Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
203.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun afo denen ortezı ayagıma taktırdım sonrasında hastaneye gıttım doktorum artık bunun uzerıne bas yuru dedı deyneksız sekılde sanırım denge problemı yasıyorum gercı daha yenı geldım bakalım neler olucak gelısme olursa yazıcam herkeze saglıklı gunler..
  • sevgili mesut

forumun basından beri senin ve diger paylasımcıların mesajlarını-bilgilerini okudum gercekten cok faydalı da oldu. doktorsuz olmaz suphesiz ancak damdan dusen de cok yardımcı oluyor. nazik cevabına tesekkur ederim, senin adına (ve diger arkadaslar adına da) bu isi atlattıgına/nıza cok sevindim. bu arada ilk mesajda unuttum, yasım 49 belki de en buyuk benim aranızda, kısmet bu gune imis. ama bu foruma giren, fikir veren herkese tekrar tekrar tesekkur etmek istiyorum, tecrube cok farklı birsey ve paylasmak lazım.

1 hafta oldu ameliyat olalı, aşil botu luks tabii, cok sıkılınca, pansuman sırasında cıkarma sansın oluyor. ancak yine de ilk 2-3 hafta cıkarmayı dusunmuyorum.
    fiatı da 500 tl civarında, tum medikal dukkanlarında mevcut.

cevaplardan anlasıldıgı kadarı ile tam olmasa da buyuk oranda eski hale donuyorgaliba zamana agır agır yayarsak.
    olanla ölene care yok, pozitif olmak ve sabır cozecek sorunu insallah

herkese tekrar gecmis olsun

• sevgili ozay

senin de nazik cevabına teskkur ediyorum, atlamıs gecmis-gitmis olsun insallah hepimizin basından.

doktorun dedigini yapmak lazım, 2 ay sadece ustune bas ve yuru diyorsa sadece o kadar yap, riske girmege degmez elbet. bu kadar sınıntı cekmissin insallah yavas yavas da olsa eskisi gibi olur. yas-kas gucu de etkili olur bu konuda suphesiz.

paylasmakta fayda gordugun konularda bilgilendir bizi lutfen

tekrar gecmis olsun
  • Ayagım alcıdan cıkalım 6gun oldu bugun sabah bizim arabayı kullandım normalde botla kullanıcaktım ama zorlandım spor ayakkabı gıydım ve kullandım problem yasamadım.. Ayagı alcıda fazla kalanlar ıcın soluyorum alcınız cıktıgında ayagınızın ustunde sısme gıbı bı durum oldumu ayagımı yukarı kaldırdıgımda tendonumda veya cevresınde ne agrı ne sızı hıcbısey olmuyor sadece ayagım ustu sıstıgı ıcın belırlı bı mesafeden sonra ayagım yukarı kalkmıyor acıyo ama ALLLAHa sukur tendonumda agrı sızı yok eger ayak ustu sısmesı yasayan arkadaslar varsa bılgılendırrse sevınırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademolmez

Ayagım alcıdan cıkalım 6gun oldu bugun sabah bizim arabayı kullandım normalde botla kullanıcaktım ama zorlandım spor ayakkabı gıydım ve kullandım problem yasamadım.. Ayagı alcıda fazla kalanlar ıcın soluyorum alcınız cıktıgında ayagınızın ustunde sısme gıbı bı durum oldumu ayagımı yukarı kaldırdıgımda tendonumda veya cevresınde ne agrı ne sızı hıcbısey olmuyor sadece ayagım ustu sıstıgı ıcın belırlı bı mesafeden sonra ayagım yukarı kalkmıyor acıyo ama ALLLAHa sukur tendonumda agrı sızı yok eger ayak ustu sısmesı yasayan arkadaslar varsa bılgılendırrse sevınırım..

Ademcim alçı çıktıktan sonra ayağında morarma ve şişme olması gayet normal. Ayağında şişme ve morarma olduğunda ayağını kalp hizasının yukarısına kaldırıp 1-2 dakika beklediğinde morarmaya sebep olan kan ayağından vücuduna dağılacak ve ayağının rengi normale dönecektir. Ben günde 3 defa buz tedavisi uyguladım 1.5 ay kadar. Alçı çıktıktan sonra ayağının çevresini ölçtü mü doktorun ? Benim fizik tedavi uzmanım 2 ayağımın da çevresini ölçerek alçıda kalan ayağımda ne kadar ödem oluştuğunu ölçmüş ve ona göre tedavi uygulamıştı.

