Bildirim
aselsana staj için asla gitmeyin ! (TAVSİYE) (2. sayfa)
JACK & JONES JORLINEN BLEND KNIT SS POLO SN Triko Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CBXX951L
5 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
Aselsan ve TAI bu ülkede çok büyütülüyor.
savunma sanayiye çalışıyorlar uçak yapıyorlar diye bir yerleri kalkmış mühendiscikerimizin
bu sektörün içindeyim tai aselsan roketsan fnss hepsini biliriz
Tahminim mühendis olmadığın yönünde, doğru muyum? -
Macunköydeki aselsanda isen tanıdıklarım var hallederiz -
stajer her zaman köledir. bunu her açılan konuya yazarım. ama bu kölelikten sen kendine birşeyler katmalısın. bak önunde 2 yol var ya boyle devam edip depoda köle olacaksın. yada bir üst mercilere gidip durumu anlatacaksın. daha yeni başlamışın 2-3 gün daha devam et sonra oradaki muhendisleri yakasına yapış soru sor bişeler yap kendini o depodan at yoksa kimse geliipte senı oradan çıkarmaz -
yılka auto electronic stajyerim sabah 9 gibi üst katta devre kartı yaparken 1 saat sonra şef geldi seni aşağıya montaja götüreceğim dedi otobüslerin hava kanallarını,servis setlerini yapıyorum ve sabah 8 den akşam 6 ya kadar ayaktayım ve bir taraflarım yer görmüyor ve gerçekten sinir bozucu pazartesi bölüm şefim ile konuşacağım bu konuyu -
Hoca her şey iyi güzel de sen baştan hata yapmışsın. Staj için hiç bir zaman büyük firmalar seçmeyeceksin. Hele ki ASELSAN. Sen sanıyor musun ki orada senin eline takım taklavatı verip "hadi toparla, hadi sök" diyecekler ? Hayatta demezler. Staj için, kendini geliştirmek gibi bir amacın varsa kesinlikle küçük işletmelere yönelmeliydin.
Bende lisede Endüstriyel Bakım Onarım okudum. Stajımı Mercedes fabrikasında, Vestelde, Arçelikte, THY'de yapma şansım varken ben küçük işletmeyi seçtim ve mekanik-elektrik alanında gayette hızlı bir şekilde ilerlettim kendimi. Büyük yerlerde sana eğitim vermezler.
Keşke önceden biraz araştırsaydın. -
quote:
Orijinalden alıntı: idea of evil
KONUYU NEREYE AÇACAĞIMI BİLMİYORUM MODLAR SİZ TAŞIRSINIZ TEŞEKKÜRLER..
Arkadaşlar benden size tavsiye sakın ama sakın gitmeyin ben gittim bu bölümü okuduğuma pişman oldum aselsan denen yere gittiğime pişman oldum.! lanet olsun ! elektrik elektroniğe de aselsana da adamlar oturdukları yerde para kazanıyorlar ... Aga size başımdan geçeni anlatıyım halada aynı yerdeyim acayip sinirlerim bozuk. Şimdi Rehis denen bi yere girdim , titreşim odası denen bi yere girdim iyi güzel söküm takım yapıyordum başlayı 1.5 gün felan olmuştu öğle arasından sonra adam geldi dedi senin stajın burda bitti adam öle diyince bende alışmıştım tabi ne güzel söküm takım felan sistem çalıştırıyordum bi ofis gibi bi yere geçtik adamla beraber dedim nereye gidecez dedim adam ambara diyince bi tuhafladım , adama giderken dedim abi dedim getir götür işleri yapacam demi dedim adam evet dedi neyse sesimi çıkartmadım gittik koskoca aselsan denen yerin malzeme deposu ben elektrik elektronik - endüstriyel bakım onarım okuyan kişi aselsanda depoda aselsan için malzeme paketleyip gönderiyoruz oraya girdiğimden beri moralim bozuk ordaki eğitim müdürlüğüne gidip adamla konuştum uyuzun teki :@ ağzımı açmıyım şimdi o gereksiz adam için topal karaktersiz. derdimi anlattım bakarız dedi öğleden sonra gittim yapacak bişey yok rotasyonu bekleyecen dedi çıktım dışarda oturdum biraz ağladım sevmediğim yere girdiğim için alışmadım alışmayacağımda ambar diyolarmış orayada lanet olsun aselsan denen yere . !
