Şimdi Ara

Askerde üst arama (yardım ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
17.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vladicius

Ya abartmayın böyle kim demiş tuşlu telefonla bile yanında konuşamazsın diye mesai saatleri dışında askercell ile bal gibide konuşursun kimsede bisey diyemez. Birde dayak meselesi kendini savunabilen her zaman haklı çıkar benim devrem Ankara merkez komutanı şoförüydü boynuna vurdu diye cimere şikayet etti komutanı ailesi geldi onlardan özür diledi kendisinden özür diledi komutana uyarı gitti (Tuğgeneral)
    Mesai saatleri içinde zaten yazdığım

Mesai saarleri dışında nöbetçi hariç rütbeli olmazki zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    Askerde bırakın dayağı, er ile argo konuşmak bile yasak. CİMER var artık, öyle gizli saklı kalmıyor hiçbir şey. Ha saf, köyden gelmiş gençler dayak yiyordur belki ama onlar haklarından haberdar olmadığı için dayak yiyor.

Bu arada elle üst araması da yasak, bizim telefon takıntısı olan yüzbaşının bile elle arama yaptığını görmedim. Yedek astsubay kim?

Şunu bilin, CİMER'e yazdığınız her şeye cevap veriliyor. En saçma olanına bile. Mesela kızın teki yazmıştı sevgilim sıcak suyla duş alamadığı için hasta oldu diye, ona bile cevap veriyorlar. Bizim personel şubede CİMER dosyaları olmasa iş yükü en az %50 azalırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vladicius

Arama yetkisi yok
    @nugerand ve sen dostum surda yanılıorsunuz.arama yetkisi vardır.doldur bosalt istasyonları.üs ve karakol bölgeleri.nizamiyelerde arayabilir.hatta donuna kadar.ayrıca askerin üzerinde bulundurması gereken evraklar vardır.askeri kmlik cüzdanını koydugu cep dogrumu.düdük cebindemi.görev tanım kagıdı hangi cepte durması lazım.mendilini hangi cebinde duruyor.seklinde kurallar var.bunları bahane ederek bile yoklayarak arama yapabilir.çünki hepsının koyulması gereken ayrı cepleri var.cogu kısı bunu bilmiyor ama kanunu var :D he askerler bunu bilmediklerinden normal üst araması sanıyorlar.ama rutbeli arama yaptıgında ceplerini kunye kimlik vs kontrol ettim dedğinde hiç bir suc teskil etmiyor.bilir kişi tarafından yazılmıstır.tartısmaya acık değildir

• Hahahhah git vur kapıyı gir al telefonunu, hiç birşey olmasa bile birşeyler olacaktır jdkzmamzmsns

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nugerand

Cimere yazsam bana geri dönüşü nasıl olur
    dipnot.bir onceki mesajımı da oku
    akıllı telefonlar kullanımı yasak oldugu için.ve doğuda askerlik yaptıgınızdan dolayı. terrorle mucadeleye yardım ve askeri bilgi ve belgeleri paylasma ve sızdırma kısla ve personelin hayatını tehlikeye atmak vs vs gibi suçlarla karsı karsıya gelebilrsiniz.gene iyi sadece telefonunu almıs.:D ekstra olarak telf aldıgında kırıp atsa yada almıs olsa dahi bişey yapamıyosunuz cunki bulundurulması yasaklı malzemelerin kışlalara girişi yasaktır.bakma sen komutanlarının tolerans gösterip senle cok ugrasmadıklarına işi ciddiye alırlarsa kalırsın öyle :D
    cimere yazdıgınız takdirde sorusturma baslatılması halinde konun vuku bulgu sartlar neden nasıl olmus vs incelenir.neticede telefonu sokmanız konusu döner dolasır size patlar.sorusturma heyetinin sana sorucagı ilk soru falan örgüt mesubumuzun.nerenin fotograf yada videosunu cekip kime gönderdin.suc ortakların kim vs olur.sorusturma ciddiye alınır emin olabilirsin cunki idari tahkikat istenir.