• Ölçme fılan yapılmadı ayagımda morarme pek yok ama futbol oynarken ayak ustu vurus dedıgımız tabır vardır tam o nokta şiş 6gundur yanı zamanlamı gececek ve ayagım kalıp gıbı ayakta olan kemıklerım ortadan kaybolmus gıbıler tendonumda agrı yok sadece ayak ustum (ayakkabının ıplık kısmını dusunun ) şiş oldugu ıcın fazla yukarı kaldıramıyorum şimdi derın dondurucuya buz koydum bide onu uygulayalım bakalım..
  • Arkadaşlar geçmiş olsun tekrardan,

aramıza yeni katılanlara da keşke gelmeseydiniz demek istiyorum ya da en azından sağlıklı iken gelseydiniz :)

14. hafta bitti benim ameliyatımın üzerinden. bu hafta ufak koşulara da başladım ve hiçbir sıkıntı yok. şişmeler, ayakta fazla durunca ağrımalar ve diğer etkilerde ortadan kayboldu. sadece tendonun en uç noktası (topuğa bağlandığı nokta) orada oluşan ödem (ayakkabı giydiğimde oluşan sürtünmeden oluştuğunu söyledi) için doktoruma gittim ve bi kaç gün terlik giy ve verdiği kremlerle ödem dağıldı. tendonum görüntü olarakta hissetme olarakta diğer tarafıyla aynı görünüyor. sadece bacakta ki incelme duruyor oda zamanla gelişir ibi duruyor.

arkadaşlar süreç çok zor gerçekten allah hepimize sabır versin. 14 haftada tamamen normal hayatıma döndüm. herkesin doktorunun yaklaşımına göre aşağı yukarı bu kadar süre alıyor iyileşmesi bu lanet şeyin. 100 günümü zindana çevirdi.
    doktorumuzu dinlemek ve dikkat etmek elimizden tek gelen.

