Şimdi Ara

Asıl sorun gençlerde hırs ve vizyon olmaması!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu "ekonomi kötü, sistem kötü, Türkiye kötü yönetiliyor, torpil var, kayırma var, dolayısızla işsiziz" saçmalığını dinlemekten bıktım. 35-40 altı kesimin asıl sorunu hırs ve vizyon sahibi olmayışıdır. Okuduğunuz 2 üniversite, hatta üç ya da dört üniversite bir şey ifade etmiyor. Bir alanda en iyisi olmaya çalışsaydılar iş bulurlardı. Sürekli caymaktalar. Torpil, referans falan hikaye. Yetenekleriyle, notlarıyla, projeleriyle, sertifikalarıyla, stajlarıyla iş bulanlar nasıl buluyor? Adamın 3 tane diploması var ama 3 tanenin 2si AÖF, diğeri de vasat altı bir diploma. Şikayet edenlerin çoğu böyle. Bunlar gidip bir meslek öğrenmeye de çalışmazlar. Hiç MS office, programlama vs bilmiyor mu; İngilizce/Almanca bilmiyor mu; muhasebe/finans öğrenmemiş mi; yazılım bilmiyor mu (AutoCAD, SAP, Illustrator, InDesign)??? Ne yapmış bunlar bu yaşa kadar? Nasıl gitmişler 2-3 lisans falan filan okumuşlar yahu? Boş adamlar bunlar, başka açıklaması yok. İnsan neden ikinci ya da üçüncü lisansı okuyarak hayatını heba eder? Okuyacağınız bölüm gelecek vaad etmiyorsa okumayın, gidin bir iş öğrenin. 3 tane boş lisans bölümünde zaman öldüreceğinize gidip bir yerde ustalaşsaydınız, sağda solda ağlamazdınız kardeşim.  

Dünyanin neresine giderseniz gidin, bir şeyler icin hırs yapıp çabalamak lazım. Bunu ya üniversitede bölüm seçerken yaparsın ya da seçtiğin bölüm de en iyisi olmak için... Türkiye sorun ekonomi ve kaynaklarımız falan değil. Mesela mühendis arkadaşlarım 70kdan aşağı almıyor.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakanoth -- 4 Aralık 2023; 18:20:22 >

• Yahu şunun gibiler geliyor bilir kişi gibi yorumlar yapıyor ya kopuyorum. O bahsettiğin gençler ev araba hayalini bırak bir kahve içmeyi bile şu an ki ekonomik durumda yapamıyor.

Evinde oturup TV izlediğinde ise bir tomar fenomenin kara para aklamasını izliyor. Düzgün bir eğitimle tüm hayatları boyunca alacakları maaşların 10 katını bir araca yatırmış, mesleğiniz ne sorusuna " hahahha kocamın karısıyım enerciii" diyen tipleri izleyip umudunu kaybediyor.

Başka bir kanala geçip "kardeşim yeni türkiye için bende varım sevgili abim emre sende varmısın", " faiz haramdır nas varken bize ne oluyor" diye video çeken adamların % 500 faize inanıp elden 10 milyonlarca dolar verdiğini görüyor. Artı bu adamlar bu sorunlarını çözmesi için ülkenin en yetkili mercisinin karşısına çıkıp "reiz paramızı versinler " diye yakarışını izliyor.

Yahu koskoca ülkeyi yani 100 milyon kişiyi, 82 ili yöneten bir kişinin uğraşması gerekn şeyler mi bu? Sonra TV yi kapatan genç sabah bir kalkıyor ekmek olmuş 10 TL , yumurta olmuş 100 TL.

hadi kafayı dağıtayım azıcık internete bakayım diyorlar bu konu sahibi gibi tipler , bu gençlere akıl veriyor. Yahu aynı yaş grubundaki avrupalı gençler bu yaz ibizaya mı gitsem, yunan adalarına mı gitsem planını yapıyor.

