda staj bulamayan kimseye rastlamadim acikcasi(deu). Ancak, bence de ilgi alani cs olmayan birisi sadece bir hype oldugu icin bolumu yazmamali.. Hocam bu arada nerede okuyorsunuz..(Ozel degilse tabii)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 1 Ağustos 2023; 2:3:16 >

yılda 16 maaş+bonuslar alan sağlam bir müh'ün 45k kazandığını söylemenin neresi garip? Daha yazdığımı anlamamışsın oradan laf yetiştiriyorsun. Ortalama falan bilmem ben, bingöl makine mezunu adamın kazancını ort'a katacak halim yok, iyi okullardan çıkmış kaliteli mühendisleri söylüyorum.

Pratisyen ne alıyor başlangıç olarak tıpta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up.

• hocam top üniler için durum ne olur sizce,bu sene dınavda çoğu üniversitede bilgisayar geliyordu fakat toptier kabul etmediğim için bir sene daha kalıyorum piyasadaki junior sayısı çok şiştiği için.Ama bu sektörün içindekiler de böyle konuştukça insan bi acaba diyor küçüklüğümden beri robotiğe ve yazılıma büyük ilgim var ana ilgim yazılıma daha çok tıp olsun başka mühendislikler olsun ilgimi çok çekmiyor çünkü ana odağım yazılım olsun istiyorum elektrik okuyup endüstri okuyup yazılıma kaymaktansa pc okuyup yazılımın içinden ilerlemek daha mantıklı bana göre,sizce toptier ünilerde de olsa bilgisayara yönelmek hüsrana uğratır mı

• Bu nasıl konu bi mesajı okuyup sevinirken ardından başka bir mesaj görüp karamsarlığa kapılıyorum bir cs öğrencisi olarak

Tek anladığım dışarıdan gelenler sektörü zorlaştırıyor

Kendi emeklerimin, ünimin sonucunu alabileceğim bir yere gitsem yeterdi oysa ki

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Ben tüm mesajları okudum. Dışarıdan gelen diye bir durum yok çünkü diploma şartı yok isteyen girebiliyor verilen işi yapabilsin yeterli tek kriter bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jwthh kullanıcısına yanıt

Eğer odtü, itü gibi okullarda okumayacaksanız, uludağ mezunuyla, kütahya mezunu arasında; düzce mezunuyla, sakarya mezunu arasında fark yok. Bence çok zaman kaybetmeden girmeye ve bitirmeye bakın. Size lazım olan şey diploma, işi iş hayatında öğreneceksiniz çoğunlukla. Her sene sayı artıyor ve işe giriş, işe girsen bile düşük maaş mevzuları artıyor. Şu anda mid level ve seniorlar için fırsatlar devam ediyor ama junior ve onun bir iki tık üstü pozisyonda olanlar için hayat gerçekten zor.

insanlara hayal satıyorlar ama gerçekler maalesef bambaşka.

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi şirkete baksam LinkedInde (savunma, bankalar ya da bilindik şirketler) %90 cs ee ya da ilgili bölümde diploma şartı aranıyor, mantıklı olan da bu bence, işletme okuyan niye gelip yazılım öğreniyor cs okusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 16 Ağustos 2023; 15:39:34 >
  • konuda birkaç tane üni mevzusu döndüğünü gördüm de, arkadaşlar o ismi olan ünilere 4k yapamazsanız giremiyorsunuz farkına varın bunun öncelikle. ve bunun ne kadar zor olduğunu da kavrayın.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

diplomanın önemi yok.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.