acil şifalar

saygılar

• Herkezden bi ricada bulucam ayagı alçıdan cıkanlaar ıcın acaba sıteye resım atmak gıbı sansları varsa cok sevınıcem amelıyatlı yerin görüntüsünden cok ayagı komple gormek daha ıyı sanırım ayagı alçıdan cıktıktan sonra ayak ustu sıs olan hıc arkadas yokmu ya benımkısı sıslıkten ote sankı kemık yukarı cıkmıs gıbı eger 15gun ıcınde gecmezse doktora gıdıcem..
  • Bugun dıreksıyon sınavından geldım ve arabayı cok rahat kullandım ehlıyetımı aldım dıyebılırım.. Ama hala deyneksız yuruyemıyorum ayagımın ustu acıyo bakalım oda ınsallah duzelıcek ALLAHIN ıznıyle aylar sonra spor ayakkabı gıymek gercekten guzeldı ne durumlara dustuk artık spor ayakkabı bıle gıymek ınsanı cok mutlu edıyor..
  • Selam arkadaşlar ;
    Öncelikle aşil tendomu kopması rahatsızlığı geçirmiş tüm arkadaşlara çok geçmiş olsun diyorum , Allah bir daha yaşatmasın böyle sıkıntılar...
    Benim hikayem de 31 Ağustos'ta gerçekleşti.
    17 Ağustos'ta polislik sınavı için gözden lazer ameliyat oldum , 4-5 kilo fazlam oldugu için spor yapmaya başlamıştım, o gunlerde geçici bir iş teklifi geldi, yevmiyesi iyi diye kabul ettim ve ertesi gün işe başladım. 2 gün çalıştım ve 3. gün iş olmadığını söylediler ve yarın gelmeyin dediler bizde tamam dedik. Ertesi gün öğlen saat 1 gibi bir telefon geldi işin yoksa acil işe gel dedi bende evde boş duracağıma gelrim dedim ve atladım dolmuşa işyerine gittim hemen başla dediler ben kıyafetlerimi değiştirdim ve hemen başladım , başlamaz olaydım elime aldığım ilk ürünü tezgaha yerleştirmeye bir adım kala baldır kısmında bi kesik hissettim ürünü tezgaha koydum döndüm bir adım daha atmak kısmet olmadı sanki bacağım yerinde yok gibi kendimi yerde buldum topuğumun 1cm üzerinde ufacık bir delik var ve kan nasıl fışkırıyor anlatamam yaraya hemen bir kağıt bastırıp ayağımı havaya kaldırdım ama ne fayda kan akıyor beni hemen hastaneye götürdüler hemen orada tetanoz iğnesi yapıldı ve röntgene sevk ettiler sonuca bakarak önemli bir şey olmadığını sadece dikişlik oldugunu söylediler buna sevindim ayak dikişli eve geldim tabi bizimkiler şok evden çıkalı 3 saat oldu ve ben ayak dikişli bi şekilde eve geliyorum neyse hafta sonu bu şekilde geçti ama ben sağ ayağım gibi düzgün adım atamıyorum içimde bir şüphe ile ertesi gün hastaneye gittim ulatrasona gönderdi doktor ve acı gercekle burada tanıştım aşil tendomumda yırtık oldugunu öğrendim ben tam olarak olarak ne olduğunu bilmediğim için ağbim bana kısaca b..ku yediğimi söyledi. USG sonucu ile doktorun yanına gittiğimde tamamıyla kopmadığı için bu sorunu yaşadığımı söyledile ve ameliyatla düzeleceğini söyledi içim biraz rahatladı ama zor günler beni bekliyordu.
    6 Eylülde ameliyat oldum dizin 1,5 karış yukarısına kadar alçıya aldılar 3 hafta bu şekilde kalacakmış benim gibi uykuyu bile sevmeyen birisi artık yatacakmış hemde 3 hafta neyse buna şükür dedim 3 hafta sonra bundan kurtulacağım ama bu süreç içerisinde internette araştırmalara başladım sizlerden öğrendiğim bilgilere göre toplamda 6 hafta kalacagını öğrendim ben bi hüsrana daha ugradım neyse bugun yani 1 Ekim tarihinde hastaneye gitmek için sabah arabaya giderken sağ ayağım kapı rayına takıldı ve alçıda olan sol ayağımın hemde parmak ucuna bi güzel tüm ağırlığımı vermiş bulundum Allahım nasıl bır acı bu sandım kı tekrardan yırtıldı ama gözlerımden nasıl yaşlar akıyor neyse acıyla hastaneye ulastık ve doktorum hemen kontrol ettı herhangı bı kopma veya yırtılma olmadıgını hatta bu olayı kendısının yapacagını ve bu basıma gelen olaya sevinmem gerektıgını söyledı ıcımden bu adam benle dalgamı gecıyor dedım ama bu lafı seslı söylemısım doktorun yuzune o da bana gayet cıddı oldugunu istersem bi USG cektırıp içimin rahat bı sekılde buradan gidebilecegımı söyledi tamam dedım ve cektırdım usg yı ve normal bı sonuc cıktı ayak sağlam bayagı bı sevıncle odadan cıktım ve alçıyı diz altına indirdiler bi 3 hafta daha kalacagını söylediler oturmaktan yatmaktan çıldıran benım ıcın bır bu kadar daha yatış Allahım sen sabır ver iyileşme sürecim boyunca buraya yazmaya devam edeceğim tekrardan herkese cok gecmıs olsun...

• maalesef aramıza yeni katılan ilhansayli'ya da gecmis olsun dileklerimi iletiyorum.

bugun ameliyatımın 15. gunu, dikisleri aldırmak icin gittik, bacagım daki kaslar gercekten porsumus, kaval kemigine mandalla asılmıs camasır gibi sallanıyor baldır adalesi... ameliyat yerinde ciddi bir - morluk denmez - koyu kızarıklık var ve de halen şiş. bu normal mi ? agrı-sızı yok. sizde de oldu mu bilmiyorum ama doktor dikislerin hepsini almadı, kızarıklıga yakın yerdeki 4-5 dikisi bıraktı haftaya alırız dedi. bu kızarıklıgın iltihap olmadıgını ayagı sarkıtmaktan ya da alerjik de olabilcegini soyledi ama ben ayagımı korkudan hemen hic sarkıtmadım ki... allerji icin de pek emin degilim. boyle bir durum yasayan arkads var mı ? hersey yolunda diye dusunuyorum ama bu anlasılmaz sorun biraz aklımı kurcaladı. doktora gore endiseye mahal yok.. ben de halen alcı gorevi goren aşil botunu giymeye devam ediyorum. arada bir (tuvalete gidip iyice bosaldıktan sonra - uzun sure kalkmama lüksüne erişmek için) botu çıkarıp ayagıma hava da aldırabiliyorum (tabii aşili germeyecek sanki botun icinde imiş gibi yastık ustune uzatıp yatar pozisyonda tutarak)

