O gençler iyi eğitimliyse dil biliyorsa burada durmasın. Benden tavsiye git avrupaya dandik işte çalışsan bile buradakinden iyi yaşarsın. Değerini bilen yere git ne yapacaksın burada? İmkanı olan durmuyor burada. |
Asıl sorun gençlerde hırs ve vizyon olmaması! (2. sayfa)
-
-
bu eleman din konusunda sallayıp duran değil miydi?
yalnız bayraklar bazılaırnda değişmiş. Tamam ben de israil'e karşıyım vs. lakin belirli tipte yazanların aynı anda resim değiştirmeleri; bu kişilerin özelden guruplaştığı manasına gelmez mi? özelden whatsapp üzerinden anlaşıp mı bu konuları açıyorsunuz?
-
Daha en basit şeyi anlamaktan uzak kişilerin açtığı konulara bak. Herkesin çok yüksek gelirler kazanıp zengin bir yaşam sürdürme amacı olmak zorunda değil. Öyle amacı olanlar hırs yapıp kendilerini paralayıp buna ulaşmaya çalışabilir. Ama normal düzeyde bir hayatttan memnun olacak ve fazlasında gözü olmayan insanlar da çokça var. Şimdi asıl noktaya gelelim. Bu konuyu açanların hedef gösterdikleri kazançlar aslında tam olarak normal bir hayat için gereken miktarlar. Yani şu an orta halli normal bir hayat için insanların kendilerini paralaması ve robot gibi sosyallikten uzak çalışması gerekiyor. Bu bile şans(?) olmazsa yetersiz kalıyor. Böyle bir durumda dürüst kazançtan vazgeçemeyecek kişiler için hayal kırıklığı oluşuyor ve zaman içinde doğal olarak en ufak bir istek kalmıyor. Tüm bunlara rağmen de yine bu insanlar suçlu oluyor. Ne güzel memleket ama.
-
Dediklerinin hepsine sahibim
Üniversite okuyan bir gencim 22yaşındayım
Atandım ve hem çalışıp hem okuyorum
Piyasaya çıkınca mühendislerin 15bine çalıştığını görünce anlarsın halimizi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StalkerReborn -- 5 Aralık 2023; 12:57:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boş üniversite okuyacağınıza bir meslek seçin ve bir an önce o meslekte iyi olun, fark yaratın, tercih sebebi olun.
Oto tamirci, boyacı, tesisatçı, elektrikçi, uydu anten, plastik doğrama, güneş enerjisi vs.vs. bunlarda usta olun aylık minimum 100-150 bin kazanırsınız. Dürüst esnaf olursanız, iyi iş çıkarırsanız peşinizden koşarlar, randevu veremezsiniz.
Hatta düz inşaat işçisi olun günlük en az 1500 tl kazanırsınız, ev temizliğine gidin günlük en az 1000 tl kazanırsınız.
-
Hiç düşündünüz mü bu ülkenin gençlerinin abartısız % 70 i neden yurtdışına gidip orada yaşamak istiyor?
-
Sistem ulkeye calisan köle yetistiriyor ulkenin ihtiyaclari dogrusunda. O 70k aliyor dediklerin bile köle. Parayi kazanan adam zaten is yok sıkıntı var diye dert yakinmaz.
Hicbiseyi olmayan ama akli calisan adamlar kredi veya bir sermaye ile yuklu para yapip onunla piyasadan dipten mal topluyorlar. Tekstil bir ornek ama baska alanda da olabiliyor. Sonra al sattan kazanarak fazlasiyla kredisini kapatiyor. Senin benim.aklimin almayacagi olcekte ticarete girenler var. Aylik 100k dan fazla kira geliri olan adam var. Kafasi calisip zamaninda yatirim yapmis.
Belki ornek biraz kaydi ama gunumuzde dedigim olay hala gecerli. Sistem sana bana calisan kole olarak bakiyor ve bunu asiliyor. E senin cocuk ufkunu acicak bi yerde calisirsa bu dediklerim arasina girer. Yoksa babasindan goren hayatta biseyi kendi basaramazsa yine benzer meslege basliyor.
Yine sistem aglamayana meme verilmez mantigiyla isliyor. Bir carkta sesler yukselmedikce bakima gerek yok devam etsin denir. Kimisi kisa surede kimisi uzun surede bozulur ama farketmez. Halkimiz da bakti ki aglayinca birileri yardim ediyor. Su an herkes agliyor. İhtiyaci olan da olmayan da. Calisan kesim neden aglamasin.
Ekonomi cok iyi gozuyle bakmiyorum yanlis anlasilmasin. Politikalarimiz belki kagit ustunde iyi olabilir ama icraatte bence cok zayif. Herseye destek verecegine vergileri azalt ki insanlar rahat etsin. Yurtdisi urune ambargo uygulayacagina veya yuksek fiyat cekecegine ulkedeki uretimi ve gelisimi arttir ki insanlar ic piyasaya yonelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kental -- 6 Aralık 2023; 8:31:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
@HeraldOfDİSASTER @enesbaba0641 @VirgilSollozzo @SPAWN-TheUndead @Vanished Man
Ekonomiyi bahane etmeyi bırakın. Sizin sorununuz tembellik. Yaşayan yaşıyor. Çalışmak istemiyorsunuz. Sanki biz bilmiyoruz. Her şey pahalı olabilir, ama sizin istekleriniz bitmiyor. Son model iPhonelar, arabalar, Columbia marka giysiler… Kimse de ben kimim diye sormuyor. İyi bir hayatı hak etmek için ne yaptınız? Bu ülkeye ne katkınız oldu? Bunları sorgulayın. Anca şikayet, anca ağlama
Dünya üzerinde sistem üretime dayalıdır, ilk insanlık yıllarından itbaren gerek tarım, gerek hayvancılık ve gerekse ticaret ile insanlar sürekli üretmek durumunda kaldılar, üretmeyen aç kaldı. O yüzden ki çalışkan olan, çalışmayı bilen iş yapar oldu, tembellik eden işsiz kaldı, aç kaldı muhtaç kaldı. Tembellik etmenin cezasını çekerken gidin göz yaşlarınızı başka bir yere akıtın bir zahmet, bu foruma değil.
