Şimdi Ara

asenkron motor sökmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar.. kaynak makinemizin soğutucu fanı yandı bende sargısını çıkarıp yeniden sarmam lazım. bir kaç fotoğraf çektim belki faydası olur
     asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım

• yenisi 15-20 tl ye satılan bir motor,uğraşmaya değermi bilmem.Elimde uygun kalınlıkta bobin var ve ben kendim yapmak istiyorum dersen başka.Ama fabrikasyon gibi saramayacagın için randımanlı çalışmayacagından emin olabilirsin.dahası elinde saracagın için yeterli uzunlukta bobini o makaraya sığdıramayacaksın,kısa kalacak ve 220 v verdikten bir kaç dakika sonra,motorun nasıl yandığını seyredeceksin.Bunlar acı tecrübeler ile sabittir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenisini alın zaten ucuz birşey.

Saygılar..
  • bobini tutan parça, ana nüveye perçinlenmiş gibi duruyor. o yüzden sökmek zor. yanlış bir hareket, nüveye zarar verebilir. makarayı söküp, tel sayısını bulsan bile, bobin sarmak kolay bir şey değildir. eğer sargıyı titiz bir şekilde sarılmazsa, şişme yapar. buda motorun verimini düşürür. ne kadaar uğraşırsan uğraş, eski veriminde olmayacaktır.
  • çözmesi kolay oldu saolun ama çıkartmaya başladığımda yaklaşık 50 spir de bir kopuyo ondan dolayı uğraşmadım.
    Ekrem3457 eğer spir sayısını bulabilseydim matkap yardımıyla saracaktım ama çözemedim
    Bende eski fırının motorunu söküp takacaktım rotorun mili uzun geldi de mili kısaltma imkânımız varmı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammed98emin -- 9 Ağustos 2013; 23:36:35 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    o bobin satılıyormu peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed98emin

başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar.. kaynak makinemizin soğutucu fanı yandı bende sargısını çıkarıp yeniden sarmam lazım. bir kaç fotoğraf çektim belki faydası olur
     asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım asenkron motor sökmem lazım

Piyasada var hiç uğraşma ,sonuç almama gibi bir sıkıntıyı yaşama ve yenisini al derim,kal sağlıcakla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • spir sayısı ne olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.