üzerine basma konusunda doktorlar da kendi aralarında tartısıyorlar, 4 hafta mı yoksa 6 hafta mı diye. mesutkaraman maasallah 2 haftada bu isi yapabilmis, demek ki
    farklı uygulamalar da oluyor. zaten kaslar iyice zayıflamıs/bacak incelmiş varsın 6 hafta olsun beklerim diyorum ama canım da bir an once yurumek istiyor tabii.. bakalım 4 hafta sonunda neler olacak, buradan paylaşmaya devam ederim.

bu arada yukarıda bir yerlerde konusu gecmisti galiba ama daha iyi anlasılması icin (foto vs) ozel mesajlasıldıgı anlasılıyor - alcı cıktıktan sonra fizyoterapik hareketlerin neler oldugunu buradan anlatma şansı var mı acaba, hatta bu arada 6 hafta bekleme suresince de yapacak hic fizik terapi yok mu ? sadece yatıp beklemkten mi ibaret bu alcı suresi ?

paylaşırsanız sevinirim

• selamlar. ben tendonumu kopardığımda (2010 temmuz) bilgi paylaşacak pek forum bulamamıştım. hayatınız yatarak ve nette geçtiğinden çok önemli aslında.
    biraz bilgi paylaşayım dedim :)
    çok zorlu zamanlar olduğu kesin. benim için hayatımın en kötü 3 ayıydı diyebilirim. ama hepsi geçici. yüksek moral çok önemli.
    alçı çıktıktan 1 hafta sonra manuel araba kullanmaya başladım ama çok tehlikeli, pek tavsiye etmiyorum.
    spor olarak yüzmeyi tavsiye edebilirim, hatta antreman paleti diye adlandırılan kısa paletler var. ayağı zorlamıyor ve güçlendiriyor.
    yürüyüş çok işe yarıyor. ama mutlaka yürüyüşten önce 5 dakika ısınıyorum. muhtemelen korkumdan hala yokuş yukarı koşmuyorum.
    bana sorarsanız ayağım hala eski durumunda değil. ama oturdu ve böyle yaşayabilirim.
    arada basketbol oynuyorum ama futbol bir daha asla :( oysa sağ ayağımı füze gibi kullanırdım :)
    işin gerçeği kimse 2-3 ayın kolay geçeceğini düşünmesin. ama sonrasında tamamen eski sağlığınıza kavuşuyorsunuz. sadece daha dikkatli davranıyorsunuz.
    herkese geçmiş olsun...

• Selam arkadaşlar ;
    Herkese tekrardan geçmiş olsun;
    Ben ameliyatımı devlet hastanesinde oldum tam 30 gün oldu ve ayağım geçen hafta yarım alçıya alındı.
    Bazı arkadaşların doktorları ayakkabı altına destekleyici bazı araçlar yaptırmış benim doktorum bana buna benzer hiçbirsey söylemedi.
    15 gün sonra ayağımdan alçıyı tamamen çıkaracağını ve fizik tedaviye başlatacağını söyledi.
    Bu ayağa destekleyici araçların faydası mutlaka vardır sizce bende kullanmalımıyım?
  • Arkadaşlar benim ayak dizaltı alçısında ve ben arabayı(90 model toros) çok rahat kullanıyorum sizlerin tavsiyesi ne acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyassayli -- 5 Ekim 2012; 13:12:53 >
  • Tekrar merhaba arkadaşlar. Yeni gelen arkadaşlara geçmiş olsun

@ilyassayli: Her doktorun tedavi yöntemi farklı oluyor. Seninki de o tarz bir tedaviyi uygun gördü. Bu yüzden doktorunu dinlemende fayda var. Ayrıca araba kullanmaman ve zorlamaman kendi açından iyi olur. Tekrar koptuğunda geri tutması çok zormuş (doktorum öyle söylemişti),hiç riske gerek yok.Ayrıca trafik bu her şey sende de bitmiyor

@Estuary Bond: Fizik tedaviyi doktoruna sormadan yapma derim ben. Bir an önce bir şeyler yapmak istiyor insan ama sabır çok önemli bu süreçte Doktor belki de önce kesin tuttuğundan emin olup risk faktörünü sıfıra indirecek. Veya tendonun fizik tedavi ile gevşemesine neden olup biraz bol tutmasına neden olabilirsin (doktorum bana bu şekilde söylemişti). Bu yüzden biraz daha sabretmelisin ve doktorunun yönlendirmelerine uymalısın,bir şey yapacaksan önce doktoruna sormalısın.

