Şimdi Ara

Aselsanda Elektronik Mühendisi Olarak Çalışan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
9.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ben Hacettepe Elektronikten yeni mezun oldum.Aselsana başvurmuştum..SST de test mühendisliğine uygun görülmüşüm. Ben aslında tasarım istiyrodum fakat uygun görülmemişim. Acaba aselsanda test bölümü nasıldır, kendimi ciddi anlamda geliştirebilirmiyim? İleride sistem mühendisliği düşünüyordum, testden sistem mühendisliğine geçiş olabilir mi?
    Aselsanda hiç tanıdığım yok, ben de bir umut şansımı burda deneyim dedim. İlgilenen arkadaşlar tşk ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egguzel -- 11 Haziran 2008; 22:52:39 >

• 4 yıl once 4 yıl ASELSAN MST sistem mühendisliğinde calistim.
    Açıkçası Test'ten Sistem mühendisliğine geçişlere şahit oldum ama orada iken kendini geliştirmek için uğraşman lazım..
    Genelde EDM veya Yazılım Müh'den geçiş olur Sistem Mühendisliğine ama şansın var elbette..
    Yapman gereken ilk fırsatta şirket için geçiş için çalışmaya başlamak..
  • Açıkçası tam bilmiyorum ama arkadaşlardan kulak dolğunluğu var.Testde kendini çok geliştiremezsin diyorlar. Bunun doğru yanı var mı acaba. Havelsan'a,Tai'ye,Meteksana'da başvurmuştum ama onlar aramadılar.Sizce şansımı oradamı denemeliyim.

Tasarım ile uğraşıp sistem mühendisliğine geçmek istiyordum ama bunu aselsanda yapmam imkansızlaştı gibi.Dışarıda başka bir firmada argede çalışmam sizce daha faydalımı olur.Çok tşk ederim ilginize
  • ne demek..aselsan'a kabul aldığına göre ilgilenilmeye değecek birisin..
    Açıkçası profesyonel kariyerine ASELSAN'da başlaman çok önemli bence..
    ASELSAN referansı ile askerden sonra giremeyeceğin şirket yok..
    Gelelim Sistem Mühendisliği konusuna..Açıkçası bu konuda ne biliyorsun bilmiyorum ama disiplinle üstü olmak her zaman zevkli değildir...
    Ayrıca Test mühendisliği sistem mühendisliği sürecilnin bir parçasıdır..Google'da systems engineerin V diagram diye aratırsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın..
    Benim sana abi tavsiyem ki en az 8 yıl büyüğünüm...ASELSAN'da herhangi bir pozisyonu diğer saydıklarındaki müdürlük pozisyonuna tercih et..Sonuçta önünde askerlik hizmetin var..Askerden sonra ASELSAN'da istediğin bölüme girmen daha kolay ..yine istemediğin bir görev mi teklif ettiler o zaman o saydığın şirketlerden herhangi birisine normal giriş maaşının 1.5 katına girersin..
    Türkiye'de mesleki tatmini elde edebileceğin 2-3 şirketten birisi ASELSAN ve Test işleri de arkadaşlarının söylediğinin aksine kendini çok rahat geliştireceğin işlerdir..Yeterki sen ASELSAN için elinden geleni yap ASELSAN'ın sana katkısı çok daha büyük olacaktır güven bana..
    Ayrıca eğer MST Test'e gideceksen hem orada çalışanlar hem de yneticiler oldukça "babacan" dırlar..
    neyse benden bu kadar yönlendirme..

Not: Şu sıralar ben de iş değiştireceğim amacım önce şu andaki şirketimden daha küçük bir şirkete geçip oradan da ASELSAN'a geri dönmek..
    Bakalım zaman ne gösterecek..
    Bu arada PM'den e-mail 'ini yollarsan e-mail'le daha detaylı bilgi veririm sana yarın..

quote:

Orjinalden alıntı: Egguzel

Açıkçası tam bilmiyorum ama arkadaşlardan kulak dolğunluğu var.Testde kendini çok geliştiremezsin diyorlar. Bunun doğru yanı var mı acaba. Havelsan'a,Tai'ye,Meteksana'da başvurmuştum ama onlar aramadılar.Sizce şansımı oradamı denemeliyim.

Tasarım ile uğraşıp sistem mühendisliğine geçmek istiyordum ama bunu aselsanda yapmam imkansızlaştı gibi.Dışarıda başka bir firmada argede çalışmam sizce daha faydalımı olur.Çok tşk ederim ilginize

• Buraya yazdıktan sonra dikkatli olun başınıza bi iş gelmesin
  • Merak etme öyle herkesi öldürmezler :D

quote:

Orjinalden alıntı: gkntr

Buraya yazdıktan sonra dikkatli olun başınıza bi iş gelmesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkntr

Buraya yazdıktan sonra dikkatli olun başınıza bi iş gelmesin

vallahi bende onu diyecektim aman arkadaşlar 'intihar' filan etmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarı
  • yukarı
  • Konu bir hortlasın rahat edelim işimize gücümüze bakalım :D Merak ettiklerim var elbet benim de :D
  • hortlatalım. kendini çok geliştirdiysen ya intihar edersin ya da kazada ölürsün. bu ülkeden en kısa sürede gitmeye çalış.
    http://gundem.milliyet.com.tr/aselsan-calisani-muhendis-trafik-kazasinda-oldu/gundem/gundemdetay/25.01.2013/1660305/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 25 Ocak 2013; 17:33:42 >
  • Arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var 38-39 yaşında odtü makineden mezun olmuş birisi (bu arada odtü 2. üniversitesi) aselsan tai vs yerler de çalışma şansı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerxxl

Arkadaşlar size danışmak istediğim bir konu var 38-39 yaşında odtü makineden mezun olmuş birisi (bu arada odtü 2. üniversitesi) aselsan tai vs yerler de çalışma şansı var mıdır?

Yoktur, kolay gelsin.
  • Konuyu açan kişiyle dalga geçecektim " sen burayı Türkiye'nin online merkezi sanıyorsun herhalde felan " yazılanları okuyunca şaşırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yardımsever insanların olduğu, diğer insanlara bilgi ve tecrübeleriyle destek olmaya çalışmalarına neden şaşırdığına da ben şaşırdım...
    "Sadece geyik muhabbetinin döndüğünü düşünenlerden miydin?" diye soracağım, ama yurtdışında eczacılık ile ilgili konuda da sana yardımcı olmuşlar. Ha, o başlık online merkeze bağlı değildi, pardon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

Forumda yardımsever insanların olduğu, diğer insanlara bilgi ve tecrübeleriyle destek olmaya çalışmalarına neden şaşırdığına da ben şaşırdım...
    "Sadece geyik muhabbetinin döndüğünü düşünenlerden miydin?" diye soracağım, ama yurtdışında eczacılık ile ilgili konuda da sana yardımcı olmuşlar. Ha, o başlık online merkeze bağlı değildi, pardon.

Anlamamışsın ASELSAN da çalışan birini gördüğüme şaşırdım. Forumun amacını biliyorum merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

Forumda yardımsever insanların olduğu, diğer insanlara bilgi ve tecrübeleriyle destek olmaya çalışmalarına neden şaşırdığına da ben şaşırdım...

Anlamamışsın ASELSAN da çalışan birini gördüğüme şaşırdım. Forumun amacını biliyorum merak etme

O halde pardon, yanlış anlamışım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

O halde pardon, yanlış anlamışım...

• Nedense "girebilecek bile olsam" Aselsan'a girmek istemem. Benim gözüm NVIDIA'da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Ben de Roketsanda iki pozisyona uygun görülmüştüm aviyonik tasarım ya da aviyonik test mühendsiliği? kafam karıştı biraz sizce ne tercih etmeliyim? yeni mezun oldugum için pek bir fikrim de yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.