15 yaşındayım 4 aydır bu sorunlayım ilk zamanlar durmadan çıkardım doktora gittiğimde ultrason idrar kültürüne bakıldı temiz çıktı sonra voiding sistoporifi çekimi istediler çok acılıydı o an ve idrar yaparkende çok acılıydı 2 gün her neyse bunun sonucunda temiz çıkmıştı her şey temiz çıkmıştı sonuç olarak bu teşhişi koydular üropan verdiler etki etti ama hala geçmedi 2 aydır kullanıyorum geçen gün içmeyi unuttum her gün içiyorum daha kötü oldum düzelir inş ama sonuç olarak iyileşemedim napmamız lazım idrar kaçırmam yanmam agrım yok tuvalet isteği bazen artıyor akşamları tuvalete çıktıktan sonrası idrara çıkmamış gibi oluyo uyuyamıyorum tedavisi nedir yardımcı olur musunuz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aşırı Aktif Mesane: Yardım ve Bilgi
Aşırı aktif mesane (AAM), sık idrara çıkma, idrar kaçırma ve ani idrara çıkma dürtüsü gibi semptomlarla kendini gösteren bir durumdur. Siz de aşırı aktif mesane yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu durum birçok kişiyi etkiler ve bununla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek tedavi seçenekleri mevcuttur.
AAM Yaşayanların Yorumları
Aşırı aktif mesane yaşayan kişiler, sıklıkla sosyal izolasyon, utanç ve utanç duyguları bildirirler. Ancak, durumunuz hakkında konuşmaktan ve destek aramaktan çekinmemelisiniz. Birçok destek grubu ve forum bulunmaktadır ve bunlar başkalarıyla bağlantı kurmanıza ve deneyimlerinizi paylaşmanıza olanak tanır.
Tedavi Seçenekleri
AAM'yi tedavi etmek için çeşitli ilaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleri mevcuttur. Doktorunuz, durumunuza en uygun tedavi planını belirlemenize yardımcı olacaktır.
- İlaçlar: Detrusitol ve Emselex, AAM semptomlarını yönetmeye yardımcı olan yaygın olarak reçete edilen ilaçlardır.
- Yaşam Tarzı Değişiklikleri: Kafein ve alkol alımını sınırlamak, mesanenizi güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapmak ve idrar mesanenizi yeniden eğitmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Üropan
Üropan, AAM tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kas gevşetici özellikleri sayesinde mesane kaslarını gevşetmeye yardımcı olur. Üropan, Detrusitol ve Emselex'e göre daha yeni bir ilaçtır ve bazı kişilerde daha iyi sonuçlar verebilir.
Emselex 15 Mg Kullananlar
Emselex 15 mg, AAM tedavisinde kullanılan yaygın bir dozdur. Bazı hastalar bu dozun semptomlarını etkili bir şekilde yönettiğini bildirirken, diğerleri daha yüksek dozlara ihtiyaç duyabilir.
Aşırı aktif mesane, yaşam kalitenizi etkileyebilecek zorlu bir durum olabilir. Ancak, bu durumla yaşamak zorunda değilsiniz. Doktorunuzla konuşarak sizin için en iyi tedavi planını belirleyebilir ve semptomlarınızı etkili bir şekilde yönetebilirsiniz.