Şimdi Ara

Asil Listeden Kayıtlar - Yedek Kayıt Dönemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar asil olarak yerleştiği okula giderek kaydını yaptırabilecektir.

Asil listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybederler.

Yedek Kayıt Dönemi:
    Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecektir. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilir.

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybederler

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi 12 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 12 Eylül 2012 saat 17.00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 14 Eylül 2012 saat 17.00'ye kadar devam edecektir.

Yapılan yerleştirmelerin sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen, yerleştirildiği hâlde kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp da daha sonra sildiren öğrenciler sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

Kayıt Hakkı Kazanamayan Öğrenciler:
    Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının (genel lise ve meslek liseleri) 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapabilecektir. Öğrenciler hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 17 Ağustos 2012; 18:38:11 >

• 27-31 Ağustos 2012 (Saat: 17.00’ye kadar)
    Yerleştirme Sonuçlarına Göre Asıl Olarak Kazanan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

03 Eylül 2012 Saat 08:00 - 14 Eylül 2012 Saat 17:00
    Boş Kontenjanlara Yedek Listede Yer Alan Öğrencilerden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı ve Kayıt İşlemleri

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 12 Eylül 2012 saat 17:00’ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

12 Eylül 2012 saat 17:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 14 Eylül 2012 saat 17:00’a kadar devam edecektir.

Yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananlarhttp://oges.meb.gov.tr internet sayfalarından kayıt durumlarını takip edebileceklerdir.

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/sbsyerlestirme/2012takvim_ek.pdf

• Sorularınızı alabilirim gençler.
  • 10.9 benim yüzdem , okulun 8.6 .
    150 kontenjan var, 430 tabanı (benimki 427) , yedekte 177. sıradayım :S gelir mi sizce?
  • Hocam şimdi kardeşim ilçedeki Anadolu Lisesi'ne 8. yedek olarak çıktı. Şimdi 2. tercih falan yapmamız gerekiyor mu? Yoksa bekleyecek miyiz kontenjan açığı olacak mı diye.
  • Yedeklerdeyken asil olduğumuz okula kayıt yaptıracakmıyız ?
  • Mardin Mefyal da 62.Yedekle Alınabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul,İzmir,Ankara gib işehirde olsaydın 62.sıradan rahat alırdın . Cağaloğlu bile 120lere iniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Sorularınızı alabilirim gençler.
    Hocam Kadıköy Anadolu Lisesi 143.yedeğim.. Sizce şansım nedir? Gerçekten stres mahvetti beni.. Düşünmeden duramıyorum.. Bir yardımcı olsanız?

Edit:Noktalama hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RageAgainstTheMachine -- 17 Ağustos 2012; 20:54:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionhearTM

İstanbul,İzmir,Ankara gib işehirde olsaydın 62.sıradan rahat alırdın . Cağaloğlu bile 120lere iniyor.

Hocam aynı cevabı ben de yukarıdaki konuda vermiştim aynı fikirdeyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogath

10.9 benim yüzdem , okulun 8.6 .
    150 kontenjan var, 430 tabanı (benimki 427) , yedekte 177. sıradayım :S gelir mi sizce?

Zor görünmekle birlikte umarım olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Parlé

Hocam şimdi kardeşim ilçedeki Anadolu Lisesi'ne 8. yedek olarak çıktı. Şimdi 2. tercih falan yapmamız gerekiyor mu? Yoksa bekleyecek miyiz kontenjan açığı olacak mı diye.

ÖNEMLİ

Kardeşiniz asil olarak kazandığı okula gidecek 27-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında kaydını yaptıracak. Asil kayıt çok önemli.

Ondan sonra

03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren boş kalan kontenjanlar ilan edilecek ve her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Yani kardeşinizin yedek olduğu okulda 8 kişilik açık olursa kardeşinize sıra gelecek.

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00'ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MatchLok

Yedeklerdeyken asil olduğumuz okula kayıt yaptıracakmıyız ?

@Le Parlé'ye verdiğim cevabı okuyabilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: In-The-Shadows

Mardin Mefyal da 62.Yedekle Alınabilir mi ?

@Rogath'a verdiğim cevabı okuyabilirsin.
  • Merhabalar Hocam ben bahçelievler anadolu lisesi(istanbuldaki)almancaya 120 kontenjanlı ve 62.yedeğim sizce girebilme ihtimalim nedir puanım 453.407 2012 taban puanı 457diye açıklandı ihtimalim nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageAgainstTheMachine

quote:

Hocam Kadıköy Anadolu Lisesi 143.yedeğim.. Sizce şansım nedir? Gerçekten stres mahvetti beni.. Düşünmeden duramıyorum.. Bir yardımcı olsanız?

hocam herkese cevap var bana yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

İstanbul olmasına rağmen 143. yedek maalesef pek mümkün görünmüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İstanbul olmasına rağmen 143. yedek maalesef pek mümkün görünmüyor.

teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LiseTercihim

forum yeni üye oldum hocam konunuza mesajım onay bekliyor bende burdan yazim dedim Merhabalar Hocam ben bahçelievler anadolu lisesi(istanbuldaki)almancaya 120 kontenjanlı ve 62.yedeğim sizce girebilme ihtimalim nedir puanım 453.407 2012 taban puanı 457diye açıklandı ihtimalim nedir ?

İstanbul olmasına rağmen 62. yedek maalesef pek mümkün görünmüyor.
  • Benim asıl merak ettiğim madem hiç şansı bile olmayacak niye 200. - 300. de olsa yedek yapıyorlar da millete umut veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sproing

Benim asıl merak ettiğim madem hiç şansı bile olmayacak niye 200. - 300. de olsa yedek yapıyorlar da millete umut veriyorlar

Kontenjanın 3 katı kadar yedek belirleniyor. Ancak bu olabileceği anlamına gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 17 Ağustos 2012; 23:00:46 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.