Şimdi Ara

Askerde bilgisayardan anlayanlara ne yaptırıyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bilgisayar bakım,onarım,web tasarım,ve office gibi konulardan yeterince anlıyorum. Bana ne iş yaptıracaklar? Ve sizce yazıcı olmak iyi birşey midir? Yazıcı olanlar nelerden kurtulabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askere Alınan Bilgisayar Uzmanlarının Görev ve Sorumlulukları

Askeriye, teknolojik ilerlemelerin giderek önem kazandığı günümüzde, bilgisayardan anlayan bireylere büyük ihtiyaç duymaktadır. Askerde, bilgisayar konusundaki uzmanlıkları sayesinde çeşitli görev ve sorumlulukları üstlenen kişiler, "bilgisayar mühendisi", "yazılımcı" veya "bilgisayar teknisyeni" gibi unvanlarla anılırlar.

Bilgisayar Mühendislerinin Görevleri

Bilgisayar mühendisleri askerde, askeri sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve bakımından sorumludur. Görevleri arasında şunlar yer alır:

• Askeri yazılım ve donanım sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi
    • Sistemlerin test edilmesi, hata ayıklanması ve bakımının yapılması
    • Bilgi güvenliği ve siber savunma önlemlerinin alınması

Yazılımcıların Görevleri

Yazılımcılar, askeri operasyonları destekleyen yazılım uygulamaları geliştirir ve bakımını yapar. Görevleri arasında şunlar yer alır:

• Askeri simülasyonlar ve eğitim programları oluşturma
    • Komuta kontrol sistemleri geliştirme
    • Veri analizi ve işleme yazılımları oluşturma

Bilgisayar Teknisyenlerinin Görevleri

Bilgisayar teknisyenleri, askeri bilgisayar sistemlerinin günlük bakım ve onarımından sorumludur. Görevleri arasında şunlar yer alır:

• Donanım ve yazılım sorunlarının giderilmesi
    • Ağ sorunlarını çözme
    • Kullanıcılara teknik destek sağlama

Bilgisayar Uzmanlarının Eğitimi ve Nitelikleri

Askerde bilgisayar uzmanı olmak için genellikle bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği veya bilgi teknolojileri alanında en az lisans derecesi gerekmektedir. Ayrıca, bazı özel görevler için ek sertifikalar veya eğitimler gerekebilir.

Bilgisayar Uzmanlarının Önemi

Bilgisayar uzmanları, modern askeriyelerin ayrılmaz bir parçasıdır. Teknolojik sistemlerin güvenilir ve verimli çalışmasını sağlayarak, askeri operasyonların başarısına önemli ölçüde katkıda bulunurlar.

Bilgi Ekstra:

• Askerde televizyon bulunup bulunmayacağı birliğin konumuna ve görevine göre değişebilir.
    • Bilgisayar mühendisleri, yedek subay olarak da askerlik görevlerini yerine getirebilirler.
    • Askerde yazıcı olmak için genellikle teknik lise mezunu olmak yeterlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merak etme boş bırakmazlar görev vermezlerse mıntıka yaptırırlar, eğitim verirler.

Yazıcıya ihtiyaç varsa olabilirsin ama birliğe göre zorluğu değişir.

Usta birliğine gittiğinde önce ön araştırma yapın gözüne kestirdiğin görev atla tabi komutana bağlı her şey seçim onun :)
  • İhtiyaca göre değişir,mühendisleri bile çay ocağına verebiliyorlar yada er gazinosunda televizyondan sorumlu kişi yapabiliyorlar,her türlü göreve hazırlıklı ol.
  • Kanki ben suan askerdeyim. Bende grafik tasarimcisiyim. Komutan bana atış talim yerinin levhalarinı cizdirmek istedi paintte gerisini sen dusun 😊 uzun donemler icinde 2 yillik mezunlara daha ilimli bakiliyor. Uzun donemlere daha oturakli isler veriliyor. O yuzden bir onemi yok. Aramizda yazilimci, muhendis, ogretmen, mimar var ama 7/24 mintika, wc temizligi, yol temizligi her bok var. Birlige erkenden gitmekte biraz etkili oluyor. Ona gore komutanla herkesten once fikir alisverisi oluyor. Kafanda bisi kurma. Hicbiri olmucak :))
  • görevlere atlamayın derim. emin olun daha çok kullanmak isteyeceklerdir sizi.

iki yıllık okuyan uzun dönemlere daha ılımlılar evet. kısa dönemlerden daha kıdemliler. daha uzun vakit ordalar. bize zaten 2 ayda iş öğretiyorlar. 2 ayımız için kimse uğraşmak istemiyor. ben albay habercisiydim rahattım. ama arkadaşlarım çok kıskanırdı beni. milletin zoruna giderdi. yalandan nöbetten yırtmak için rdm raporu alanları gördüm.
  • O biraz şans işi. İhtiyaç varsa yazıcı vs yaparlar.

