Arkadaşlar bazen fanları acmayı unutuyorum oyun oynarken yuksek sıcaklıktan pc kendını korumak ıcın kapatıyor ancak bu secenegı sıcaklık uyarısı olarak degıstırebılecegımız bır durum varmı 90 derecede kapanıyor bunun yerıne yuksek sıcaklık uyarısı verse daha ıyı olucak benım ıcın. böyle bir ayar varsa nasıl yapacagımı soyleyecek olan varmı
Bazı anakartların biosunda dediğiniz gibi ayar olabiliyor, yanlış hatırlamıyorsam eski bir anakartımda dediğiniz gibi bir ayar görmüştüm. Ya da anakart üreticinizin sağladığı yardımcı programlar aracılığı ilede belki yapılabilir. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın; kapanma iptali değilde atıyorum 70 dereceye kadar gelince uyarsın gibi bir ayar yapmanız lazım.
Anakartlarda var mı bilmiyorum. Ancak alternatif olarak sıcaklık kontrolü de yapan bir fan kontrolcü kullanılabilir. Bu tür ürünlerde alarm seçeneği oluyor ve genelde 65-70 derecede ötmeye başlıyor.
asus m5a97 evo anakartım var bende ozelliği iptal değilde uyarı istiyorum biostan hangi ayarlara girmem gerek bilen yardımcı olabilirmi