Şimdi Ara

AŞIRI HIRS ! Neden O insanlar gibi değilim ! LÜTFEN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ortaokulda yanlış ders çalışma sistemi sonucu gidilen bir düz lise ve şu an mezun olarak sınava hazırlanıyorum..

Geçen sene 12. Sınıf iken mezun arkadaşlara sorular sorardım, bu sene ben mezuna kaldım onlar şu an Tıp ve benzeri çok yüksek bölümlerde. Düz liseden dolayı nasıl desem köreldik ve doğru düzgün puan alamıyorum..

Mesela mezun olmama rağmen 12. sınıf çok iyi bir anadolu lisesindeki birisi benden daha iyi matematik geometri yapıyor... :( Eşit Ağırlıkçıyım bu arada..

Aşırı bir pişmanlık ve hırs var nasıl desem her şeyin en iyisinin olmasını istiyorum. Keşke AİLEM DAHA BİLİNÇLİ OLSAYDI DA (babam 2 yıllık üniversite annem ortaokul mezunu)daha ilgili bir şekilde eğitimime katkıları olsaydı da bu hale gelmeseydim :(

Kendime yakıştıramıyorum yediremiyorum :( ARKADAŞLAR BİR ÇARE SÖYLEYİN BU AŞIRI HIRS BENİ MAHFEDECEK GİBİ :(
    ÇALIŞMAYI SON 4 5 AYDIR SEVEN BİRİSİYİM, ders olmasa bile sabah dershaneye gidip akşama kadar ders çalışan yada çalışmaya çalışan birisiyim... Ama neden hala tam verim alamıyorum bu seviyeye gelemiyorum
    HANİ derler ya aşırı hırs adamı dağıtır diye.. Aynı o hesaba dönecek gibi :(

LÜTFEN YARDIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SystemEnable -- 21 Ekim 2012; 12:54:34 >

• Bu kadar kasmak bence gereksiz.Sürekli kendini insanlarla karşılaştırırsan mutsuz olursun.Şu o bölüme girdi,bunun şöyle evi var,şöyle arabası var vs.
    Dünyada zaten mantık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meaning Of Life -- 21 Ekim 2012; 13:06:13 >
  • Ben hiç iplemiyorum, rahatım. Cevabı burda araman yanlış, git psikoloğa danış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meaning Of Life

Bu kadar kasmak bence gereksiz.Sürekli kendini insanlarla karşılaştırırsan mutsuz olursun.Şu o bölüme girdi,bunun şöyle evi var,şöyle arabası var vs.
    Dünyada zaten mantık yok

Haklısın ama düşünüyorum neden ben başaramıyayım diye.. Yanlış anlamayın KISKANMIYORUM ALLAH ONLARA DAHA İYİ YERLERİ NASİP ETSİN ama neden bende oralarda değilim neden olamadım diye üzülüyorum..
  • sana bolca manowar return of the warlord oneriyorum türkçe sözlerine mutlaka bak

