< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
ASELSAN, Türkiye’nin ilk MW üstü rüzgar türbinlerini üretiyor (2. sayfa)
-
-
Çin 18mW lık modeli 2024 de piyasaya sürecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Hayatımda bu kadar saçma şey az duydum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Milli Muharip Uçaktan sonra 2. en önemli proje olabilir.
4,3 MW iyi bir güç kapasitesi.
Bir an önce ticari seri üretime geçmesi temennisi ile.
Bilmiyor olabilirsiniz fakat Aselsan bu derece kritik ürünlerin yerlileştirilmesini yapabilecek yeterli AR-GE tecrübesine sahip nadir firmalardan Türkiye'de TEMSA'nın Elektrikli otobüslerinin motor ve sürücüsünü de geliştirip farklı firmalarda üretilmesini sağlamışlardı daha önce de. Bu tarz geliştirmeleri yapma kapasitesine sahipseniz sonuna kadar gidersiniz.
-
sacmalamışsın.
-
sürekli bir şeyler üretiyoruz ekonomik etkisi ne zaman görülür?
-
elektrik enerjisinin türbin pervanesi dönerek gelmesi esas saçma şey.
video. tepede yerde çalılar oynamıyor, tepeyle hemen hemen aynı yükseklikte türbin cevahir gibi dönüyor, rüzgar olmadan nasıl dönüyor o pervane?
Remove All Wind BlightyoutubeWHAT IS POWERING THESE TURBINES IF THERE'S NO WIND?https://www.youtube.com/watch?v=FPvPA07kAvo
tek açıklama: türbinler içerden motorla döndürülüyor.
başka bilgi. taylandda yüksek göl. altta türbinler pervane havuz ile hemen hemen aynı yükseklikte pervaneler cevahir gibi dönüyor, rüzgarla dönüyor ise rüzgar havuzda dalga oluşturmalıydı fakat havuz ayna gibi dümdüz. pervane yüksekliğinde rüzgarsız, bu net. pervane 7 24 nasıl dönüyor? tek açıklama: pervane içerden motorla döndürülüyor.
tüm bunların amacı ne? "burada elektrik üretiliyor" sanısı oluşturmak evet baylar bayanlar, elektrik türbinlerde üretilmiyor. daha doğru ifade ile duvardaki prize gelen 220V elektrik türbinlerden gelmiyor. Hiç gelmedi. Hiç gelmeyecek. Elektrik bize gösterilenden başka yerlerde bizim bilmediğimiz bir sekilde üretiliyor. medyada bize gösterilene inanmak zorunda değiliz kendimiz araştırarak da bilebiliriz. bu bilgileri daha önce görmediğiniz için medyada gösterilene inandığınız için o inanca aykırı geldiği için, inanç kulvarından ilerlediğiniz için bu bilgiler size saçma geliyor. ben bilgiden yanayım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
sizi balikesir taraflarına beklerim kendi arabanızla tepelere çıkıp bakabilirsiniz dönme hızları bile farklı hatta dönmeyenler de mevcut
Hep merak ettiğim şey bu benim türbinler hakkında. Tonlarca ağırlığındaki kanatlar nasıl yaprağın bile hareket etmediği rüzgarda 7/24 dönebiliyor? Akıl alır gibi değil. Ya bizim bilmediğimiz bu hareketli makaralar prensibi tarzı bir bobin tasarımı vs var türbinlerin içinde yani 1 birim rüzgar enerjisi gelse dahi onu 100 birim olarak kanatlara iletiyor yada kanatlar motora üretiyor artık hangisiyse. Ancak bu tarz açıklanabilir bu.
-
Hocam Balıkesir senin Erzincan benim il il dolaşmaya gerek yok. Videolar var. Reklamlardaki videolar başka, sahada cekilmişler başka
Bugday tarlaları. Bugdaylar oynamıyor. Türbinler dönüyor.
Dönmeyen türbin her türbin çiftliginde rastlanan durum. ülkelerin elektriğini karşılayacak denilen türbinlerin dönmemesi bir sitenin elektriksiz kalması demek değil miydi, bu türbinlerin amacı elektrik üretmek değil, "elektrik üretiyor görünmek"
Tayland'ta rüzgar çiftliği tesadüfen çalı ateşinin bulunduğu anda cekilmiş. Duman 90 derece dikey yükseliyor. Yani havada rüzgar yok. Bütün türbinler dönüyor. Bunun tek açıklaması, türbinler içerden motorla döndürülüyor. Meltem esiyormuş, high-tech kanat tasarımı meltemle bile dönermiş. 7 24 meltem esiyor, meltemle 5 MW 10 MW 15MW (üst sınırı yok) elektrik üretiliyor? Olanaksız.
-
Kanatlar tonlarca ağırlıkta değil. Metal değil. Kanatlar yanıcı hafif malzemeden üretim. Yangın durumunda kanatlar yanarak kül oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kanatlar tonlarca ağırlıkta sadece 1 tane bıçağı yaklaşık 8 ton. Kompozit
Muhalifler karalamak için yine fazla mesai yapmış.
-
Bu nasıl bir saçmalık ya piyasadaki bütün mühendisleri işe alıp piyasayı öldürmek yetmiyor birde bütün alanlarda ürün yapıp piyasanın oluşmasını engelliyor. Komünizm geliyor.
-
Benim aselsana bir önerim olcak İstanbul boğazına denizin dibine akıntıya türübün konsa buradan elde edilebilecek elektrik istanbulun elektiriğine veya sanayide kullanılabilir bu konuda bir arge çalışması neden yapılmıyor
-
Benim aselsana bir önerim olcak İstanbul boğazına denizin dibine akıntıya türübün konsa buradan elde edilebilecek elektrik istanbulun elektiriğine veya sanayide kullanılabilir bu konuda bir arge çalışması neden yapılmıyor
-
Evet bizde, çatıya rüzgar gülü kurunca, elektrik ondan değil marstan geliyordu zaten, cahillik zor iş sende haklısın
İngiliz kampçı dağda sürekli rüzgar alan yaylada son teknoloji rüzgar gülü kuruyor. Rüzgar koatik yapıdadır. Sürekli yön değiştirir. Tek yönde sabit düzgün ilerleyen bir kitle değildir. Gerçekler bunlardır. İşte bu gerçekten dolayı rüzgar gülü sürekli yön değiştirip o rüzgarı yakalamaya çalışıyor.
Yakaladığı rüzgardan gelen elektrik enerjisi de 5W, 10W, arasıra 50W 'a cıkıyor. Maksimum 100W'ı görüyor o da anlık.
Videoları var.
Adam Watt metreyi bağlamış canlı gösteriyor. O güçlü (!) rüzgardan bile gelecek elektrik günboyu bir iPhone'u şarj etmeye yeter mi kuşkuluyum.
Adam o high-tech rüzgar gülüne birkaç yüz / birkaç bin Sterlin (şu an hatırlamadım) para vermiş. Pek işe yaramaz, güvensiz, istikrarsız bir elektrik diyordu.
Videosunu bulursam gönderirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X