Asıl vizyonsuz sensin.
    Autocad falan öğrenmeyi vizyon sanıyorsun.
    50 bin maaş alan adam vizyonlu mu oluyor?

Sana bir tek şey yazacam, ülkenin kısaca özetidir;

Patent başvurusu yaparken, yabancı dilde başvurursan 2-3 ay içinde tercümesini de iletmen gerekiyor.

Patent başvurusu yaptığın zaman, patent kurumu benzer patentler varsa onları buluyor ve itiraz ediyor.
    Itirazlarında bulunan benzer patentler genelde Çince.
    Senin bunu anlaman ve senin patentin ile benzerliği olmadığını bildirmen gerekiyor.

Yani sen yabancı dilde başvurursan tercüme istiyorlar ama kendileri yabancı dilde sana itiraz ederse tercüme etmiyorlar.
    Birde tercüman ile uğraşıyorsun ki ülkedeki herhangi bir dilin düzgün tercümanını bulmak zor, hikayeden tercüman çok var.

Google trans falan deme, metresin mesajlarını değil, teknik konuları konuşuyoruz.

Bu durum ülkenin özetidir.

Şimdi bana vizyonsuz olan bir gençten tekrar bahset kardeşim.
    Ya da vizyonu olan ama parasızlıktan vizyonunu paraya çevirmeyen gençlerden bahset.

Hırs yokmuş falanmış filan mış. Autocad öğrenip dünyaya hükmedecek. Süper vizyon

Aynen öyle hocam şuan gençlik bitik vaziyette. Eğer ailesi varlıklı değilse mal mülk araba vs. çocuk hiç bir şey yapamıyor sosyal hayatı 0, dışarıda kahve içip gelse en ucuzundan otobüs parası dahil 100 120tl gidiyor. İçtiğin de 5 dolarlık latte. Ama tl nin değerini bu denli yere sokup asgari ücreti de 11 bin tl yapıp işsizlik yaratan hükümette. Bu tarz konu açanlarda malum torpille işe girmiş hükümet yanlısı şirkette 3 kuruş iş yapıp karşılığında 100 kuruş maaş alıp laf edenler. Neymiş işsizlik yokmuş iş beğenmeme varmış. Ben kendim staja girmek için bile torpil yapmak zorunda kaldım devlet kurumuna. Staj yapmak için bile tanıdık gerekir olmuş. Ülkenin geldiği ekonomide adalette hukukta son nokta bu işte... Millet ekonomik depresyon içinde. Hala akıl veriyorlar...Akıl vereceklerine gençlere ülkeyi yeniden ayağa kaldırsınlar gençler yolunu bulur o zaman.

• Tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik elli iki konusu, ilk cümleden sonrasını okumadım. Hepiniz ne içiyorsunuz kafanız mı güzel hala ekonominin veya her şeyin iyi olduğuna kendinizi nasıl inandıra biliyorsunuz? Bunu nasıl başarıyorsunuz?

• Çok iyi bir seviyede Bilişim Uzmanıyım geçenlerde bana gönderdikleri iş teklifi "Şok Market Kasiyer Elemanı"

Çok söylenecek laf var iyi ki sektörümüzün ulusal geçerliliği varda yurtdışına çalışıyor bunların eline muhtaç kalmıyoruz yoksa varya bunlar adamı çıldırtır...

Birde tutturmuşlar diploma diploma. kağıt parçası.. Gençlere tavsiyemdir Türkiye'deki sınıfsal ayrımdan kendinizi ayırın. Yeni dünyalara açılın..

Bilgi en önemli şeydir. Bilgi kazanç getirir en kötü bilgi en iyi Üniversite Diplomasından yeğdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 3 Aralık 2023; 21:35:0 >
  • Gencler hirsli ancak o hirsli olanlar su an yurtdisinda sermayesi, bilgi ve birikimi koc parcasi

• Asıl vizyonsuz sensin.
    Autocad falan öğrenmeyi vizyon sanıyorsun.
    50 bin maaş alan adam vizyonlu mu oluyor?