bu ufak bi kesit tamamına mutlaka bak tabiki şarkıyı dinliyerekten

Çok paraya ihtiyacım yok yada büyük bir eve
    Sadece yaşayabilmek
    Kurtarmayı sevmiyorum
    Bu neşemi kaçırıyor
    Metal�i seviyorsan dostumsun demektir.
    Dışarıda bu motorla yardaları aşarken
    Evet, işte karım
    Beni anlamaya çalışmıyor musun?
    Ailem hiç olmadı
    Öfkeli yumruğum öğretmenimde
    Şimdi o titriyor
    Kudretim okulu durdurdu
    Zindan yada ölmek
    Her iki yolda benim kararım
    Bir bira daha ve şiddetli metal
    Daha iyi olmam için
  • Kardeşim öncelikle burada yazdıklarını düşündüklerini tamamen sil kafandan. Sen başarısızlığını başkalarına mal ediyorsun, başkalarının başarılarını da onların senden daha iyi imkanlara sahip olduğuna bağlıyorsun. Benim babam ilkokul mezunu annem okula bile gitmemiş. Ama ablam tıp okudu abim Türkiye'de derece yaptı makina müh. oldu, diğer abim de Türkiyede 2000e girdi ben ise makina müh. okuyorum. Babam yıllarca asgari ücretle kirada oturduğumuz halde çok iyi geçindirdi bizi. Demek istediğim insanlarda şu imkan var o yüzden başarılı oluyorlar safsatasını bırak. Ders çalışmaya başla. Sağda solda bunlarla kafa patlatacağına derslerini çalış. Ha anlamıyorum yapamıyorum diyorsundur. Kim anlıyordu ki ilk bakışta zaten. Günde ne kadar ders çalışıyorsun. 3-4 saat mi 10 12 saat mi? Ahmetin mehmetin yorumuna göre de iş yapma. Kendini en iyi kendin tanıyorsun. İçinde volkan patlıyor olsa da kendini tut, hırslandırma. Yatmadan önce ileriye dönük bir hayal kur. Üniversite sınavını kazanmışsın, okula başlıyorsun, aradan yıllar geçiyor mezun olmuşsun. Yüksek lisans, onu bitir evlen karın çocukların ... Araya bir sürü güzel şey kat ve hayal et. alacağın eğitimleri, çıkacağın yurtdışı gezilerini vs vs . Bu seni heveslendirir umutlandırır, olumlu bir düşünce yapısı verir sana. İçindeki hırsı da az da olsa yok say. Yoksa sonuç hüsran olur. Kendine bie hedef belirle. Bu kazanmanı sağlar. Heves kalmadığında kendini ateşlemeni sağlar. Asosyal olma, dersini çalış haftada 1-2 ya da 2-3 gün bir aktivite koy kendine. Psikolojini sağlam tutar bu. Ders çalışma programı mutlaka yap kendine. Millet yapıyor ben yapamıyorum deme. Aslında bu onlar için pek de iyi birşey değil. O adamlar biliyor sen bilmiyorsun. O adamlar biliyorum kafasında, sen bilmiyorum kafasındasın. Yani ders çalışırken yüksek verimde çalışırsın sen. Çünkü her dakikan yeni birşeyler öğrenmekle geçecek. Öğreneceksin, öğrenecek şeylerin var. O adamlar biliyorum kafasında. Her dakikaları sadece bildiklerini tekrar etme şeklinde geçicek. Bilmedikleri, arada kalmış insanı asıl başarıya götürecek şeyleri öğrenemeyecekler. Çünkü onlar biliyorum kafasında. Sen ise bilmedği birçok şeyi aralarda kalmış o şeyleri de öğreneceksin. Çünkü bilmediğin için heryeri okuyacaksın herşeyi dikkate alacaksın ki bilenlerin seviyesine geleyim. Zaman geçecek ben hala birşey bilmiyorum onlar birçok şey biliyor kafasında olacaksın ama bir bakacaksın ki sen hepsini öğrenmiş, kendini ilerletmiş onlar ise yerinde saymış olacaklar.
    Aklında olan bütün olumsuz keşke'ye çıkan düşüncelerini sil at kafandan bunları fazla düşünme. Sadece çalış, bende senin gibiydim tamamen aynı düşünceleri taşıyordum ama sonuç olarak ben mutlu oldum. (: Biraz demagoji yaptım kusura bakma ama bu sorunları içinde çözmelisin. (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Postan

