Şimdi Ara

Asgari Ücretlilere Vergi İadesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şirkette muhasebe bölümünde çalışıyorum.

Kaç aydır oyaladılar milleti artık kesinti olmayacak asgari ücretlilere kesilenler iade edilecek diye..

Adamlar mesaili çalışan asgari ücretlilere iade yapmıyorlar...Şaka gibi...

İnsanları kandırmaktan bıkmadılar...

• %11 büyüdükçüler konu hakkında bizleri aydınlatmaları için konuya bekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 20 Aralık 2017; 13:36:17 >
  • O parayi asgari ucrete katmadilar mi? Hatta adi asgari gecim indirimi idi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim bir nokta var.

Bu ülkede kaç milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Ama gerçekten ayda eline 1404 TL geçen kaç kişi var?

SGK verilerinden bunu tespit etmek imkansız çünkü bir çok iş veren vergi ve kesintilerden kurtulmak için, personelini asgari ücret üzerinden gösteriyor. Çalışan 2000 TL alıyorsa, 1404 ü maaş hesabından kalanı elden.

Bunu devlette biliyor, hükumette biliyor, Çalışma Bakanı da biliyor, başbakan da, Cumhurbaşkanı da.

Dolayısıyla Asgari ücret ve Asgari ücretli çalışan sayıları üzerinden siyaset yapmak çok sağlıklı gelmiyor.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    magzalardaki tezgahtarlar.
    kaporta sanayisindeki üstü başı yağlı abiler.
    lojistik depolardaki indir bindirciler (yasal köleler) vs. uzar gider
    sayı az değil..
  • bizim firma da aldığımız pirimleri maaşa ekleyip verecekmiş yani asgari ücret 1700 de olsa kendini sağlama almış olacak zaten 1700 alıyosun diyecek böylece resmen pirimlerin üstüne yatmış olacaklar. primle maaşı 1600 e gelen adam 1600 ü normal maaş gibi alacak asgari ücret 1600 bile olsa zaten 1600 veriyorum diyip kendini garantiye almış olacak.prim iyiydi 2 sene sonra maaşımız asgari ücrete eşitlenir hatta primli maaş halimiz tek seferde belki 1 asgari ücret eder en kötü ihtimal 2 ayda 1 asgari ücretin %40 ını prim gibi alıyorduk şimdi o olay kalkmış olacak 2 seneye kalmaz maaşa ekledikleri primde erir gider. hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 20 Aralık 2017; 14:6:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

magzalardaki tezgahtarlar.
    kaporta sanayisindeki üstü başı yağlı abiler.
    lojistik depolardaki indir bindirciler (yasal köleler) vs. uzar gider
    sayı az değil..

Mağaza daki tezgahtar?

eşim mağaza müdürü (AVM deki bir mağazada) Mağazacılık sektöründe de 15 senelik geçmişi var. şu anki firması brüt üzerinden gösteriyor kendisini, önceki şirketi ise 2600 TL aldığı maaşında 1404 TL olarak asgari ücretli gösteriyordu.

Ben turizm sektöründeyim, 2011 yılında kurumsal firmaya geçmeden önce çalıştığım bütün firmalarda asgari ücretli gözükürdüm, ama bir asgari ücretin yarısı kadar olan kısmı da elden alırdım. Prim ve hak edişleri saymıyorum bile onlar direk elden.

Lojistik depolarında ki indir bindirciler asgari ücretli, peki o firmanın xx şubesinde ki müdür? bak bordorusuna oda asgari ücretli gözükür, peki gerçek öyle mi? kağıt üzerinde öyle gözükür tabi ama ekonomik verileri yanıltır. Zaten bir müdürle bir depo elemanı nasıl yanı maaşı alır?

Ben ve eşim 2 kişiyiz ancak bu durumun senin dediğin gibi uzayacak ve gidecek ve sayı olarak ta neredeyse milyona dayanacağını biliyoruz.

o yüzden sana katılmakla birlikte yapılması gerekn şudur,

gerçekten maaşı asgari ücretli olan çalışan sayısı ne kadar?

Ekonomik verilerin bu gerçeklik ışığında düzenlendiğinde durum ne olacaktır?

Çünkü çomar mantığında herkes asgari ücretliyse mağazalar neden dolu, milletin altında nasıl son model arabalar var?

işte bu ayırımı net yapıp gerçekten ekonomik verilerin tam olarak çıkması için soruyorum, yoksa ücretlerle ilgili bir siyasi yorum peşinde değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 20 Aralık 2017; 14:41:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon vergi indirimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Birde bu durumun tam tersi var asgari ucret yatirilip 300 lirasini elden geri almak gibi. Asgari ucrete zam sonrasi yol yemek yardimini kesmek gibi
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt
    aynen.

Maaş kartlarını personele dağıtmayan iş yerleri bilirim. Adam 1400 yatırıyor, sonra bir eleman gönderip, 300 TL sini geri çekiyor, ondan sonra kartları çalışanlarına verip, 1 hafta sonra geri topluyor.
  • devlet hiçbir zaman gelir kapısını kapatırmı sanıyordun ? daha fazla alırlar iadeyi unut
  • Onu yaparlar mı hiç adamlar oksijen vergisi alsak mı diye düşünüyorlar sen ne diyorsun.

AKP seçmeni bir olarak söylüyorum.

Eğer AKP ye oy vereceksen Ekonomi Sağlık İnsan Hakları Eğitim Çalışanların Sosyal Güvenceleri vb. durumlardan hiç bir beklentin olmamalı.

Sıradan bir Türkiye partisi ne ise AKP odur bu konuda. Sadece zengine patrona faydası olur işçiye sıradan halka zerre faydası olmaz. Bu güne kadar gördüğünüz hiç bir siyasi partiden farkı yoktur.

AKP ye oy vereceksen tek bir sebeple verebilirsin. Oda ideolojik takıntın olmalı 28 şubat ve benzeri olayların intikamını araman gerekir. Onun dışında AKP bir seçmen olarak sana hiç bir katkı sağlamaz.

O sebepten herhangi bir beklentiye girmemek gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.