Şimdi Ara

Aşk bu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: *13*

quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Şimdi şöyle.
    Kız lüleburgazda oturuyor.Benden önce zaten çevresi vardı.Kız aşırı derecede güzeliboyu falan benden uzun,yarışmaya falan girse kazanır o derece abartmıyorum.Herneyse.İlk başlarda hani yeni olduğumuz için çok takmadım.Ama aradan 4 ay geçtikten sonra bende yine eski kıskançlık krizleri zirveye ulaştı.Aslında haklı olduğum noktalar da vardı.Bundan hoşlanan bir arkadaşı vardı istanbulda.Sürekli telefonlar meşgul.Kızı ne zaman arasam telefon meşgul.Hemde gece vakitleri.Gündüz okulda olduğundan çok görüşme yapamıyordu.Çevresi var dedik alttan aldık ama gece kız arkadaşımın telefonunun meşgul olmasına hayatta dayanamam.Zaten uzağız.İnsanın aklına binbir türlü şey geliyor.Ben buna yaklaşık 3 ay sülük gibi yapıştım her dakika kontrol ettim.Kız en son okul gezisine falan gelmişti istanbul a.Geldiği yerde de ümraniyeli birkaç zibidi bize sataştı.Bu zaten benim önceden kavgacı olduğumu biliyordu.Ama kızın hatırı için herbişeyden vazgeçtim.Giyim tarzımı bile değiştirdim.Bu ümraniyeliler işi abartınca biz de 2 kişi çocuklara giriştik.Kız da bunu gördü.Zaten benim kıskançlık krizlerim kızı benden bayağı soğutmuştu.Birde gözünün önünde kavga edince orada bunlar otobüslerine binerken bunun arkadaşı dedi gelin sizi resim çekiyim dedi.O da ne.Kız demezmi serserilerle resim çekilmem diye.Ülen rezil oldum zaten orda bi güzel.Neyse resim olayı kapandı.Bunu telafi edeceğimi söyledim falan.Kız gitti.Sonraki haftalarda benim kıskançlıklarım devam etti.Ama iş burda bitmedi.Ayrılmak istedi kız.Ne kadar yalvarsam yakarsam boş.1 ay sonra başıma gelen daha da kötü idi.Kız daha benden ayrılmadan silivriden biri ile tanışmış sinemaya gitmiş..vs

Yani demem o ki senin de belirttiğin gibi gözden ırak gönülden de ırak.Kıskançlık benim için yüzyılın faciası.Kıskançlığı bırakabileceğimi düşünmüyorum belki azaltabilirim.Ama kendimden emin olmadığım için aşk kelimesinden ve aşktan uzak durmamın en baş sebeplerinden biri de budur diyebilirim.Kız arkadaşına güvenceksin arkadaş.Körü körüne olmasa da benim gibi dakika başı yaptığı her işi sorgulamayacaksın.
    Ha o kız şimdi nerde onu da biliyorum(İsviçre de üniversite de okuyor) hala haberleri geliyor.Çünkü ona inat olsun diye onun en yakın arkadaşı ile çıkmıştık.Sevmeye çalıştım kızı çünkü çok dürüst ve aklı başında kızdı.O da bulgaristan a üniversiteye gideceğim deyince bu sefer ayrılmak isteyen ben oldum.Kızla hala görüşüyorum o yüzden diğerinin haberleri gelmeye devam ediyor.Ben bahsetme diyorum ama söylüyor
    Bunda pek ders alacak birşey yok.Şu var.Fazla sorgu sual işi bitirir.Zaten ayrıldıktan sonra kız ile bikaç kez görüşmem oldu.Bana dediği laf şuydu
    "Sen dünyadaki en kıskanç erkeksin.Bundan sonraki ilişkilerimde buna dikkat edeceğim.Sen soru sormak yerine beni peşinden koştursaydın(ki koşuyordu)
    şu an ilişkimiz devam edecekti".Bu laftan sonra kendimden nefret ettim.1 sene kendime gelemdim

Aha benim durum ..... cafer bez getir......