Bi düşünsenize aselsanda uçak malzemelerinin yapımında görevliyim bide ambarda aselsana parça gönderiyorum demek var çok zoruma gidiyor işte bu ayaklarıma ağrılar girdi lanet olsun ben oraya adam gibi staj yapmaya gidiyorum adamlar beni ambara atıyolar böle sistemin Allah belasını versin yüzüm asık gezicem o ambar denen illet yerde adam gibi yere sokmazlar gider en b*ktan yere sokarlar burası böyle işte buraya asla staja gelmeyin kardeşim adamların uşağı gibi bişey oluyorsun sakın ha sakın...
Hocam bimere falan yazsanız ya bunu? O herifler barınamasinlar. Hakkını yiyorlar insanların
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: nk061
Hoca her şey iyi güzel de sen baştan hata yapmışsın. Staj için hiç bir zaman büyük firmalar seçmeyeceksin. Hele ki ASELSAN. Sen sanıyor musun ki orada senin eline takım taklavatı verip "hadi toparla, hadi sök" diyecekler ? Hayatta demezler. Staj için, kendini geliştirmek gibi bir amacın varsa kesinlikle küçük işletmelere yönelmeliydin.
+1
Ayrıca orada illa stajdan sorumlu müdür vardır.Mutsuzum falan de.Hocanla da konuşabilirsin.Keşke büyük yerde staj yapmasaydın.O tür yerlerde yasak olur çalışman. -
quote:
Orijinalden alıntı: trustem.111
quote:
Hocam bimere falan yazsanız ya bunu? O herifler barınamasinlar. Hakkını yiyorlar insanların
Böyle bir konu BİMER'e yazılır mı Allah aşkına ? Millet artık af edersiniz komşusu geğirse BİMER'e mail atıyor, komşum geğirdi diye.
Sonunda adamlar tek işe yarar birimi de kapatacaklar.
Sıra BİMER'e gelene kadar fabrika müdürü var, okuldaki sorumlu hocası var vs. vs. -
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
Aselsan ve TAI bu ülkede çok büyütülüyor.
savunma sanayiye çalışıyorlar uçak yapıyorlar diye bir yerleri kalkmış mühendiscikerimizin
bu sektörün içindeyim tai aselsan roketsan fnss hepsini biliriz
Fnss i bilen ilk defa birini görüyorum insanlar ben söyleyince garip garip bakıyodu Nerde çalışıyorsunuz ? ne iş yapıyorsunuz ?
@idea of evi Çok yanlış yapmışsın genç arkadaşım aselsan da bir şeyler öğrenmek istiyorsan iyi bir torpilin olacak. Bir şeyler öğrenmek istiyorsan küçük bir işletme seçeceksin dalına bindikçe,binecekler ya işe aşık olacaksın bu iş benim işim diyeceksin ya da böyle işe lanet olsun diyeceksin.
-
Kurumun stajyeri nereye vereceğini bimer mi karar verecek -
Liseli adama atom parçalatacak halleri yok kimlerle uğrasıyoz yaw
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen şu an zaten zor durumdasın. Yani konuşup red edilsen bile kaybedecek bir şeyin yok.
