Şimdi Ara

Askerle dalga geçen suriyeliler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene yaşadığım bir olayı size anlatacağım. Ramazan günü iftardan sonra dışarı çıkmıştık kuzenlerimle. Sınır şehirlerimizden birinde ziyarete gittiğim zamandı. Akşam 9-10 gibi eve doğru yürürken polis miydi asker mi tam olarak ayırt edemedim ama kamuflaj giymiş elinde silahı olan genç bir kişi siyah zırlı aracın önünde suruyordu. O sırada biri 20 li yaşlarında etrafında da 2-3 tane çocuk olan suriyeli geldi yarım yamalak Türkçesi ile sen elindekini kullanmayı biliyor musun dedi. Adam gülümseyince etrafındaki çocuklardan biri gitti askerin(?) yakasını düzeltti , büyük olanda gülümseyerek uğraşma hadi gidelim dedi gittiler. Kan beynime sıçradı, bu kişi asker veya polis , bunlara bir tokat dahi neden atamıyor ? Adamın iyi gününe mi denk gelmiş yoksa bu hayvanlar koruma altında mı ?

Aynı şehirde gözümle görmedim anlatılanı aktarıyorum, suriyeli şerefsizlere yemek dağıtılırken hergün aynı yemeği yiyoruz diye bağırmış aralarından biri sonra polis memuru bunu sakinleştirmeye çalışırken bu hayvan polise yumruk atmış. Memur oradan uzaklaşmak zorunda kalmış. Buna benzer bir sürü olay dinliyorum ,bir tanesini gözümle gördüm ve en sinirimi bozanda bu ilk anlattığım oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iki tokat yapıştırsaydı hiçte birşey olmazdı.

• din kardeşidir onlar misafir isterse elindeki silahı alır döver

• ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Biz askere polise "iyi nöbetler" demeye çekiniyoruz bunlar bu cesareri nereden buluyorlar anlamıyorum. Yumruk yiyen polis memuruda ayrıca silah çekemez miymiş ? Sessiz kalındıkça azar bunlar.

• Çocuk diye ses etmemiştir, karakolda bi ton sopa yiyor Suriyeliler rahat ol ben hudut da askerlik yaptım.

• genelinde saygısızlık var kulturlerimiz farklı olduğu için normal karşılamak lazım. yavaş yavaş oğreneceklerdir.

• TC askeri candır. Kimseye yedirmeyiz.
  • Ben asker gorunce asaletinden korkuyorum karizma desen o bicim...

• Bunları ülkeye sokan partiye oy verenlerden değilim ama onlar "suriyeliler din kardeşimiz" demekten başka şey yapmazken biz minimum kiradan ev verdik bunlara. Hatta bazı aylar kirayı ödeyemediler almadık. Ama buna rağmen eve ve çevresine o kadar çok zarar vermişlerki çıkartmak zorunda kaldık , bir daha asla zaten. Bunlar gerçekten normal değiller. Minnet duyguları ve onurları yok. İnsanların balkonlarına bahçelerine çöp atıyorlar , yoldan geçen insanları taciz ediyorlar . İstanbul'da yaşıyorum 2 yıldır. Burada zaten malumunuz. Bunları savunan ne kadar çevrem varsa ki ben de savunan taraftaydım artık gına geldi.

• Onlar peygamberin soyundan geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.