Benim kız arkdaşımda Ankara'da.Aynı seninkinde olduğu gibi benden önce geniş bir çevresi vardı okuduğu okul ve güzelliğinden dolayı.Bunlara diyecek hiçbirşeyim yok zaten.Ama güzellik başa bela derler ya!İşte bu laf çok uyuyor benim durumuma.Çevresinde ki erkekler sürekli asılıyorlar falan cart curt.Ve eski sevgilisi hala bundan birşeyler bekliyor.Sapıkça konuşmalar hala sevgiliymişler gibi hareket etmeler falan.En büyük sorun bu zaten.Bende senin gibi her dakika arıyorum mesaj çekiyorum kontrol ediyorum.Pek güvenmiyorum açıkcası.Nedeni ise çevresinde çok fazla onla ilgilenen erkek olması.Korkumda bu erkeklerle benim yarattığım boşluğu doldurmak isteyebileceği...

Neyse daha yazmak isterdim detaylı ama çok özele girer o zaman

Aynı durum bende de var.Aramızda 600km mesafe var.Her gün cevap almak istiyorum.
    İnsan kız arkadaşını yanında görmeyince cidden çok kaygılanıyor,neticede ona gerçekten aşıksan onun seni bırakmasından korkarsın,yanında değil..

quote:

Türkiye'de müzikal anlamda dibe vursa da arabesk, yaşam standartları ve perspektif açısından hala sımsıcak duruyor. Bunun neticelerini insanların aşka verdiği mana ve tepkiden kolaylıkla görebiliyoruz bahsettiğiniz üzere. Aşka düşen insanlar kendilerini harap olmuş şekilde lanse ediyor. Bu aslında duygu sömürüsü yapmaya müsait melankolikliğimizden sadır oluyor. İnsanlar kendisini fındık kabuğunu doldurmayan sebepler için terkeden insanlara adeta ağıtlar yakıyor. Aşk bu değildir. Bunun adı ahmaklıktır. Ahmed Hamdi Tanpınar der ki: "Aşk, iki kişinin sihirli bir aynaya girip oradan tek bir ruh olarak çıkmalarıdır" . Yani aşk zaten egoizme ve kişiselciliğe baştan karşıdır. Kişisel faktörlerden dolayı aşktan kaçan insana üzülmek yersizdir. Çünkü o zaten aşkı hiç tatmamış, hiç bilmemiştir. Maalesef en kutsal değerlerin bile dejenere edildiği acayip bir çağda yaşıyoruz. Aşk ta bu yozlaşmadan nasibini aldı. Herkes her tutkuya, her duyguya aşk adını vermekte beis görmüyor. İşte bütün problem buradan hasıl oluyor. Bu çağ aşkı tanımıyor. Aşk dizüstü sürünmek değil, en büyük yenilgilerde bile ayak üstünde durabilmektir. Ne güzel demiş Sezai Karakoç : "yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır". İşte aşk bu

Ben de böyle biri idim.Kişisellik ve yalnızlığı çok severdim ama aşk insanı bundan uzaklaştırıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Ozaman hala ilişkin devam ederken benim düştüğüm hataya düşme derim.Benim gibi aldatıldığını öğrendikten sonra cehennemde yanmayı tercih edersin yoksa.Kızın etrafındaki erkekleri düşünmek yerine onun sevgisinden emin olmak için çabalamak daha mantıklı olacaktır.Ben böyle yapmadım yandım.
    Nerden girdim bu konuya ben ya Eski günleri unutmuşken yine canlandılar.

Gerçekten bu kıskançlık durumundan bende bazen çok rahatsız oluyorum.Bazen öle oluyor ki paranoyaklık derecesine çıkıyor benimkisi kendi kafamda felaket senaryoları üretiyorum."Kızın etrafındaki erkekleri düşünmek yerine onun sevgisinden emin olmak için çabalamak daha mantıklı olacaktır." İşte maalesef bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum bir türlü bir yolunu bulamadım...