Sana bir tek şey yazacam, ülkenin kısaca özetidir;

Patent başvurusu yaparken, yabancı dilde başvurursan 2-3 ay içinde tercümesini de iletmen gerekiyor.

Patent başvurusu yaptığın zaman, patent kurumu benzer patentler varsa onları buluyor ve itiraz ediyor.
    Itirazlarında bulunan benzer patentler genelde Çince.
    Senin bunu anlaman ve senin patentin ile benzerliği olmadığını bildirmen gerekiyor.

Yani sen yabancı dilde başvurursan tercüme istiyorlar ama kendileri yabancı dilde sana itiraz ederse tercüme etmiyorlar.
    Birde tercüman ile uğraşıyorsun ki ülkedeki herhangi bir dilin düzgün tercümanını bulmak zor, hikayeden tercüman çok var.

Google trans falan deme, metresin mesajlarını değil, teknik konuları konuşuyoruz.

Bu durum ülkenin özetidir.

Şimdi bana vizyonsuz olan bir gençten tekrar bahset kardeşim.
    Ya da vizyonu olan ama parasızlıktan vizyonunu paraya çevirmeyen gençlerden bahset.

Hırs yokmuş falanmış filan mış. Autocad öğrenip dünyaya hükmedecek. Süper vizyon

• Yahu şunun gibiler geliyor bilir kişi gibi yorumlar yapıyor ya kopuyorum. O bahsettiğin gençler ev araba hayalini bırak bir kahve içmeyi bile şu an ki ekonomik durumda yapamıyor.

Evinde oturup TV izlediğinde ise bir tomar fenomenin kara para aklamasını izliyor. Düzgün bir eğitimle tüm hayatları boyunca alacakları maaşların 10 katını bir araca yatırmış, mesleğiniz ne sorusuna " hahahha kocamın karısıyım enerciii" diyen tipleri izleyip umudunu kaybediyor.

Başka bir kanala geçip "kardeşim yeni türkiye için bende varım sevgili abim emre sende varmısın", " faiz haramdır nas varken bize ne oluyor" diye video çeken adamların % 500 faize inanıp elden 10 milyonlarca dolar verdiğini görüyor. Artı bu adamlar bu sorunlarını çözmesi için ülkenin en yetkili mercisinin karşısına çıkıp "reiz paramızı versinler " diye yakarışını izliyor.

Yahu koskoca ülkeyi yani 100 milyon kişiyi, 82 ili yöneten bir kişinin uğraşması gerekn şeyler mi bu? Sonra TV yi kapatan genç sabah bir kalkıyor ekmek olmuş 10 TL , yumurta olmuş 100 TL.

hadi kafayı dağıtayım azıcık internete bakayım diyorlar bu konu sahibi gibi tipler , bu gençlere akıl veriyor. Yahu aynı yaş grubundaki avrupalı gençler bu yaz ibizaya mı gitsem, yunan adalarına mı gitsem planını yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elllikili dayıların günlük kahvehane goygoyu...

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam şuan gençlik bitik vaziyette. Eğer ailesi varlıklı değilse mal mülk araba vs. çocuk hiç bir şey yapamıyor sosyal hayatı 0, dışarıda kahve içip gelse en ucuzundan otobüs parası dahil 100 120tl gidiyor. İçtiğin de 5 dolarlık latte. Ama tl nin değerini bu denli yere sokup asgari ücreti de 11 bin tl yapıp işsizlik yaratan hükümette. Bu tarz konu açanlarda malum torpille işe girmiş hükümet yanlısı şirkette 3 kuruş iş yapıp karşılığında 100 kuruş maaş alıp laf edenler. Neymiş işsizlik yokmuş iş beğenmeme varmış. Ben kendim staja girmek için bile torpil yapmak zorunda kaldım devlet kurumuna. Staj yapmak için bile tanıdık gerekir olmuş. Ülkenin geldiği ekonomide adalette hukukta son nokta bu işte... Millet ekonomik depresyon içinde. Hala akıl veriyorlar...Akıl vereceklerine gençlere ülkeyi yeniden ayağa kaldırsınlar gençler yolunu bulur o zaman.