Ben bilgisayar mühendisiyim seraya verdiler :D
  • Valla günümüzde artık herkes az çok bu işlerden anlıyor. Senin gibi o birlikte çok kişi talip olacak o işe.
  • Bendede şans olmadğına göre hiç heveslenmemek en iyisi gibi :)
  • Tekmili verebildiğin kadar kendinden emin gür ve yüksek bir sesle ver komutanlar sever iyi tekmil veren askerleri işte o zaman bir şansın olabilir :)
  • ben de eskiden böyle düşünüyordum kiii ta ki bir kimyacıya boya karıştırma görevi verildikten sonra hayallerim suya düşdü :D

yani ne görev verilir diye takmamak lazım şansa kader ne gelirse artık

yap git :D
  • Bunun kestirme bir yolu yok mu arkadaşlar? Ben bilgisayardan başka bir işle uğraşmak istemiyorum. Biliyorum kesin değil ama en azından şansımı nasıl arttırabilirim?
  • hsyn0698 H kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey mümkün değil yazıcı olsan dahi sabah spor yaparsın arada eğitim çıkarsın gece nöbet tutarsın. Ayrıca yazıcı sadece bilgisayar başında durmaz bir sürü elle evrak işi olur ve imza attırırsın komutanlara. Kısa dönemleri pek yazıcı yapmazlar işi öğrenene kadar zaten askerliği bitiyor.

Askerde yazıcı olmakta pek iyi bir şey değil tabi bu birliğe göre komutanına göre değişir. Usta birliğine gittiğin zaman görevli personel araştır yapabileceğin bir görev varsa ve o asker teskere alcaksa ona yakınlaş komutan ondan isim önerisi alabilir. Bazen görevsiz olmak en iyisi olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

Valla günümüzde artık herkes az çok bu işlerden anlıyor. Senin gibi o birlikte çok kişi talip olacak o işe.

Haklı.
    Az çok bile değil çoğu kişi yeteri kadar biliyor artık. Belki de daha fazlasını biliyorlar. Bir tek sen değil kaç kişi varsa hepsi masa başı, pc işi vb. isteyecektir. Talip çok kontenjan yok
  • Askerde hiçbir işten anlamıyorum mesleğim yok diyeceksiniz arkadaşlar sakın atlamayın işlere,en basit en güzel işleri alırsınız gececi falan olursunuz mis.Yazıcılık yerine göre güzel yerine göre değil aksi bir komutana denk gelirsiniz ama uğraşılmaz,kapıcı,gececi falan olmaya bakın ortada kimse yokken kafanıza göre takılırsınız.
  • Van 6. Hudut Alayında vatani görevimi henüz yeni sayılır, bitirdim. Habercilikte yaptım, revir işlerine de baktım, maaş işine de baktım, depoculukta yaptım asıl işim yazıcı olarak görev yaptım. Askerlikte her işin bir zorluğu mutlaka vardır. Yazıcı olmanın en büyük avantajı zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız, yoğun bir temposu vardır, tamamen tecrübe işidir. Komutan yanında olmanın getirdiği bir takım artılarda mevcut tabi. Her şeyden önce birlik ve başınızda ki komutanın kim olduğu önemli.
    Bir takım işlerden yazıcı olursan kurtulurum mantığı ile askere gidilirse zaten o askerlik mutlaka ıstırap olur. Mıntıkadır, temizliktir... Her görev kutsaldır mantığı ile gidip gelmek lazım.
  • Bilgi işlem uzmanıyım, askerde mesleğimi sorduğumda bön bön yüzüme bakıyorlardı

Bilgisayar dediğim zaman kısa dönemsin zaten 3 ay burda kalacaksın işime yaramazsın diyip bulaşıkhaneye gönderdiler.

Allah tan 1 ay sonra bölük çavuşu oldumda kurtuldum.
  • ylönen kullanıcısına yanıt
    askerde bahsettiğin işlerden kimse anlamıyor. gittiğinizde ne tarz bir toplulukla karşılacaksınız. görünce bu mesajımı hatırlarsın :)
  • iyi bir şeydir. yerine göre 1-2 ay nöbet tutarsın. ardından senden sorumlu usta asker teskere alınca nöbetleri yazma işi sana düşer. sende kendine nöbet yazmazsın hocam
  • Bilgisayardan anlıyorsan araba yıkattırırlar.
  • Lisans terk ve ön lisans bilgisayar programcisiydim, bi anlik sinirle lisans egitimini 4.yilinda birakip askere gittim, gidince pisman olmadim degil, akisina birakmak lazim, meslekci olarak ayrilmadim acemilikte dagitim olup gittigim birlikte mesleklerimiz soruldu ilce jandarmada yazici oldum bi sure, sonra bi bolgede cikan bi olaya mudahale icin gittim, gittigim yerde (dış karakol) asker sayisi ve vasifli asker sayisi az oldugu icin dış karakola atandim bi kac arkadasla beraber köy karakolunda da normalde rutbem yoktu gittigim koy karakoluda cok cok rahat bir yer oldugu icin cavusluk sinavi icin ismim il jandarma komutanligina bildirilmisti sagolsun komutanlarim cok iyidi girmek istemedigimi ilettim olarda girmemenin suc oldugunu girip sinavda basarisiz ol dedi, girip butun sorulari yanlis isaretleyip bildiginiz sifir cektim aksi durumda baska bi tarafa gonderilme durumum vardi çavuş olarak ama resmiyette olmasada cavuslukta yaptim, askerligimin 9 ayi da o koy karakolunda gecti yazici oldum, kantinci oldum, nobetimide tuttum devriyeye de gittim, tutanakta tuttum, yeri geldi karakolda rutbeli olmazdi emir komuta sende derdi karakoluda idare ettim, işin özü akisina birakin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradox08 -- 20 Ekim 2017; 20:0:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.