Gidip konuşabileceğin en yetkili kişiye durumu anlat. Başlangıçta nerede olduğunu, ne yaptığını söyle. İyiki aselsan gibi bir firmada staj yapıyorum diye düşündüğünü söyle. Yaptığım işin mesleğinle ilgili olduğunu ancak şu an yaptığım işim mesleğimle ilgili olmadığını, durumun seni çok üzdüğünü söyle. Lütfen beni mesleğimi yapabileceğim bir yere gönderin de. Elbette sizlere yardımcı olmak isterim ancak bu şekilde stajımı mesleğim dışında işler yaparak geçirmek istemiyorum de. Stajımın bana faydalı olmasını istiorum de. Gibi gibi şeyler söyleyerek şansını dene. Mantıklı ve ikna edici bir şekilde konuşmalısın. Ters teper mi bilemem, mesuliyet kabul etmem
Mesela ben üniversite stajımda iş gereği dışarıda olduğumuz için bazen mesaiye kalabiliyorduk. Hemen gittim teknik servis müdürüne. Dedim böyle böyle benim günde 10 saat çalışmam lazım. Fazla çalıştığım saatleri not alacağımı daha sonrada bunları yapmam gereken staja sayacağımı söyledim. Ağlamayana mama yok
-
oraya sınavlamı girdin hayır onlarımı seni buldu hayır o zaman öle bi yerde staj imkanı bulmuşsun bide laf ediyosun kısa zamanda kapının yolu gözükür sana. .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 22 Eylül 2013; 9:57:18 > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: trustem.111
quote:
Böyle bir konu BİMER'e yazılır mı Allah aşkına ? Millet artık af edersiniz komşusu geğirse BİMER'e mail atıyor, komşum geğirdi diye.
Sonunda adamlar tek işe yarar birimi de kapatacaklar.
Sıra BİMER'e gelene kadar fabrika müdürü var, okuldaki sorumlu hocası var vs. vs.
Yalnız arkadaş zaten fabrika dahil kurum idaresinden şikayet etmiş. Diğer yandan hocasının staj yerindeki çalışanlar üzerine bir yaptırım gücü olduğunu sanmıyorum. Başbakanlık iletişim merkezinin amacını isleyisini biliyorsunuz zannediyorum ki böyle bir yorum yaptınız. Yahu komşunun geğirmesiyle kamu kurumunda işini savsaklayan elemanlar arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz, bunu çok merak ettim. Keyfi davranışlar karşısında en kolay çözüm hiyerarşik ilişki içinde verilen talimatlar oluyor.. Bimerin şikayet sekmesinin de bu yönde bir işlevi var. Kısaca:
Böyle birşey için bimere başvuru yapılır.
-
Hayır, yapılmaz. BİMER bireylerin sorunlarıyla değil toplumun sorunlarıyla ilgilenir. Her staj yerinden rahatsız olan BİMER'e yazsın o zaman. Olur mu öyle şey? -
ne yazık ki ülkemizde lise stajyerleri direk bedava köle olarak kullanılıyo.
liseliden sonrasını okumadım.
özet olarak bu liseli ergen kardeşimize tutup uçak yaptırmamışlar diye triplerde
quote:
KONUYU NEREYE AÇACAĞIMI BİLMİYORUM MODLAR SİZ TAŞIRSINIZ TEŞEKKÜRLER..
Arkadaşlar benden size tavsiye sakın ama sakın gitmeyin ben gittim bu bölümü okuduğuma pişman oldum aselsan denen yere gittiğime pişman oldum.! lanet olsun ! elektrik elektroniğe de aselsana da adamlar oturdukları yerde para kazanıyorlar ... Aga size başımdan geçeni anlatıyım halada aynı yerdeyim acayip sinirlerim bozuk. Şimdi Rehis denen bi yere girdim , titreşim odası denen bi yere girdim iyi güzel söküm takım yapıyordum başlayı 1.5 gün felan olmuştu öğle arasından sonra adam geldi dedi senin stajın burda bitti adam öle diyince bende alışmıştım tabi ne güzel söküm takım felan sistem çalıştırıyordum bi ofis gibi bi yere geçtik adamla beraber dedim nereye gidecez dedim adam ambara diyince bi tuhafladım , adama giderken dedim abi dedim getir götür işleri yapacam demi dedim adam evet dedi neyse sesimi çıkartmadım gittik koskoca aselsan denen yerin malzeme deposu ben elektrik elektronik - endüstriyel bakım onarım okuyan kişi aselsanda depoda aselsan için malzeme paketleyip gönderiyoruz oraya girdiğimden beri moralim bozuk ordaki eğitim müdürlüğüne gidip adamla konuştum uyuzun teki :@ ağzımı açmıyım şimdi o gereksiz adam için topal karaktersiz. derdimi anlattım bakarız dedi öğleden sonra gittim yapacak bişey yok rotasyonu bekleyecen dedi çıktım dışarda oturdum biraz ağladım sevmediğim yere girdiğim için alışmadım alışmayacağımda ambar diyolarmış orayada lanet olsun aselsan denen yere . !