• O lafın yolunu bulsam inan yazardım.Aşk ın ilacı yok derlerdi ya hakkaten yok.Kendin çözüm üretmedikçe ilaç falan hikaye
  • "Aynı durum bende de var.Aramızda 600km mesafe var.Her gün cevap almak istiyorum.
    İnsan kız arkadaşını yanında görmeyince cidden çok kaygılanıyor,neticede ona gerçekten aşıksan onun seni bırakmasından korkarsın,yanında değil.."

@metal__king

Ya hele o geçirdiğimiz günlerden sonra ondan ayrılmak ayrı şehirlerde yaşamak cidden adam çok koyuyor.Gözlerim onu arıyor yanımda olmasını istiyorum.O da böyle istiyor ama... Ben güvenemiyorum işte.O kadar erkek varken etrafında dediğim gibi korkum başka erkeklerle benim yarattığım boşluğu doldurmak isteyebileceği....

"O lafın yolunu bulsam inan yazardım.Aşk ın ilacı yok derlerdi ya hakkaten yok.Kendin çözüm üretmedikçe ilaç falan hikaye"

@BrooklynZU

Sanırım bende uzun süre bu ilacı bulamayacağım.....
  • Bir cümle aşk'la başlayıp ? işareti ile bitiyorsa o soruya ortak bir yanıt bulunamıyor yani iki kişi arasında olup bitenlerin bir standartdı yok malesef. Gönül isterki kimse üzülmesin herkes mutlu olsun ama olmuyor işte birileri sevinirken, mutlu olurken birilerinin üzülmesi kaçınılmaz oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

Bir cümle aşk'la başlayıp ? işareti ile bitiyorsa o soruya ortak bir yanıt bulunamıyor yani iki kişi arasında olup bitenlerin bir standartdı yok malesef. Gönül isterki kimse üzülmesin herkes mutlu olsun ama olmuyor işte birileri sevinirken, mutlu olurken birilerinin üzülmesi kaçınılmaz oluyor.

Birisi için iyi olan diğeri için olumsuz olabiliyor çünkü değil mi .
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

Bir cümle aşk'la başlayıp ? işareti ile bitiyorsa o soruya ortak bir yanıt bulunamıyor yani iki kişi arasında olup bitenlerin bir standartdı yok malesef. Gönül isterki kimse üzülmesin herkes mutlu olsun ama olmuyor işte birileri sevinirken, mutlu olurken birilerinin üzülmesi kaçınılmaz oluyor.

Karşılıksız olduğu zaman aşk böyle olması gerekmez mi?İki tarafta aşık ise neden acı çekilsin?
  • quote:

"Aynı durum bende de var.Aramızda 600km mesafe var.Her gün cevap almak istiyorum.
    İnsan kız arkadaşını yanında görmeyince cidden çok kaygılanıyor,neticede ona gerçekten aşıksan onun seni bırakmasından korkarsın,yanında değil.."

@metal__king

Ya hele o geçirdiğimiz günlerden sonra ondan ayrılmak ayrı şehirlerde yaşamak cidden adam çok koyuyor.Gözlerim onu arıyor yanımda olmasını istiyorum.O da böyle istiyor ama... Ben güvenemiyorum işte.O kadar erkek varken etrafında dediğim gibi korkum başka erkeklerle benim yarattığım boşluğu doldurmak isteyebileceği....