• Yalnız sosyal devlet ilkesi gereği bu ülkenin insanına da biraz acısanız awk?

Emeklisi, asgari ücretlisi, öğrencisi vs yani insan gibi yaşasınlar bi ondan sonra konuşalım.

• Ilk cümlenizde saçmalık dediğiniz şeyler hakikatler, geri kalanlara katılmıyorum büyük oranda. Tamam bireysel olarak hırs yaparsınız, kendinizi paralar, okur, çalışır bir yerlere gelir ve bireysel olarak da kendinizi kurtarabilirsiniz. Ama toplumda herkesin hatta çoğunluğun böyle olmasını bekleyemezsiniz. Sistemin adil olması ve herkese hak ettiğini vermesi lazım.

Bugün kamu tamamen neredeyse torpille işleyen bir sisteme dönmüş. Özel sektör de insanın kanını emen bir vampir. Bunu genel için söylüyorum. Bireysel süpermenler için değil.

• Navi kullanıcısına yanıt

Yine kişilere, şahsiyete saldırmayıp, düşüncelere cevap vermişsiniz. Öbür konuda da gözlemledim, akıllı insan bence budur.  

Konuya gelince, doğruluk payı var, aradan sıyrılmak için hırs, emek, özveri gerçekten gerekiyor. Ancak ülkemizdeki gerek fırsat eşitliği, gerekse ekonomik durumun maalesef kötü olması, bu dediklerinizin sonuca dönüşmesini daha da zorlaştıran şeyler.

Ben kendi hayatımda da gözlemliyorum, yattığım zamanların acısı da çıkıyor, çalıştığım zamanların keyfi de çıkarılıyor.

Ancak ülkenin geldiği son durum üzülerek söylüyorum, berbat.

• Kardesim bunlari yapabilecek kapasitedekiler zaten yapiyor onemli olan yapamayam cogunlukla bir seyler yapabilmek

• 90 kuşağı kendi dönemini düşünsün teknoloji ile ilk gerçek anlamda etkileşime girenler bu nesildir. Bu nesil önceki nesil ile farkını bariz bir şekilde ortaya koymuştur ve Teknoloji ile bilgi akışını verimli hale getirip öğrenmeyi hızlandırmıştır. Peki ondan sonra ne oldu online oyunlar meşhur oldu ve genç kesimin bir kısmı burda kendini heba etti. Fakat şimdi inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Eğitim sistemi ile bunu çöküşü hızlandırdılar. Bu toplum iflah olmaz bence. Cünkü çok ağır bir yıkımın içine girdik. Malesef ki ben bu kadar aptalın olduğu bir toplumda yaşamak yerine, iletişim kuramadığım fakat hakkımı yemeyen bir ülkeye gitmeye mecbur bırakıldım.

• Autocadle vizyondan bahseden trol konusu.Sana basit bir dişli parçası veririm autocadle 2 haftaya anca çizersin. Bu konular sizi aşar gidin Ebu Cehilinizin fotoğrafını paylaşın siz kim gençlere öğüt vermek kim.

• Herkes atom parçalasa ne güzel sorun çözülecek halbuki 🤯

• Hamas kampında mı öğrenmiş o bahsettiği yazılımları hahaha. Reziller ya. Herkesi kendileri gibi AKP bordrosuna kayıtlı sanıyorlar.

• Kerimcem sen misin

• @Rakanoth

Alıntı

metni:
    Ben bu "ekonomi kötü, sistem kötü, Türkiye kötü yönetiliyor, torpil var, kayırma var, dolayısızla işsiziz" saçmalığını dinlemekten bıktım.

aynen kesinlikle bu dediğin saçmalık !!!!!!!  

• birşey olmayacağı için kendimizi paralamaya gerek yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.