Şimdi Ara

Aşırı ısınmadan gövde çatladı (dv6)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP DV6 8-9 aylık laptop'um var. Aşırı ısınmadan ve kapanmadan bir kere servise gönderdim. Fan değiştiği ve format atıldı diyerek tekrar geri gönderildi laptop'um. Asınma sorunu ve kapanma sorunu halen devam ediyor herhangi bir değişme olmamakla beraber aşırı ısınmadan sol ekran menteşesinin altı çatladı. Sadece ısınan bölge çatladı. Üzerine herhangi bir baskı uygulasam ekrana, ekran bölümündeki yerinden kırılırdı fakat alt kapak bölümü tam ısınan bölgeden çatlama yaptı ve artık ekran sol bölümden hafif sallanıyor.

Henüz servisi aramış yada laptop'u göndermiş değilim. Bu durum hakkında kırılma çatlama garanti dışı diyebilirler mi?

http://imageshack.us/f/829/imag0099lk.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oleybe -- 5 Eylül 2011; 10:20:00 >

• Büyük ihtimal garanti dışı olarak nitelendirecekler ama bana sorarsanız gene de gönderin.
  • Göndereceğim. Fakat benim kırmam çok zor. Ekrana bastırsam zaten ekran bölümünden kırılır. alt gövde kocaman bir parça nasıl kırılabilir bastırmayla ki ben bastırmadım bile. Zaten aşırı ısınma ve kapanma sorunu tekrarlıyor. Ve kesinlikle aşırı ısınmadan çatladı. Bakalım...
  • Bu gün müşteri hizmetleriyle görüştüm şikayetlerimi yazdırdım. Cihazı göndermem gerektğini söylediler, bir kaç güne gönderiyorum

Eğilen bölgenin fotoğrafını çektim. Sizlerde ufak bir inceleme yaparmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: oleybe

Bu gün müşteri hizmetleriyle görüştüm şikayetlerimi yazdırdım. Cihazı göndermem gerektğini söylediler, bir kaç güne gönderiyorum

Eğilen bölgenin fotoğrafını çektim. Sizlerde ufak bir inceleme yaparmısınız

geçmiş olsun HP Isınmıyodiyenleri buraya alaalım
  • coolsense bunda işe yaramadımı program yeterli olmuyor galiba dv6 ve 7 serilerinde bu yöntemle giderildiği söylendi ama bunlara yine yer yer başka forumlardada şikayetler mevcut rastlıyoruz.bu işin üstesinden gelemeyecekmi hp
  • Bu laptopta coolsense yok ki eski Dv6 bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınan bölge, şişti. Bu şişme sonucu bildiğiniz üzere menteşe burada. Menteşenin olduğu yerden çatladı. Büyük ihtimal şişti alt kısım bende kapağı açınca kastı ve çatladı. Bu durum benim hatam mı laptop'un hatası mı?

Garantiye girmeme gibi bir durum olursa evi yaksın o zaman :)
  • sıcaklıktan o bölge baya gevşemiş kapak açılırken oradaki muhafazayı çatlatması çok doğal servisin bakış açısına bağlı kurnazlık yapıp kullanıcı hatası der garanti dışıda olabilir.muşteri memnunuyeti için gövde kapağınıda değiştirebilir servisin görüp karar vermesi lazım.emre collsense olanlarda da sıkıntı çıkıyormuş onun üzerine söyledim bi ısınma programa bağlı olursa o program hata verdimi ne olur sence fan köntrolünü nasıl sağlarsın:) diğer firmalar böyle programlara neden bağlı kalmıyor yada oda var.neyse hp ciler hp ye laf ettirmezler yine:). memnun olan memnundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

Bu laptopta coolsense yok ki eski Dv6 bu

Eski bu eski Allahım ya DV6 ALsana DV6 Coolsence dedeğiniz programı butun laptoplar Speed fan gibi 2-3 programla yapıyo Ayrıca Bu hata laptobun hatasıdır G
    Alması gerekir servisin
  • Coolsense sadece program değil soğutma için özel komponentler ve malzemeler kullanılan bir sistemler bütünü.Nasıl Asus'ta Icecool teknolojisi varsa yeni seri hplerde de aynı tarz sistem var.Bu Dv6'ların ısındığını cümle alem biliyor.Coolsense'li cihaz kullananlardan ısınma şikayeti duyduğumu hatırlamıyorum.En azından kendi ana konularında ekran dışında bir sorunu dile getirilmemiş.veto muhattabım değilsin; en azından yazmayı ve başkalarına nasıl hitap etmeyi öğrenene kadar.Neyse konuyu saptırdık ama konu sanibi arkadaş sen yine de cihazı servise gönder senin hatan değil bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanemre58 -- 5 Eylül 2011; 11:57:35 >
  • Kardeşimde sıcaklık sorunu yüzünden leptop'unu açmamaya karar verdi . 1 yıllık leptop görmediği kalmadı sıcaklık yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: istatis

Kardeşimde sıcaklık sorunu yüzünden leptop'unu açmamaya karar verdi . 1 yıllık leptop görmediği kalmadı sıcaklık yüzünden

Garantiye verinHocam bir laptop aşırı ısınıp performans kaybedebilir Ama kapanıosa Laptopda sorun vardır çunku bu laptoplar Isınmaya karşı test edilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: istatis

Kardeşimde sıcaklık sorunu yüzünden leptop'unu açmamaya karar verdi . 1 yıllık leptop görmediği kalmadı sıcaklık yüzünden

sürekli tamire gidip gelsinki sizede değişim hakkı doğsun.. laptopu kullanmamak çözüm değil..
  • Tamam teşekkürler . Her yarım saatte 1 kapanıyodu resmen
  • bilgisayarda meydana gelen deformasyon kullanıcı hatası değil.fotoğrafta bu açıkça gözüküyor.havalandırma ızgarası aşırı ısınmış ve dışarıya doğru genişlemiş

garanti içi işlem görmeli

aksini iddaa ederlerse tüketici mahkemesine gideceğinizi belirtin ve gerekli olursa gidin
  • Benden kaynaklanmiyor.
    Fotoda gozukmuyor ( ince catlak, kirilmis) isidan dolayi govde sismis ve mentesenin oldugu yerden catlama yapmis genlesme sonucu oldugunu dusunuyorum. Servis yok siz kirdiniz, catlattiniz yada garanti harici der ise dediginiz gibi gidecegim. Zaten iyiden sogudum bu isten umarim olumlu sonuc alirim.

Daha once degisim yada para iadesi alan varmi? Yoksa bu tur durumda tamir etmeyimi seciyorlar?
  • Sizin sahip olduğunuz seride zaten bir ısınma sorunu vardı.Siz everest vb. program açıkken bir kaç ss alın veçıktılarını alın.Ardından servse götürdüğünüzde servis görevlisine tek tek anlatın bu seride ısınma sorununun oluğunu ve ekran görüntülerinin mevcut olduğunu söyleyin uygun br dille anlatırsanız size olumlu dönüş yapacaklardır.Bende tatlı dille konuşarak 3 kere adaptör değiştirdim. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.