-
Aklı olan bir yolunu bulur yurtdisina yerleşir
Böyle tiplerin zırvalarına prim vermeyin arkadaşlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çalışmadığımı nerden çıkardın mezun olur olmaz askere gittim gelir gelmez 1 hafta sonra işe girdim o günden beri çalışıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdığın şeyler hep masal. Ben 40'a merdiven dayamışım senin gibi boş konuşan çok gördüm. Boş konuşanların ortak özelliği ya bir şekilde torpille devlete kapağı atmış, parti torpiliyle devlete belediyelere iş yapanlar veya yurtdışında olanlar. Yani avantanız yerinde. Yaşamadığın bir hayatı birşey biliyormuş gibi anlatıyorsun.
Hiçbiriniz asgariye veya 2-3 lira fazlasına çalışmıyorsunuz.
Ekonomide berbat. O saydığın iphone, araba falan başka ülkedekiler için sıradan şeyler. Ben kimim diye sorunca üniversite eğitimli biriyim defalarca kamu sınavlarına girip torpillilerden fırsat kalmadı. Özel sektöründe hali ortada. Bir sürü şey yazılırda senin derdin boş boş sen bunları hakediyor musun demek. Sanırsın boğazdan villa istediler. Saydıkların bu devirde tırı vırı şeyler. Senin karşında karnı doysa şikayet etmeyecek ekmek mi yedi et mi yedi bunu sorgulamayacak insanlar yok. O tür insanların soyu tükendi. 60-70 yaşındaki ihtiyarların laflarıyla konuşma.
-
Bilader sizin gibi dandik üniversite mezunlarının, kendini geliştirmemiş insanların hepsi ekonomi kötü, sistem kötü diye mi ağlar yahu. Hemen tespit edilebiliyorsunuz böyle yazınca. Hiçbir şirket veya patron sizin söylediklerinizi dinlemiyor. Ağladınız diye size kimse para ya da iş vermeyecek. Gidin kitap okuyun, kursa katılın, sertifika falan alın, yabancı dil öğrenin. Bu kadar boş olmayın yahu.
-
Kardeş sen ne mezunusun kaç dil biliyorsun ne iş yapıyorsun söylede bilelim ?
Ne hırsı yaaaa?Ülke bildiğin batmış millet şuan canını kurtarma derdinde.Ne kadar genç varsa kaçak yolla bile yurtdışına gitme derdinde.Secimleri akp kazandığında ülke tamamen bitti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 16 Aralık 2023; 23:4:3 >
Yine boş bir mesaj. Dediklerimin hiçbirine cevap yok.
Dandik üniversite bitirdiğimi nereden çıkardın? Tavsiyelerde harikaymış kitap oku, kursa git, sertifika al. Bunları yapınca ne oluyor? Özel sektörde iş mi bulacaksın? Yemişim özel sektörü. Alacağın maaştan ne olur ki. Maaştan bir halt oluyor sanki.
Sen o verdiğin tavsiyelerin hiçbirini yapmadan ya devlete kapak attın ya da türkiyede bile yaşamıyorsun sadece boş muhabbet yapıyorsun. Gerçek olan bu.
Saçma sapan fikirlerinle milleti trollemekten vazgeç. Elde ettiğin tek şey ana bacı küfür yemek. Bu forum yıllar öncesinin trollenen forumu değil. Herkes nasıl işe girilir, torpil nedir, kim nerelerde nasıl işe giriyor ve o verdiğin örneklerin boş olduğunu biliyor. O dediğin kurslara git sonra thyde iş başvurusu yap bir bakmışın birilerinin tanıdığı olan lise mezunu senin yerine işe girsin. Sen kimi kandıracaksın?
Küfür yemekten zevk alıyorsan devam et.
-
Konuyu açan arkadaş elli iki den. Sıkı elli iki hem de.😁
IT şefiyim. Ana dilim seviyesinde Almancam ve İngilizcem var. Dünyanın sayılı üniversitelerinden mezun oldum. Sizin diğer bir sorununuzda kıskançlık. Bu kafayla giderseniz acı dolu bir hayat yaşayacaksınız. Bir an önce kendinizi toparlayıp sıkı çalışmaya başlayın derim.
-
Kesin öyledir verdiğin cevaplardan öyle sende kerimcem gibi sallayıp duran aktrolün tekisin
Dandik üniversite okuduğunu anlamak zor olmuyor. Akıllıca argüman sunamamandan belli zaten. Kendini geliştiren güzelce işini buluyor ve misler gibi yaşıyor hayatı. Siz ise başkalarını ve sistemi suçlayarak acınası bir hayat sürmeye devam edeceksiniz. Allah kurtarsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 15 Ocak 2024; 9:51:51 > -
Biraderim İsviçre'ye gitti 1.5 sene oluyor. Türkiye'de 15 senedir çalışıyordu ve kira ödememesine rağmen ne kendine ait bir aracı oldu, ne tatil yapabildi, ne de kaliteli bir hayata sahipti.
İsviçre'deki 1.5 yılında hepsini gerçekleştirdi. Matematik yalan söylemez ; Orda 10 sene çalışman burda 80 sene çalışmana bedel.
Millet tembel vs geç bu bahaneleri. Sadece kendi kitleni kandırırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X