Bi düşünsenize aselsanda uçak malzemelerinin yapımında görevliyim bide ambarda aselsana parça gönderiyorum demek var çok zoruma gidiyor işte bu ayaklarıma ağrılar girdi lanet olsun ben oraya adam gibi staj yapmaya gidiyorum adamlar beni ambara atıyolar böle sistemin Allah belasını versin yüzüm asık gezicem o ambar denen illet yerde adam gibi yere sokmazlar gider en b*ktan yere sokarlar burası böyle işte buraya asla staja gelmeyin kardeşim adamların uşağı gibi bişey oluyorsun sakın ha sakın...
Kardes sen gene iyisin ben lise sonda bir staj yaptim aman allahim o gunler nasil gecti bilmiyorum her hafta 3 gun staj 2 gun okul ben staja gittim buyuk bir holdingdi adamlar beni uretime yani fabrikaya yolladilar indim fabrikaya birsuru sakalli gobekli usta var :)) dedim selamunaleykum ben lise stajeriyim adam tamam gel dedi gittik beni fabrikanin ortasina birakti ve dediki sen burdan basla tum fabrikayi gez ne nasil oluyor bak ogren okey dedim basladim gezmeye 2 saatte bitti heryeri gezdim sonra saate baktim daha cikmama 8 saat var abi dedim ben heryeri gezdim simdi napim dedi adam birdaha gez ya dedim abi gezeyim tamamda boyle canim SIKILIYOR bari bir is verin onu yapayim zaman gecsin adamda yok sen stajyersin basina bir kaza gelirse kimseye anlatamayiz sen calisamazsin sadece izle dedi hergun gidiyorum izleyip izleyip geliyodum birde isin kotu tarafi aksama kadar ayaktasin herkez calisiyor kimse oturmuyor ama benim isim gucum yok sadec izleyecem onuda ayakta izleyecem otursam biryere adamlar gozumun icine bakiyor kalk diye ooof of ne gunlerdi be allah birdaha yasatmasin yasayanlarada sabir versin.
-
quote:
Hayır, yapılmaz. BİMER bireylerin sorunlarıyla değil toplumun sorunlarıyla ilgilenir. Her staj yerinden rahatsız olan BİMER'e yazsın o zaman. Olur mu öyle şey?
Böyle bir sınıflandırmayı neye göre yaptın, değerlendirme skalasını nasıl kurdun bilmiyorum ama çark ediyorsun her türlü. Burada sözkonusu durum teknik eğitim sahibi bir kişinin staj yapmak için gittiği kamu kurumunda vasifsiz eleman sıfatıyla üstelik sozlesmesiz karsiliksiz calistirilmasi. Kamu kurumları toplumun ve devletin ihtiyaçlarını sağlamak, vatandasa hizmet vermek için kurulan kuruluşlardır. Konunun ilk iletisini okuyup okumadığını bilmiyorum ama ilgililer, arkadaşı ucuz, ücretsiz işgücü olarak görerek depoda çalıştırıyorlar. Bu da oradaki görevlilerin işlerini ciddiye almamalari, savsakladiklari anlamına geliyor. Bu yüzden bu konu bimerin kapsamı dahilindedir. Kimsenin staj yerinden memnun olup olmaması beni ilgilendirmiyor, böyle bir gerekçeyle başvuru yapmasını da söylemedim. Bana sen sanki böyle birşey yazmışım gibi cevap veriyorsun.. Sanırım zamanında çok fazla denedin bunu..
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X