Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
204.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hsyneren

resimleri yükleyememiştim. şimdi de kocaman oldu nasıl düzeltirim bulamadım. mesajı nerden sileceğimide bulamıyorum.
    AŞİL TENDONUM KOPTU !AŞİL TENDONUM KOPTU !AŞİL TENDONUM KOPTU !

Hüseyin Bey çok çok geçmiş olsun.

Öncelikle ayağınızın bu kadar şişmesinin sebebi çok fazla ayakta durmanız diye düşünüyorum. Şişme olduğu zaman uzanıp ayağınızı kalp seviyenizin üzerinde tutarsanız ve 10 dakika buz pres uygularsanız faydası olacaktır. Eğer bu şişlik devam ederse bence doktorunuza bir danışın derim. Sizin tendonunuz tam kopuk muydu yoksa kısmi mi ? Benim tendonumda tam kopma olduğu için ameliyatta ayağımı açtıklarında farklı bir tendondan parça alıp ekleme yaptığını söylemişti doktorum.

Bu durumda moral çok önemli, ayağı alçıda olan, alçısı çıkmış walker kullanmaya başlamış olan, ayağına yük vermeye korkan... bütün arkadaşlara tavsiyem moralinizi daima yüksek tutun, imkanınız varsa mutlaka fizik tedavi uzmanından destek alın. Bana mail atarsanız mkaraman@gmail.com seve seve fizik tedavi hareketlerini sizlerle paylaşırım.

13 ay oldu ben ameliyat olalı. Merdivenleri ikişer ikişer, hoplaya zıplaya inip çıkıyorum çok şükür. 4. ayımda koşmaya başlayabilirsin demişti doktorum, hatta o gazla hastaneden çıkıp yoldan karşıya geçerken koşarak geçmiştim (birşey olursa hastane yakın nasılsa dedim kendi kendime). 6. ayımda doktorum spor yapabilirsin demişti. Hatta ameliyatlı tendonundan korkma diğerinden daha sağlam artık, sağ tendonun kopar sol tendonun kopmaz demişti. 8. ayımda spor salonuna yazıldım koşu bandında 4 km. koşuyorum, plates yapıyorum. Allah' ıma şükürler olsun gayet iyi durumdayım.

• Tendon kopması olaylarında ekleme yapılırken hayvan tendonu kullanıldığını duymuştum.Ne kadar doğru bilemem tabi.Hayvan tendonu daha sağlam oluyormuş haliyle.Eğer bu bilgi doğru ise kullandıkları tendon domuz yada inek tendonu falandır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scapin

Tendon kopması olaylarında ekleme yapılırken hayvan tendonu kullanıldığını duymuştum.Ne kadar doğru bilemem tabi.Hayvan tendonu daha sağlam oluyormuş haliyle.Eğer bu bilgi doğru ise kullandıkları tendon domuz yada inek tendonu falandır bence.

Genelde domuz tendonu kullanılıyor. Bunu özellikle sormuştum doktoruma, merak etme kendi vücudundan parça alıp ekledim dedi ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutkaraman

quote:

Orijinalden alıntı: scapin

Tendon kopması olaylarında ekleme yapılırken hayvan tendonu kullanıldığını duymuştum.Ne kadar doğru bilemem tabi.Hayvan tendonu daha sağlam oluyormuş haliyle.Eğer bu bilgi doğru ise kullandıkları tendon domuz yada inek tendonu falandır bence.

Genelde domuz tendonu kullanılıyor. Bunu özellikle sormuştum doktoruma, merak etme kendi vücudundan parça alıp ekledim dedi ;)

iyi bari kafan rahat olur :)
  • Cümleten merhabalar arkadaşlar.
    Halen bu hastalık ile uğraşan arkadaşlara çok geçmiş olsun diyorum. Allah acil şifalar versin.
    Yazılanları sık sık okuyorum ancak yazamadım çok fazla. Benim sakatlığımın üzerinden tam 1 sene geçti. Geçen yıl 16 Haziran da malum halı saha maçında kopmuş ve hemen ardından ameliyat olmuştum. 6 hafta alçı ve herhangi bir fizik tedavi uygulanmadan bugünlere geldim. Sabah yaptığım açma germe hareketleri ile ben tamamen kurtuldum diyebilirim. Şuan ne bir ağrı ne bir sızı Var. Her tempoda koşabiliyorum, depar atabiliyorum. Güzelce ısınıp tenis basketbol oynayabiliyorum. Ancak hep daha temkinli bi şekilde. Bu ömür boyu böyle olacak sanırım. Efor sarfetmek için yüzme ve bisikleti tercih ediyorum.
    Bu hastalığın tek çözümü sabır arkadaşlar. Sabırlı olursanız çok kolay bi şekilde atlatırsınız.birazda özen gösterirseniz daha kolay atlatırsınız. Ancak yazılanlardan ameliyatsız çözümünde epey bi yaygınlaştığını gördüm. Benim doktorum tekrar kopmaların ameliyatsız denemelerde çok daha fazla gözlendiğini belirtmişti.