• Herkeze yeniden geçmiş olsun artık deyneklerı attım sekmeler oluyor yururken ama ınanın aranızda en cok korkan ve en kucuk olan benım 18 yasındayım formun basındada zaten neler cektıgımı okumustursunuz. Doktorum yanı amelıyatı yapan doktorum soguk sıcak tedavısı uygula ayagına dedı onun cok yararı oluyor ayak rahatlıyo hafıflıyo tavsıye ederım ve bırde 1,5lıtrelık su pet sısesını ayagının altına al ve ılerı gerı oyna demıstı oda bıraz esneklık saglıyo sanırım..Ayak alçıdan cıkınca ayak ustunuz sıs olabılır bılegınızı fazla yukarı kaldıramayabılırsınız suan bende kaldıramıyorum ama gun gectıkce daha ıyı oluyor dıyebılırım ayagım 3ay boyunca alcıdaydı ona ragmen klup doktorlarım tedavısyle cok azda olsa ayak bılegını dıger ayak bılegıme gore yarısından daha az sekılde kaldırabılıyorum agrılarım hergun azalıyor .. şuanlık bunlar var aklımda herkeze cok gecmıs olsun amellıyat fılan sorun degılde o alçı adamı bıtırıyor neler cektım öyle ya bide son bişey daha sölcm buda babanemın tavsıyesi gece yatarkeb ayagıma zeytın ezmesı ve bıldıgımız kalıp sabununu rendeleyıp sarıyorum ınanın ıyı gelıyor denemek ıstersenız deneyın şimdilik bu kadar herkeze gecmıs olsun..

• bugum ameliyatımın 23. gunu, dikisler alındı, banyo yapmama imkan tanıdı (alcı hic kullanmadım, aşil botu kullandım-kullanıyorum ve ara ara cıkarıp ayagıma hava aldırma imkanım oluyor ve fakat ayak kesinlikle alcı varmıs gibi planter fleksiyonda kalacak. bu isi de sadece yatak istirahatinde yapıyorum. botsuz hic kımıldamıyorum, koltuk degnekleri ile de dolasmıyorum. ters bir durum buyuk sorun yaratabilir) ancak daha once de bahsettigim kızarıklık-morluk halen devam ediyor - bunu yaklasık 15 gun once fark etmistim - henuz dagılmadı. sebebini kimse anlamadı. iltihap olmadıgını soyler doktorlar bence de degil zira o bolgede herhangi bir ısınma, agrı vs yok. dogal oldugunu tahmin ettigim odem var ve de bu koyu kızarıklık-morluk.. forumda bu tur bir bilgiye rastlamadım, aranızda boyle bir tecrube yasayan oldu mu ? bugun morluk-hematom cozucu krem surdum, henuz buz koymaya baslamadım. doktorum 4. hafta sonunda bastırmayı dusundugunu soyledi, sonucu buradan tekrar paylasırım.
  • bugum ameliyatımın 23. gunu, dikisler alındı, banyo yapmama imkan tanıdı (alcı hic kullanmadım, aşil botu kullandım-kullanıyorum ve ara ara cıkarıp ayagıma hava aldırma imkanım oluyor ve fakat ayak kesinlikle alcı varmıs gibi planter fleksiyonda kalacak. bu isi de sadece yatak istirahatinde yapıyorum. botsuz hic kımıldamıyorum, koltuk degnekleri ile de dolasmıyorum. ters bir durum buyuk sorun yaratabilir) ancak daha once de bahsettigim kızarıklık-morluk halen devam ediyor - bunu yaklasık 15 gun once fark etmistim - henuz dagılmadı. sebebini kimse anlamadı. iltihap olmadıgını soyler doktorlar bence de degil zira o bolgede herhangi bir ısınma, agrı vs yok. dogal oldugunu tahmin ettigim odem var ve de bu koyu kızarıklık-morluk.. forumda bu tur bir bilgiye rastlamadım, aranızda boyle bir tecrube yasayan oldu mu ? bugun morluk-hematom cozucu krem surdum, henuz buz koymaya baslamadım. doktorum 4. hafta sonunda bastırmayı dusundugunu soyledi, sonucu buradan tekrar paylasırım.
  • Düşünün benım amelıyatım 29 hazıranda oldu 3 ayı gectı neredeyse yurudukten sonra eve gelıyorum ve morluk şişlik oluyor doktorum bunlar olur korkma demıstı ama sabah kalktıgımda yada ayagımı yukarı kaldırdıgımda gecıyor..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.