"O lafın yolunu bulsam inan yazardım.Aşk ın ilacı yok derlerdi ya hakkaten yok.Kendin çözüm üretmedikçe ilaç falan hikaye"

@BrooklynZU

İşte kendini alıştırman lazım.
    Ben zaten ona bağlanmadan önce dedim beni 2sene bekler misin diye...
    İnsan gercekten ama gerçekten aşık olursa gözü hiç bir şey görmüyor..Aşkı öldüren kuşkulardır.
    Denemeden de bilemezsin.2erkeği bir arada yürütecek gibi bir kız olduğunu zaten anlarsın ya da şıpsevdi bir kızı ama gerçekten sana bağlı olmasını senden başka kimse anlayamaz.Benim ve senin yapabileceğimiz tek şey beklemek olcak..İnan öyle mesajlar atıyo ki insan kıskançlıktan ölür ama naparsın aşk gurur felan tanımıyo..

• O kafamızda yazdığımız senaryolar yok mu.En iyi aşk filmlerine taş çıkartırız cidden.Allah göstermesin deprem senaryolarından bile daha beter senaryo yazıyoruz.Özellikle biz erkekler bu alanda uzmanlaşmış insanlarız..O senaryolar çok fazla iş açıyor ama.
  • quote:

quote:

quote:

Karşılıksız olduğu zaman aşk böyle olması gerekmez mi?İki tarafta aşık ise neden acı çekilsin?

bir türlü ifade edemedim zaten acı çekilmesin demek istiyorum . Yani senin onu sevmen kadar doğal olan şey onun seni değilde bir başkasını sevmesi buna üzülüp ağlamak saçma.

• quote:

Orjinalden alıntı: metal__king

quote:

"Aynı durum bende de var.Aramızda 600km mesafe var.Her gün cevap almak istiyorum.

@metal__king

@BrooklynZU

İşte kendini alıştırman lazım.
    Ben zaten ona bağlanmadan önce dedim beni 2sene bekler misin diye...
    İnsan gercekten ama gerçekten aşık olursa gözü hiç bir şey görmüyor..Aşkı öldüren kuşkulardır.
    Denemeden de bilemezsin.2erkeği bir arada yürütecek gibi bir kız olduğunu zaten anlarsın ya da şıpsevdi bir kızı ama gerçekten sana bağlı olmasını senden başka kimse anlayamaz.Benim ve senin yapabileceğimiz tek şey beklemek olcak..İnan öyle mesajlar atıyo ki insan kıskançlıktan ölür ama naparsın aşk gurur felan tanımıyo..

Yavaş yavaş alışacağım.Yapacak birşey yok çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwatchersking -- 26 Şubat 2008; 18:02:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

güzel paylaşım hocam
  • quote:

Lütfen takıntıyla aşkı karıştırmayın birbirine , neden insanoğlunun herşeyi karşılıklı ?

Seviyorsan gerçekten aşkı tadabilmişsen ne mutlu sana neden karşındakinden karşılık bekliyorsun?

Sadece onu sevmek için sevmeyi becerebildiğin sürece mutlu olursunuz.

kesinlikle.
    sanırım güzel bir örnek yazı verebilirim;

sevgi her zaman sabırlı ve candandır.
    asla kıskanç değildir.
    sevgi asla kendini beğenmiş ya da kibirli değildir.
    asla kaba ve bencil değildir.
    saldırgan ve kızgın değildir.
    sevgi başka insanların günahlarından zevk almaz..fakat hakikati sever.
    her zaman bağışlamaya, güvenmeye, ümit etmeye hazır ve başa gelen herşeye tahammül eder.

• Kişisel problemler yüzünden bu manidar konunun kendi öz kabuğundan çıkmamasını isterdim.
  • quote:

Kişisel problemler yüzünden bu manidar konunun kendi öz kabuğundan çıkmamasını isterdim.

İnsan görünce yazmadan konuşmadan duramıyor maalesef.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bir türlü ifade edemedim zaten acı çekilmesin demek istiyorum . Yani senin onu sevmen kadar doğal olan şey onun seni değilde bir başkasını sevmesi buna üzülüp ağlamak saçma.