Allah acil şifalar versin. Sorusu olan arkadaşlar özelden yazabilir.
    Ayrıca kopma yerine vurduğumda bende herhangi bir ağrı olmuyor. İlk başlarda bi defa çarpmıştım ve gözlerim yaşarmıştı ağrısından. Zamanla normale dönecektir diye düşünüyorum.
    Saygılar
    Ahmet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ahmet bey yazilarinizi baştan beri formda takip ediyorum evet sırayla aynı süreci yaşiyoruz tekrar.bu fakirhanede bizi unutmayip yazdigin ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim iyi haberlerinize sevindim ayrıca aşil tendonu kopanlar face kurdu comando ersin arkadaşlar hep ordayiz devamlı yazişiyoruZ Senide bekleriz yeni arkadaş çok onlara durumunla ilgili bilgi verirsen iyi olur bekleriz teşekkkürler gecmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu an 88 günümdeyim deyneksiz hafif sekerek yürüyorum sağ ayak benim araç kullaniyorum hafif şişme devam ediyor başka sorun yok gibi ancak parmak ucunda duramıyorum ve rahatça çökemiyorum ama toparliyor ben 1 nisanda ameliyat oldum tam kopuk 18 dikiş 55 gün uzun. Alçı 20 gün aşil Bot sonra spor ayakkabı 75 günümde yürümeye başladım çok şükür gecmiş olsun arkadaßlar

• öncelikle forum için çok teşekkür ederim herkese geçmiş olsun
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm herkesin Ramazan ayı hayırlı olsun ve herkese geçmiş olsun Ben de şu anda aşil tendonu kopmuş birisiyim ve yazılarınızı okuyorum ve çok faydalanıyorum herkese bilgilendirdikleri için çok teşekkür ederim . Benim 4 haziran günü hali sahada futbol turnuvasinda koptu maçin 25 dak da arka sol baldirima doğru top ayağimın altındayken çat diye bir ses duydum ben yere attım kendımi hakeme bir faul dahi vermiyorsun dedim yok abi kimse sana vurmadıki sen kendi ayağına kendın vurdun dediler neyse ayağım baldıri ağrıyordu hemen buz koyduk ertesi gün doktora gittim rötken çekildi birşey yok ağri kesici kas gevşeltici hap ve krem verdı doktor o akşam krem sürerken sol baldırımın altında kasta boşluk hissettim ertesı gun doktora yine gittim boşluk olduğunukopnmuş olabilirmi diye sorduğumda bana güldü orası aşil tendonu 10ton yük taşir bir futbolla kopmayacağını söyledi 12 gün öyle idare ettim ama iyileşmedi bu olay Mardinde oldu sonra 15haziran günu o ayakla 1400km araba sürerek memlekete geldim denizliye 17haziranda doktora gittim doktor kapidan girerken hocam senin sol aşil tendonun kopuk dedi ve hemen amaliyata almamiz gerek dedi şok oldum inanamadim ve 3 tane daha doktora gittim mr çekildim %90 kopuk vardi eğer 48 saat içinde bilinseymiş ve alçıya alinsaymiş belki amalıyat olmadan olurdu dedidoktor evet doktor mağduru olmuştun bu forumları okudum rahatladim 19 haziranda ameliyat oldum sol ayağımı uyuşturdu ve kapalı yapti önce yarım alçi dize kadar amam üstü sargılı altı alçılı 24hazirana kadar ayağım böyle durdu ama ağrılarım oldu altına 3yastık koyup öyle yattım 24haziran kontrole gittik doktor güzel tutmuş dedi ve ayağımı dizime kadar tam alçıya aldı kesinlikle basma parmaklarını dahı kimildatma dedi 6hafta alçida kalacak sonra ayağımı 90 derece yapıp tekrar alçıya alacağını söyledı şu anda alçida
    ağrilarim Allaha şükür geçti ama çok zor sadece tuvalete koltuk değnekleriyle gidiyorum Allah kimsenin başına vermesın verenede sabir ve şifa versın 3 hafta sonra alci değişecek alçı değişince inşallah ayağıma basabilirim sonraki tecrübelerimide sızlerle paylaşacağım kusura bakmayın uzun anlattim
    fakat herkes bilgilensin ıstedim tekrar hayirli ramazanlar dualarınızı beklerim