• Kaba üst araması yasak değil şöyle ki dolabınızın kapağı 45 derece açık kalması gibi dolabınıza elini süremez fakat görünen birsey varsa ceza verebilir ,kaba üst aramasında cep telefonu cismine benzeyen birşey geldiğinde ele onu zaten sen çıkartıp vermek zorundasın..
  • Avukat olarak ben cevaplayayım. Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde ve makul şüphe durumunda aramaya yetkisi var fakat bunun için en azından birim amirinin yazılı izni gerekiyor. Ayrıca direk CİMER'e şikayet edilirse TSK Disiplin Kanunu'nun 15. maddesi gereğince uyarma cezası verilir. Mertebe silsilesine uyarak ilk amire şikayet edilmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 5 Nisan 2020; 16:18:2 >
  • Ozaman neden bilmiyor gibi konuşuyorsun.. Başçavuş sana sinirlenip üstünü başını masaya dök dediği zaman, aradığı zaman ne diyeceksin. Kanunen buna hıkkınız yık kımıtınım mı diyecen? :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende yedek astsubayım üstünü arayamaz,üzerindekileri çıkart der çıkartırsın.ama akıllı telefon bulundurmak büyük suç sana her türlü giydirebilir.sen bilirsin.
  • musullu kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim doldur boşalttada arama yetkisi yoktur. Çünkü bizde çavuşa aratıyorlardı kendileri el sürmüyordu

• musullu kullanıcısına yanıt
    Nizamiyede falan dogru arama yetkileri var ama arkadaş askeriye içinde aramadan bahsediyor

• Sen olayı çok yanlış anlamışsın
    Sen askersin. Hatta ondan daha da kötüsü ERsin.
    Bu ne demek anlayamadıysan teskereni aldıktan sonra anlamış olursun

• üstünü arama yetkisi yok, telefonuna el koyma yetkisi yok,,, kafana göre takilabilirsin seni ezmelerine izin verme,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaiserslautern34 kullanıcısına yanıt
    başçavuş kim ya. yüzbaşına gider yapıyordum ben. bırak başçavuşu. bir sağlık binbaşı da kurala uymuyordu. belgem olduğu halde eğitim yapar onayı verdikten sonra cimere şikayet edince hepsi süt dökmüş kedi gibi pıstılar. tabi savunma yedik. üst kuralına uymadığım için. zaten en fazla yapabildikleri savunma yaptırmak. tugay ya da alayda fazla birşey yapamazlar. kurala uymaması söz konusu değil.
    nerede uymazlar diye sorarsan küçük birliklerde karakol birliklerinde yada doğudaki birliklerde. ne kadar uymasalar da mahkeme yok diye birşey yok. haklıysan her türlü kazanıyorsun.
  • burdaki çokbilmişlere uyma derim aklını alırlar
  • Üst arama yapabilir mi ne demek la? Askerlik neye dönmüş arkadaş?

Güldür güldürdeki eleman komutanını müşteri hizmetlerine şikayet edecem diyordu. Komedi zannetmiştim, meğer gerçekmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeye yetkisi var. Eğitimde ölsen eğitim zayiatı olursun yine suçlanmaz bu derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Avukat olarak ben cevaplayayım. Gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde ve makul şüphe durumunda aramaya yetkisi var fakat bunun için en azından birim amirinin yazılı izni gerekiyor. Ayrıca direk CİMER'e şikayet edilirse TSK Disiplin Kanunu'nun 15. maddesi gereğince uyarma cezası verilir. Mertebe silsilesine uyarak ilk amire şikayet edilmesi lazım.
    Askeri personel olarak alıntı yapıyorum. Doğrusu budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Namütenahi.

Askerde bırakın dayağı, er ile argo konuşmak bile yasak. CİMER var artık, öyle gizli saklı kalmıyor hiçbir şey. Ha saf, köyden gelmiş gençler dayak yiyordur belki ama onlar haklarından haberdar olmadığı için dayak yiyor.

Bu arada elle üst araması da yasak, bizim telefon takıntısı olan yüzbaşının bile elle arama yaptığını görmedim. Yedek astsubay kim?

Şunu bilin, CİMER'e yazdığınız her şeye cevap veriliyor. En saçma olanına bile. Mesela kızın teki yazmıştı sevgilim sıcak suyla duş alamadığı için hasta oldu diye, ona bile cevap veriyorlar. Bizim personel şubede CİMER dosyaları olmasa iş yükü en az %50 azalırdı.
    Yav he he

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.