Kardeşim öncelikle burada yazdıklarını düşündüklerini tamamen sil kafandan. Sen başarısızlığını başkalarına mal ediyorsun, başkalarının başarılarını da onların senden daha iyi imkanlara sahip olduğuna bağlıyorsun. Benim babam ilkokul mezunu annem okula bile gitmemiş. Ama ablam tıp okudu abim Türkiye'de derece yaptı makina müh. oldu, diğer abim de Türkiyede 2000e girdi ben ise makina müh. okuyorum. Babam yıllarca asgari ücretle kirada oturduğumuz halde çok iyi geçindirdi bizi. Demek istediğim insanlarda şu imkan var o yüzden başarılı oluyorlar safsatasını bırak. Ders çalışmaya başla. Sağda solda bunlarla kafa patlatacağına derslerini çalış. Ha anlamıyorum yapamıyorum diyorsundur. Kim anlıyordu ki ilk bakışta zaten. Günde ne kadar ders çalışıyorsun. 3-4 saat mi 10 12 saat mi? Ahmetin mehmetin yorumuna göre de iş yapma. Kendini en iyi kendin tanıyorsun. İçinde volkan patlıyor olsa da kendini tut, hırslandırma. Yatmadan önce ileriye dönük bir hayal kur. Üniversite sınavını kazanmışsın, okula başlıyorsun, aradan yıllar geçiyor mezun olmuşsun. Yüksek lisans, onu bitir evlen karın çocukların ... Araya bir sürü güzel şey kat ve hayal et. alacağın eğitimleri, çıkacağın yurtdışı gezilerini vs vs . Bu seni heveslendirir umutlandırır, olumlu bir düşünce yapısı verir sana. İçindeki hırsı da az da olsa yok say. Yoksa sonuç hüsran olur. Kendine bie hedef belirle. Bu kazanmanı sağlar. Heves kalmadığında kendini ateşlemeni sağlar. Asosyal olma, dersini çalış haftada 1-2 ya da 2-3 gün bir aktivite koy kendine. Psikolojini sağlam tutar bu. Ders çalışma programı mutlaka yap kendine. Millet yapıyor ben yapamıyorum deme. Aslında bu onlar için pek de iyi birşey değil. O adamlar biliyor sen bilmiyorsun. O adamlar biliyorum kafasında, sen bilmiyorum kafasındasın. Yani ders çalışırken yüksek verimde çalışırsın sen. Çünkü her dakikan yeni birşeyler öğrenmekle geçecek. Öğreneceksin, öğrenecek şeylerin var. O adamlar biliyorum kafasında. Her dakikaları sadece bildiklerini tekrar etme şeklinde geçicek. Bilmedikleri, arada kalmış insanı asıl başarıya götürecek şeyleri öğrenemeyecekler. Çünkü onlar biliyorum kafasında. Sen ise bilmedği birçok şeyi aralarda kalmış o şeyleri de öğreneceksin. Çünkü bilmediğin için heryeri okuyacaksın herşeyi dikkate alacaksın ki bilenlerin seviyesine geleyim. Zaman geçecek ben hala birşey bilmiyorum onlar birçok şey biliyor kafasında olacaksın ama bir bakacaksın ki sen hepsini öğrenmiş, kendini ilerletmiş onlar ise yerinde saymış olacaklar.
    Aklında olan bütün olumsuz keşke'ye çıkan düşüncelerini sil at kafandan bunları fazla düşünme. Sadece çalış, bende senin gibiydim tamamen aynı düşünceleri taşıyordum ama sonuç olarak ben mutlu oldum. (: Biraz demagoji yaptım kusura bakma ama bu sorunları içinde çözmelisin. (:

Bu uzun yorum için çok çok teşekkür ederim. Yazdıklarından büyük bir pay çıkartıyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu Takipteyim
  • Bilinçli ve kendini tanıyan tanımaya çalışan insanları görmek beni mutlu ediyor.oncelikle sunu belirteyim başarmak için yola çıkmak gerek görüyorum ki yola çıkmaşsin hedefe ulaşmak için sadece bir haritaya yönteme ihtiyacın var.ben de zamanında sınava hazırlanırken bir cok arkadasım güzel bölümlere yerleşti haliyle canım cok sıkıldı ama çalısmayı bırakmadım sonuna kadar gittim ama yine de istediğim hedefi 7 ve ya 3 puanla kaçırdım şimdi deniz ve liman işletmeciliği okuyorum 2 yıllık ve açıktan uluslararası iliskiler demem o ki bazen ne kadar cabalasan da senin dısında gelişen olaylar oluyor..fakat hedefimi bırakmış değilim sınava bir daha hazırlanıyorum okurken

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçli çalışcaksın çalışmayı bileceksin genede hep çalışıyorum olmuyo diyosa yapcak bişey yok herkes tıp okuyacak diye bişey yok. Başka bi alana yönelirsin olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excolizma

Bilinçli ve kendini tanıyan tanımaya çalışan insanları görmek beni mutlu ediyor.oncelikle sunu belirteyim başarmak için yola çıkmak gerek görüyorum ki yola çıkmaşsin hedefe ulaşmak için sadece bir haritaya yönteme ihtiyacın var.ben de zamanında sınava hazırlanırken bir cok arkadasım güzel bölümlere yerleşti haliyle canım cok sıkıldı ama çalısmayı bırakmadım sonuna kadar gittim ama yine de istediğim hedefi 7 ve ya 3 puanla kaçırdım şimdi deniz ve liman işletmeciliği okuyorum 2 yıllık ve açıktan uluslararası iliskiler demem o ki bazen ne kadar cabalasan da senin dısında gelişen olaylar oluyor..fakat hedefimi bırakmış değilim sınava bir daha hazırlanıyorum okurken

Hedefiniz için çabalarınız çok güzel. Benimde 2 hedefim var ama çok çalışmam lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: SystemEnable

quote:

Bilinçli ve kendini tanıyan tanımaya çalışan insanları görmek beni mutlu ediyor.oncelikle sunu belirteyim başarmak için yola çıkmak gerek görüyorum ki yola çıkmaşsin hedefe ulaşmak için sadece bir haritaya yönteme ihtiyacın var.ben de zamanında sınava hazırlanırken bir cok arkadasım güzel bölümlere yerleşti haliyle canım cok sıkıldı ama çalısmayı bırakmadım sonuna kadar gittim ama yine de istediğim hedefi 7 ve ya 3 puanla kaçırdım şimdi deniz ve liman işletmeciliği okuyorum 2 yıllık ve açıktan uluslararası iliskiler demem o ki bazen ne kadar cabalasan da senin dısında gelişen olaylar oluyor..fakat hedefimi bırakmış değilim sınava bir daha hazırlanıyorum okurken

Hedefiniz için çabalarınız çok güzel. Benimde 2 hedefim var ama çok çalışmam lazım

Acik olayım benim hedefimi kaçırmamdaki tek neden kendime cok güveniyor olmamdi ve bazı zamanlarda rahat davranışlarım oldu mesela ders zamanı az da olsa nette takıldım gezdim ama belki daha fazla çalışsam daha çok soru çözsem bunlar olmayacakt.onerim mümkün olduğunca cok soru çöz bana İnan başarıda büyük pay tekrar ve cok soru çözümü planlı sekilde hazırlanmak ve disiplinli olmak.beni dinlediğin için teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Acik olayım benim hedefimi kaçırmamdaki tek neden kendime cok güveniyor olmamdi ve bazı zamanlarda rahat davranışlarım oldu mesela ders zamanı az da olsa nette takıldım gezdim ama belki daha fazla çalışsam daha çok soru çözsem bunlar olmayacakt.onerim mümkün olduğunca cok soru çöz bana İnan başarıda büyük pay tekrar ve cok soru çözümü planlı sekilde hazırlanmak ve disiplinli olmak.beni dinlediğin için teşekkür ederim

Rica ederim.

Konu Güncel

• keşke herkesin aynı maaşla yaşadığı ülkede olsaymışız
  • herkes doktor olacak diye bişey yok, sınava giren 1.5 milyon insanın hedefi bu ama ülkede toplam 150 bin doktor var bunun 50 bini uzman
  • o adamlarin okulu bittikten sonra isleri garanti mi saniyosun okul bittikten sonra is hayatinda herkes esit basliyo eger girisken biriysen o adamlari diplomali issiz olarak geride birakabilirsin ve hirs degil o kiskanclik insan gercekten istese yapamiycagi sey yok sen armut pis agzima dus bekliyosun hayallerini yikmak istemem ama boyle bi dunya yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hırslı değil azimli ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m for messi

o adamlarin okulu bittikten sonra isleri garanti mi saniyosun okul bittikten sonra is hayatinda herkes esit basliyo eger girisken biriysen o adamlari diplomali issiz olarak geride birakabilirsin ve hirs degil o kiskanclik insan gercekten istese yapamiycagi sey yok sen armut pis agzima dus bekliyosun hayallerini yikmak istemem ama boyle bi dunya yok

Haklısın..
  • valla çok okumadım da aşırı hırs adamı yer bitirir yokeder. çok canlı örneklerini gördüm. lisede herkesi kıskanan birisi vardı sınıfta hep en iyi notu o alsın biz düşük alalım diye beklerdi biz yüksek alıp o düşük alınca o gün kimseyle konuşmazdı.herkese ters ters bakardı. birşey sorduğumuzda bende orayı tam anlamadım bilmiyorum derdi sınavda deli gibi soruları çözerdi. ama ne oluyordu. çoğunlukla yüksek not alamıyordu. össdede kötü yaptı.bu her zaman böyledir kimi kıskanıp ona karşı o olmasın ben olım ben ben ben dersen hiçbir zaman istediğini alamassın.aşırı hırs hasede davetiye çıkarır o da çok günahtır. korkma herkese yeticek kadar not var düzenli çalıştığında işte var. kendi yoluna bak. çalış olmazsa neden olmuyor diye düşün niye onlar yapıyor ben yapamıyorum deme. insan istedimi herşeyi yapar.
  • quote:

quote:

İşin ne! kendin söylüyorsun işte çalış! Çalışmadan bi cacık olmaz. Çalışırsan olur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.