• Ceceylan kardeşim çok gecmiş olsun ALLAH şifa versin biran önce koşmayı nasip eylesin evet bu site banada çok yardimci oldu emeği geçenlerden ALLAH razı olsun kardeşim şu an tüm arkadaßlar Facebook sayfası oluştu aşil tendonu kopanlar diye Senide bekleriz oraya devamlı yazar. Cevap verir soru sorar yorum yaparsın inan hep beraber güzel bir dostluğumuz var hepimiz 58 üye aynıyız Senide bekleriz Ferhat ben gecmiş olsun sorun varsa yazarsin benim 100 gün oldu

• Tekrar tüm kader arkadaşlarıma hayırlı cumalar . Teşekkür ederim Ferhat Bey en kısa zamanda faceten üye olup orada görüşürüz insaallah tekrar herkese geçmis olsun Allah acil şifalar versin.

• öncelikle bütün aşil kardeşlerime geçmiş olsun.Küçüklüğümüzden bu yana fotbol sevdamız var . bildim bileli oynarım ne elim ne kolum bu zamana kadar hiç ciddi şeiklde sakatlanmadım . yaşım 36 öğretmenim. turnuva maçında ikinci yarı pozisyon gereği ayağımı geri aldım çarpmadım çarpılmadım birden sağ ayağıma taş fırlatıldı zannettim yere yığıldım baktım hiç bir şey yok. gözüm karardı hafif kusacak gibi oldum terledim. sağolsun arkadaşlar ytişti. Beni kucaklayıp doğru acile baktım kırık yok gibi geldi. doktor rontgen çekti bişey yok dedi kırık anlamında. aradan 10 gün geçti ağrı geçmedi. ortopediye gittim tahlil rontgen mr... Doktor baktı aşil kopmuş dedi belimsden aşağıyı uyuşturarak bilincim yerindeydiameliyata aldılar. 2 saat ameliyatta kaldım. hiç ağrım olmadı. şükürler olsun doktorumdan allah razı olsun .

*26 haziran ameliyat oldum. antibiyotik- kan sulandırıcı derei altına iğne , ağrı kesici verdi.
    iki güne bir pansumana gidiyorum.kalçama yakın nerde ise alçı. 16 gün böyle kaldı. doktora sordum oruç tutmanda bir sorun yok dedi.
    *11 temmuz dikişlerim alındı amerikan alçı yapıldı tekrar. 30 gün sonra doktorum geldi. küçük egzersizler yapıyorum. Aklımdayken botu sordum burda okuduklarımdan dolayı. kesinlikle hayır deedi. Sen onu isteyince çıkarırsın bu kesin çözüm dedi. söyleyecek bir şey bulamadım eyvallah dedim.

gelişmelri mutlka yazacağım. Tekrar geçmiş olsun.

• 30 gün sonra doktorum geldi değil.
    30 gün sonra gel olacaktı.
  • ARKADAŞLAR DEDİĞİM GİBİ BENIM AYAGIMA DEMİR GİRMİŞTİ %80 KOPUK VARDI 1,5 AY 45 GUN KALÇAYA KADAR 1,5 AY 45 GÜNDE TOPUKLU YARIM ALÇI BENIM YAŞIM 19 FORMDA YAZMIŞTIM ZATEN BASIMDAN GECENLERİ FUTBOLA GERİ DÖNDÜM YA ARTIK NE AGRI VAR NE SIZI BEN HALA BURDAYIM DIYOR O DA ZAMANLA DAHADA DUZELECEK İNŞ ALLAH ŞİFA VERSİN MORELINIZI BOZMAYINN
  • Adem kardeş yazilarini okudum sevindim iyi haberlerine gecmiş olsun askerlik gibi birileri gidiyo birileri geliyor Ömer uslu kardeş sanada gecmiş olsun face sayfamız var aşil tendonu kopanlar orayada bekleriz gecmiş olsun

• MERHABA ARKADASLAR

YENİ GELEN ARKADASLARA DA ACİL SİFALAR DİLERKEN BU İSİN ZOR FAKAT GECİCİ OLDUGUNU UNUTMAMALARINI VE BİRAZ SABIR GOSTERMELERİ HALİNDE ESKİ SAGLIKLARINA KAVUSACAKLARINI TEKRAR HATIRLATARAK BILGILENDIRME YAPMAK İSTEDİM.

