belki çok söylenildi ama benimde işlemcim yanıyor.kışın kömür masraflarımız azaldı ama yusuflada çok güzel diyaloglara girdik...
işlemcim p4 2.8hz. ht'lik prescott'luk yok. tek bir fan kasada ee tabii yetmedi. asus probe kullandık derece 80.. mecbur kasa kapaklarını açtık.. derece makule indi.(açılışta derece 44 civarı yük binice bööle oluyor..)
şimdi ise yeni sorunlarım oldu...
1- fan 150 devirle başlıyor, makina tilt oluyor, enson 1500'ü buluyor.söktüm temizledim nerdeyse yıkamadığım kaldı ama en ufak bir değişiklik olmadı.Eskiden mis gibi 3k 4k devirdeydi...Fanı bozulmuş mudur?
2-Sorunum çözümü için underclock yani daha az hızda çalışmayı düşünüyorum.yeni fanda alıcağımda underclock naıl yapabilirim?
yardımlarınız için teşekkkürler..
arkadaşım zaten olay belli fan. senin yapman gereken tek şey yeni fan alman ,underclok dediğin olay ise ısıyı düşürmeycektir ! aksine dahada çok artıracaktır ! bunun nedeni ise işlemci gerekli olan uygulamaları yapmak için belli miktarda güce ihtiyaç duyar sen bunu kısarsan veya kısıtlarsan işlemci ısınacaktır ! (not: açıklamalarım denenmiş veya kesin olarak bildiğim sonuçlara dayanan bilgiler değildir. )
sonda yazdığın bilgi kanıtlıyo herşeyi, teorik bi düşünce söylemişin ama yanlış olmuş, underclock gayet soğutur işlemciyi(coolandquiet benzeri bi programın yan etkisi olmadıkça)sonuçta voltaj yada işlemci hızı yada her ikisindede düşüş oluyo, çekilen güç miktarı azaldığından açığa çıkan ısı miktarıda düşüyor. işlemcinin fsb sini düşürebilrsin underclock için, çarpan düşüremezsin çünkü o işlemcide kilitli.fsb 100,133,166,200,266 gibi aralıklarla olması gerek intel de, sende ona göre düşürürsün fsb yi
quote:
Orjinalden alıntı: dikmenibo
sonda yazdığın bilgi kanıtlıyo herşeyi, teorik bi düşünce söylemişin ama yanlış olmuş, underclock gayet soğutur işlemciyi(coolandquiet benzeri bi programın yan etkisi olmadıkça)sonuçta voltaj yada işlemci hızı yada her ikisindede düşüş oluyo, çekilen güç miktarı azaldığından açığa çıkan ısı miktarıda düşüyor. işlemcinin fsb sini düşürebilrsin underclock için, çarpan düşüremezsin çünkü o işlemcide kilitli.fsb 100,133,166,200,266 gibi aralıklarla olması gerek intel de, sende ona göre düşürürsün fsb yi
soruyu arkadaşla birlikte sormadım cevapta istemedim, bişey kanıtlamak gibi bir derdimde yok.
benimde sana en baştaki cümle dışında bi cevabım olmadı zaten,bi derdin olmadığını anlayabiliyorum, son cümlenin kanıtınıda verdiğini belli etmeye çalıştım
fanı yıkamadığım kalmıs demişsin ya ben bugün alelade bi kasa fanı olan 80 cmlik fanımı yıkadım.sonra kablolarını 7 voltta calıscak sekilde ayarladım sonra bağladım çalıstı.bence underclock yaparsan işlemciye az daha olsa ısı kaybettirebilirsin.nihayetinde overclockta ısınıyorsa underclockta soğur düz mantık düşünürsen
aslında bu havalarda oc yapmamak lazım.kasanın metaline dokunduğum zaman bile sıcacık.hatta bilgisayar bile çalışmıyorken baktım.
fanın bozuk en az açılışta 2800rpm ile dönmesi lazım fanın sen 1500 den bahsediyorsun benim fan yükte 4500hatta 4850 yi bile görüyor
Bnde de p4 3Ghz var bu sıcaklarlarda 80 derceyi görüyorum bende bende işlemci hızını fsb hazını azaltarak2ghz ye düşürdüm en fazla 71 derceyi gördüm.Bnce eğer oynadığın oynadığın oyunlar fazla işlemci gücü istemiyosa böyle yapmanı öneririm.
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
fanı bir arkadaşımın sayesinde tekrar 3k devire çektim artık sorunsuz.tek yapmam gereken fanın altındaki kağıdı söküp yağlmakmış...
@jafus underclock nasıl yaptın anlatırsan sevinirim...
sıcaklarda ancak klimalı ortamda o-c yapmanızı tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: malinbay
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
fanı bir arkadaşımın sayesinde tekrar 3k devire çektim artık sorunsuz.tek yapmam gereken fanın altındaki kağıdı söküp yağlmakmış...
@jafus underclock nasıl yaptın anlatırsan sevinirim...
biosa girip orda frequency settins diye bir kısım var.orada fsb yi normalde 200 onu daha düşük bir değere getiriyorum.Örneğin fsb 200 iken 200*15=3000mhz fsb yi 150 yaparsan 150*15=2250mhz yapar..Bu da underclock oluyor senin tabirinle sanırım.;)
quote:
Orjinalden alıntı: experienced
arkadaşım zaten olay belli fan. senin yapman gereken tek şey yeni fan alman ,underclok dediğin olay ise ısıyı düşürmeycektir ! aksine dahada çok artıracaktır ! bunun nedeni ise işlemci gerekli olan uygulamaları yapmak için belli miktarda güce ihtiyaç duyar sen bunu kısarsan veya kısıtlarsan işlemci ısınacaktır ! (not: açıklamalarım denenmiş veya kesin olarak bildiğim sonuçlara dayanan bilgiler değildir. )
quote:
Orjinalden alıntı: experienced
quote:
Orjinalden alıntı: dikmenibo
soruyu arkadaşla birlikte sormadım cevapta istemedim, bişey kanıtlamak gibi bir derdimde yok.
Zaten birşey kanıtlayamazsın,çünkü yazdıkların yanlış.En üstte koyu olarak işaretlediğim ilk mesajındaki cümleleri her yerde telafuz etme kendini komik duruma düşürürsün.Dikmenibo, senin yanlışını düzeltmekten başka birşey yapmamış ve de soruyu soran arkadaşımızın sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamış.Ona karşı bir üstte koyu olarak işaretlediğim cümleyi kuracağına,teşekkür ederek,underclock yaparken nerede hata yaptığın ve neden sende ısının düşmediği hakkında fikir alışverişinde bulun.Akıllı ol,nickine layık olmaya çalış.
Bendede termik macun yok işlemcide Celeron 2.8 70 dereceyi gördüm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme