Son zamanların klasik "kervan yolda düzülür" mantığı... Buna sebep de biz oyun severleriz aslında. Ön siparişlerde oyunları almasak oyunu bitmeden çıkaramaz ve bizleri de üstüne para vererek beta testçisi olarak çalıştıramazlar. |
Assetto Corsa EVO (2025) ERKEN ERİŞİM [PC ANA KONU] (8. sayfa)
-
-
-
Oyunu t300 sistemi ile oynadım, bu adamlar neden direksiyon sistemlerine özel bir kontrol haritası yapmıyor anlamıyorum.Hepsini tek tek yapmak zorunda kalıyorsun. T300'e göre bir ayar olsun, direk oynamaya başlayalım. Neyse fizikler falan hoşuma gitti, tepkiler güzel. Daha çok oynamak lazım.Ama oyun şu an için teknik açıdan tam optimize özürlü, 6900xt 4k da low ayarlarda bile kasabiliyor.
-
OyuncuyaHaberyoutubeAssetto Corsa Evo Gameplay - Alfa Romeo Milanohttps://www.youtube.com/watch?si=FAsRPzAJEMYBmtti&v=B1NVLjyJl10&feature=youtu.be
-
-
2k medium ayarlarda rx6800 ile 50 fps altı alıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Version 0.1.1 is now live
steamcommunity.comSteam :: Assetto Corsa EVO :: Version 0.1.1 is now livehttps://steamcommunity.com/games/3058630/announcements/detail/587256990569333415 -
-
Oyunda multiplayer yok mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Erken erişim diye bu kadar boş bir oyun beklemiyordum, 5 tane araç var ve etkinliklerin hçbiri açık değil.Optimizasyon felaket kötü. Arabadan arabaya değişiyor fps performansı.İade talebinde bulundum.
-
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Dedik o kadar çok kısıtlı içerikle gelecek bu oyunun şuan ederi maksimum 10 dolar olur daha fazla etmez diye. Kunos'un yol haritası nedir bilmiyorum ama oturması için çok rahat bir senesi var daha.
Erken erişim olayı kabak tadı vermeye başladı artık. GT7 gibi içerik olarak zengin bug şöleni olmayan rafine oyun olsun 80 Dolar olsun razıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 16 Ocak 2025; 22:51:57 > -
Yine bitmemiş oyuna bitmiş oyun muamelesi yapılıyor :) Ya gözünüzü seveyim burayı da TDU Solar Crown konusuna çevirmeyin;) Erken erişim denen haltın ne olduğunu buradaki herkes biliyor, oyuna bitmiş oyun eleştirisi yapmak nasıl bir mantıktır ben daha bir şey söylemeyeyim artık bu konu ile ilgili. Maksat eleştirmek ise her oyunu eleştiririm hiç istisnası yok bu işin ama mümkünse bitmiş bir oyun olduğunu iddia eden yapım olsun da öyle söyleyelim şurası olmuş veya olmamış diye.
Bir sürü görsel hata, optimizasyon sorunu ve içerik sıkıntısı... Evet bunlar genelde bitmemiş, ekren erişim süresi içinde olan şeyler o yüzden ben bu konular ile ilgili hiç yorum yapmayacağım. Anlamı olduğu an oyunun tam sürüme geçtiği an olur şu an değil, oyun şu haliyle bana epey umut verdi. Elbette ilk Assetto Corsa ile devam edeceğim şu an için ama Evo ya da gidişatı görmek adına ara ara mutlaka bakarım. Şu hali sadece fikir verir arkadaşlar, elinizde 4070 veya 4080 gibi bir kart olabilir ki bende 4070ti kullanıyorum ama erken erişim bir oyunun genel performans sorunlarından dolayı net yorum asla yapmam. Bitsin, tam olarak piyasaya çıktı diyelim o zaman söyleriz zaten net yorumlarımızı ama Evo şu an emekliyor resmen ;) Yine de genel olarak deneyim etmek çok hoştu. Şu an zar zor kalkıyorum direksiyonun başından resmen.
-
acc ve evo yu porche ile aynı piste ustuste oynadım farkı anlamak için. en önemli fark evo da grafikler bariz daha iyi ama 120 fps alırken bile takılma yırtılma oluyor, düzeltirler birkaç yama ile. evo da yapay zeka felaket, rakipler sacma sapan kullanıyor sarhos gibi.
ea wrc tam sürüm olmasına karsın rezil cıkmıstı, düzelttiler simdi iyi baya. sadece simülasyon oynadıgım için evo yu her türlü alacaltım zaten. kenarda 2-3 ay dursun kendine gelince çok güzel oyun olacak. ilk yama ile yeni araclar ve pistler ikinci yamada multiplayer eklenecek. sabredersek bu erken sürüm önümüzdeki 4-5 sene oynayacagımız tek oyun olacak. iracing i leş grafikten ve her halta para istemesinden ötürü oynamıyorum, raceroom vb alternatiflerin oyuncu kitlesi yok, tek alternatif bu. gt7 bile ilk zamanlar tam sürüm olmasına karsın sorunlarla cıkmıstı.