BEN 50 YASINDAYIM VE 10 AY ONCE HALI SAHA (CIDDI MAC DEGİL ELBET, 13-14 YAS COCUKLAR VE BABALARLA AT TOPU TUT TOPU SEKLİNDEN BİRAZ OTE BİR EGLENCE) MACINDA KOPARDIKTAN SONRA HEMEN AMELIYAT OLDUM. ASIL BOTU (HIC ALCI KULLANMADIM) VE 6 HAFTA SONRA DA YAVAS YAVAS ADIMLAR VE ESNETME/BUZ TEDAVISI ILE SIMDI COK DAHA IYI DURUMDAYIM. ELBET TAM OLARAK ESKI DURUMUNA GELMIYOR, EN AZINDAN AMELIYAT YERI DEFORME OLUYOR, PSIKOLOJIK OLARAK ETKILENIYORUZ ANCAK GUNLUK YASANTIMA DONUS YAPALI COK OLDU. SABAH ILK KALKIS VE 8-10 ADIMDA KENDINI HISSETTIRIYOR SONRA UNUTUYOR GIBIYIM. HALEN NEKAHAT DONEMINDE OLAN ARKADASLAR HIC ENDISE ETMEYIN SIZIN DE OYLE OLACAK

REHABILITASYON DONEMINDE BU SITENIN COK FAYDASI OLDU, PAYLASIM YAPAN TUM ARKADASLARA TESEKKUR EDİYOR VE TEKRAR ACIL SIFALAR DILIYORUM

• aynı sorunu bende yaşadım halı sahada top oynarken koptu benimki boş pozisyonda koptu 5 temmuzda koptu 9 temmuzda ameliyatımı oldum benim ayağım alcıda kalmadı ameliyatımın 3. günü rom walker aldırdı doktorum 1 ay kadar rom walker kullandım şimdi ayağım çok çok iyi gerçi tam olarak dolaşmaya başlamadım evimin içinde aşil botumu çıkartıp yavaş yavaş yürüyorum gerçi bot içinde yük topuklarıma bindiği için biraz sıkıntı ama yine de alçılı olmasından çok daha iyi olduğunu düşünüyorum şuan moral olarak çok iyiyim hatta yürüyebilecek kadar da botsuz gücvenim var bakalım ileri de ne olur bilemiyorum ağustos 26 da kontrolum var daha netlik kazanacağını düşünüyorum
  • arkadaşlar merhaba,uzun mesafeli jog koşusu sırasında ilk turdan sonra topuğuma bir ağrı girdi.daha sonra bunu takiben sağ ve sol dizimin iç yan bağlarına da aynı şekilde bir ağrı girdi buna rağmen antrenmanı tamamladım.fakat 2 gündür yürüyemiyorum.tendondan kopma olduğunu sanmıyorum.yarın doktora görüneceğim fakat buraya da sorayım dedim.dediğim gibi yere basamıyorum bastığım anda üç bölgede birden ağrı başlıyor.elastik bandajlı dizlerimi sardığımda sanırım baskı azaldığından bir sıkıntı yaşamıyorum.ne olabilir problem sizce? yırtık olması için ağrı şişlik falan olması gerekiyor mu ?
  • Kardeş gecmiş olsun soruların cevabını aşil tendonu kopanlar face sayfası var guruba katil tavsiye ederim güncel yazı yazıp cevap bulabilirsin tekrar gecmiş olsun tendon kopunca şişlik kızarıklık olmuyor parmak ucunda yükselemiyosun tendonda boşluk oluyor kısmı kopukta var dikkat et

• quote:

Orijinalden alıntı: marko58

Kardeş gecmiş olsun soruların cevabını aşil tendonu kopanlar face sayfası var guruba katil tavsiye ederim güncel yazı yazıp cevap bulabilirsin tekrar gecmiş olsun tendon kopunca şişlik kızarıklık olmuyor parmak ucunda yükselemiyosun tendonda boşluk oluyor kısmı kopukta var dikkat et

cevabınız için teşekkür ederim.acile gittim röntgen çekildi hiç bir açıklama yapılmadan bacağımı atele aldılar,alçının ağırlığından hareket iyice kısıtlandı.pazartesi günü ortopedi doktoruna görüneceğim umarım önemli bir durum yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.