İnsanı diğer canlılardan farklı kılan duyguları değilmidir ? Sevdiğimiz birşeyin yokluğunu hissettiğimizde veya yok olduğunda duygularımıza zincir vurmamız mümkünmüdür ? Tamam sevmek doğal sevilmemek doğal ama bu duygular insanda oluşurken kendi içinde (mutluluk gibi hüzün gibi) yaşanması gereken başka duyguları tetiklemiyormu ?

• quote:

quote:

Kişisel problemler yüzünden bu manidar konunun kendi öz kabuğundan çıkmamasını isterdim.

İnsan görünce yazmadan konuşmadan duramıyor maalesef.

Benim ona bir sözüm yok ki hocam. Ama böylesine ehemmiyetli bir konu kişisel durumlar konuşulduğu için ana noktasından ıskalanıyor. Benim demek istediğim buydu. Saygısızlık gibi anlaşıldıysa özür dilerim.
  •  Aşk bu mu?
  • Bana göre aşk acıdır.Çünkü Ona öyle bir bağlanırsınız ki göremediğiniz,duyamadığınız,konuşamadığınız ya da ilgisini hissedemediğiniz anlar cehennem azabı gibidir.Şu ana dek iki kez aşık oldum.Başlarda -yaklaşık bir yıl- mükemmel geçti.Hiç bir şey umrumda olmuyordu ama ilgi azaldıkça geçen saniyeler acı vermeye başladı.Aşkta elbet mutluluk var ama getirdiği acıya bakınca önemsenmiyor.1 dakika mutlu iseniz bir yıl acı çekiyorsunuz.Bu durumu sadece kendimin yaşadığını düşünmüyorum.Okuduğu kitaplarda,dinlediğim şarkılarda,izlediğim filmlerde ve karşısına geçip saatlerce mal mal baktığım resimlerde bunları görebiliyorum.
  • quote:

quote:

İnsanı diğer canlılardan farklı kılan duyguları değilmidir ? Sevdiğimiz birşeyin yokluğunu hissettiğimizde veya yok olduğunda duygularımıza zincir vurmamız mümkünmüdür ? Tamam sevmek doğal sevilmemek doğal ama bu duygular insanda oluşurken kendi içinde (mutluluk gibi hüzün gibi) yaşanması gereken başka duyguları tetiklemiyormu ?

Sanırım tetiklemiyor , bu kişiye göre değişir ben kendi adıma sevdiğimin aslında beni sevmemesini isterdim ama birlikle mutlu bir ilişkimiz var , biraz saçma gelebilir ama plnatonik olmasını tercih ederdim.

Şimdi "birlikte mutlu bir ilişkimiz var" derken mutluluk yaşadığınız her neyse onun getirdiği bir duygu değilmidir ? Bence aşk gibi sevgi gibi adı herneyse içerisinde çok yoğun duygular barındıran bir hissiyat asla iki duygu arasında kalıp nötr olmaz. Ya mutlu olursun ya da mutsuz olur üzülür dolayısı ile acı çekersin. Ortada kalırsan onun adı aşk olmaktan çıkar. Eğer o yanında yürürken hissettiğin sadece bir bedense ve yaşadığın şeyin başka bir şey olmasını dilediğin zamanlar oluyorsa orda durup olanları gözden geçirmek gerekir . Ayrıca ''sevdiğimin aslında beni sevmemesini isterdim'' derken aşkın platonik halinin daha gerçekci daha güçlü olduğunumu düşündünüz bilmiyorum ama bu durumda ilişkiye hareket aranır çünkü hisler eskisi kadar kuvvetli değildir insan bazen mutlu olmaktan bile bıkar acı çekmek ister üzülmek ister böylece duygularını harekete geçirip mutluluk ve mutsuzluk arasındaki farkı yeniden anlar yani acıyı tatmayan tatlıya tatlı diyemez. Bu durumda da acı çekilmesin, kimse üzülmesin demenin gerçekler karşısında n kadar anlamı olabilir ki ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.