ben kod yazıyorum, istediğin kadar iyi yap zamanla oturuyor yaptıgın sey. mükemmel birşekilse cıkması pek mümkün değil. nfs high stakes zamanı falan son vereiyon cıkıyordu ama o zamanlar hersey daha basitti, şindi cok komplike.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan450 -- 16 Ocak 2025; 23:12:9 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Evet çoğuna katılıyorum söylediklerinizin. Özellikle Evo ciddi bir potansiyel barındırıyor orası çok net. Yanlız şu komplike oyun durumu en azından simülasyon tarafında eskiden de vardı , şu an sadece görseller daha iyi , evet sürüş fiziği de gelişiyor ama simbim in gtr2 yarış simülasyonunu hatırlayın , hala HDD te kuruludur o efsane oyun . İnanın bana şu an benim diyen çoğu simden daha iyidir sürüş anlamında:) gran turismo bir efsane idi ama bir zamanlar desek daha doğru olur çünkü engellenemez bir düşüş yaşıyorlar gran turismo 5 ten beri ki 5.oyunu da çok severim hani ama giderek hataların arttığı , eksik ve yarım oyunlar çıkararak yedinci oyunu da aynı kafa ile yaptılar sonra da ufak ufak geliştirmeye devam ettiler ... İşler görsellik ve fizik anlamında belki daha karmaşık hale geldi ama ne yazık ki kimsenin yapay zeka için uğraş gösterdiğini görmüyorum. Çok nadir bir kaç oyun hepsi o kadar.
Assetto Corsa ise concent manager ile inanılmaz bir düzeye gelmiş , tam bir klasik durumunda. Yapay zeka deseniz oldukça tatmin edici , araç deseniz sadece hayal gücünüz ile sınırlı ( benim şu an 1800 adet aracım oldu mesela indirdiğim modlar ile) , e pist deseniz yine bir dolu pist indirebilirsiniz kaliteli olarak ... Yani Evo adam olup doğru düzgün oynanır bir şekilde tam sürüm olana kadar bence epey vakit var ve bu süreçte gayet keyifle Assetto Corsa oynamaya devam edilir diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Erken eriştikde ne oldu?
-
-
Teşekkürler. Tam sürüm 2025 sonbahar olarak hedeflenmiş. Epey katedilecek yol var. Ara oyun sayılabilecek Competizione'u hatırlıyorum da gelişim süreci açısından çıkış yaptığı dönemle şimdiki hali arasında dağlar kadar var. Evo için de hiç kuşkum yok sabırla bekleyeceğiz artık.
-
Kesinlikle oyun tam olarak çıkışını yaptığı zamanki hâli ile şu anki hâli arasında hem görsel hem de yapay zeka, içerik , kontrol ve ffb etkileri anlamında farklar olacak . Yani sürece dahil olmak bizim gibi sürüş simülasyonu seven oyuncular için güzel bir yolculuk olacaktır diye umuyorum . Söz konusu firma kunos simulazioni olunca benim kafam rahat açıkçası. Ne büyük firmalardan ciddi kazıklar yedik seneler içinde , kunos senelerdir bu sektörde ve yaptıkları ortada ...
En çok rahatsız olduğum şey v-sync açık olsa da olmasa da çok ciddi kırılmaların oluşması . Solar crown erken erişim demo sürümünde de benzer şeyler yaşamıştım, özellikle çözünürlük değiştirsem bile ciddi bir FPS farkı görmemek ve bazı görsel hatalara denk gelmek gibi ... Yani bunlar sonuçta optimizasyon ile alakalı şeyler ve dlss gibi teknolojileri bile şu an verimli kullanmadığını görüyorum oyunun o yüzden mutlaka sonraki güncellemelerde bu gibi şeyler kademe kademe düzelecektir o nedenle daha fazla uzatmıyorum bu kısmı .
Sürüş kısmı için daha çok vakit geçirmem lazım , hatta aynı aracı ve haritayı seçip ilk Assetto Corsa da bir kaç tur atıp sonra Evo ya girip aynı şeyleri hemen yapmak daha net bir fikir oluşmasını sağlayacaktır . Bugün akşam umarım yapacağım bunu :)
Ffb etkilerini şu an için çok iyi bulmadığımı söylemem gerek. Assetto Corsa benim için şu an baya baya zirvede yer alıyor , deneyim ettiğim hiçbir yarış oyunu (sim veya arcade fark etmez) Assetto Corsa kadar iyi ffb etkilerine sahip değil bu çok net. Ama Evo da bariz bir his problemi fark ettim , geri bildirimler çok zayıf. Bunun ffb ayarları ile ilgisi de yok . Ayarları Max ve min seviyelerde değiştirip baktığım zaman bile bir şeylerin oturmadığını hissediyorsunuz. Oyun bir subliminal mesaj veriyorsa onu bilemem "direct drive direksiyona geç venom:)))" şaka bir yana cidden ts-pc racer gibi bir direksiyon için çok zayıf bir hissiyat var ffb kanadında o nedenle bunun da düzeleceğini veya değişeceği düşüncesindeyim. Bekleyip göreceğiz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 17 Ocak 2025; 7:4:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yine bir pc-oyun sorunlarıyla karşı karşıyayız arkadaşlar. Bizim çilemiz ne zaman bitecek. Bu cihazlara o kadar paralar harcıyoruz ama karşılığını alamıyoruz.
Küçükken atarimize bozuk kaseti taktığımızda tv de garip garip çizgiler belirirdi. Bu oyunun şimdi bundan farkı nedir bana açıklar mısınız ?
Not: bir ps5 slim sahibi
-
Haklı bir serzeniş. Son yıllarda PC ye çıkan her oyun saç baş yoldurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X