Şimdi Ara

Asgari ucret 11.402 h.o (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
13.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • erken seçim olabilmesi için işsizliğin çok artması lazım

2001 krizi gibi

ama AKP enflasyon yaratarak yani faizleri enflasyon oranı kadar arttırmayarak daha da öteliyor

şimdi faiz artacak ama gene enflasyon oranına göre az arttıracaklar işsizlik artmasın diye...

negatif reel faizle gidebilecekleri kadar gidecekler...

zam -enflasyon- zam döngüsü bir yerde patlayacak...

• Ben ekonomistim. Asgari ucret 11.402 h.o 

• Yorumsuz...

Asgari ucret 11.402 h.o
  • slhsyn55 S kullanıcısına yanıt
    katiliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Primi yüksekten ödeyen yıllardır emekli olan annem 7500 alıyor en düşükten ödeyende 7500 tl alıyor asgari ücrette gaza bastıkça basıyor çok güzel bir dağılım var şu an

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

dostum yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim.

yetkili servislerden bahsettim.

ancak senin bahsettiğin rakamlara çalışan bir usta görmedim ben. yazdığın rakamlar müşterilerin toplam ödediği rakamlar. işçilerin aldığı/kazandığı rakamlar değil.

işçiler işi yapıyor ama çok komik rakamlara çalışıyorlar.

yetkili servislere gidip sorabilirsin. örneğin yalandan benim çocuğu motor tamir ustası yapmak istiyorum kaç lira kazanıyor aylık ustalar falan diye sorabilirsin. ama yetkili servise gidip sorman lazım. sanayilerde farklı rakamlar duyarsın,yanılırsın. çünkü bir çoğunda sigorta yol yemek vb. olmayabiliyor.

usta kişi kendi dükkanını açmıştır belki o kazanıyordur aylık 50-60 bin tl ya da daha fazla rakamlar. ama o artık işçi değil patrondur. iş yeri sahibidir. patron adam kazanır buna lafım yok.

uslubunu hiç beğenmedim. ya düzgün yaz, ya da cevap yazma dostum. cevap yazmak zorunda değilsin.

• Dün bi dürüm yeyim dedim, 50 lira olan dürümü 65 lira yapmışlar. Anında %35 geçirmişler. İsterse asgari ücreti 20bin yapsınlar. Bu böyle dediğim dedik laflarla, ben ekonomistim demeyle olmaz. Hele nas ile hiç olmaz. Faiz sebep enflasyon sonuç diye diye memleketin içinden geçtiler.

Türkiye yüzyılı ha.. Ne desek boş.

• Daha kötüsü fiyat arttıkça kalite ve gramajlarda düşüyor.

• arkadaşlar çok mu zor ? asgariye %34 zam gelmişken, asgari üstü alana işveren %15-20 yapıyorsa zammı, siz de iş arayacaksınız, işi ağırdan alacak, savsaklayacaksınız. Birileri vermiyorsa da, samimi bir şekilde nitelikli adam arayan ve nitelikli adamın hakkı olan budur, ben bu rakamı vermezsem iki gün sonra gözü dışarıda olur diyen birileri her daim olur özel sektörde. Politik davranacaklar öyleyse bu muameleye maruz kalan herkes yapacak bir şey yok. Zaten bunu yapan işverene de böyle davranmak müstahaktır, böyle davranıyorsa da bunu göze alıyor demektir.

• Dolar tahminim 38 TL. Asgari Gelir hep 300$ civarlarindadir ve Asgari ücret 11.400 olduguna göre 11400/38=300$ .

€uro 40TL olacak demektir.

Asgarinin artisi ayni zamanda daha cok TL basilmasi, TL nin daha cok artmasi ve degerinin azalmasi anlamina gelir. Bu paralari piyasadan toplamakta zordur, sonu aci olur. Gidisat hic iyi degil ama cogunluk farkinda bile degil. Darphane tikir tikir para basiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 21 Haziran 2023; 15:46:57 >
  • Asgari ücret kaç dolardı pardon? 500?

• Bugün an itibariyle 462 dolara düştü asgari ücret. Dolar 24.67 ile. Muhtemelen yıl sonuna kadar yine 300 dolarlara düşecektir. Hiç değişen bir durum yok aksine çok daha zararlı piyasaya. Sonumuz almanyanın kömür yerine para yakması durumuna gelecek herhalde.

• hayırmı şermi görduk :D dolar 25 tl oldu hızla artmaya devamedıyor

• kardeşim algıya kapılıp gitmişsin sende. bunların hiçbiriyok yok ulke bırıelrının elıne gectı oynuyorlar olay sadece bu. Burası dunyanın en zengın ulkesı ama ele gecırmıs bırıelrı mlsf olay bu .. bırakalım faiz enflasyon kur zam dongu mongu net olan tek şey ulke yok bitmiş

• iyi mi oldu kötü mü oldu.Yine kafada soru işlerdi. Zamlar kapıda, işsizler ordusu çoğalıcak.

• "ulke bırıelrının elıne gectı oynuyorlar olay sadece bu"

aç kardeşim şunu da hepimiz büyük oyunu senden öğrenelim neymiş bu oyun...

• asgari ücreti dolar olarak söylemek lazım. 30 doları eridi bile. asgari ücret google a göre 450 oldu

• İsyerinin 2017 da ödediği 6bin lira kira 60bin oldu, asgari ücret de bu şekilde arttı, verilen hizmetin degeri de 200 liradan 300 liraya çıktı, daha fazla zam yapılsa kimse hizmet alamıyor, 200 liralık hizmetten en sz 100 lira kar bırakıyordu, şuan 300 liraya verilen hizmetten 50 lira bile kalmıyor, 2017'de hiç müşteri gelmese 3 yıl idare edilir deniyordu, şimdi en fazla 2 ay, 2 aya işyeri sahibi 2 ortak ve 5 çalışan iş arıyor olacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.